algaja krossiharrastaja küsiks nõu?

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

koit

Re: algaja krossiharrastaja küsiks nõu?

Lugemata postitus Postitas koit »

mingi kuu tagasi ca. nägin arvatavasti lõvi unes ja üritasin männikul väikse raja peal Mella ja tema pundi tempos sõita, asi lõppes nii nagu pidi, paarkümmend metrat ning...(crash) ,katkise siduriheebli ja välja väänatud põlvega,sain veits targemaks jälle. kui ei õpi teiste vigadest siis enda omadest ikka :D aga küsimus selline: kuna satun suht harva eesti siis ei saa ka eriti palju harjutada aga iga kord kui olen käinud, pole ma näinud et keegi jääpeal kukuks! kelle vigadest õppida? :wack: mis on jääpeal sõitmise juures tähtis (sõidutehnika).lihtsalt vaadates mõningaid hulle siis ei jõua kohale, kuidas on võimalik nii kiiresti sõita. savi kas on rõõpad või midaiganes,kogu aeg punn põhjas või on lihtsalt asi kartuses?

Elu on liiga lühikene selleks, et raisata seda millelegi negatiivsele
Kasutaja avatar

kaval
Tsikkel: rattatuu
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaval »

koit kirjutas:

mingi kuu tagasi ca. nägin arvatavasti lõvi unes ja üritasin männikul väikse raja peal Mella ja tema pundi tempos sõita, asi lõppes nii nagu pidi, paarkümmend metrat ning...(crash) ,katkise siduriheebli ja välja väänatud põlvega,sain veits targemaks jälle. kui ei õpi teiste vigadest siis enda omadest ikka :D aga küsimus selline: kuna satun suht harva eesti siis ei saa ka eriti palju harjutada aga iga kord kui olen käinud, pole ma näinud et keegi jääpeal kukuks! kelle vigadest õppida? :wack: mis on jääpeal sõitmise juures tähtis (sõidutehnika).lihtsalt vaadates mõningaid hulle siis ei jõua kohale, kuidas on võimalik nii kiiresti sõita. savi kas on rõõpad või midaiganes,kogu aeg punn põhjas või on lihtsalt asi kartuses?

ikke enda vigadest tuleb õppida :ner: jääpeal on tähtis,et oleks korralik rehv mis peab ja siis hakkad vaikselt peale keerama kuni (crash) ja siis kõik algusest peale kuni enam ei kuku :bsmile: nii ta tuleb,ikka enda vigadest

http://www.arcar.eu odavad rendiautod al.5 euri päev
anda rendile koos tehnikaga garaaz Mõigus kaaskasutusse.500 euri
allar 56291000
umbe ull miis

andrias
Tsikkel: Zx9r, kx250f, DS650X

Lugemata postitus Postitas andrias »

Tervist
Krossikas ikka veel ostmata, kuna langus on tulevikule kindlamaid piire seadnud.Soovikd küsida teadjamate meeste käest nt. kawa 125 kohta. Vastupidavus ja kulud. Et kui suured võivad olla just sellise ratta remondikulud?
Valitud rattaid: Eelistatud kawa: http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html
http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html
Tänud ette! (w)

Annaks jumal häda- küll abi ikka saab!
Võrr->Jawa 638->Dnepr 650->Suzuki GSX600F->Kawasaki ZX6R->Kawasaki ZX9R ja KX250f
Kasutaja avatar

Sebar
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Sebar »

Samalaadilisi küsimusi veel:
Mis te arvate sellest masinast?
Mis on selle head ja vead?
Palju kiirust võtab?
Palju kütet võtab?
Mitu käiku sellel masinal on?
Kas on hea ost?

