Kiiruse ületamine

Siit võib leida siis kõikvõimalikke teemasid, mis lahmimiseks ja fleimiks ära kiskunud...

Moderaator: Moded

Äännn
Tsikkel: Kawasaki KLE500

Re: Kiiruse ületamine

Lugemata postitus Postitas Äännn »

Thesaarlane kirjutas:

Nagu ka mainisin, siis peale kinnipidamist hakkas ka ratas puterdama.
Selle korda tegemiseks läks omajagu raha.
Ning kuna ma hiljuti alustasin tööinimese elu, siis pole veel võimalust olnud mingeid märkimisväärseid sääste kõrvale panna.
Muidu ma isegi ehk plaaniks juristi abi poole. Aga kuna nad tahavad oma sõna eest päris palju raha, siis hetkel jääb see kahjuks tegemata.

Põhimõtteliselt hakkasin neile vastu sellepärast, et mulle räägiti alguses valesti. Ning kuna ma olin nii kindel endas, siis ei olnud asjaga nõus.
Nüüd aga kui käisin Rahumäel asja uurimas, siis nii mõnigi asjaolu oli muutunud. Näiteks sain teada, et kiirus võeti hoopis eemaldumisel, mitte lähenemisel.
Alguses väideti vastupidist.
Nüüd olengi päris suures segaduses.

Lõpeta segaduses olemine, pane oma faktid kirja ja nii edasi. Jõudu...

Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

a mis protokollis kirjas on?

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

Thesaarlane kirjutas:
Thesaarlane kirjutas:

Võeti mindki siis koos 2 teise ratturiga vaele reedel. Ei teagi mis koht see täpselt seal on.
A kiirust võttis eravärvides Peugeot 2km enne ning siis võeti meid maha. Esimesele ratturile kirjutati 121 kraesse, minule 131 ning kolmandale 126. Ütlesin kohe, et see ei ole reaalne ning tean juba ammu, et nad siis reedeti istuvad ning hoian oma kiiruse kontrolli all.
Varsti siis lähen Rahumäe teele asja uuima. Politseinik ise ütles, ka et võid minna sinna asja uurima ?
Aga kuidas saab olla nii, et võetakse mitme tsikli kiirus ning siis laotakse neid ette nii kuidas mälus oli ? Sest pilte ega videot ei ole. Ning kohapeal mulle ka radarist kiirust ei näidatud. Õeldi, et materjalidega saad tutvuda rahumäe teel. Käskis vastu lause kirjutada.
Kas keegi teab või oskab häid fraase tuua vastulausest ? Või mingeid soovitusi.
Kuna kiiruseks jäi 37 üle, sest seal oli 90 ala. Siis maksimumiks õeldi 6000 või load 6 kuuks.
Ning kas see on ka kirjutamata reegel, et kui ma sinna nende ajusi nu**ima lähen, siis tõenäoliselt saan suurema trahvi kui oleks saanud kiirmenetlusega ?
Lisaks hakkas tsikkel tee peal puterdama hiljem, eeldasime, et küünal, aga ei olnud. Tuju ikka suht miinustes hetkel.

Tänud abi eest ette.

Tere. Oleks nõu vaja selle vastulausega. Pole kunagi tegemist olnd sellise asjaga.
Mida see kujutab endast üldse ? Kas see, et kuidas minu nägemus asjast on või kuidas.
Netiotsing mind väga ei aidanud.

Kui siin on mõni kogenum "huligaan", kes neid on kirjutanud, siis suhtleks ES edasi. Kuna ka õigusorganid pidid seda foorumit lugema.
Oleks mõni küsimus veel. Aga siis ei kannata kirjutada igaksjuhuks.

