Eesti Politsei "Lisatasust"
Moderaator: Moded
Ja kusjuures vend oli nii ülbe, kogemata ütlesin talle Teie asemel sina(nägi suht noor kadett välja), laksti tuli kohe "Tsevoo? Ja s taboj vodku ne pil za odnim stolom, shtob ty mne na ty, ponjal?".
Aga vaata asja teisest vaatepunktist: miks peaks politseinik taluma, kui iga pisirikkumisega hakkama saanud tüüp hakkab teda sinatama, end sõbrameheks tegema ja muidu külje alla pugema. Kindlasti on tal päevas selliseid juhtumeid kümneid. Tuleb positsioonid paika panna, kes on antud olukorras võll ja kes peaks kõrvad lonti laskma. Ses suhtes politseiniku poolt hästi kasutatud meetod, iga viimne kui toru saab aru, et siit edasi minna ei maksa. Kusjuures, juhin tähelepanu kahele asjaolule. Esiteks, kui sa esitasid antud fraasi täpselt, siis politseinik ei ropendanud ega vandunud. Teiseks, vene kultuuriruumis (sain ma õigesti aru, et politseinik oli venelane?) on teietamise kultuur kraadi võrra jäigem kui eestlaste hulgas, viisakas inimene sinatab üldjuhul vaid isiklikke sõpru-tuttavaid.
Asi on madalas enesehinnangus, mida siis pol.vormi sisse välja elama minnakse.
Ei, selle asja nimi on enesekehtestamine. Näidatakse ära, kes on ülem ja kes kelle juttu kuulama peab.
mella kirjutas:Samamoodi peaks tegema ka Endla-taksopargi ristis
Enamus ei pööra seal mitte kuskile. Kristiine keskusse minnes on ka peale ristumikku linna suunal paremale reastumise ja Statoili pööramise takistajateks kogu see parv kes mööda A rada otse üle ristmiku tulid. Tõenäoliselt keeravad nad alles Liivalaiasse ära, kui sedagi.
mella kirjutas:madone kirjutas:No ma usun, et ma sõitsin piisavalt kaua, et mitte seda vaildust võita....
Ma olen sealt sõitnud korduvalt, venides pea foori alla "keskmises" reas ning enne parempööret läinud A-reale. Ja ajab ikka närvi küll, kui mingid jobud sõidavad kaugelt alt piki A-d sust mööda ning sina korraliku liiklejana sabatad. Mõni ei keeragi paremale
Ammu oli aeg see A-teema käsile võtta. Samamoodi peaks tegema ka Endla-taksopargi ristis ja paldiski mnt-mustamäe tee ristis.
mitte et mul sinu vastu, mäd, midagi oleks
Nu vot.. aga mulle käib närvi see kui sa venid pea foorialla ja siis mõtled, et sul on nüüd tarvis paremale keerata! Miks sa sellele varem ei mõtle ja aegstasti sinna A reale ei lähe?
Eks see ole kuidas keegi sõidab ja arvab aga imo lihtsalt aegsasti oma sõitu ette planeerides on kõigil mugavam ja kiirem.
Muidugi ma saan aru nendest kes seal paremale ei pööra... see on jama tõesti.
Ega minulgi sinu vastu midagi ei ole ja see siin niisama jutuks.. aga ära keera mulle peaaegu foorialt A reale ette
Ega ei ole vist öeldud jah, et mitu meetrit seal viibida tohib aga no... ühesõnaga on see olukord bullshittt enivei!
Sest olgem ausad.... see, et A rajad tühjad on - trollid/bussid jõuavad õismäe-kesklinn SAMA KAUA!!!!!!!!!!!!!!!!! Trollid eesotsas ületavad ristmike vist aeglasemalt kui 15kmh kuna neil kukuks muidu sarved maha! Ja nad jäävad ikka väga rõvedalt ette ning tekitavad tänu sellele samuti ummikuid.
Paar aastat tagasi kui A rada peaaegu kedagi ei huvitanud ja keegi selle olemasolule/mitte olemasolule tähelepanu ei pööranud oli autojuhina palju parem liigelda, ei olnud meeletuid sabasi fooride taga. JA trollid/bussid sõitsid ka sel ajal TÄPSELT sama kaua nagu preagugi!
