Kus proovida lõppkiirust?

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

No ei tea...
Kui mõtlema hakata, siis peale mu jalgratta :lol: pole mul aimugi ühegi endal olnud masina kohta, palju ta välja läks. Ah jah, siiski, vana Jawa kustus kusagil 110 peal, aga ka see oli vast kuskil möödasõidul välja keeratud. Lihtsalt info, millega pole suurt midagi peale hakata. Kusjuures ohtlikult saavutatav info, ma hindan, et Eestis suvalise venna käes mingi 260 km/h välja keerata isegi sobilikus kohas - tegelikult õigustamatu risk.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

Antik
Tsikkel: rat-ta-ta

Re: Kus proovida lõppkiirust?

Lugemata postitus Postitas Antik »

Sukusuku kirjutas:

Tere pöördun foorumisse küsimusega kus saaks Tallinna lähedal (+50km) korraliku tee peal ratta lõppkiirust proovida , ilma et peaks pärast kaaned ära andma. Eelmine hooaeg sai Piibe mnt korra proovitud ja kohe olid metsast mehed väljas. Talvel sai ratast moditud ja sooviks tulemuse üle kontrollida. Haapsalus Kiltsi lennuväljal pidi nii paha kate olema et seal vist ple sikkliga midagi teha.
Et kellel on häid mõtteid jään ootama.

kust tuleb info et kiltsi lennuväli halb on? ...eelmine suvi sai seal küll paar korda paugutamas käidud, ei kurda nagu...

Yamaha YZF1000R Thunderace '96 (Hooajad 2007;2008) --> Kawasaki ZX9R Ninja '94 (Hooaeg 2009) --> Kawasaki ZX10R Ninja '05 (Hooajad 2010; 2011; 2012) --> Yamaha YZF-R1 '04 (Hooaeg 2013)

zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

Muidugi ei soovita proovida mingit lõppkiirust avalikul teel.

Ise olen ühe korra sõitnud hea nähtavusega ja tühjal Peterburi maanteel natuke üle 270 km/h oma Kawaga, see oli vist tippkiirus kah. Võib-olla oleks grammikese veel peale pigistanud. Eks spido veits valetab ju ka.

Rohkem ei proovi, elu liiga kallis. Sellel kiirusel läbib umbes 70 meetrit sekundis, seega kui poole kilomeetri kaugusel on palk koormast maha kukkunud ja keset teed, on umbes 3 sek aega reageerimiseks ning 4 sek aega pidurdamiseks. Kui seda palki nii kaugelt näekski, on võimalused nullilähedased kas või ümberpõikeks.

Hea oli küll aga seni tsillin sel hooajal maanteedel sajaga.

FH

Kasutaja avatar

Nigga
Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel

Lugemata postitus Postitas Nigga »

fh kirjutas:

Muidugi ei soovita proovida mingit lõppkiirust avalikul teel.

Ise olen ühe korra sõitnud hea nähtavusega ja tühjal Peterburi maanteel natuke üle 270 km/h oma Kawaga, see oli vist tippkiirus kah. Võib-olla oleks grammikese veel peale pigistanud. Eks spido veits valetab ju ka.

Rohkem ei proovi, elu liiga kallis. Sellel kiirusel läbib umbes 70 meetrit sekundis, seega kui poole kilomeetri kaugusel on palk koormast maha kukkunud ja keset teed, on umbes 3 sek aega reageerimiseks ning 4 sek aega pidurdamiseks. Kui seda palki nii kaugelt näekski, on võimalused nullilähedased kas või ümberpõikeks.

Hea oli küll aga seni tsillin sel hooajal maanteedel sajaga.

FH

Reaktsiooniaega pead siis vähe harjutama :) ... ütleksin, et ikka eriti pikad juhtmed kui 3 sekki võtab reaktsiooniks aega.

zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

Vabandust jah, ei old aega pikalt läbi mõelda, võtsin keskmise, mis autokoolis kunagi välja käidi. Eks tegelt kannatab ka kiiremini reageerida, aga see ei ole jutu point.

jan22
Tsikkel: R1100RT

Lugemata postitus Postitas jan22 »

Kui nüüd mõelda, et lendad näiteks Tallinn-Petrpuri laiemal trassi osal 250km/h siis juhul kui metslooma(kits,põder,hirv) teel näed, ei jõua muud kui teha ahhh ja oled pihtas-põhjas!

