õhtust sõidukaaslast Tallinnas
Moderaator: Moded
-
arx805
- Tsikkel: Suzuki Hayabusa `08
- Kontakt:
Aga mulle teisipäevane 25.09 sõitmine meeldis
Ilm oli ilus, seltskond vanasid tuttavaid koos ja sai ämblikuvõrgud puhtaks sõidetud ratta pealt.
Grupis sõitmine oli igati broo, väljaarvatud mega ehmatus, kui keegi tagant tulija suht lähedalt minust mööda paugutas. Ei osanud nagu oodatagi sellist madallendurit.
Kokku oli lepitud, et sõidame rahulikult pundis ja paugutame pärast väiksema seltskonnaga. Seega nõus, et mingid reeglid, mis sõidu alguses kokku lepitakse, võiks ka grupisõidu puhul vett pidada.
Aga õhtune cruise
Osman-Bikers pubi oli hea
Ainus pettumus, et Bikers on ikka pommiauk ja seesama mõrd oli leti taga, kes eelminegi kord
Kuigi, seekord viisakas. Areng.
Suzumen kirjutas:AndrusB kirjutas:Omega jäi käe pal terveks....
Ma tean, et on olemas alfa; beeta....omega. Kuid kuidas sa nad käe peale said
![]()
![]()
Nüüd teemasse.
Kui EI jõua järgi ja sõidukiirus ei sobi, siis sõidab viimasena järgi. Vahepeatused selleks, et suitsu ja jutu kõrvale neid aeglasemaid järgi oodata. Kahe "aeglasema" pärast ei pea ülejääänud 30 "tigukäigul tiksuma".
Siis veel nendest "kõvadest sõitjatest". Nagu Pikk juba mainis: sirge peal kui vastu ei tulnud ühtegi autot siis väänati niipalju kui baigist tuli kolonnist mööda. Kurvides aga oldi tõelised äpud. Seda ei tahaks rohkem kogedaKui egoga probleeme siis lahendatakse need meditsiiniliselt. Ise sõitsin rahulikult kolonni keskel ja minu järel veel mõnedki sõitjad, kes näitaks rajal tagumikku enamusele.
Täistuledega kui üksi sõidad siis on see sinu südametunnistuse asi. Tee nii kuis õigeks pead. Kuid kolonnis EI sõideta täistuledega. Niipalju peaks igaühel loogilist mõtlemist jätkuma
Ja ei kustuta ära.Rühm on täpselt nii kiire kui on tema kõige aeglasem liige.Eelnevate postide kustutamisega jääb tunne,et kellelgi on piinlik.Aeglased sõidavad ees ja kiired taga kuna neil pole probleemi järgi jõudmisega.
-
Piipz
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 145 korda
- Tänatud: 381 korda
- Kontakt:
Cado kirjutas:Mis siis nüüd . Jätame kokkusaamised ära ????
Tahaksid jätta või?
Cado kirjutas:Ja teinekord mõjub see kuri hääl vastupidiselt. Rohkem keelad rohkem tehakse.
No mis see on siis, mingi lasteaed või? Keegi ei KEELA midagi. tuleb lihtsalt öelda et kui tahad meiega hängida, siis hängi NII või hängi omaette. selle vastu ei saa ju keegi kobiseda. tagantjärgi kobisemine on palju hullem .
Cado kirjutas:Selles süüdistada sõitude korraldajaid on mõtetu.
aga keegi võiks ju vastutada. sõitude korraldajat ei saagi süüdistada, kui mõni rullnokk järsku kõvatama hakkab. kuid praegusel juhul ei pea mina inimest "korraldajaks", kes lihtsalt ütleb et lähme sõitma. või on mul teistsugune terminoloogia.
Cado kirjutas:Minupoolest vägagi teretulnud inimesed kes viitsivad võta sellise vastutuse oma peale võtta ning pärast torisemist saada.
Siiani pole keegi võtnud, seega oleks jah teretulnud. Kui aga asi toimib hästi, siis ei ole ka tagantjärgi mingit virisemist.