See punktigoumis süsteem on täielik pask ning A rida on järgmine kift asi millega lihtsalt riigikassasse raha koinida!
sang kirjutas:...
BS! Reaalne BS!
Ei ole see asi enesekehtestamine, vaib ebaviisakas käitumine. Ametniku jaoks selline "enesekehtestamine" on lubamatu ja uskuge mind, kui politseinik ütleks mulle selliselt (tingimusel, et see kõik on sõnasõnalt just niimoodi), siis ta saaks seda kibedalt kahetsema. Päris selliseid sõnu EI TOHI ametnik kasutada. Eriti, kui ta on pärit vene kultuuriruumist.
Tjah loen siin lugusid ja suhtumist. Tegelikult paistab välja, et kogu meie riigi kodanike taga on nõukaajast õpitud oportunism. Kõik ju tegelikult tahaks, et liiklus sujuks ja mõistlikke reegleid täidetaks..aga tekkinud on "ratsionaalsuslõks" Ehk siis võidab see, kes käitub reegliteväliselt. Noh ja nii üritabki mingi osa alati "võita" ajades sellega ka normaalselt liiklevad kodanikud lihtsalt närvi.
A - rajal sõitmise puhul on selgelt öeldud, et seal võib sõita pöörde sooritamiseks, juhul KUI sa mad reastusid sinna peale lõkke risti, siis tegelt võiks politseinik nati kellukest imeda küll, kuna sa EI rikkunud reegleid. Kuigi puht loogikast lähtudes, mina reastun A-rajale viimase seal sõitva auto taha eeldades, et nad ikka sooritavad pöörde.
lisavarustuseks GSR600
Primo kirjutas:mella kirjutas:(nagu pole ka kirjas, mitu m enne STOP märki pead peatunud olema).
On küll kirjas - kas märgitud joone taga või selle puudumisel märgi all, ehk siis kujutletaval joonel, mis jookseb märgipostist
OT küll, aga ei saanud mitte vaiki olla:
LE 2.222 Peatu ja anna teed. Juht peab peatuma stoppjoone ees, selle puudumisel ristmiku juures ristuva sõidutee ääre ees, muudes kohtades märgi ees.
Teooriaeksamil on lausa üks küsimus, kus stoppjooneta ristmikul märgi ees peatujad punktist ilma jääksid.
-
- Tsikkel: MotoGuzzi
- Kontakt:
to sang
sedakorda paned seda politseinikku "õigustades" mööda
Sellise "platnoi" väljendiga ametiisiku poolt ametülesannete täitmisel pole kindlasti mitte tegu enesekehtestamisega.
(eeldades, et kirjeldatu oli täpselt nii nagu kirjas)
Mis puutub venelaste "teie"-kasutusse siis nii-ja-naa.
Oma ametis puutun samuti kokku nii eestlaste kui ka venelastega kes hoolsa sinatamisega püüavad hinda odavamaks seebitada.
Distantsi tekitamiseks piisab märkusest "na võ pozalusta" ja omapoolsest rangest teietamisest. Ja toimib.
Tolle politseiniku väljendit kasutava kliendi saadaks persse.
Peeter aka Hondarebel
sang kirjutas:Ja kusjuures vend oli nii ülbe, kogemata ütlesin talle Teie asemel sina(nägi suht noor kadett välja), laksti tuli kohe "Tsevoo? Ja s taboj vodku ne pil za odnim stolom, shtob ty mne na ty, ponjal?".
Aga vaata asja teisest vaatepunktist: miks peaks politseinik taluma, kui iga pisirikkumisega hakkama saanud tüüp hakkab teda sinatama, end sõbrameheks tegema ja muidu külje alla pugema. Kindlasti on tal päevas selliseid juhtumeid kümneid. Tuleb positsioonid paika panna, kes on antud olukorras võll ja kes peaks kõrvad lonti laskma. .
Kui sa ikka kuskil lasnamäe majadevahel parkimiskohta otsivat tegelast kukud moblaga rääkimise pärast peedistama siis sa pead olema peast tainas ja lapsepõlves nii taga piinatud, et nüüd on viimane aeg hakata oma võimu näitama või vastasel juhul enam mitte kunagi kõvaks ei lähe!
