Hälvik-autojuhid

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Teema algataja
Aav

Re: Hälvik-autojuhid

Lugemata postitus Postitas Aav »

Täitsa normaalne napikas oli Stockmanni juures. Ootan Liivalaial esimesena foori taga vasakpööret, vaatan oma ees sebivaid politseinikke (kes Türgi presidendile teed puhastavad), fooris süttib roheline, hakkan vasakule käänama, kui mööda Rävalat litsub mingi idikas auto vana punasega veel üle. Hea, et ma nägin teda, jõudsin juba koguneva momendi esirattasse maha pidurada. See idikas sai ka aru, et kohe põrutab mulle sisse ja pidurdas ristmiku peal blokki, aga lohises ikka mööda. Nii et kui ma poleks kurvi sisse korralikult vaadanud, oleks normaalse müksu saanud.

No ma hakkasin talle käemärkidega selgeks tegema, mis ma tast arvan. Hetkel, kui ma kiivrile koputasin ja näpuga keerutasin, nägin tema poole jooksvat politseinikku. Ma ei hakanud ise väga vaatama, kuidas nad talle väänavad, vaid panin edasi. Kutt oli nii juhm, et tegi oma suurepärase manöövri siis, kui ristmik oli politseinikke täis ja kõik nägid asja pealt.

Linnas peab ikka väga hoolikalt vaatama, et madallendureid poleks, eriti tipptunnil, kui tsüklid kiiremad on. Seekord läks hästi.

harimal
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas harimal »

Eh, jah. Vedas minulgi eile, et rahulikult ristmikult lahkusin. Võib öelda, et lausa jobutasin hetke.
Mul Hipodroomi ristil juba sekund roheline, panen käigu laisalt sisse ja hakkan minema. Õnneks rahulikult ning vaatan harjumusest veel vasakule. Sealt tuli aga tubli autojuht hurraaga. Üks sõber mainis sellise foorivärvi kohta "cherry green".
Krt, oleks jobutamata ristmikule sõitnud, oleks üks vigane tsiklist statistikas jälle juures. Ega vist väga terveks jää, kui 70'ga 1.5 tonni küljelt sisse laulab.

CarbTune karburaatorite sünkronisaator: http://nagi.ee/photos/harimal/7766255/in-set/125775/
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

No vot, see ongi põhjus, miks mistahes reeglite puhul tuleks nende täitmisel olla punktuaalne. Reegel töötab ainult siis kui teda täidetakse, mitte enam-vähem täidetakse. Nagu mul on kombeks oma tööelus praagi üle vaieldes öelda: Mis seal vahet kas mingi asi on natuke prses või täitsa prses, kui on prses siis on prses. ;)

Suzuki GSX 750 Inazuma

Teema algataja
Nuxxs

Lugemata postitus Postitas Nuxxs »

Tallinnas on parem juba igal ristil eeldada lipsajaid. Hoiatuseks ja tähelepanekuks teistele, et üks väga ohtlik ristmik on veel Kaubamaja juures, Kunstiülikooli ees suunaga Foorumi maja ja kino poole. Sõidan sealt igal hommikult ja kellel on kiirem ratas/auto tasub meeles pidada, et igal hommikul tulevad sealt Viru kangi alt kiire käiguga autod veel ka siis kui roheline juba hea tükk aega endale lubavat teed on näidanud. Ei tasu kohe mitte kiirendada seal.

Kasutaja avatar

jup
Tsikkel: XL600V Transalp

Lugemata postitus Postitas jup »

Täna hommikul oleks üks närvihaige papi vist mul näo juba sisse löönud, kui kõrvalteel paremkpööret ootavale autole pakkusin võimalust enda ette pöörata. Seal juures ei teinud ka ühtegi järsku pidurdust ega ka muud liigutust ja kiirus oli umbes 30km/h ja ees ja taga oli mõõtmatult pikk ning vaevu liikuv autokolonn. Esimese hooga ei sanudki aru, et kesse tuututab, aga kui pead pöörasin, siis nägin kuidas mees juba turvavööd lahti rebis ja valmistus autost välja kargama :evil:
Ei saa aru sellistest inimestest. Kui närvikava ei kannata autoga sõita, siis sõitku bussiga! Reaalne ajakadu oli sel mehel max 5 sekundit kuna eesolev autokolonn polnud selle ajag jõudnud meist kaugemale kui ehk 100m või veelgi vähem.

