13 mai Haapsalu

Kõik kiirusega seotud teemad. Kiirendus, ringrada, jne.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Nigga
Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel

Lugemata postitus Postitas Nigga »

Ma soovitaks racerx'l teema uuesti läbi lugeda ja siis ehk tuleb mõni sisutihe postitus kah.

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Julge »

Kui biker.ee-s oleks koht nädala tsitaadile, siis paariks kuuks võiks sinna panna selle:
Internetis võid keppimist ka harjutada, aga ega sa voodis selle pärast kõvem mees pole.
:D :wack: :mrgreen: :bsmile:

stonefree

Lugemata postitus Postitas stonefree »

Sitad mehed need kiirenduse mehed ikka, ma usun et sama tänava abielunaised ja litsid saavad ka paremini yksteisega läbi kui teie ... :lol:

Endal tekkis ka väike huvi tsikli võimeid proovida aga parem hoian kõrvale, pole seda n*ssi mulle vaja.
ZX-9R. Vahel sõidan kiiresti aga rullnokk ei ole :)
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

racerx kirjutas:
Huvitav automehed küll ei kurda, et näe mul on opel kadett a'la mis mõtet on minna sõitma sinna jne.
Järelikult on lihtsalt huvipuudus momendil. Käisid inimesed ja proovisid ära ning rohkem ei taha.
No näed, siin on peidus siiski tellimus klassidele. Eks see streetrace'i maaniagi põhineb sellel, et saad omasugustega ( street legal'itega) rinda pista ja vastaseks on samuti piiratud ressursside või tehniliste võimalustega konkurendid. Loomulikult haakub siia veel see teema, et mida tribüünidelt näha soovitakse ja mis rajal olijatele põnevust pakub. Küllap on oma osa ka sellel, et võistlustele niisama pulli tegema ei söanda paljud tulla, aga kuskil parklas või maanteesirgel poolanonüümselt on "mehi" küll...
Võta siis nüüd kinni, kuidas see mäsu mõistuspäraselt ja huvitavalt toimima saada.

PS. Minu meelest on racerx'l selles osas õigus, et tegemist on rohkem masinate spordiga, kuid inimesed masinatel alustavad oma võistlust ju tegelikult juba talvel garaazhis. Stripil toimub vormistamine ja viimane trimm + sõiduoskused.
Viimati muutis spinna, 18 Mai 2006, 10:51, muudetud 1 kord kokku.
Suzuki GSX 750 Inazuma

racerx

Lugemata postitus Postitas racerx »

nitse kirjutas:
Sa racerx ei jaga kiirendusest ööd ega mütsi! Parem ole vait!!! Kui kõigil oleks ühesugused rattad, ka siis oleks võidusõit väga põnev ja ka siis oleks võidusõidul kõvasti mõtet. Asi pole kaugeltki mitte ainult reaktsioonis. Internetis võid keppimist ka harjutada, aga ega sa voodis selle pärast kõvem mees pole. Selle 402m ja 10 sekundi jooksul vahetatakse 5 korda käiku, ehk siis keskmiselt iga 2 sekundi järel on käiguvahetus (tegelikult toimub 5 käiguvahetust kusagil keskel ca 6-7 sekundi sees), mis peab olema tehtud õiges pöördevahemikus, kiirelt ja veatult. Kes kui palju tunnetab pärast head reaktsiooni, palju võib peale keerata, et oleks maksimum kiirendus, aga samas ei kaoks pidamine, jne, jne. Selle 10 sekundi jooksul on vaja jälgida meeletult infot ja vastavalt sellele toimida. Ka ühe ja sama rattaga paraneb kogemuste ja vilumuse arvelt aeg kõvasti.

Samas olen ma endiselt seda meelt, et rattad ei pea olema ühe võimsad vabaklassis, võimsus peab olema VABA!!!