Peale veel sellist tahakeeramist hakata menti nunnutama.. wtf? Mis toimub?
Ja peabki taluma! Ärgu siis nokkigu igast pisivigade pärast ja saagigu kõigile täiesti lambist taha - mingu sinna kus neid vaja on ja neist reaalset kasu oleks!
-
- Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
- Tänatud: 9 korda
Primo kirjutas:mella kirjutas:(nagu pole ka kirjas, mitu m enne STOP märki pead peatunud olema).
On küll kirjas - kas märgitud joone taga või selle puudumisel märgi all, ehk siis kujutletaval joonel, mis jookseb märgipostist
VALE. Kui on stopp joon, siis selle ees, kui on stopp märk, siis selle ees, kui aga on tavaline nö STOP ehk peatu ja anna teed, siis ristmiku ees.
Villem aka Villu aka Madis

-
- Kontakt:
Nõmme piirkonnas on mõned sellised ristmikud, kus märgi ees peatudes võid imetleda planku või põõsaid mõlemal pool autot/tsiklit, mitte aga veenduda sõidu jätkamise ohutuses. Sõites enne peatumist meetrikest poolteist kaugemale, et ristuvat tänavat näha, oledki kohe rikkuja valmis, praegusel juhul oota ainult, millal sinna "korjanduskast" üles seatakse.
http://www.expressmoto.ee
Mehe majakaks eluteel ei pea olema v**t, vaid ruuduline lipp.
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Villem kirjutas:Primo kirjutas:mella kirjutas:(nagu pole ka kirjas, mitu m enne STOP märki pead peatunud olema).
VALE. Kui on stopp joon, siis selle ees, kui on stopp märk, siis selle ees, kui aga on tavaline nö STOP ehk peatu ja anna teed, siis ristmiku ees.
Mis ma siis ütlesin?Taga-ees...kes kuidas mõtleb, mõte jääb samaks.Ja üldiselt 100% LE järgi sõites saaks Tallinnas ilmselt jalaga m*nni nii igaks juhuks ja kui nüüd hakatakse pedantlikult jälgima kõiki liiklejaid ja igat pisirikkumist (tegelikult ma nimetaks seda pisieksimiseks) hakatakse peetima, siis varsti kukub kogu liiklus kolinal perse.
Nagu juba korra mainisin - vähemalt Tallinna liiklus on kui teatritükk, mille osatäitjad on mõned read unustanud...mis nad teevad?Nad improviseerivad.
Cheers
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
kohvikslastudklapipesa kirjutas:Kui tunnete, et olete siniste meeste käest ülekohut ja näopeksu saanud siis kirjutage kaebus kohtule politsei otsuse peale. Ka ametnike suhtlemisprobleemid võib seal ilusti lahti kirjutada.
Lisapunktid peaks natuke teise tähendusega olema, kui mõndadel meestel nendega paralleelselt kaebuste pakk kasvama hakkab.
Mis puudutab eelarve täitmist trahvidega siis kaebuse menetlemine on kah suht kallis teema ja usun, et kammib neil päris mõnusalt ära.
Vorst vorsti vastu!
Just! See on ka minu mõte! elame siiski õigusriigis ja meil kõigil on õigus pöörduda kohtu poole! Olen ise seda võimalust kasutanud ja teen seda igal juhul ka tulevikus kui selliseid peetimisi peaks tulevikus ette tulema.
Siinkohal lugedes kogu seda poleemikat jääb kõlama üks mõte.
Et praegune nn "liiiklusohutuskampaania" ei täida mitte kuidagi seda eesmärki mida väidetakse vaid kogu liikluspolitsei on pandud riigikassat sunnimeetodil täitma (seda nad avalikult ei julge tunnistada ja lausa varjavad). Rääkigu need kõrged ametnikud mida iganes. Me võime ükskõik mis tegevusele nö seadusliku nimetuse välja mõelda ja selle kattes teha mida iganes tegusid. Praeguse hüsteerilise politsei tegevuse eesmärk on toota trahve, protokolle, teha esmalt esimene rikkumise märge, et siis teisel, ükskõik mis rikkumisel viidata juba korduvale rikkumisele ja siis väänata sealt maksimum raha. Kogu ühine nimetus asjal on RAHA!!!!