Hundiralli
Kasutaja avatar

Hokan

Lugemata postitus Postitas Hokan »

Kui vähegi võite, ärge palun seda KTM'i maha tehke,- see minu pill:P

andrias kirjutas:

Tervist
Krossikas ikka veel ostmata, kuna langus on tulevikule kindlamaid piire seadnud.Soovikd küsida teadjamate meeste käest nt. kawa 125 kohta. Vastupidavus ja kulud. Et kui suured võivad olla just sellise ratta remondikulud?
Valitud rattaid: Eelistatud kawa: http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html
Tänud ette! (w)

'Stupid is as stupid does'

KTM 125sx -> Yamaha Yz250f
Kasutaja avatar

Sebar

Hokan kirjutas:

Siis ole hea ja vasta ülalolevatele küsimustele. Äkki leiad kohe ostja.

Hundiralli
Kasutaja avatar

Hokan

Lugemata postitus Postitas Hokan »

Kel tõsine huvi, see võtab ise ühendust,- pähe määrima ei hakka.
Arvan, et pole õige inimene vastama küsimustele,- Mis te arvate sellest masinast?; Kas on hea ost? :wack:
Kütusekulu ja lõppkiirus pole krossikate jaoks nagunii mingi teema.

Sebar kirjutas:
Hokan kirjutas:

Siis ole hea ja vasta ülalolevatele küsimustele. Äkki leiad kohe ostja.

'Stupid is as stupid does'

KTM 125sx -> Yamaha Yz250f
Kasutaja avatar

KoVaL73
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas KoVaL73 »

Sebar, Sinu küsimustele vastuseid veidike:

Seda masinat pildipealt vaadates arvan ma, et tegemist on krossirattaga, mille tehnilise olukorra hindamiseks peaks ratast oma käega nö. katsuma.
Sellel pildil oleval mootorrattal võib olla terve ämbritäis häid ja halbu asju
Kiirust võtab
Kütet võtab, vastavalt gaasi keeramisele
Masinal on oletatavalt 6 käiku
Sebar, sinu küsimusi vaadates, võin arvata, et sa tõesti ostad pildi järgi, ehk kes muu kui mitte sina, ikka põrsast kotis ostma lähed

Kasutaja avatar

Sebar

Ega mina seda ihaldagi.
Tõin lihtsalt välja idiootsed rolluhuntide küsimused.
Nendele vastamine on veel suurem mõistuse puudulikkuse näitaja.

Hundiralli

mayhem

Lugemata postitus Postitas mayhem »

eks kulud sõltuvad kasutusest hooaja peale läheb vast selline komplekt ära:
kx 125 kolb ca 2000.-
keps ca 2000.-
ketikomplekt ca 1500.-
piduri-siduri lingikomplekt 300.-
süüteküünal
gripid 200.-
seguõli-kütus, mootoriõli, õhufiltri hooldus vastavalt läbisõidule
rehvid suvel-talvel

vanem ratas ka vaja võibolla vahetada:
reed valve
silinder
mootori simmerisats 700.-
sidur 1500.-
esi- taga rattalaagrid 500.-
kiige laagrid 700.-
kiige lingi laagrid 700.-
roolikannu laagrid
esiamordi hooldus
tagaamordi hooldus
karburaatori nõel peadüüs

et elu oleks muretum kohe ostes ratas korda teha

http://shop.ebay.co.uk/items/_W0QQ_dmpt ... &_osacat=0

http://shop.ebay.de/items/_W0QQ_dmptZMo ... &_osacat=0

võib osta mitu aastat uuema ratta kallima raha eest ja samad tööd tuleb ikka ära teha

andrias

Sebar kirjutas:

Ega mina seda ihaldagi.
Tõin lihtsalt välja idiootsed rolluhuntide küsimused.
Nendele vastamine on veel suurem mõistuse puudulikkuse näitaja.