Cado kirjutas:See teema siin kipub venima ja läheb väga OT-ks.
Ei kipu ja ei lähe. Rääkige endale asjad selgeks ja siis ei toimu ka tagantjärele mingit virisemist.
Cado kirjutas:Igaljuhul minul on huvitav olnud Andrusega sõita ning Mõned korrad ka Pihelgaga.
Tänud ja sõitan teinekordki.
Tore siis ju.
Olen ise ka sadu kordi rahvaga sõitmas käinud ning mida paremini rahvas käitub, seda meeldivam see värk on. Viimasel ajal pole ma kuhugile sattunud kuna müüsin vana ratta maha ja uut pole lihtsalt veel saada
Seega, see you next season.
-
õunapunn
Teema algataja
Suzumen kirjutas:dimi1974 kirjutas:Ja ei kustuta ära.Rühm on täpselt nii kiire kui on tema kõige aeglasem liige.Eelnevate postide kustutamisega jääb tunne,et kellelgi on piinlik.Aeglased sõidavad ees ja kiired taga kuna neil pole probleemi järgi jõudmisega.
Oot nüüd ikka selle kustutamise koha pealt. Pole küll ühtegi posti kustutanud siin teemas, kuid las need otsustavad kelle ülessandeks see on.
Kallis Dimi, võta natuke hoogu maha. On reegleid, mis olid ennem kui sina või mina sündisime. Võõrasse kirikusse oma piibliga ei tulda. Või siis loo oma kirik ja kuuluta seal vaid Sulle sobivat tõde![]()
Ees sõitev grupi juht on kogenud baiker, kes sõidab vastavalt liiklusolude, -tiheduse ja teistest andmetest tulenevalt. Grupi sõidukiirus arvestatakse grupi keskmise sõiduoskuse põhjal. Kiiremad sõidavad aeglasemini, aeglasemad lähevad harjutama, et saaksid grupis sõita kui oskusi veel napib. Kõik 60 matsi ei pea 2 algaja pärast 30km/h sõitma.
Ma ei mõelnud päris nii nagu sa aru said.Ei taha ka mina oodata 30 km/h mehi järgi selleks on lihtsalt Ülemistel võimalus sõita rolleritega pundis.Mõtlesin,et aeglased vennad sellepärast ees siis on näha selgelt maha jääjaid ja rivi ei lagune ära.Üsna s**t tunne on kui alustad koos grupiga sõitu ja lõpus kuskil ristteel eksled kas parem või vasak pööre.Rühm kadund,sõidu mõnust saanud ahastus aga noh eks te ise tea.Saan aru sa ole bikga ja alla 160 km/h ei sõida eriti meeleldi aga shopperid ja lahjemad nakedit ei saa seda kiirust lubada.Enne sõitu sai foorumis küsitud selgelt kas läheb suuremaks paugutamiseks lubati,et ei ega antud ka jah minul pundis püsimisega probleemi ei olnud.Aga teistel on siis selline tunne,et kellelegi tehakse jälle ära nagu seda liiklus pildis igapäev näeb.Kui oled sitta tsikkliga mine harjuta,mida sa harjutad tulevad sellega kilowatid juurde?Aga olgu mõnus on ikkagi teiga sõita.Mind ei häiri kui keegi oma püssiga mulle kõrvale sõidab aga kui kukun ja tema sellepärast ka kukkub siis häirib sittaks see vingumine mis pärast toimuma hakkab.Kui on järgi kedagi muidugi kes vingub.
-
motoratsutaja
- Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
- Tänatud: 1 kord
Suzumen kirjutas:Kõik 60 matsi ei pea 2 algaja pärast 30km/h sõitma.
