Tsikkel ainsaks sõiduvahendiks

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

reimps

Re: Tsikkel ainsaks sõiduvahendiks

Lugemata postitus Postitas reimps »

Krt, sa oled liiga mugava elustiiliga :)

Tort
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 178 korda

Lugemata postitus Postitas Tort »

Mismoodi EI VIITSINUD künda tln-trt 4 korda? Ma olen aru saanud, et asfaldimeeste unistus ongi see, kui kuhugi oleks vaja sõita, aga enamasti ei ole ja peab kambakesi türisalus suitsu tegemas käima :D

Kasutaja avatar

sinilind123
Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas sinilind123 »

To rzz: Miks sa üldse tsiklit omad? Sõita ebamugav. Küll liiga palav, siis liiga külm. Siis jälle riided kehvad ja ei saa lipsu kanda ja tööle on halb sõita ja üleüldse maanteed ei viitsi sõita. Kas pole mõelnud, et see tsiklivärk pole äkki sinu jaoks?

Honda Dio 50ccm 1990a - Honda Mtx125R 1989a - Honda XL 600V Transalp 1987a - Suzuki GSF 1200 Bandit 1996a - Honda XRV 750 Africa Twin 1990a - Kawasaki zxr 750 1990a

Bastard
Tsikkel: TDM900
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas Bastard »

No KTMi aegadel sai hooaega alustada lume minekuga ja lõpetada tulekuga, vahepeal veel nautida suurepärast Eesti suve. Point on lihtsalt selles, et kas sulle meeldib tsikliga sõita või mitte :)

Kasutaja avatar

munaz
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas munaz »

Minulgi on olnud paar hooaega ainsaks liikumisvahendiks tsikkel. Kevadest sügiseni sõitsin suht iga ilmaga ja väga mõnus oli, kuid talve tulekul soetasin ikkagi odavalt mingi neljarattalise juurde, millest siis kevadel jälle üldjuhul vabanesin. Kusjuures kui hästi valida, leiab lihtsa, kuid igati toimiva vana auto päris soodsalt. Juhtus see kõik krooniajal - arvestasin umbes 10k EEK auto peale ja näiteks sain vägagi kobeda vana Corolla, mille õnnestus kenasti kevadel sama hinnaga maha müüa.

Küll aga tuleb tõdeda, et praeguseks olen jõudnud oma mugavusega sinnamaale, et tsikkelgi puudu põhjusel, et ei viitsi igapäevaselt varustust selga-maha ajada. Autoga liigelda oluliselt mugavam. See riietumise-mure oli toona ainult tsiklit omades pea olematu - kuna ei kartnud sõita ka maika väel aeg-ajalt. Peale esimest suuremat kokkupõrget autoga sai aga minust väga korralik varustuse kandja.

Kasutaja avatar

rzz
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas rzz »

sinilind123 kirjutas:

To rzz: Miks sa üldse tsiklit omad? Sõita ebamugav. Küll liiga palav, siis liiga külm. Siis jälle riided kehvad ja ei saa lipsu kanda ja tööle on halb sõita ja üleüldse maanteed ei viitsi sõita. Kas pole mõelnud, et see tsiklivärk pole äkki sinu jaoks?

Aga proovi korra näha pisut laiemat spektrit, kui kaks äärmust, äkki saad mõne värvi juurde. Ma tõin välja mõned erandid, kus on oluliselt mugavam autoga liigelda (samas mainisin, et mitte ilm-võimatu). Inimesed, kes hambad ristis iga ilmaga tsikliga sõidavad: palun, kui see rõõmu teeb.
Ma sõidan igapäevaselt tsikliga, olen päris rahul. Aga vahel viskab vahele erandeid, ning sellepärast kasutan vahel ka autot. Sestap ei raatsi seda maha müüa. Küsiti arvamust, vastasin oma seisukohaga. Paha lugu, kui Sulle see vastus ei sobinud.
Vastuseks Sinu küsimusele: ei ole analüüsinud, mulle täitsa meeldib tsikliga sõita.