Suurepärane :roll:

Võrr->Jawa 638->Dnepr 650->Suzuki GSX600F->Kawasaki ZX6R->Kawasaki ZX9R ja KX250f

hirm

Lugemata postitus Postitas hirm »

kusjuures see 15tuhhine kawa vörr aastast 1999 , näeb minu arust välja selline nagu neid toodeti kuskil 93-98 aastatel. 99 peaks tiba teise näoga olema, kui öigesti mäletan

mayhem

Lugemata postitus Postitas mayhem »

Kasutaja avatar

Bullrider
Tsikkel: Super Tenere, WR250, cr450f
Tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Bullrider »

Mnjahh, võib ju olla vajalik need tööd kõik teha aga vbla ka mitte kõiki.....Seepärast tulekski omanikuga nigu konsulteerida, et mida ja kui palju juurde lääb.....Ma mäletan kui müüsin oma vana 125 se honda, siis see oli nii krdi ehe, et pold muud kui üks lisakate sidurile lisada ja anna tuld. Mu meelest selle asemel, et siit vastuseid saada, pöördu parem müüja poole kalkulaator näpu vahel.

Kasutaja avatar

2stroketaliban
Tsikkel: Suzuki RM250K8
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas 2stroketaliban »

kui nüüd neid rattaid vaadelda teadmata nende seisukorda siis valiksin neist kolmest kindlasti KTM i ,kuna vana nelar on paras peavalu ja kawasaki omamise "rõõmu" ei suudagi lahti seletada :D

Huvitav teema sebaril,kas siis foorum pole koht kus just selliseid küsimusi küsida?!

Viimati muutis 2stroketaliban, 20 Jaan 2009, 20:12, muudetud 1 kord kokku.
http://www.ehkk.ee
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne
Kasutaja avatar

Pihlakas
Tsikkel: Honda VF750F

Lugemata postitus Postitas Pihlakas »

See on küll veidi kohvipaksu pealt ennustamine, äga äkki oskab keegi nõu anda. Sai ühel honda crf 450 väike remont tehtud peale ostu, sest mootoris oli tugev müra. Vahetatud väntvõll, kolb, rõngad, vänntv. laagrid, käigukastis laagrid, aga pärast vahetust liikus müra üles, nukvõlli juurde. Täpselt nagu oleks klapikambrikaane all tehas. Mis seda võiks põhjustada? Kett, ketitallad, mingi laager? Sest kett ise ju lärmi ei tohiks põhjustada ja kett tundub pingul olevat. Honda bikedel pidid ketitallad šokolaadist olema ja altpoolt tuleb välja kõvem osa, ei tea kas krossikatel ka nii on. Oskab keegi midagi tarka öelda.

Piduriketaste valmistamine.
Kasutaja avatar

2stroketaliban
Kontakt:

Ega äkki pole tehtud teraspesasid klappidele? uus kolb õiges mõõdus? nukkvõlli kett täpselt paigas? nukkvõllid ilusti kinni keeratud ja pesad korras?
Rohkem ei tule kohe pähe :) igaljuhul edu otsinguil .

CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne
Kasutaja avatar

mella

Lugemata postitus Postitas mella »

vale klapivahe? lõtv või kulunud kett? Kui nukad on laagrite peal, siis nukalaagrid. Kui on nookuritega süsteem, siis ka nookurite võllid. Ma täpselt crf ehitust ei tea.

Kasutaja avatar

dirtbikeman

Lugemata postitus Postitas dirtbikeman »

Milline see müra on? Mul endal oli analoogne probleem, midagi kolises nagu, selline hele metalli kõlin oli. Tuli välja, et mul oli taga amordi stopper mutter/seib midaiganes kuidas seda nimetatakse, oli lahti ja see keerles seda edasi tagasi ja vibreeris. Teinekord võibki olla kõige aimamatum koht ja asi, mul kostis ka heli ette nii et ma arvasin et tuleb mootorist. Äkki tal lihtsalt midagi lahit seal mingi mutter või seib vms

Dirt Bike 110->Aquila Orion 250->Yamaha YZ 125 '06->Yamaha YZ 250F '08->Kawasaki KX 250F '10
Kasutaja avatar

KoVaL73
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas KoVaL73 »

Seda müra võib tekitada ka, lõtvunud mootorikett, ma ei kujuta ette milline see heli on aga endal on mitukorda nii öelda heli märku andnud et mootorikett hakkab väsima. Korra silindripea kaas maha võtta ja vaadata, kas märgid on paigas (nuka ja väntvõlli omad) ja igaksjuhuks keti kulumist kah kontrollida, äkki vähe välja veninud.