Seega peab nüüd ise kavalaks muutuma, et iga ment seda raha minu käest kätte ei saaks.
Üleskutse! Meie, siinlugejad ja -kirjutajad, teeme vähemalt enda poolt maksimumi, et mitte saada trahvi. Püüame kõigest väest eeskirju jälgida ja vaidlustada mida iganes nõmedad otsused. Peagi on politsei sundseisus kus rikkumisi vähem, trahve vähem ja need vähesedki on vaidlustatud.
Seega on paari aasta pärast kõik jälle normis ja eluolu taas inimlik.
Edu!
Nõmme piirkonnas on mõned sellised ristmikud, kus märgi ees peatudes võid imetleda planku või põõsaid mõlemal pool autot/tsiklit, mitte aga veenduda sõidu jätkamise ohutuses. Sõites enne peatumist meetrikest poolteist kaugemale, et ristuvat tänavat näha, oledki kohe rikkuja valmis, praegusel juhul oota ainult, millal sinna "korjanduskast" üles seatakse.
Märgi ees jäädakse seisma kohtades kus puudub ristuv sõidutee äär.nt.raudteeülesõit.
Lasnamäel,juhul kui on tegemist õuealaga,kehtib õuealal liikumise kord.ST. moblaga rääkimine pole keelatud.
Ühisõidukirada TULEB kasutada parempöördeks ja peatumiseks.Seda juhul kui on eraldatud muudest radadest laia katkendjoonega.
Villem kirjutas:VALE. Kui on stopp joon, siis selle ees, kui on stopp märk, siis selle ees, kui aga on tavaline nö STOP ehk peatu ja anna teed, siis ristmiku ees.
Kui ma ei eksi, siis tegemist pisikese raamatu punktiga 222 - kerge meelde jätta
Narvas tõmbasid mundripoisid nii päris tükk aega autosid tolliterminali juures rajalt maha kuni kord jõudis mu sõiduõpetajani. Too siis ütles poistele, et võtame nüüd lahti punkti 222. Pärast antud punkti ühist läbivaatamist mindi sõbralikult lahku
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
harimal kirjutas:Villem kirjutas:VALE. Kui on stopp joon, siis selle ees, kui on stopp märk, siis selle ees, kui aga on tavaline nö STOP ehk peatu ja anna teed, siis ristmiku ees.
Kui ma ei eksi, siis tegemist pisikese raamatu punktiga 222 - kerge meelde jätta
Narvas tõmbasid mundripoisid nii päris tükk aega autosid tolliterminali juures rajalt maha kuni kord jõudis mu sõiduõpetajani. Too siis ütles poistele, et võtame nüüd lahti punkti 222. Pärast antud punkti ühist läbivaatamist mindi sõbralikult lahku
järelikult peedistati eelnevaid autojuhte tühjast kohast. usun et enamus said trahvi ja maksid selle tänaseks ilusti ära!
seep see ongi...et tavakodanik on nii õiguskuulekas et ta isegi ei tea et sai trahvi olematu asja eest! ja see sama kodanik siis karjub täie häälega et politsei on vajalik ja õiglaselt karm!!
Patrull sõitis oma suzuki maasturiga kenasti mööda kõnniteed...(tartus raeplatsi läheduses)
Kahju et meil on taolisi eeskujulikke politseinikke....
Ajab ikka hinge täis küll kui teatavasti liikluseeskirjad kehtivad kõikidele ka alarmsõidukitele va juhul kui vilkurid ja sireen töötavad. Neil kullakestel ei põlenud peale suitsu midagi.
Tagaistuja turvavööst niipalju... isiklikult kinnitan turvavöö nii taga kui eesiistmel sest see juba suht harjumus..... aga siiski iga reisija peab ise oma tervise peale mõtlema seetõttu peaks siiski trahvima lahtise turvavööga sõitjat mitte juhti.
"Hunt peab siiski uluma teiste huntidega ühte viit"
Ohutuid kilomeetreid !
-
- Tsikkel: V-Strom AL4
- Tänatud: 1 kord
madone kirjutas:sang kirjutas:Ja kusjuures vend oli nii ülbe, kogemata ütlesin talle Teie asemel sina(nägi suht noor kadett välja), laksti tuli kohe "Tsevoo? Ja s taboj vodku ne pil za odnim stolom, shtob ty mne na ty, ponjal?".