Tort kirjutas:

Mismoodi EI VIITSINUD künda tln-trt 4 korda? Ma olen aru saanud, et asfaldimeeste unistus ongi see, kui kuhugi oleks vaja sõita, aga enamasti ei ole ja peab kambakesi türisalus suitsu tegemas käima :D

Vat paha lugu, ei ole asfaltimees ja ei käi ka türisalu pangal suitsu tegemas :)

I had a life once. Then I bought my first bike.

Matheus
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Matheus »

rzz kirjutas:

Tsikliga jääb minul sõitmata juhul kui:
a) liiga palav ilm (ei sõida varustuseta)
b) viisakalt tarvis riides olla
c) suuremat kola tarvis vedada
d) suurema seltskonnaga tarvis kuhugi sõita
e) matkad-treeningud metsas (tsiklivarustuses matka-spordiradadel palav, matkariietes rattal ei tule kõne alla, metsas riiete vahetamine - mõeldav, autoga on lihtsalt mugavam)
f) talvel (metsa suusatama sõites ühistransport paras piin)

Avaldan ka enda isikliku loetelu:
a) Kui on palav, siis higistan - JA MIS SIIS???
b) Kannan riietust sõiduriiete all või otsin koha, kus riided ära vahetada
c) Kogu kola, mis mahub suurde seljakotti, saab ära vedada (ka 30kg). Mööbel on erand :!:
d) Ka kaks on juba seltskond :D
e) =b
f) Kodust lähen otse metsa suusatama

Minu ainukene sõiduvahend on juba teist aastat kaherattaline. Olen aastaid elanud 4 rattal. Tuleb küll ette olukordi, kus oleks 4 ratast parem, kuid saab ka kahega ilusti hakkama. Eks see maitse, mugavuse ja elustiili küsimus ole. Ka poes sisseoste tehes lähtun sellest, mis seljakotti ära mahub. Lõpetan sõitmise kui juba lumi maas ja alustan sõitmist kui lumi maas. Ja meeldib nii!
Ja mis siis!

Kasutaja avatar

kassikas
Tsikkel: on

Lugemata postitus Postitas kassikas »

AUSTUS !
Vanasti kui mina alustasin,oli üks hea ütelus-SÖIDA,AGA ÄRA MÖLISE.
Tänapäeval tundub et öiged mootorratturid söidavad,aga it gurud hädaldavad foorumis teemal-kui ebamugav on ikkagi sellesama mootorratturi elu,kes kasutab mootorratast sihtotstarbeliselt.
Parim hommik on see,kui arvutit avades ja eelmise päeva postitusi üle lugedes avastada-ohhoo!-Rahvas söidab.
Halvim hommik on kui ennelöunaks on juba kogunenud 20-50 postitust,mis sisaldavad möttetut tühja ja igavlevat mula.
Ehk sai pisut segane,aga kel nupp nokib,oskab ka googeldada.
Jaaniöhtuni on jäänud kaks valget päeva-kasutage neid sihtotstarbeliselt mootorrattaga söitmiseks.
PS! Leidsin siit ühe huvitava pildiseeria-
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?p=629724#p629724

Pretty cool cat - what you think about that!

üksik hunt
Tsikkel: ise tegin (doonor xv1100 yam)

Lugemata postitus Postitas üksik hunt »

Kui vaadata tallinna liikluspilti siis pole siin varsti autoga midagi teha. Minu töölesõit tsikkliga kakumäelt paljassaarde võtab poole vähem aega kui autoga.
Lihtsalt ilmastiku sunnil vaja autot.

Kiirusta aeglaselt

JAWAmees
Tsikkel: R1200GS
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas JAWAmees »

Ise olen alates aprilli lõpust sõitnud autoga mõnedsajad kilomeetrid(ehk nii vähe, kui üldse võimalik). Samas täitsa ilma autota elada oleks küll päris jama, arvestades, et meie kliimaga saab tsikliga sõita ainult pool aastat. Kui auto pole liisingupüss, siis pole erilisi "tühje" kulusid ka seismise ajal. Suht kahtlane teema igal juhul :D

Ja loomulikult on autot vaja selleks, et katki läinud tsikli juppe parandusse viia :mrgreen:

Kasutaja avatar

demineerija
Tänanud: 38 korda
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas demineerija »

Tort kirjutas:

(w) või Männiku karjääris! :D

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”