Tervitakski siis seda närvihaiget VW passati juhti ja soovitaks tal osta autosse purk palderjani tablette!
Jup

Kasutaja avatar

spinna

See on see variant, et oled kuskile hiljaks jäämas ning kiirustad. Sellisel puhul tundub alati, et ette sõitma satuvad ainult ja ainult jobud. Pole siis ise sattunud sellisesse olukorda või? Ja kõige lõpuks, kui oled niigi juba infarkti äärel kogu selle veniva lambakarja pärast, otsustab mingi topakas veel kedagi kõrvaltänavalt vahele lasta. Nagu vähe veel neid lambaid jalus venimas oleks. (crash) (lol)

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

jup

tean seda tunnet väga hästi, kuna sõidan sama teed iga päev ja vahel jään ka kodust välja tulemisega hiljemaks. Aga kui minu ees ja taga on ca km pikkune autorivi, siis üritan oma närvilisust mitte teiste peal välja elada. :roll: aga samas tean ka seda, kui raske on üritada pöörata hoovist/kõrvaltänavast tiheda liiklusega teele. Seega kõigile teadmiseks, et tallinnas on üks sinise-musta kirju Transalp, kes tipptunni ajal ikka pöörajaid enda ette laseb (seda siis mitte tagumiste autojuhtide kiusamiseks vaid pöörajate rõõmuks) :lol:

Sõbralikku liiklemist!
Jup

gs

Lugemata postitus Postitas gs »

Kirun ka neid kes hommikul Paldiski mnt pidi linna sisse sõites kõrvalteelt teisi vahele lasevad Järveotsa ja Järvekalda teelt. Selle tegevusega pidurdatakse kogu see kilomeetrine rivi seisma ja liikumiskiirus alates Harku karjäärist kuni Järveotsa tee ristmikuni on 5km/h.....

Kasutaja avatar

Kajar
Tsikkel: DNEPR MT-9(külghaagisega)72a.
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Kajar »

See ju osa liikluskultuurist,kui kõrvalteelt auto vahele lased.Aga noh,vahel ajab kurjaks küll kui lastakse vahele korraga rohkem kui 2 autot.

Varadero XL 1000
Kasutaja avatar

spinna

gs kirjutas:

Kirun ka neid kes hommikul Paldiski mnt pidi linna sisse sõites kõrvalteelt teisi vahele lasevad Järveotsa ja Järvekalda teelt. Selle tegevusega pidurdatakse kogu see kilomeetrine rivi seisma ja liikumiskiirus alates Harku karjäärist kuni Järveotsa tee ristmikuni on 5km/h.....

Nonoh! Mismoodi need siis üleüldse sinna teele pääseks kui kegi vahele ei laseks? Keskpäeval alles või? :roll:

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

Arvestades tavalist Tallinna liiklust, kus ristmikud (ka need mis moodustuvad ühelt poolt suubuva tee läbi) pohhuilt täis sõidetakse, on igasugune vahele laskmine väga tervitatav nähtus.

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
Kasutaja avatar

jup

(w)

Kasutaja avatar

korke
s1000rr Guru
Tsikkel: roller
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 14 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas korke »

alles said load ning mõne nädala liikluses sõitnud ?

Kui ei oleks vahele laskmisi teiste viisakusest siis seisaks üldse tallinn !

gs kirjutas:

Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood
http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.

H.P
Tsikkel: Tiger 800 XCA

Lugemata postitus Postitas H.P »

Kui oled ise see kõrvalteelt tulija ja keegi vahele ei lase, võtab ikka meele mõruks küll või mis :ner:

Ex: Yamaha FZ6
Kasutaja avatar

Junzu
Tsikkel: 890R, TE300 TBI ja FE350
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Junzu »

Minul just Tallinnas positiivsemad kogemused, kui nt Tartus. Üks näide: oli vaja kitsast kangialusest välja tagurdada 4 realisele teele suht tipptunnil (no 2 ühes ja 2 teises suunas. Kõik panid naglalt mööda ja ei saand kuidagi välja. Siis õnneks tuli üks tubli autojuht, kes sõitis diagonaalis 2le rajale ja ma sain lõpuks välja tagurdada. :bsmile: .
Tartus siin vahepeal kibestunud keskeas naisterahvastest(no on ka mehi, aga suuremjaos on silma jäänud naised) sõidugeeniused ei lase isegi vahele reastuda ja kui vaikselt pressides ikka vahele lähen, siis hakkab igavene signaalitamine ja näppude näitamine. (kuigi LE järgi peavad nad ümberreastuva sõiduki vahele laskma).