Aga vaata asja teisest vaatepunktist: miks peaks politseinik taluma, kui iga pisirikkumisega hakkama saanud tüüp hakkab teda sinatama, end sõbrameheks tegema ja muidu külje alla pugema. Kindlasti on tal päevas selliseid juhtumeid kümneid. Tuleb positsioonid paika panna, kes on antud olukorras võll ja kes peaks kõrvad lonti laskma. .
Kui sa ikka kuskil lasnamäe majadevahel parkimiskohta otsivat tegelast kukud moblaga rääkimise pärast peedistama siis sa pead olema peast tainas ja lapsepõlves nii taga piinatud, et nüüd on viimane aeg hakata oma võimu näitama või vastasel juhul enam mitte kunagi kõvaks ei lähe!
Peale veel sellist tahakeeramist hakata menti nunnutama.. wtf? Mis toimub?
Ja peabki taluma! Ärgu siis nokkigu igast pisivigade pärast ja saagigu kõigile täiesti lambist taha - mingu sinna kus neid vaja on ja neist reaalset kasu oleks!
Täitsa nõus ja oleksin mundripoisse "kahe käega" nõus toetamaja lausa aitama kui nad nokkimise ja ülbe tah...keeramisega punktide kogumise asemel joodikuid; narkareid ja reaalselt liiklusohtlikke maha võtaks. Aga nii ......
Mäletan veel selgelt kuidas u89.a-90.a mingi piirkonna volinik trahvis koolilapsi maakaupluse ees kiivrita sõitmise eest.(Rattakiivrit oli siis ainult telekas nähtud ) Nädal aega vehkles kaupluse ümber/küla vahel ja siis enam ei teinud ja peale seda ei ole seal nähtud...kunagi.
RRRC
Jah, see jutt on tehtud, et sa PEATUKS ja ei sõidaks ettenähtud kohast mööda. Aga kus on kirjas, kui palju enne sa VÕID seisma jääda? Ei ole kusagil
Jääd näiteks 50m enne seisma - on ju märgi ees
shake kirjutas:Primo kirjutas:mella kirjutas:(nagu pole ka kirjas, mitu m enne STOP märki pead peatunud olema).
OT küll, aga ei saanud mitte vaiki olla:
LE 2.222 Peatu ja anna teed. Juht peab peatuma stoppjoone ees, selle puudumisel ristmiku juures ristuva sõidutee ääre ees, muudes kohtades märgi ees.
Teooriaeksamil on lausa üks küsimus, kus stoppjooneta ristmikul märgi ees peatujad punktist ilma jääksid.
A kes ütles, et ma kuni foorini venin? Ikka peale eelnevat pööret reastun ümber. Ja kui sina oled seal rajal rmtkogu pöördeks juba varem, said õige asja eest. Mitte et seal rajal viibimine liiklusele kehvasti mõjuks, aga eeskiri on täitmiseks kõigile, ka sinule. Anarhiat on niigi palju - kes sõidab bussireas, kes pargib, kus ise tahab - loetelu võid pikalt jätkata.
madone kirjutas:Nu vot.. aga mulle käib närvi see kui sa venid pea foorialla ja siis mõtled, et sul on nüüd tarvis paremale keerata! Miks sa sellele varem ei mõtle ja aegstasti sinna A reale ei lähe?
Eks see ole kuidas keegi sõidab ja arvab aga imo lihtsalt aegsasti oma sõitu ette planeerides on kõigil mugavam ja kiirem.
Muidugi ma saan aru nendest kes seal paremale ei pööra... see on jama tõesti.
Ega minulgi sinu vastu midagi ei ole ja see siin niisama jutuks.. aga ära keera mulle peaaegu foorialt A reale ette
![]()
No vaata nüüd oma teksti natukene tagasi kus sa ise kirjutasid, et sa "peaaegu venid keskmises reas foorini välja"
Mina mõistan selle all, et sa 10m ennem foori ja ristmiku kukud A reale keerama, et siis parempööret teha - teinekord ma lajatan sulle sealt lihtsalt otse külge, patsutan õlale ja ütlen, et mella, mul tegelt ei ole sinu vastu midagi Eks siis võib jälle mõtiskleda selle üle kas sa peaaegu keerasid mulle ette või mitte või ma peaaegu sõitsin sulle tagant sisse eksole?