Kuule Nigga, mujal ei tule käiku vahetada või ?
Saabas oled naca või ? Kui käiku vahetada ei oska siis tasuks variaatoriga atv muretseda.
Seda juttu võid et oi kui keeruline ja ülitäpne võid sa kuskil rollerifoorumis rääkida jah, seal on ehk see tõesti võtab suu lahti teema.
Täpselt sama asja tuleb teha ükskõik mis võidusõidus ainult et 20-30 minti järjest.
Ma olen sedasama asja teinud elus vast paarsada korda. Iga kord kui 5 seki näidatakse siis peale seda tuleb täpselt minema saada, ei tohi eksida ja 35 meest kõrval tahavad samatmoodi kõike hästi teha.

t*** ma või, arvasin, et sa Nigga oled natuke normaalsem aga samasugune ila nagu mujaltki. Selle 9.4 seki mis te välja olete sõitnud sõidab õiges kaalus mees stanubaigiga millel sumps teine ja õiged settingud.
Damn kui tahad muliseda siis muliseme internetis keppimisest :)

Saa aru Nigga, et seal kus teie sõit lõpeb sealt alles tavaliselt sõita algab.
Ära aja sealtpoolt asja peeneks kus seda pole. Need mida sa siin ma ei tea mille pähe esitad on elementaarsed oskused ja kui niipalju hakkama ei saa siis tõesti, ei tasu isegi kiirendusega tegeleda.

Aga rattad võiks võrdsed muidugi olla. Kuid mitte võrrid. Poest ostetud rattaid vaadata kiirendamas on mõtetu. See on inseneride võidusõit.
Viimati muutis racerx, 18 Mai 2006, 10:50, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

Inz001

Lugemata postitus Postitas Inz001 »

hehh :lol: racerx nii närvis et ajab juba Nitse ja Nigga segamini (lol)
racerx kirjutas:
nitse kirjutas:
Sa racerx ei jaga kiirendusest ööd ega mütsi! Parem ole vait!!! Kui kõigil oleks ühesugused rattad, ka siis oleks võidusõit väga põnev ja ka siis oleks võidusõidul kõvasti mõtet. Asi pole kaugeltki mitte ainult reaktsioonis. Internetis võid keppimist ka harjutada, aga ega sa voodis selle pärast kõvem mees pole. Selle 402m ja 10 sekundi jooksul vahetatakse 5 korda käiku, ehk siis keskmiselt iga 2 sekundi järel on käiguvahetus (tegelikult toimub 5 käiguvahetust kusagil keskel ca 6-7 sekundi sees), mis peab olema tehtud õiges pöördevahemikus, kiirelt ja veatult. Kes kui palju tunnetab pärast head reaktsiooni, palju võib peale keerata, et oleks maksimum kiirendus, aga samas ei kaoks pidamine, jne, jne. Selle 10 sekundi jooksul on vaja jälgida meeletult infot ja vastavalt sellele toimida. Ka ühe ja sama rattaga paraneb kogemuste ja vilumuse arvelt aeg kõvasti.

Samas olen ma endiselt seda meelt, et rattad ei pea olema ühe võimsad vabaklassis, võimsus peab olema VABA!!!

Kuule Nigga, mujal ei tule käiku vahetada või ?
Saabas oled naca või ? Kui käiku vahetada ei oska siis tasuks variaatoriga atv muretseda.
Seda juttu võid et oi kui keeruline ja ülitäpne võid sa kuskil rollerifoorumis rääkida jah, seal on ehk see tõesti võtab suu lahti teema.
Täpselt sama asja tuleb teha ükskõik mis võidusõidus ainult et 20-30 minti järjest.
Ma olen sedasama asja teinud elus vast paarsada korda. Iga kord kui 5 seki näidatakse siis peale seda tuleb täpselt minema saada, ei tohi eksida ja 35 meest kõrval tahavad samatmoodi kõike hästi teha.

t*** ma või, arvasin, et sa Nigga oled natuke normaalsem aga samasugune ila nagu mujaltki. Selle 9.4 seki mis te välja olete sõitnud sõidab õiges kaalus mees stanubaigiga millel sumps teine ja õiged settingud.
Damn kui tahad muliseda siis muliseme internetis keppimisest :)

racerx

Lugemata postitus Postitas racerx »

t*** ajasin jah. Parandan end. Töö juures toksin siin :)
Nigga ma olen sulle nüüd mingid õlled sees või midagi.
Ei paranda ka end :)

Nitsele siis minu eelmine postitus..

sys
Tsikkel: Yamaha R6 "Raven"
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas sys »