Pigem sõidaks sajaga,jõuaks vajadusel hoo maha saada ja vajadusel piip veel ka teha,enne kui kohtud.

Rääkis uudistes,et karu ka teele jooksnud.
Jan.

Ma vist laetult pea 500kg!

Viimati muutis jan22, 17 Apr 2008, 13:05, muudetud 1 kord kokku.
BMW R1100RT
Kasutaja avatar

Tips

Lugemata postitus Postitas Tips »

No samas kiiruse suurenedes mass suureneb ja kui ikka 300-ga põdrale lajatad siis sõidad tast lihtsalt läbi nagu samurai mõõgaga ja pead ainult visiiri puhtaks tõmbama. :D

Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

ära unusta, et sama jõud mõjub hetkel ka sinule :wink: Ma usun, et sellise matsu korral maetaks teid ilmselt samas kirstus sest keegi kurat ei erista enam sind kitsest

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
Kasutaja avatar

canis lupus
Tsikkel: Super Blackbird, Minsk 125*2

Lugemata postitus Postitas canis lupus »

No ma tavaliselt korra päevas proovin max kiirust kella 17.00 Stockmanni juurest Liivalaiast kuni Endla - Suur-Ameerika ristini. Ainult Pärnu mnt. ristis pean korraks hoogu maha võtma - risti rööpad, kipuvad perset viskama - aga alla 250 ei ole vaja kuskil lasta. Ükskord sain isegi 315 rahandusministeeriumi juures. Enamasti teen seda veel tagarattal ja autode vahel. Loodatavasti andsin piisavalt infot.

BLACKBIRD
CBR 600 F
TZR 125
JAWA
VOSHOD
MINI

taux
Tsikkel: VTX 1800
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas taux »

Et siis kui 300 -ga rekkale tagant sisse surada,siis lööd ta lihtsalt eest ära
Visiiri pühivad su lähisugulased puhtaks,kui üles leiavad.
Maanteel kiirust katsetada on viimane asi mida teha, minu arvamus ajastLennuväljal andke minna,aga mul lendas korra ca 120 pealt varblase moodi asi põõsast välja ja vastu kiivrit. Uskumatu milline laks käib mõnegrammisast linnust Oletan,et 300-ga oleksin sadulast maas olnud.Mõtetu eluga mängimine.Aga eks igamees teab mis oma eluga peale hakkab,peaasi kui teisi kaasa ei vii.

Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Tips kirjutas:

No samas kiiruse suurenedes mass suureneb ja kui ikka 300-ga põdrale lajatad siis sõidad tast lihtsalt läbi nagu samurai mõõgaga ja pead ainult visiiri puhtaks tõmbama. :D

Mass ei suurene nüüd küll kuidagi.
Kineetiline energia on see, mis suureneb :)

Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

motoratsutaja
Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450

Lugemata postitus Postitas motoratsutaja »

Tips kirjutas:

ma tahaks näha kuidas sa seda demonstreerid, võin isegi pärast demonstratsiooni su kiivri ära vaatada ja poleerida, rääkimatta visiiri pesust.

Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 90 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

taux kirjutas:

aga mul lendas korra ca 120 pealt varblase moodi asi põõsast välja ja vastu kiivrit. Uskumatu milline laks käib mõnegrammisast linnust

ei tasu siis sirgelt olla sadulas nagu viiemees... tuuleklaas on mõnus asi.
räägin siis sportbikedest ehk mootorratastest.
ja rekkat ja põtra pole ka tark võrrelda.. sama lamp kui võrdleks maja ja tikutoosi. väike masside vahe on vist.

Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

sepp kirjutas:
taux kirjutas:

aga mul lendas korra ca 120 pealt varblase moodi asi põõsast välja ja vastu kiivrit. Uskumatu milline laks käib mõnegrammisast linnust

ei tasu siis sirgelt olla sadulas nagu viiemees... tuuleklaas on mõnus asi.
räägin siis sportbikedest ehk mootorratastest.
ja rekkat ja põtra pole ka tark võrrelda.. sama lamp kui võrdleks maja ja tikutoosi. väike masside vahe on vist.

(lol)

Martin2

Lugemata postitus Postitas Martin2 »

taux kirjutas:

Et siis kui 300 -ga rekkale tagant sisse surada,siis lööd ta lihtsalt eest ära
Visiiri pühivad su lähisugulased puhtaks,kui üles leiavad.
Maanteel kiirust katsetada on viimane asi mida teha, minu arvamus ajastLennuväljal andke minna,aga mul lendas korra ca 120 pealt varblase moodi asi põõsast välja ja vastu kiivrit. Uskumatu milline laks käib mõnegrammisast linnust Oletan,et 300-ga oleksin sadulast maas olnud.Mõtetu eluga mängimine.Aga eks igamees teab mis oma eluga peale hakkab,peaasi kui teisi kaasa ei vii.

Antud rattur vist päris 300'ga ei sõitnud, aga nagu näha, kiirus väike ka ei olnud.Paraku jäi rekka ette.
Pilt
Pilt
Pilt

Viimati muutis Martin2, 17 Apr 2008, 14:15, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 90 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

martin2
Kuidas Sa tead,et vend on yldse tsiklimees ja sõitis tsikliga?
vb vend jalutas lihtsalt varustuses garaazist koju ja rekka targurdas hooga otsa :idea:

Kasutaja avatar

-PitBull-

Lugemata postitus Postitas -PitBull- »

vend jalutas lihtsalt varustuses garaazist koju ja rekka targurdas hooga otsa

(lol) (lol) (lol)

Pilt

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004

Martin2

Lugemata postitus Postitas Martin2 »

sepp kirjutas:

martin2
vb vend jalutas lihtsalt varustuses garaazist koju ja rekka targurdas hooga otsa :idea:

Sellisel puhul pidi rekkal mingisugune reaktiivmootor peal olema, mis tagurdamisel sellist kiirust saavutab. :wink:

Oletan, et antud tüüp oli tsikklimees, kuna varustus on vastav (va püksid :))
Võin ka eksida. :roll:

Viimati muutis Martin2, 17 Apr 2008, 14:03, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Hurt

Lugemata postitus Postitas Hurt »

sepp kirjutas:

martin2

Näe väga õige tähelepanek:D Ratast või selle juppe pole ühelgi pildil, tüübil pole isegi saapaid jalas. Äkki tõesti tegi mõnusal suveõhtul väikse jalutuskäigu palja jalu ja pani kiivri ning turvise selga puhtalt selle pärast et kartis pätte. Ja rekka tagurdas talle otsa kogemata.

Riga - Paus - XJ600S - XJ600S - Honda CBR600FS - GSXR 750 M

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

See peab ikka suht paika, et kui kabelilaks, siis saapad lendavad jalast.

Antud pildi pealt vaadates vähemalt saab keegi endale korralikud saapad.

Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Kasutaja avatar

-PitBull-

Lugemata postitus Postitas -PitBull- »

Kuramus mul otsiti pool tundi sussi taga, ei raatsinud nagu maha ka jätta, kurat alles paar nädalat vanad. Haiglasse ka imelik minna ühega, pärast tädid hakkavad veel naerma.

Pilt

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004
Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

Hurt kirjutas:

Ratast või selle juppe pole ühelgi pildil, tüübil pole isegi saapaid jalas.

Heh, pakun, et ratas on tükk jagu eemal. Kui kutt tagant tuli ja sinna rippuma jäi, ei pruukinud rekkamees isegi aru saada, et midagi valesti, enne kui tähelepanu juhiti, et midagi järgi lohiseb...