Kasutaja avatar

kaval
Tsikkel: rattatuu
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaval »

kus on parim valik krossi rehve,pean silmas just 10 tollist ,või mis oleks hea põhi krossinaelale,tsikkel on 50ccm ? kingsi põhjapeale tehtud rehv sai otsa Kose krossiga :shock:
nupud murduvad ära,nael püsib ilusti,rõhk oli 0,6 järelikult on põhi nigel ,või mis?

http://www.arcar.eu odavad rendiautod al.5 euri päev
anda rendile koos tehnikaga garaaz Mõigus kaaskasutusse.500 euri
allar 56291000
umbe ull miis

andrias

Terv
Tänapäeval veel keegi kahetaktilistes krossimootorratastes kastoorõli kah kasutab?

Kasutaja avatar

2stroketaliban
Kontakt:

kallimatel seguõlidel on kastooriühendid sees. 8)

Kasutaja avatar

Teema algataja
reinuvader
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas reinuvader »

Tere!Kevad tuleb mürinaga ja ongi õige aeg seada tulevaks hooajaks eesmärke ja plaane.Kuna mul krossisõit on puhas fann tegevus,mitte läbi võistluste võitude poole,siis on see aasta plaan õppida ära hüpetes tsikli pööramine või selline korraks risti keeramine.
Esitesks on küsimus,et kas see on puhtalt efekti pärast tehtav asi,või omab see ka puht sõiduliselt mingit olulist osa?
Teiseks:Kuidas algab selle elemendi õppimise protsess?
Kolmas:Kui miskit läheb viltu,siis kas on veel aega miskit parendada(õhus)või tuleb vastu minna kukkumisele,mis on paratamatu?
neljas:jne.jne,jne...et üks loll oskab rohkem küsida kui 100 tarka vastata.
Samas,võtan hästi kuulda ka kriitikat ja kui spetsid ütlevad,et ära hakka ennast lõhkuma(ka see on 1-hooaja eesmärk,jääda terveks)siis ei hakkagi proovima...vähemalt üksi mitte.
Edu kõigile ja raja ääres näeme RAISK!!!!

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Sellest peaks pisut abi olema

Kasutaja avatar

HRQ
Kaupmees
Tsikkel: Kawa KXF 250 MX / 450 SM
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas HRQ »

Esiteks, tehakse seda seepärast, et õhutakistus on niimoodi suurem või ei lasta siklil kõrgele õhku lennata. Seega saad suurema hooga hüpesse minna ning kukud varem maha, et jälle peale keerata, mitte niisama õhus rippuda.
Teiseks, kui hüppamine selge, siis ei tekiks sul ka seda küsimust :wink: Seega õpi kõikvõimalikke hüpekaid lõdvalt võtma, küll se keeramine ise tasapisi tulema hakkab. Teoorias peaks väla nägema selline, et vahetult enne õhku tõusmist juba kallutatakse ning keeratakse vähe lenksu. Ei kommenteeri pikemalt, kuna pole selle kohapelt väga spets.
Kolmandaks, oleneb, kui viltu läheb. Kui ei jõua maandumiseks norm asendisse ning väheke ristis maandud, võid veel ära päästa. Mul see supermotoga ei õnnestunud (crash) kuid krossikaga pole nii hull.

Üldiselt on nii, et hüpekad on suht ohtlikud elemendid, kui neid hästi ei osata. Ei tea su sõiduoskusid, kuid tsikli keeramiseks on juba oskusi vaja ...

Viimati muutis HRQ, 31 Mär 2009, 13:22, muudetud 1 kord kokku.
Valmistan KROSSI NAASTREHVE ja JÄÄPIIKE
ATV, Quad, Mootorrattad / varustus, tarvikud ja teenindus http://www.smx.ee
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

On olemas tegelikult kahte tüüpi "whip"-i.
Üks on see, mis on viimasel ajal FMX-is levinud, kus ratast pööratakse rohkem ümber püsttelje eesmärgiks loomulikult effekt. Teine on siis see mida MX-is ja SX-is kasutatakse, kus pööratakse ratast rohkem pikitelje ümber ja eesmärgiks hüppekõrguse madaldamine.