Panen siis siia ka lahenduse. Käisin advokaadi juures ning ta leidis palju vigu mis tehti korrakaitsjate poolt. Kuid kohtus ta suurt lootust ei andnud.
Soovitas jätta ka vastulause esitamata, kuna see võib neid veelgi ärritada.
Ning tulemus on Politsei finantseerimine 3600 krooniga.
Meele teeb eriti kibedaks see, et kui ma teaks, et ma see on minu kiirus ja et ma tegin seda, siis ma oleks isegi nõus sellega. Oleksin kohe kiirmenetluse võtnud.
Aga no üldse ei ole sellega nõus, kuid samas ei saa ka teha midagi. Kuna lihtinimene politsei vastu nii naljalt ei saa.

Ärge kihutage :bsmile:

Äännn

Miks ei saa mdiagi teha- vastulause saad teha. Pole ma su advokaat, eks ta teab selle piirkonna eripärasid, aga et miks karta politseid vastulausega ärritada kui sulle endale tundub, et sul oleks õigus protesteerida? Ehh, Odessa.
EDIT: Ma riskeerin, aga ütlen siiski. Kodanikul on õigus end kaitsta. Kui teda seda ise ei oska või suuda, ostab ta vastava teenuse. Selle osas kehtib sama nagu kasvõi arstiabis- sul on õigus teisele arvamusele ja oma õiglustundele ning arvamusele. Sa ei pea tegema nii nagu sul kästakse või soovitatakse kui tunned, et nii pole aus ja õiglane. Mina oleksin vastulause esitanud sel ajahetkel, kui see menetluses veel võimalik oli.

Viimati muutis Äännn, 06 Sept 2010, 19:19, muudetud 1 kord kokku.

MAP

Lugemata postitus Postitas MAP »

Soovitan siiski vastulause teha, sest tõenäoliselt pole otsustaja sama inimene, kes väärteomaterjali koostas. Vastasel juhul jääbki ühepoolne pilt asjast.

Kasutaja avatar

pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

MAP kirjutas:

Soovitan siiski vastulause teha, sest tõenäoliselt pole otsustaja sama inimene, kes väärteomaterjali koostas. Vastasel juhul jääbki ühepoolne pilt asjast.

Mingist vastulausest ei saa enam juttu olla, sest kodanikul ju käes juba otsus 3600.- kr suuruse trahviga. Seega võimalik ainult otsus edasi kaevata kohtusse. Mina oleks muidugi vaielnud, seda enam kui tunned, et süüd ei ole! Ise ootan ka oma kohtuotsust, kuigi asi ei puuduta kiiruse ületamist, vaid plekimõlkimist, siis sellegipoolest tunnistas politsei, et on väljunud väärteoprotokollis süüdistuse piiridest ning seetõttu läheb ka materjal tühistamisele.
Edu edaspidiseks ja kindlat meelt ning otsusekindlust!

Keretööd

Tarts
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Tarts »

pyramiid kirjutas:

Ise ootan ka oma kohtuotsust ... tunnistas politsei, et on väljunud väärteoprotokollis süüdistuse piiridest ning seetõttu läheb ka materjal tühistamisele.

Et siis asi läks ikkagi susisema? Kas Sa palun laiendad mu silmaringi ning saadad näiteks ES-iga otsuse, kui see jõustunud on?

Kasutaja avatar

pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

Tarts kirjutas:
pyramiid kirjutas:

Ise ootan ka oma kohtuotsust ... tunnistas politsei, et on väljunud väärteoprotokollis süüdistuse piiridest ning seetõttu läheb ka materjal tühistamisele.

Et siis asi läks ikkagi susisema? Kas Sa palun laiendad mu silmaringi ning saadad näiteks ES-iga otsuse, kui see jõustunud on?

No problemo!

Keretööd
Kasutaja avatar

Thesaarlane

pyramiid kirjutas:
MAP kirjutas:

Mingist vastulausest ei saa enam juttu olla, sest kodanikul ju käes juba otsus 3600.- kr suuruse trahviga. Seega võimalik ainult otsus edasi kaevata kohtusse. Mina oleks muidugi vaielnud, seda enam kui tunned, et süüd ei ole! Ise ootan ka oma kohtuotsust, kuigi asi ei puuduta kiiruse ületamist, vaid plekimõlkimist, siis sellegipoolest tunnistas politsei, et on väljunud väärteoprotokollis süüdistuse piiridest ning seetõttu läheb ka materjal tühistamisele.
Edu edaspidiseks ja kindlat meelt ning otsusekindlust!