SM570R 04' ->Z750 05'->Z1000 03'->R1 04'->R1 04'->GSX1300R 00'->Z750 04' & CB600f 01'->Z1000 03'->Z1000 03'->Buell XB9R->ZX10R 05'-> KTM SM950 04' & R6 07'->KTM 950SM 07'->KTM 990SD 07' ->Z1000 2011'->TE300i 19 ->EXC300 22''->890 Adventure R 23' & FE350 20' & TE300 24'

gs

Lugemata postitus Postitas gs »

Peateele välja sõita ja rida vahetada lasen ma teistel ikka kui see ei tekita pikemat ootamist minu taga seisjatele. Aga keset peateed ma eraldi selleks seisma ei jää et kõrvalteelt tulija peale lasta. Siis võiks ju reede õhtul Tallinn-Tartu maanteel peateel sõitjad ka niisama seisma jääda, et kõrvalteel ootaja ei peaks pool minutit kauem ootama. Normaalse 50km/h liikumise puhul on autode rivis alati pikemaid vahesid kuhu kõrvalteel olijad sõita saavad.

Kasutaja avatar

korke
s1000rr Guru
Tsikkel: roller
Tänatud: 14 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas korke »

Siis ronin vahele :ner:

H.P kirjutas:

Kui oled ise see kõrvalteelt tulija ja keegi vahele ei lase, võtab ikka meele mõruks küll või mis :ner:

Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood
http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.

Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

Junzu kirjutas:

Minul just Tallinnas positiivsemad kogemused, kui nt Tartus...

IMHO on Tallinna liiklus üks parimaid Eestis, kui täielik overload välja arvata. Siin on küll ilge sebimine ja sagimine, kuid see on vähemalt dünaamiline. Tartu liiklus on minu arvates tuim, mis tekitab oma hädasid. Arvatavasti lihtsalt igaüks sõidab seda rütmi, nagu õppinud on.
Korkel on 100% õigus, et normaalselt kulgeva liiklusvoolu korral pole vahele minekuga mingit probleemi (kui neid ridade vahel süstijaid ainult ei oleks :ner: ). Natuke kannatust ja liikluspildi lugemist vaid.

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
Kasutaja avatar

aprill
Tsikkel: Aprilia Pegaso 650

Lugemata postitus Postitas aprill »

Aru küll ei saa, et Tallinna liiklus 50km/h liigeldes sujuks. Selleks, et mustamäe teel rohelises laines sõita, peab kiirus olema vähemalt 60km/h ja vahepeal jääb sellegi kiiruse juures teistele jalgu. Tallinna liikluses on heal juhul iga 5-6-s autojuht enamvähem viisakas, mis on kõva edasi minek, arvestades asjaolu , et 10 aastat tagasi pold üldse liikluskultuuri päälinnas nähtud(või sattusin ma pidevalt valel ajal valesse kohta) Tipptunnist üldse ei räägi. Meeldivat liiklemist Tallinna meestele seal vabaduse platsi lähistel :bsmile:

Kärbseid teile hammastevahele.Forte
Kasutaja avatar

uljasvaluvelg
Tsikkel: Honda Transalp

Lugemata postitus Postitas uljasvaluvelg »

Mõõtsin GPS`-iga oma auto tegeliku kiiruse ära ja s.o. spidomeetri järgi 60k.m. tunnis tegelikult 52k.m. tunnis! Peaaegu kõigi autode spidomeetrid valetavad(ehk küll mitte niipalju) aga see 60k.m. tunnis kipubki olema pigem 50-pluss3-4k.m. tunnis!
Kui sõitsin suvel Tartus olin vihast sinine, miks KÕIK sõitsid 40-ga. Suurem osa Lõuna-Eestist olid sellised flegmad..

Honda Transalp
Kasutaja avatar

Junzu
Tsikkel: 890R, TE300 TBI ja FE350
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Junzu »

uljasvaluvelg kirjutas:

Kui sõitsin suvel Tartus olin vihast sinine, miks KÕIK sõitsid 40-ga. Suurem osa Lõuna-Eestist olid sellised flegmad..