Tekkis küsimus, mille järgi sa liigitad algaja ? Kas see kes sõidab 30-ga kogu aeg või see kes ei sõida 130-ga kogu aeg. Ja kuidas siis see niinimetatud algaja saab kuskil nurga taga harjutades üksinda grupisõidu selgeks
kui suhtutakse nii et mine sõida üksi kui ei meeldi ? Hea naudingu annab korralik sõit nii kiiruselt kui ka paigutuselt ja jätab ka teistele liiklejatele parema mulje mitte 130-ga mööda kihtuav tsiklipunt, kus veel üksteisest grupi keskel mööda sõidetakse. Ja ma ei ole süüdistanud mitte kordagi eestvedajat ega kedagi teist personaalselt, lihtsalt nii oli see olukord eile, ei ole see ka: halamine, soigumine, vingumine, nutt jne jne vaid fakt. Aga tundub et parem on vait olla kui oma arvamust avaldada ja ka grupis olles mitte jalgu jääda kogenud sõitjatele ![]()
Jah nii ta on kui tahad oma arvamust avalada siis avalda ja kui avaldad siis mine avalda mujal,sest see ei meeldi kellelegi seal kust see luba antud on.Nii ta onAga Ghostil on täitsa õigus.Me peame mokka maas hoidma edasi treenima samas kolonnis kus oht on kedagi ära tappa või tapetud saama.See mis ei tapa teeb ainult tugevamaks
-
motoratsutaja
- Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
- Tänatud: 1 kord
-
tts
Teema algataja
Ghost kirjutas:dimi1974 kirjutas:sest see ei meeldi kellelegi seal kust see luba antud on.
Et siis mitte ei saa aru ???
Ei see ei puuduta sind Ghost.Lihtsalt olin sinuga ühel meelel kui midagi teistmoodi arvad siis saa 100 korda vastuargumente mitte ei üritata sinuga diskusiooni astuda.Suzumen õnneks suudab säilitada rahu ja on selgeks rääkija tüüp aga mitte kõik.
-
sepp
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 90 korda
olen nõus ,et mingi kord peab olema,et olex ohutum.
aga siiski enamus inimesi ja ka mina, ei ole ostnud omale R klassi ratast,et tixuda sellega 100kmh.
arvan,et sellel teemal kui kiiresti keegi sõidab ei ole mõtet siin arutleda.. pigem räägiks ainult sellest,et mingi kord võix olla ja päris kyljealt keegi mööda ei kiirendax.
Ok selle asjaga on nagu ta on arvan,et neid kõrvale sõitjaid jääbki olema.Mina sõitsin küll korra sellepärast mööda,et täita enda ees olev tühimik kuna biker kiirendas sealt minema ette ja hoidsin ikka seda vahet aga mingi hetk tekkis keegi kõrvale koos kaassõitjaga ja kõikus siis ette jäi taha seisis kõrval mitte ei saanud aru mis ta teha tahab.Heaküll päikest sellegipoolest kõigile ja tahaks laupäeval ikka sõitma minna.Ehk orgunnite pikema sõidu välja. ![]()
-
HeitiKender
sepp kirjutas:olen nõus ,et mingi kord peab olema,et olex ohutum.
aga siiski enamus inimesi ja ka mina, ei ole ostnud omale R klassi ratast,et tixuda sellega 100kmh.
arvan,et sellel teemal kui kiiresti keegi sõidab ei ole mõtet siin arutleda.. pigem räägiks ainult sellest,et mingi kord võix olla ja päris kyljealt keegi mööda ei kiirendax.
Mul hakkas see su naistesõimamise lugu juba meelest minema aga no mis sa teed, ajad reageerima. Luba, ma selgitan:
Kõikide tänapäeva autode tippkiirused on suuremad kui 90km/h ja 110km/h. Mis sa arvad, kas enamik neist ostsid need selle pärast, et 100km/h tiksuda? Vale! Enamik - sinu loogika järgi - ostsind need selleks, et "tempo magnifico" teha! Kahesaja või tuhandega, tähtedeni!
Miks Eesti liikluskultuur on selline nagu ta on? Mis sa arvad, et M5, R8 ja S8 ja S600 mehed otsidki endale autod selleks, et 100-ga tiksuda? Enamik neist - sinu loogika järgi - mitte. Vajuta palju tuleb, finale ultimo! Kas sa arvad, et nad käisid 2 milli selle eest välja, et siis suunda näidata?!