Minu otsuse mitte edasi minna oli advokaadi ütlus:" Võitu ei garanteeri, kuid kui sul raha on, siis võib eksperimenteerida."

Kasutaja avatar

voyager
Tsikkel: ZX-6R

Lugemata postitus Postitas voyager »

Thesaarlane kirjutas:

Minu otsuse mitte edasi minna oli advokaadi ütlus:" Võitu ei garanteeri, kuid kui sul raha on, siis võib eksperimenteerida."

Juhtusin lugema ühte kohtulahendit, kus kohus vähendas trahvisummat 2600-lt kroonilt 1800-le, kuna leidis politsei määratud trahvi liiga kõrge olevat. Samas trahvisaanu õigusabikulud olid ca 18 000.-
Seega kui tagantjärele ei ole võimalik tuvastada politseipoolset ebapädevust kiirusemõõtmisel, on suhteliselt tõenäoline, et edasine jamamine võib asja ainult kallimaks ajada.

Äännn

Nojah, ju ma siis lähtusin endast, et ma advokaati ei vajaks. Selle keissiga. Kohtumenetluses on vähekindlustatud inimestele riigi õigusabi ka ette nähtud. Kel huvi lugegu ise edasi vastavast seadusest https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13259148.

gs

Lugemata postitus Postitas gs »

On võimalik ka variant, et eduka kohtulahendiga hüvitatakse kohtukulud ;)
Aga muidu... kui teil on vähegi alust vaielda politseiga, siis vaielge, aga endas peab kindel olema :D

Kasutaja avatar

Priit_IZ
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas Priit_IZ »

Tehtud!

Isegi politseitibid arvasid, et see üsna lõbus, kui siia sellest teada annan, kuid maanteel sain poolteist tundi tagasi mopoga kiiruse ületamise eest. Olla näidanud 52km/h, aga mopol teatavasti 45km/h. Kõrgem krossikumm ilmselt tingis selle nihke ja pealegi +/- 7km/h olla nagu vaikimis aksepteeritav. Mine sa võta kinni.

PS! Tervitused Yamumehele, kes just enne mind oli sinises vormis daamidega tutvust sobitanud ja ootas mingit otsust juba, kui mind maha võeti :bsmile:

Viimati muutis Priit_IZ, 15 Sept 2010, 11:54, muudetud 1 kord kokku.
Mootorsportlased on ikka julged,
see kartmatus on kasvanud väsimatus töös,
läbi kurvide ja piki sirgeid,
meid sadu kordi kandnud on mootorite sööst.
Kasutaja avatar

Kri§to

Lugemata postitus Postitas Kri§to »

Tundub et politseinikel on igavaks läinud.....Müstika et selline asi registreeriti.....

germpz
Tsikkel: Yamaha TDM 850

Lugemata postitus Postitas germpz »

Ka eile sai vahele jäädud.
Tartu ligidal Ilmatsalu poolt tulles kuulsin tuutu seljataga ja disko sähvis.
Politseinikuhärra traditsiooniliselt kontrollis minu teadmisi lubatud sõidukiirustest ning teatas et ei ole tarvis et minu tükke keegi teelt korjama peab ja soovis head päeva. Trahvist päästis ilmselt see et ei saanud rikkumist fikseerida (kohalik konstaabel oma autoga oletatavasti).
Jah, täiesti süüdi. Hirmu teeb see et load alles paar kuud käes ja juba ma ei mõista sõita normaalselt ning juba vahele jäämine. :oops:

Yamaha TDM
Kasutaja avatar

ht99

Lugemata postitus Postitas ht99 »

Kui palju siis üle lasid et konstaabel silmaga ära nägi et kiirustad kuskile?

germpz
Tsikkel: Yamaha TDM 850

Lugemata postitus Postitas germpz »

90 alas 110 (max 120 mingi hetk) ja 70 alas 90 spido järgi.
Konstaabel väitis et tema oli pressind saja kahekümnega ja mulle järgi ei jõudnud. Kätte saigi alles ringil kui autosi läbi lasin.