Mis puutub käiguvahetusi, siis ma arvan, et viidati sellele, et kiirenduse käigus tehtud viga enam ei paranda, kuna asi on juba loetud sekundite pärast läbi. Krossi (või mõne muu võidusõidu) puhul on mõned minutid aega kaotatud sajandikke tagasi teha. Nitse mainis ka nende sekundite jooksul jälgitavat info hulka. Omast kogemusest võin öelda, et seda saadana infot on tõesti palju - liiga palju, kui pole sellega harjunud ning kogemus ikkagi loeb (oma esimesest stardist ei mäleta ma mitte miskit... ainult adrenaliin ja meeletult pealetulevat infot+kerkiv esiratas+sekkuv piiraja, kuna ma unustasin pöörete jälgimise jne.)
Kasutaja avatar

Teema algataja
nitse

Lugemata postitus Postitas nitse »

Jah kallis racerx! Selles asja võlu ongi, et te teete seda 20-30 minutit järjest ja nii mõnegi vea jõuab parandada, me aga seda luksust omale lubada ei saa. Ei ole mõtet võrrelda ega maha teha teineteise erinevaid alasid, eks igal alal on oma spetsiifika ja tipus on ikka parimad.
eksid sõber, sellist paska siin sadat lehte küll ei teki. :mrgreen:

Julge
Kontakt:

Ma kaldun ka arvama, et päris lihtsaks seda madalate üheksate sõitmist ikka pidada ei saa. Heaks näiteks oli eelmise aasta finals, kus Nigga finaalis (oli vist...?) NATUKENE liiga kiiresti sidurit päästis ja ratas sõltumata pikast kiigest küünlasse tuli. Ma ikka väga imestasin tookord, et see asi kontrolli alla jäi... Ikka väga piiri peale aetakse seal asi. Ja tulemuseks oligi 2. koht...

Andke nüüd andeks, kui mulle midagi valesti meelde jäi...
Kasutaja avatar

korke
s1000rr Guru
Tsikkel: roller
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 14 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas korke »

See oli Marek :)
Fazer kirjutas:
kus Nigga finaalis (oli vist...?) NATUKENE liiga kiiresti sidurit päästis ja ratas sõltumata pikast kiigest küünlasse tuli.

Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood
http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.

Julge
Kontakt:

korke kirjutas:
See oli Marek :)
Fazer kirjutas:
kus Nigga finaalis (oli vist...?) NATUKENE liiga kiiresti sidurit päästis ja ratas sõltumata pikast kiigest küünlasse tuli.
No näed siis, mälu on pöördvõrdeline vanuse ruuduga... :-)
Aga tundub, et nüüd ka mina Niggale mingid õlled või midagi sees... Racerx - läheme koos ostma...? :-)
Kasutaja avatar

Teema algataja
nitse

Tegelikult kaotasid nii Nigga kui Marek oma tähtsad sõidud sama veaga ja sellest hetkest tõusiski komeedina taevasse uus staar Suzumen, kes siiani neis pilvis hõljub :twisted:
Kasutaja avatar

korke
s1000rr Guru
Tsikkel: roller
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 14 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas korke »

suzumen .....Rock race võistlusel Te minu käigukasti ei aidanud korda teha .....vaid kõik vahtisite ringis kuidas ma igat võimalikut käiguvahetus liigendit õlitasin :D
Aga jah ...sinu tööriistu on küll ja küll laenatud võistlustel :*

Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood
http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.

Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

Suzumen kirjutas:
Ma rõõmus, et kõik rahumeelsed mehad aga verd tahaks näha :twisted: :D :D
Ei, kui kisma siis rajal :P Varjant mis Tramm pakkus üks võimalustest, kuid mitte see nädalavahetus. Ratas läheb homme juba Perfomance Show- le.
eiei - üritus sauga rajal ikka 28.mai... st järgmine nädalavahetus...

kahju, me kaadriga perfomancele tulla ei saa sest Riia EMV samal ajal... damn
Kasutaja avatar

paarn
Tsikkel: EXC350, Lynx 600E
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas paarn »

Kas töesti on Sinu tuttavatest söitjatega nii, et kohe esimesel korral vöitma ja kui vöiduvöimalust ei ole siis lusikas nurka? Ma mötlesin, et selleks peab ikka treenima ja ehitama, et esikohti korjama hakata.
Suzumen kirjutas:
Aga selle eest, et ainult 2 korda kiirendada sellist summat maksta ei taha. Seda enam kui kaotus ette teada 100%.
Ma ise kaalusin, et peaks selle kiirenduse ka järgi proovima, aga mul 15 aastat vana touring ratas ja usun ka et kaotus on 200% kindel, aga proovida ikka tahaks, mine tea mis meeldima hakkab. Siis saaks pealtvaataja ka näha kui kaugele maha jääb "inimene tänavalt" vörreldes kiirendajatega. Kui aga öeldakse, et pole mötet siis...