Noh, kas just KÕIK, aga jah, suht nii see on siin küll. Kui tallinnas foori tagant minek on, siis ikka surutakse mõnusalt pedaali aga tartus vist ei leita seda üles. Eriti kui endal kiire on, siis neid tigusi tuleb eriti palju kuskilt välja (2 rida korraga kinni ja sõidetakse 40-ga võidu) :wack: .

SM570R 04' ->Z750 05'->Z1000 03'->R1 04'->R1 04'->GSX1300R 00'->Z750 04' & CB600f 01'->Z1000 03'->Z1000 03'->Buell XB9R->ZX10R 05'-> KTM SM950 04' & R6 07'->KTM 950SM 07'->KTM 990SD 07' ->Z1000 2011'->TE300i 19 ->EXC300 22''->890 Adventure R 23' & FE350 20' & TE300 24'

Holms
Tsikkel: VN 1500 MS
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Holms »

Junzu kirjutas:
uljasvaluvelg kirjutas:

Noh, kas just KÕIK, aga jah, suht nii see on siin küll. Kui tallinnas foori tagant minek on, siis ikka surutakse mõnusalt pedaali aga tartus vist ei leita seda üles. Eriti kui endal kiire on, siis neid tigusi tuleb eriti palju kuskilt välja (2 rida korraga kinni ja sõidetakse 40-ga võidu) :wack: .

Tartus vahemaad suht olematud ja lihtsalt foorist foorini kiirendamisel, eriti autoga, ei teki miskit ajalist võitu. Aga kui just Riia-Turu risti läheduses ei kulge, siis ikka enamasti seier sinna 60 juurde näitab ja see sobib üldise liiklusvooluga. Rattaga saab küll natuke võimeldes mõne foorivahe võrra rutem :D

Loom kõnnib, mees sõidab
IZ->...->VX 800..->VN 1500 MS

Erci
Tsikkel: KTM 1190 Adventure R
Tänatud: 32 korda

Lugemata postitus Postitas Erci »

Aga Tartus on vähemalt see hea asi, et siin pole ummikuid:)

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 122 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

Olen kümme aastat Tartus liigelnud ja ma küll aru ei saa sellest hädaldamisest, et siin niiii kole vastik uimane liiklus on. Võib-olla ma olen lihtsalt liiga vähe Tallinnas sõitnud muidugi, aga igatahes mingit erilist vahet ma küll täheldanud pole. Ma pakun, et kõik need vingumised tulevad lihtsalt mõnest üksikust Tartu eripärast ja suure vihaga üldistatakse tervele linnale ja kõigile sõitjatele. Tartus tõepoolest on paar kohta, kus pole mõtet foorist foorini paugutada ja rohelises laines sõitmiseks tulebki umbes 35-40-ga sõita. Ise sõitan ka nii auto kui tsikliga ja ju siis pealinna rahvas selja taga jälle kiunub vihast, et on ikka tainakari koos Tartus.

Joel
Kasutaja avatar

Steelrider
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Steelrider »

Kunagi, kui paar aastat pooleldi Tartu elanik olin, tekkis suht tihti tunne, et lükkaks selle asja siledaks ja asfalteeriks servast servani ära, saab seal vast ka kuidagi sõidetud. Isegi autoga sõites tekkis tahtmine kiivrit kandma hakata.

K-750 1962, K-750M 1968, M-62 1963, Suzuki GSX-R 600 K3

http://www.expressmoto.ee
Mehe majakaks eluteel ei pea olema v**t, vaid ruuduline lipp.
Kasutaja avatar

Tihver
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas Tihver »

aprill kirjutas:

Aru küll ei saa, et Tallinna liiklus 50km/h liigeldes sujuks. Selleks, et mustamäe teel rohelises laines sõita, peab kiirus olema vähemalt 60km/h ja vahepeal jääb sellegi kiiruse juures teistele jalgu. Tallinna liikluses on heal juhul iga 5-6-s autojuht enamvähem viisakas, mis on kõva edasi minek, arvestades asjaolu , et 10 aastat tagasi pold üldse liikluskultuuri päälinnas nähtud(või sattusin ma pidevalt valel ajal valesse kohta) Tipptunnist üldse ei räägi. Meeldivat liiklemist Tallinna meestele seal vabaduse platsi lähistel :bsmile:

Tallinna liiklusel pole häda midagi. Närvi ajab ainult see kui keegi unustab sõitmise ära ja kulgeb oma sõidureas üldisest liiklustempost aeglasemalt. Rea vahetamiseks või tipptunnil kõrvalteelt peateele keeramiseks on lihtne valem - suund sisse ja keerata. Oma sõidureas teiste pirdurdamine ja suund sees kesest teed seismine ei vii tõesti kuhugi.