No muidugi võime me hakata siin heietama selle üle, et kui palju on peaaegu onju? eksju onju jne.
No point jääb samaks siiski...
Ja ei - ma olen täita nõus, et ma seal A rajal sõitmise eest trahvi ära sain.
Ja ega ma ei protsessigi siin, et ala kaodake A rada ära ning laske mul seal sõita... ma üritan nagu seda öelda, et sellise asjaeest kohe paberit määrima ja märki külge panema on idiootsus ja samas toimub 500m kaugemal palju räigemaid rikkumisi mida lihtsalt ei nähta sest politsei ei saagi sellest aru, tal tuleks veel 5a. koolitusi läbi nühkida, et peale "turvavöö,a-rida,+20" teisi rikkumisi tuvastama hakata.
Reeglid on tõepoolest kõigile täitmiseks ja kui sa mulle ette keerad siis miks sa reeglit ei täida?
Ühesõnaga blabla.. mida iganes...
ja üleüldse kui mina sulle teed ei anna siis reeglite järgi tuleb sul ohutuse huvides oma eesõigusest loobuda eks? Jälle oled sina süüdi? ei ole mõnus....
Seega tulekski nahaale ohjeldada mitte A raja kasutajaid keppida ja mingeid nõmedaid riigile rahakogumis kampaaniaid teha. t*** me elame mignis arvutimängus või mis?
capten kirjutas:Määd
rahune maha...
+15,,,20 kmh liiklevad liikurid saavad ka mujal maailmas trahvi, mitte ainult meil ja kui tossutav kastikas kimab +40...las kimab eest ära, tõesti - ei pea temast mööda uhama
helista politseisse ja kaeba ära...IRW
Vabandust, et oma teksti na segaselt kirjtuasin, et sa sellest vist mitte midagi aru ei saanud... sry. Loed uuesti?[/quote]
Krt lugesin kohe mitu korda ja ikka sama asi- tõepoolest minu arust pole vaja +40 kmh kiiremini sõitvast tossavast peldikust mööda uhada ...ja see, et +15...20 km/h sõitjaid mujal ka trahvitakse jäi kah samaks
Tegelikult vahet pole ! Peace!
Saan aru, et ülekohtuselt tehtud trahv ajab s..a 600-ga keema - vaidlusta! Küsi ka videot näha, kus oleks rikkumine näha! Ma ei õigusta tõesti teiste rikkumisi - näe ta(nn. länkar ja pasaga ja neli rida) tegi veel hullemini aga teda ei trahvitud - täna polnud Sinu päev...homme ei kotita Sind ja länkari mees saab nätaka ära
Kui politsei kah enam oma tööd ei teeks - siis oleks ju puhta p....ses? (ma pole ment ja ei kavatse selleks ka saada)Ja selle töö hindamine on ikka väga subjektiivne värk - kõigil on omamoodi õigus... Riik -see olen mina! - nii on ju klassikud öelnud? Eesti on seega täpselt meie oma nägu!? Igaühest enesest hakkab kultuur, ka liikluskultuur - krt kui Soomes , Rootsis või kusiganes mujal Eesti reg.nr.-ga autot liiklemas näha on - tuleb välja, et suurem osa oskab ikkagi liigelda, nagu Tallinnas laevalt maha saavad käituvad paljud nagu lambad!
Pealegi oli ju A-radade kasutamisele täna pööratud eriline rõhk?
Madone, kindlasti vaidlusta see trahv. Kas või põhimõtte pärast. LE on paar paragrahvi mis nagu oleks sinu poolt:
§ 80. Juht, kelle sõidukile ühissõidukirajad ei ole sõitmiseks määratud, kasutab neid radasid erandina järgmiselt:1) liiklusmärgiga «Ühissõidukirada» tähistatud rajale, mis on pärisuunalise sõidutee serval ega ole muust sõiduteest pidevjoonega eraldatud, tuleb reastuda enne pööret või peatumist; ka pöörde lõpetamisel tohib sellele rajale sõita, kuid seejärel tuleb sealt kohe lahkuda;2) liiklusmärgiga «Ühissõidukirajaga tee» tähistatud teel olevast ühissõidukirajast tohib kohas, kus liikluskorraldusvahend seda ei keela, ainult risti üle sõita.