Nende klasside osas ei näe nagu probleemi, kui tahad mingite piirangute alla end seada, vali 600 klass, kui mitte, siis vaba? Milles probleem?

Tervitustega
Pääru-Kiirendushuviline
Moto-orineteerumine: http://www.villamoto.ee
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

Nigga, aga mis on takistuseks tsiklite bracket klassi loomiseks? Mingi sisetunne ütleb, et proovijaid oleks kindlasti palju ja põhimõtteliselt toimuks selline "looduslik" sõel, et need kellele ala meeldima hakkab saavad sealt ennast edasi arendada.

Kui probleemiks saab paljude osavõtjate tõttu ajaliselt pikaleveniv võistlus ja seetõttu ei olda bracket klassist huvitatud, siis võite te ennast halliks mõelda, aga spordiala arengut ei toimu. Ma siiski arvan, et uus huviline sooviks kõige pealt saada võiduvõimalusega kogemust, mitte minna kokku näiteks neljakordse Eesti meistriga.
Kasutaja avatar

Teema algataja
nitse

Ka mina arvan, et parim ja valutum esialgne lahendus oleks just tsiklite bracket. Kõik karvased ja sulelised saaksid olenemata kubatuurist proovida. Ja esimene hooaeg võiks see olla kindlasti veel litsentsivaba klass. Kusjuures seda sai ju ka talvel välja pakutud ja arutatud, aga mille taha see pidama jäi, Nigga???
Kasutaja avatar

Nigga
Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel

Lugemata postitus Postitas Nigga »

Dragbike.ee foorumis on olemas vastav teema selle kohta. Panin ka uute klasside algupärased reeglid sinna üles.
Et miks see asi pidama jäi ütleks, et ei saanud konkreetset lahendust küsimusele milline klass siis teha - kas bracket või stock klassid. Ka mina pooldasin bracket klasse kuid enamus ikkagi rääkis kahest uuest stock klassist.
Tegin siis vastava reeglistiku kahe stock klassi jaoks. Reegleid tuleb veel vast täiendada, aga üldine pilt on arusaadav.
Kui see ei sobi, siis tuleb see bracket ära teha. Bracketit on veidi raskem selgeks teha inimestele kes tulevad tänavalt oma ratast proovile panema. Kaks tehase klassi on vast paremini mõistetavad... aga noh... nagu ain arvab, siis mida mina ka tean sellest asjast.
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode

teen ettepaneku edasisest tekstist isiklikud solvangud välja jätta, see hakkab arutelu häirima.

Kas street klassid võiksid olla kuni 750 ja üle 750? Kuna sealt edasi algavad biked 900 (no offence kiirustavad kroomimehed) siis oleks neil sobilik rohkem kui kilostega ühes pundis olla.
Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

näää härrad hakkavad ka lõpuks pihta saama sellele millest mina siin juba 1aasta tagasi kirjutasin...
usun et kõik mäletate seda kui ma ytlesin, et see ala sureb välja kui ei jaotata klasse ära.... nyyd see aeg käes!
me vaidlesime sellele teemal t*** 10 lehekylge siin...
ja kõik olid nii vastu.... vähemalt tundub, et aastaga olete targemaks saanud... :mrgreen: ja et ikkagi tuleb lõpux tsiklitele 4 klassi!!!
olex olematu asi... aga kui olex eelmine aaasta teinud selle juba ära... siis polex mina oma saani maha myynud ka... samas positiivne on see et nyyd peab uue ostma :D

sys
Tsikkel: Yamaha R6 "Raven"
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas sys »