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
Kasutaja avatar

manager2

Lugemata postitus Postitas manager2 »

harimal kirjutas:
ishijupp kirjutas:

Ise EI kavatse vastupidiselt eelnevatele soovitustele proovida, aga mul sama küsimus- kas selliste kiiruste juures kaitsvast tondinahast on üldse kasu või hööveldatakse see esimeste lohisemismeetritega läbi?

Rossi kukkus minu meelest kord 195 km/h pealt. Üks varrukas oli ühest kohast auklik ja kindad olid räbalad, ise jäi suht terveks.

Mul endal õnnestus kukkumist proovida kah sellise umbkaudu 170-180 pealt... lohisemise ajal kui kombel õlg läbi kulus ja valus hakkas, mõtlesin, et las kulub, peaasi et mind pöörlema ei viska... aga viskas ikka ja hakkas veel valusam... aga siis juba põlved, küünarnukid ja lihased. "tondinahk" kaitses aga kohe väga palju. Ja mitte ainult tondinahk aga ka kindad ja kiiver.

kohe ütlen ära ka, et see ei toimunud kusagil avalikul teel vaid Phillip Islandi ringraja esimeses kurvis.

siin Biaggi kukkumine täpselt samas kohas...
http://www.youtube.com/watch?v=wLQamKHzMYM

mis on sellisel puhul suurim vahe tänava ja raja vahel? rajal puuduvad sul puud ja kõnnitee ääred, samuti lohised sa tavaliselt asfaldilt maha kruusale, mis sinu vigastusi veelgi vähendab.

Käies ise läbi selle "pesumasina" umbes poole väiksemal kiirusel kui 300, ei taha isegi mõelda kukkumisest kusagil maanteel hommikuhämaruses proovides oma motika lõppkiirust.... mis ei tähenda, et mulle ei meeldi kiiresti sõita. meeldib küll ja kuidas veel :) Lauslollusi aga väldin iga hinna eest.

THESE FEW MINUTES ON THE TRACK… YOU LIVE MORE THAN SOME PEOPLE DURING THEIR LIFETIME

harimal
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas harimal »

manager2 kirjutas:

Mul endal õnnestus kukkumist proovida kah sellise umbkaudu 170-180 pealt... lohisemise ajal kui kombel õlg läbi kulus ja valus hakkas, mõtlesin, et las kulub, peaasi et mind pöörlema ei viska... aga viskas ikka ja hakkas veel valusam... aga siis juba põlved, küünarnukid ja lihased. "tondinahk" kaitses aga kohe väga palju. Ja mitte ainult tondinahk aga ka kindad ja kiiver.

Hmm, siirast huvist - äkki viitsid tiba täpsustada ning pikemalt kirjeldada toimunut? Nimelt - kas kulus läbi nahk küünarvarre juurest või tõesti õle juurest ja kui viimase kandist, siis kas kulutas kaitsme ka läbi?!

Kas viskamine on hullem kui "road rash", sest võib tagajärjeks murtud luud tuua või mingil muul põhjusel?

Mis sust lõpuks siis alles jäi ning mis kui palju räbal oli.

Tänud, kui viitsid vastata.

CarbTune karburaatorite sünkronisaator: http://nagi.ee/photos/harimal/7766255/in-set/125775/
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897

taux
Tsikkel: VTX 1800

Lugemata postitus Postitas taux »

Sorry,et teid naerutasin Aga mõte jääb samaks 300-ga sõites ei ole vahet kelle või mille otsa sa sõidad.Lõpptulemus on 99% kabel,kui veab. Halvemal juhul juhul jääd ratastooli ja hakkad uuesti mähkmeid kandma.Selle peale võiks mõelda enne kui uljalt lõõrid risti keerata.