Igal juhul eeldab ikka väga head ja kindlalt käpas olevat hüppetehnikat.

Kasutaja avatar

Teema algataja
reinuvader
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas reinuvader »

Tänud neile kes juba vastavad!
Minuga ja oskustega on täpselt nii-ja naa.Üldiselt kui vaadata pilti mu ankeedi peatsis....siis hüppel on kõrgust-hoogu ja õnnelik lõpp st ilusti üle platoo ja tervena edasi.Samas olen ka üsna haledalt kukkunud ja seda just mõnel hüppel kus on millegi pärast visanud nii risti,et enam pole osanud kuidagi olukorda päästa ja on tulnud ette kukkumisi.Nt võiks tuua,et....Linte rada Räpinas,seal olev platoo...üle....Valgas,seal raja kaugemas osas(männi juures)kus on nagu topelt hüpe...üle...jne.
Samas kujutan,ette,et sellist nö trikitamist peaks ikka kellegi kogenumaga koos õppima.Seega kui kuskil raja ääres trehvan tulema,kellegi TEIE(siinkirjutajad)juurde sellise soovi-probleemiga,et õpetage palun...siis palun mitte välja naerda.
Edu Teile Rein.

Kasutaja avatar

creativ
Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
Tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas creativ »

reinuvader kirjutas:

Tänud neile kes juba vastavad!
Minuga ja oskustega on täpselt nii-ja naa.Üldiselt kui vaadata pilti mu ankeedi peatsis....siis hüppel on kõrgust-hoogu ja õnnelik lõpp st ilusti üle platoo ja tervena edasi.Samas olen ka üsna haledalt kukkunud ja seda just mõnel hüppel kus on millegi pärast visanud nii risti,et enam pole osanud kuidagi olukorda päästa ja on tulnud ette kukkumisi.Nt võiks tuua,et....Linte rada Räpinas,seal olev platoo...üle....Valgas,seal raja kaugemas osas(männi juures)kus on nagu topelt hüpe...üle...jne.
Samas kujutan,ette,et sellist nö trikitamist peaks ikka kellegi kogenumaga koos õppima.Seega kui kuskil raja ääres trehvan tulema,kellegi TEIE(siinkirjutajad)juurde sellise soovi-probleemiga,et õpetage palun...siis palun mitte välja naerda.
Edu Teile Rein.

ma nüüd täitsa vale mees rääkima, aga panin tähele sx sõitudel kus hüppeid rohkem kui rattad maas, et kui peale hüpet on kohe kurv siis püüavad tsikli maandumisel saada nö õigesse asendisse et kurvi minna. ja sis ni kui rattad just maast lahti saanud siis teevad lenksuga nõksu kurvi suunas ja pill võtab kohe külje ette. ehk nägin ma valesti a selline mulje mulle küll jäi et nii nad seal pidevalt tegid. :roll:

Ära usu hülge möla! Anna aeruga!

LC8 Adventure, LC4 620, 640, 660, Suzuki DR350

kõrtsmikumolu
Tsikkel: HusaBerg
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kõrtsmikumolu »

creativ kirjutas:

ma nüüd täitsa vale mees rääkima, aga panin tähele sx sõitudel kus hüppeid rohkem kui rattad maas, et kui peale hüpet on kohe kurv siis püüavad tsikli maandumisel saada nö õigesse asendisse et kurvi minna. ja sis ni kui rattad just maast lahti saanud siis teevad lenksuga nõksu kurvi suunas ja pill võtab kohe külje ette. ehk nägin ma valesti a selline mulje mulle küll jäi et nii nad seal pidevalt tegid. :roll:

Teevad jah nii aga peab ikke päris kõva vend olema, et nii teha. Ratta suund on küll raja suhtes õige aga hüppe suund on ikka otse.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”