§ 97. Enne pööret peab juht aegsasti suunduma sõidutee pärisuunavööndi vastava ääre lähedale. Nõue ei kehti sõitmisel ringliiklusega ristmikule ja pöörde korral, mida vastav liikluskorraldusvahend lubab teha ka mujalt.
Ehk sa pöördusid aegsasti A rajale, et sooritada parempööre. Kuskil pole kirjas, kas sa oleks pidanud seda tegema 1 või 200m enne pööret. See on juhi suva millal ta seda "aegsasti" tunnetab? Ja jätame siis endale meelde numbrid 80 ja 97 ehk tuleb kellelgi veel täna miilitsatega kembelda sellel teemal. Kodutee veel ju ees.
Mis sellesse õuealas mobiiliga rääkimisse puutub siis ma ei tea kus kohast sa selle eeskirja välja lugesid. Kui see isegi on kusagil kirja pandud siis läheb ta kindlasti vastuollu nende paragrahvidega:
§ 65. Juhil on keelatud juhtimise ajal tegelda toimingutega, mis võivad segada juhtimist või liikluskeskkonna tajumist.
§ 67. Juht võib kasutada asulasisesel teel sõidu ajal telefoni üksnes käsi vabaks jätva abivahendi olemasolul.
Mitte miski, aga ei õigusta miilitsa ebaviisakat käitumist. Ise olen 2x avalduse kirjutanud selliste umbkeelsete mundrikandjate (kokkusattumus?) kohta. Vastust, mis nende tegelastega juhtus ei ole ma saanud. Äkki töötavad edasi, äkki lasti lahti, äkki peeti palgast kinni- ei tea.
Pikk postitus sai ja palju § ära toodud. Aga kui 1 pool on pedant siis peavad ka teised pedandid olema. Muidu pole õiglane.
capten kirjutas:Jutt....
EI!
mitte +40kmh kiiremini sõitvast vaid ei tohi mööda sõita sõidukist mis liigub 40+kmh linnas! Seega kui see tossav plönn sõidab 40kmh+ ei tohi ma temast mööduda! Saan trahvi!
see et +15...20kmh ületajatele trahve tehakse on jah igalpool või mis iganes - ka selle point oli välja tuua see, et +20 sõita nö. kiirteel pole nii ohtlik kui linnas üle 4 rea peeglisse vaatamata maasturiga rida vahetada! Mida tehakse iga jumala päev, igas tunnis mitu korda!
peace jah
Marduk kirjutas:§ 67. Juht võib kasutada asulasisesel teel sõidu ajal telefoni üksnes käsi vabaks jätva abivahendi olemasolul.
Kui see nii sõnastatud on, siis piisab olemasolust, miski ei käse kasutada
seega, kui telefonil on valjukas küljes, on see ju käsi vabaks jättev abivahend. aga kusagil pole kirjas, et sul käed peavad vabad olema
iseasi, kas telefoni käes hoidmine on kõrvalise asjaga tegelemine
sedakorda paned seda politseinikku "õigustades" mööda
Sellise "platnoi" väljendiga ametiisiku poolt ametülesannete täitmisel pole kindlasti mitte tegu enesekehtestamisega.
Ma ei õigusta, proovin näidata asju ka natuke teisest vaatenurgast kui selle seiga esitaja proovib seda "freimida". Mis ma tahan öelda on see, et politseinikku ei maksa võtta või vanapaha ja südamest vastikut inimest, tegemist on seaduste kehtestaja ja järgijaga, kes teeb oma tihti tänamatut tööd. Homme võib seesama politseinik, keda praegu kirute, kinni pidada kaabaka, kes täis peaga on rooli roninud või päti, kes noaga ähvardades võttis pensionärilt kõik säästud, aga keegi ei lähe teda selle eest tänama. Mingisugunegi empaatia võiks ikka olla selliste inimeste suhtes, mitte hakata oma madalaid kirgi ja isiklikku solvumist välja elama.