Kasutaja avatar

manager2

Tegelikult oli tulemuseks päris õnnelik kukkumine.
Põlv annab küll tänaseni tunda (aasta hiljem) aga reaalsed vigastused olidki põrutatud liigesed ja rebenenud reielihas (mis ka väga visalt paranes, kuna see kuramuse reielihase mass on ikka ilgelt suur...)

lohisedes kulus tõesti õlg läbi, aga mitte õlavarre kohapealt aga natukene altpoolt, kuna lohisesin lihtsalt alguses külje peal. ja tõesti see keerlema viskamine ongi selle pärast hull, et kui kukud ja lohised, siis mis suga ikka juhtub... loodad, et vaid millegi vastu ei põrka. kui aga pöörlema hakkad, tuleb sul oma käsi ja jalgu hoida, niivõrd kui see võimalik on, et sa oma liigeseid ja luid ei murraks. Sel korral õnnestus mul käsi hoida, surusin need pöörlemise ajal risti rinna vastu ja sellega oli asi kombes, jala otsas aga on raske saabas ja neid nii lihtsalt ei kontrolli, seega need kaabakad tegid mis tahtsid ja sealt nad põlvedele viga saidki ja see lihase rebestus kah.

Kaks nädalat tagasi Pannoniaringil (kiirus polnud muidugugi enam see) oli juba tuttav tunne, kui alt ära viskas, siis hoidsin jälle käsi ja lasin minna... krrt. peab uut kombet ostma hakkama.

nagu öeldakse, kui juba kukud, siis ära klammerdu tsikli külge ja lase end lõdvaks, sest selle inertsijõu vastu pole mõtet võidelda. Tsikkel paneb tavaliselt oma teed kiiremini minema. Vaid niipalju, et kui sul õnnestub end käte abil lohisedes niipalju tasakaalus hoida, et ilmaasjata veerema ei viskaks. Kui aga see juba käes on, pole mõtet enam võidelda, paki käed kokku kui saad ja lase minna, küll kiiver ja kaitsmed sind hoiavad, niipalju kui vähegi saab.

THESE FEW MINUTES ON THE TRACK… YOU LIVE MORE THAN SOME PEOPLE DURING THEIR LIFETIME

uzzike

Lugemata postitus Postitas uzzike »

Tegelikult hea, et selline teema üles võetud. Paneb lihtsalt järgmine kord lenksus olles mõtlema kas ja kuipalju konkreetses olukorras ikkagi keerata tasub. Niipalju kui ma kusagil tühjal maanteel keeranud olen, ei ole piiriks saanud ei ettetulev kurv, ega ratta võimsus - enda julgus saab tavaliselt varem otsa.

jan22
Tsikkel: R1100RT

Lugemata postitus Postitas jan22 »

Sama siin õnneks on julgus õigel hetkel taandunud ja sellega ka kiirus.
Peale teiste läbielmiste lugemist ja lisades veel kui see kõik juhtuks tänaval on tagajärg kohutav!
Ohutunnetus on oluline!
Jan.

BMW R1100RT

Tort
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 178 korda

Lugemata postitus Postitas Tort »

Primo kirjutas:

Hea, et mu oranži sitamaja tippkiirus on ća 155km/h :mrgreen:

Mis ülekandega? Väle peldik sul :wink: .

Kasutaja avatar

manager2

... ei taha seda teemat küll crash ja rinkateemaks ajada. aga lihtsalt võrdluseks.... phillip islandi kukkumisega analoogsel kiirusel sõitmine x asja vastu. (selle lõigu lõpus kisub kiirus 250 kanti) võrdsusta see maas olev esimesena kukkunud tsikkel näiteks teele jooksnud loomaga....

http://www.youtube.com/watch?v=y82oFd_auc4

see ongi tavalisim vahe rajal ja tänaval juhtuvate õnnetuste vahel. selliseid juhtumeid, kus rajal millegi otsa sõidetakse on väga vähe, tänaval aga paraku just vastupidi.
nii, et kui otsite kohta, kus kiirust proovida... leidke suletud ala., ehk siis miks mitte tulla kevadisse treeninglaagrisse kas saugale või lähivälismaale. :)
...Lähedal Soome Vennasvabariigis on rohkelt radasid, millel oma kiirusejanu legaalselt kustutada.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”