Yamaha TDM
Kasutaja avatar

daub
Tsikkel: F6C 1500
Tänanud: 34 korda
Tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas daub »

Priit_IZ kirjutas:

... ja pealegi +/- 7km/h olla nagu vaikimis aksepteeritav...

(1) Paigalseisva kiirusmõõturiga mõõtmisel saadava sõiduki kiiruse väärtuse laiendmääramatused:
Esimeses tulbas "Mõõtmisel saadud sõiduki kiiruse väärtus", teises tulbas "Mõõtmisel saadud sõiduki kiiruse väärtuse laiendmääramatus"
20–100 km/h ± 3 km/h
101–135 km/h ± 4 km/h
136–166 km/h ± 5 km/h
167–199 km/h ± 6 km/h
200–233 km/h ± 7 km/h
234–250 km/h ± 8 km/h

Allikas: Liiklusjärelevalve teostamise kord § 7. Laiendmääramatus

Selle järgi võttes jäi sul natuke maad veel selle ±7 'ni :twisted:

Edit: Lasermõõtjal on tabel eraldi §10 all, numbrid suures osas samma auku.

Kui sa tahad igal juhul kruusa vältida, siis leiab kruus su üles.
Pilt
Kasutaja avatar

Priit_IZ

Nujah, 4km/h üle siis. Tohutu rikkumine maanteel mopoga :bsmile:

Eelmine ametlik rikkumine oli 97. aastal mossega, kui 50 alas 60 oli Kaberla poe ees, nüüd siis mopoga Voose kandis :)

Järgmiseks aastaks üritan jalgrattaga kuskil 30 alas allamäge radarisse saada, siis oleks täiuslik :ner:

Kasutaja avatar

RD
Tsikkel: Ducati XDiavel

Lugemata postitus Postitas RD »

Tuli ka ilus lõpp hooajale. Enda viga aga julgesin vähemalt tunnistada, ilmselt 13K ja load aastaks. Soovitati kahetsuskiri kirjutada, ons keegi kursis sellise asjaga?

Yamaha FZS600 --> Buell XB12s --> Aprilia RSV 1000R Tuono --> KTM SuperDuke --> Buell XB9s --> Mean Streak
Kasutaja avatar

ghost-r
Tsikkel: SV (63,91€) S

Lugemata postitus Postitas ghost-r »

RD kirjutas:

Tuli ka ilus lõpp hooajale. Enda viga aga julgesin vähemalt tunnistada, ilmselt 13K ja load aastaks. Soovitati kahetsuskiri kirjutada, ons keegi kursis sellise asjaga?

Selle teema teine postitus :

http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=30&t=43742

ja veidi siin ka

http://car.stage.ee/forum/viewtopic.php?f=1&t=688

These things we do.That others may live!
Kasutaja avatar

Priit_IZ

Kahetsuskirjast ei oska midagi tarka kosta. Aasta load + trahv, on tuttavatel olnud varaint, kui suures rahanäljas riik konverteerib aastase lubadeta sõidu samuti trahviks (sest kuidas sa muidu kuskilt maakohast tööl käid, et neile trahvi maksmiseks raha teenida :wink: ). Sedagi on võimalik kokkuleppe korras nati nudida ja maksegraafik tekitada. Ole võimalusel igati agar, koostöövalmis ja tunne aktiivselt asja vastu ise huvi. Pärast imestad ise ka, kui vähesega lepitakse lõpuks. Arvan, et ehk see kahetsuskiri ole ka mingi lepituse-bonus. :wink:

Edu! :bsmile:

Kasutaja avatar

Thesaarlane

RD kirjutas:

Kui tohib küsida, siis millega sellise karistuse saavutasid ?
Kui mina sain +37üle trahviks 3600.
Mis sina siis tegid ? Lasid eest ära ka veel ?