Kui sulle ikka tööülesannete täitmisel mingid tüübid, kes on raudselt seadust rikkunud, proovivad vägisi ajada mingit ininat, et mis seal ikka või suisa ülbavad (mis on muide täiesti tavaline käitumine politsei suhtes), siis tuleb ikka sellistelt tüüpidelt õhku välja lasta küll. Muide, me tegelikult täpselt ei tea, mis seal keegi tegi või ütles, nii et tegemist on väga spekulatiivse olukorra taasloomisega.
ausaltöeldes ma täielikult vihkan neid idioote, kes peavad end universiumi direktoriteks ja kõiki, kes nende arvates õigesti ei käitu p*** ja alaarenenuteks. Need on tüübid, kes arvavad, et neile on seadustest mõõdukas möödavaatamine lubatud ja nad peaksid olema puutumatud. Sellesse klassi kanduvad tüübid, kes sõidavad (tavaliselt teises reas) imeaeglaselt, sest parasjagu räägivad moblaga, kiirendavad järsult, kui keegi tahab neist mööda sõita, teevad ilma suunda näitamata imemanöövreid (sest räägivad moblaga), pargivad enda auto täiesti suvaliselt liiklust takistama ja arvavad, et kui panevad ohutuled vilkuma, siis nad võivad eeskirju rikkuda. Sellised värdjad võiks vabalt saata ümbernikkumisele, sest nemad häirivad igapäevaselt kesklinna liiklust kõige rohkem. Nii et mina pean täiesti õigustatuks selliste trahvide tegemist, seegi osa preventsioonist.
Läheb juba suhteliselt stiihhiliseks lahmiseks. Madone, aga mine siis politseisse tööle ja tee nii nagu õige on. Kohti peaks ju jaguma. Niikuinii on juba selge, et sinul on õigus ja kõigil teistel on kõrvade vahel ainult kapsad. Eriti nendel kes peavad liikluseeskirja mingil määral vajalikuks paberipatakaks.
(Kummalisel kombel on paljudel seni midagi politsei vastu kuni neil endal politseid vaja on. Siis jätkub veel alati hala teemal miks nad liiga kaua tulid või "miks politsei mitte midagi ei tee". Nokk kinni saba lahti. Kui teeb siis on s**t ja kui ei tee on ka s**t.)
Jeerum.. ma ei väida, et teil kõrvade vahel kapsas on...
Millises postis ma le-d pidasin ainult mõtetuks paberiks? Olen ma väitnud, et ma ei taha LE-d järgida ning see on täiesti kasutu asi? Ja kõik kes seda järgivad on tohmanid?
Ise sa nii ütled enda kohta eks noh mis mul öelda las olla siis...
Minupärast võta minu juttu millena tahad, kasvõi tõena/vingumisena/lolli ibana... kuid omast arust räägin ma lihtsalt asjast nii nagu mina sellest aru saan ning mida mina sellest arvan ja miks mina arvan kellegi teise arvamusest teistmoodi!
Sinul on sinu arusaam, minul oma... ja seni kui sa ei suuda mulle selgeks teha, et "a rajal sõitjaid on ilmtingimata tarvis ennem karistada kui neid kes üle 4 rea kellegi elu ohtu seavad" siis ma tõepoolest leian, et minu arvamus on minujaoks õige ning mina jään selle juurde - kuniks sa selle mõistlikult ümber lükkaksid aga seni pole seda juhtunud.
Eeldatavasti õuealal majade vahel parkimiskohtsa otsides, samal ajal telefoniga rääkides sõitmise eest 3k trahvi saada on ikka väga ajuvaba! Võta seda kuidas tahad... võibolla sinuarust on see täiesti okei!
Sang,
Proovi ainult sõbrale külla sõites ennem peatumist telefoni haarata, et üle täpsustada kus ta elaski... lähengi menti tööle ja luuran sind kuskil lasnamäel majadevahel ning väänan sulle selle eest trahvi ära, milleks mul oleks täielik õigus ning saaks punkti võrra preemiale ligemale!
Tahaks su nägu siis näha küll kui aus olla....
Okei.. jutt jutuks ja selleks see siin jääbki, selleks see foorum siin olemas ongi.
Vähmalt ma tean nüüd miks mõni inimene käitub just nii nagu ta seda teeb ning mis põhjusel on vaja kellelgil viimastel minutitel rada vahetada, et hoopis mujale sõita.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.