Stark Varg EX
Kasutaja avatar

aprill
Tsikkel: Aprilia Pegaso 650

Lugemata postitus Postitas aprill »

Tihver kirjutas:

Tallinna liiklusel pole häda midagi. Närvi ajab ainult see kui keegi unustab sõitmise ära ja kulgeb oma sõidureas üldisest liiklustempost aeglasemalt. Rea vahetamiseks või tipptunnil kõrvalteelt peateele keeramiseks on lihtne valem - suund sisse ja keerata. Oma sõidureas teiste pirdurdamine ja suund sees kesest teed seismine ei vii tõesti kuhugi.

Ja tõesti ajab närvi see, kui keegi Tallinn-Tartu maantel sajases tsoonis 70km/h kuskil ees venib :evil: Ootad võimalust möödumiseks, kui miski pemmi mees end sinu ja vastatulija vahele litsub :wack: Ja siis mööda teeperve sõites jõuad mõelda veel, hea et talv ei ole (crash)
Või kõrvalteelt peateele keerajad. Kiirendusrajal koguvad hoo üles, panevad suuna sisse, võtad hoo maha ja jääd manöövrit ootama. Ja siis tallavad pidurit ... ja jäävad kiirendusraja lõppu seisma vasak suund vilkumas :wack: Mööda sõites näed, et programm plondiin istub roolis.
Tipptunni ajal pole Tallinnas veel sõitnud, korra kõrval olen istunud. Teads :nono: jala oleks kiiremini saanud :mrgreen: Ma sätin oma sõidud nii, et tipptunnil seiklemist ei oleks.
LE on üldiselt täitmiseks. Ja ära ütle, et ma pidur olen :bsmile:

Kärbseid teile hammastevahele.Forte

heldurs
Tsikkel: Honda VT 1100 Shadow

Lugemata postitus Postitas heldurs »

Sõidan ka tihti Tallinn-Tartut nii tsikli kui autoga. Eriti kurjaks teeb kui 100-110 km/h kolonnis liikudes väga äkki kellelgi eesliikujal tuleb järsku mõte, et ta peaks umbes 10m pärast vasakule pöörama ja sellepärast tallab kõigile ootamatult kahe jalaga pidurit, peale mida võibolla mõnikord lülitab sisse ka suunatule. Sõites autoga kord ühe sellise taga, õnnestus küll endal kuidagi pidama saada, aga tagant tulijal see ei õnnestunud ja sain laksu vastu tagapamperit. Õnneks jäid meie mõlema autod enam-vähem terveks, ja läksime hullu bemuvenda (auto oli mingi vanem BMW, numbrit ei näinud) kirudes sõpradena lahku.Hiljuti vist kusagil Laeva kandis oli ka üks tõsisem õnnetus samasugustel asjaoludel.Ka Keila-Tallinna teel Kumna ristis k.a.oktoobris mootorratturiga juhtunud õnnetuses tundus olevat sama teema, et ees liikunud auto hakkas keerama vasakule, mida tagant tulnud mootorrattur ei osanud oodata. INIMESED, OLGE VALVSAD JA ANDKE OMA KAVATSUSTEST AEGSASTI TEADA!!

Kasutaja avatar

kki
Tsikkel: Honda CBR 600FY, 2000.a.

Lugemata postitus Postitas kki »

heldurs kirjutas:

INIMESED, OLGE VALVSAD JA ANDKE OMA KAVATSUSTEST AEGSASTI TEADA!!

... ja hoidke pikivahet :idea:

heldurs
Tsikkel: Honda VT 1100 Shadow

Lugemata postitus Postitas heldurs »

kki kirjutas:
heldurs kirjutas:

INIMESED, OLGE VALVSAD JA ANDKE OMA KAVATSUSTEST AEGSASTI TEADA!!

... ja hoidke pikivahet :idea:

Õige, jäi lisamata. Õigemini formuleeriks nii:" ... ja hoidke pikivahet, nii palju kui see on võimalik Tallinn-Tartu maanteel" :bsmile:

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”