Mul tuttav ostis veoauto mis võtab 90 sisse. Neil vist mingi piirang peal. Aga enamik ei osta endale veoautot, et külavaheteel 50-ga tiksuda. Kui tuleb 90, siis ikka 90-ga, onju. Ega käru ei panna ilmaasjata taha, see peab ikka kruusa peal kenasti kurvis slaidi minema ja tee puhtaks tõmbama.
Ka ei peaks sa muretsema selle pärast, et külje alt kiirendatakse. Ega sa R-klassi selle pärast ostnud, et jänes oled. R-klass on lõvipasteet. Või kasutades sinu väljendit, ütleksin sulle: mida sa virised, ega sa eit pole ![]()
Mina ostsin R-klassi tsikli endale selleks, et ringrajal aru saada misasi see sõitmine on, et tõlkida õpik, et teised õpiks ka ja lõppkokkuvõttes oleks siis kui meie lapsed suureks saavad, kriipsukese võrra ohutum liiklemine. (Valetan - tegelt ostsin selleks, et naistega rohkem lööki oleks aga tulevastele R-i soetajatele teadmiseks: see raisk liigub nii kiiresti, et naised ei jõua ära fikseerida kui neist mööda sõites kiivri seest oma telefoninumbrit karjute. Mul on alati hääl ära kui linnast ukerdamast tulen aga keegi pole helistanud)
Grupisõit on grupi sõit. Grupi vajadused on esmatähtsad ja alles siis tulevad meie isiklikud ambitsioonid. Kui lepitakse kokku, et tempo on 100, siis on tempo 100. Mitte 100 ja R-klassi meestele 140. R-klassi meeste, kes EI soetanud endale pilli selleks, et 100-ga tiksuda, ühissõidud toimuvad vähemalt 6 korda aastas Saugal. Ühisstardiga, muide
Ja viimati kui vaatasin, siis ei osata seal ka korda hoida - ikka ühed uhavad ees ära ja teised järgi ja siis mõned eksivad ära ja sõidavad otse boksidesse mitte vasakule maantee mahatuleku kurvis.
Ma ei teinud selle pärast biker.ee-sse kontot, et pelgalt üherealisi "mina ka" teateid kirjutada ![]()
-
õunapunn
Teema algataja
Pean vabandama oma rumalust(kindlasti ka halba sõiduoskust),aga kas teema ei olnud õhtuste sõidukaaslaste leidmiseks mitte sõimamiseks.Kui grupis sõitmise põhitõed on nii keerulised,siis võiks ju järgmine kord kõige muu kõrval leppida kokku ka selle,et kellest kindlasti ei tohi mööda sõita,kes võib kõigist mööda sõita ja keda järgnevad päevad foorumis sõimata.Küll peaks tegema siis uue pealkirja nii umbes"kaaslase sõimamine".Minu isiklik ja tagasihoidlik arvamus on ,et need Andruse üleskutsutud sõidud on igati toredad ja ka osalejad on toredad ,aga oh häda- inimesed(nagu ka nende arusaamad) on õnneks erinevad.
-
tts
Teema algataja
Hans kirjutas:tts kirjutas:Sõidaks veel natuke,varsti ilmad kehvad,viimased punnitused veel...
Ise hetkel ninjaga ja arvatavasti minuga veel kaks R1-te. Asume pirita kandis,nädalavahetusel pidi hea ilm tulema (vähemalt osaliselt)100% nõus, sõidame ja ei mölise
Hans
Praegu aknast välja vaadates pole küll isu ratta selga istuda,nii kuradi tuuline ja vilu
vaatab,mis homme või pühapäeval saab,kui sünnipäevajärgset pohmellilaadset tunnet ei ole,läheks sõidaks küll hea ilma korral.
P.S. Ja kui möliseks,siis ainult kiivrisse sõiduajal,nii,et keegi ei kuule... ![]()