Kasutaja avatar

RD

Thesaarlane kirjutas:
RD kirjutas:

Kui tohib küsida, siis millega sellise karistuse saavutasid ?
Kui mina sain +37üle trahviks 3600.
Mis sina siis tegid ? Lasid eest ära ka veel ?

Detailidesse siin ei laskuks, eest ära ei sõitnud ega olnud ka plaanis. Patrull küsis küll, et kas peast läbi ei jooksnud,et võiks eest ära sõita, sest põmst ootasin neid järgi. Kellelgi sügav huvi asja vastu, siis võin privaatsõnumis olukorda kirjeldada :bsmile:

Yamaha FZS600 --> Buell XB12s --> Aprilia RSV 1000R Tuono --> KTM SuperDuke --> Buell XB9s --> Mean Streak
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 366 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

minu eelmise aasta vallatused: 25 üle ja 10 000 + 3 kuud juhtimisõigust

Kasutaja avatar

RD

Piipz kirjutas:

minu eelmise aasta vallatused: 25 üle ja 10 000 + 3 kuud juhtimisõigust

Kuidas nii? "Mootorsõiduki juhi poolt lubatud suurima sõidukiiruse ületamise eest 21 kuni 40 kilomeetrit tunnis - karistatakse rahatrahviga kuni 50 trahviühikut". Vahepeal midagi muutunud? Nii palju, kui ma lugenud olen, siis sõltub ilmselt ikkagi see saadav summa menetleja hetketujudest. Loodetavasti ta on antud päeval normaalselt välja maganud ja ei põe pohmakat.

Ercki
Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919

Lugemata postitus Postitas Ercki »

Taotled endale aresti raha ja lubade äravõtmise asemel, mingi summa maksad ja asi finiito. Aresti saad jagude kaupa kah ära istuda :mrgreen:

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 693 korda
Tänatud: 455 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Võta ikka kehtiv liiklusseadus ette :D
Sinu viide oli kuskil 2005 aastast(jäi ka minul esimesena ettte google otsingus)

Mootorsõiduki juhi poolt lubatud suurima sõidukiiruse ületamise eest 21–40 kilomeetrit tunnis –
karistatakse rahatrahviga kuni 100 trahviühikut või sõiduki juhtimise õiguse äravõtmisega kuni kuue kuuni.
[RT I 2008, 54, 304 – jõust. 27.12.2008]

Viimati muutis yeekim, 23 Sept 2010, 10:53, muudetud 1 kord kokku.
Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 366 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

No tegelikult oli nii, et ületasin kiirust 25 üle, linnas.
Sain oma veast aru ja kirjutasin ilusa seletuskirja, et olen jah jobu ning siis ootasin 30 päeva seda otsust.
30 päeva pärast mul polnud aega Rahumäe teele minna ja siis helistasin sinna, küsisin, et äkki saab keegi mulle otsuse öelda. Öeldigi, et sain trahvi 4000 eek ja kohe kiirelt öeldi ka kõik viitenumbrid jne. Umbes nagu oleks mu juhtum just nende silme ees olnud.
Maksin 4000 ära ja jätkasin sõitmist.
1,5 kuud hiljem pidas politsei mind kinni ja küsis, et miks ma ilma lubadeta sõidan. (see on omaette stoori, mida ma siin lahkama ei viitsi hakata).
Ja siis sain veel 6000 eek trahvi.

Tuli välja, et olid load ka läinud aga seda nad mulle telefoni teel ei maininud.

Õigus jääb siiski nende poole peale, sest mul oli siiski kohustus kohale minna. Aga nad oleks võinud vähemalt VIHJATA, et midagi on veel...

P.S. Arest ei tuleks minu puhul kõne allagi. Ytleme nii, et ma hindan oma aega rahaliselt ja moraalselt kordi kõrgemaks, kui nemad, seega ma kahtepidi miinustesse :P

gs

Lugemata postitus Postitas gs »

Otsuse võid tellida omale e-mailile ka. Ei pea alati ise järgi minema.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Fleim”