Ma nüüd teeks ühe ennustuse... Tuleb keegi näiteks GSX-R750 apastraadiga ja kohe on 600ccm meestel kisa lahti, et ikka ei saa, kuna 750-sel on rohkem võiimu jne...
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode

sys kirjutas:
Ma nüüd teeks ühe ennustuse... Tuleb keegi näiteks GSX-R750 apastraadiga ja kohe on 600ccm meestel kisa lahti, et ikka ei saa, kuna 750-sel on rohkem võiimu jne...
no aga kas 750 peaks võistlema näiteks koos 1300ga? :wink:

900 ninja on kindlasti võimeline ülekilolistega võistlema.

p.s. mõistan su irooniat. :D
Kasutaja avatar

Teema algataja
nitse

sepp kirjutas:
näää härrad hakkavad ka lõpuks pihta saama sellele millest mina siin juba 1aasta tagasi kirjutasin...
usun et kõik mäletate seda kui ma ytlesin, et see ala sureb välja kui ei jaotata klasse ära.... nyyd see aeg käes!
me vaidlesime sellele teemal t*** 10 lehekylge siin...
ja kõik olid nii vastu.... vähemalt tundub, et aastaga olete targemaks saanud... :mrgreen: ja et ikkagi tuleb lõpux tsiklitele 4 klassi!!!
olex olematu asi... aga kui olex eelmine aaasta teinud selle juba ära... siis polex mina oma saani maha myynud ka... samas positiivne on see et nyyd peab uue ostma :D
Mis välja suremisest sa sepp siin kired?!?!?! Ja aasta tagasi ulusid sa 10 lehekülge, et maa külmand ja kärss kärnas, mingit produktiivset juttu tuli suht vähe.

PS. Eelmine aasta oli avaüritusel Speedest Nightracel 600cm3 klassis 2 osalejat, see aasta juba 5!!! :twisted: Välja suremisest on vara rääkida!!!

Klassidest ka natuke. Kuni 750cm3 klass on puhas jama!!! Vaadake nüüd suhtearvuliselt, palju on meie seas 750cm3 bike? Valdav enamus ikka 600 ja 900 või 1000. Minul on ausõna täiesti poohui, mina sõidan oma kuuesajasega ka siis edasi, kui ma peaks vabaklassis sõitma, sest MULLE MEELDIB SEE ALA! Aga isiklikult arvan, et tehes klassiks kuni 750cm3 jätab 750ste hirmus rohkem 600seid tulemata, kui tuleb 750ste mehi juurde.
Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

nitse kirjutas:

PS. Eelmine aasta oli avaüritusel Speedest Nightracel 600cm3 klassis 2 osalejat, see aasta juba 5!!! :twisted: Välja suremisest on vara rääkida!!!
vaata 600+ klassis 4ratast, aastaga tulnud 1 uus mees juurde... tegelt see on ikka väga persses...
seee 750 klass olex jahh jama.. pole ju neid 750seid nii palju enamus tõesti nii nagu nitse ytles, et 600sed ja 900sed

laskote

Lugemata postitus Postitas laskote »

Minu meelest oleks üsna õiglane kui oleks tõesti nii nagu Suzumen kirjutas selle lause :
Võiks olla siis kaks stock klassi, kuni 600 ja üle 600. Lubatud ainult sumpa, õhu filter ja rooli amort.Sellisel juhul tuleks kindlasti proovima mina kaa !!! Proovima ma tahaks nii või naa minna ja ilmselt lähengi tallinnasse kanalisse(selle nädala lõppus) kui keegi veel seal oma rattaga on millel pikka kiiged ja neid muid vidinaid küljes pole. Sest rahvast seal on palju ja kõigi naeru alune pole just tore olla.Kui komentaator näiteks ütleb et üks nalja mees on tulnud oma stock rattaga siia nende pikka kiige ja muu vastu ja teeb olulisemalt kehvemaid aegu jne(loodan et saate mõttest aru).Minu meelest õnnestus hästi Mati ja Riidaga üritus Pärnu ringrajal. seal oligi aluseks et olid eraldi klassid nii harrastal kui litsensiga sõidjal.Ma olen ammu mõelnud et võiks kiirendust proovida aga siiamaani on mind takistanud see et ei taha ratta alla ilged pappi magama panna( tuuningu alla ) ja samas ei taha olla ka teistest pea jagu madalam ( ajaliselt ).Minu puhul oleks ideaalne lahendus see nagu lahendati see mure pärnu ringrajal 28.05.06.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kiirendus ja rinka”