Hälvik-autojuhid
Moderaator: Moded
-
piloot
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
Re: Hälvik-autojuhid
Panthera kirjutas:Raske OT
![]()
Autojuht hakkas tegema teisest autost möödasõitu, suunaga minu suunas...
Oleks ma natuke oodanud, oleks laupkokkupõrge olnud, kuid ma tõmbasin ilusti asfalti servale, ning ta sai oma möödasõidu tehtud, mina sain sama kiirusega sõitu jätkata, kõik on õnnelikud ...
See on igapäevane...
Ei saa nüüd teist inimest hälvikuks nimetada, kuna ta arvestas minu kaugust natuke valesti ...
Ei pea olema tsikliseljas autosuuruse egoga ...
Ka omalgi on olnud igal aastal selliseid situatsioone vähemalt 4-5, peale viimast napikat tekkis tõsine tahtmine situatsiooni tekitajat füüsiliset noomida
Mahub tõesti kolmekesi teele ära, juhul, kui vastutuleva auto tagant ootamatult möödasõidule asunud sõidukit õigel ajal märkad, kui aga miski on eelnevalt sinu tähelepanu korraks tühjalt sõidurajalt ära viinud, kas või pikem pilk peeglisse...
Näiteid pole vaja kaugelt otsida : http://www.epl.ee/artikkel/363233 http://www.virumaateataja.ee/211106/esi ... 034529.php
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... =stonefree
-
creativ
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
Panthera kirjutas:Raske OT
![]()
Autojuht hakkas tegema teisest autost möödasõitu, suunaga minu suunas...
Oleks ma natuke oodanud, oleks laupkokkupõrge olnud, kuid ma tõmbasin ilusti asfalti servale, ning ta sai oma möödasõidu tehtud, mina sain sama kiirusega sõitu jätkata, kõik on õnnelikud ...
See on igapäevane...
Ei saa nüüd teist inimest hälvikuks nimetada, kuna ta arvestas minu kaugust natuke valesti ...
Ei pea olema tsikliseljas autosuuruse egoga ...
poolas sõites on sarnased situatsioonid rutiiniks. tähelapanu on topelt keskendud ja sõidud saab sõidetud. kui hakkaks iga sellise vastusõitja pärast närvi minema siis oleks juba ammu kusagil sealses hullumajas.
inimene harjub kõigega. mis teha kui olud sellised. tuleb ju kohaneda.
eestis sama asja puhul tundub selline vastusõitja enese- ja teistetapjana.
- Tsikkel: Sõber
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
creativ kirjutas:poolas sõites on sarnased situatsioonid rutiiniks.
Sry, aga meie elame eestis ja ma ei usu, et mingi uue liiklusstiili juurutamine eestis valutult lõpeb. Seega jätame need kliššeedeks muutunud: aga vot Itaalias või näed, kus Hispaanias... muudele rahvustele.
Jaapanis maksavad kah tuletõrjujad ise oma koolituse eest, samas on nende palk ja kultuuriruum erinevad eesti tuletõrjujate omast.
![]()
-
creativ
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
baltroon kirjutas:creativ kirjutas:poolas sõites on sarnased situatsioonid rutiiniks.
Sry, aga meie elame eestis ja ma ei usu, et mingi uue liiklusstiili juurutamine eestis valutult lõpeb. Seega jätame need kliššeedeks muutunud: aga vot Itaalias või näed, kus Hispaanias... muudele rahvustele.
Jaapanis maksavad kah tuletõrjujad ise oma koolituse eest, samas on nende palk ja kultuuriruum erinevad eesti tuletõrjujate omast.
poole sõnaga ei õigustanud poolasarnast liiklusstiili! lihtsalt aegajalt liiklusspetsialistide kui ka tavakodanike juttu lugedes-kuulates tundub eestis maailma kõige sitem liikluskultuur olevat ja me püüame siin mingit imedemaad läbi kommentaaride kujundada. et see kes julgeb sõita kiiremini kui +10 või +30 et siis on tegemist kohe mõrvariga jne.
pole see olukord midagi meil hull. lihtsalt endal tuleb kõrvad silmad lahti hoida ja kui ego lubab siis ka teistega arvestada.
poola näide oli selleks et kui sealses liikluses vastusõitjatega ei arvesta ja kangesti oma EESTIõigust taga ajada, siis sealt riigist omal jalal tagasi ei tule vaid jalad ees ja kastis.
peace! ![]()
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Vähemalt linnasiseselt pole meie liiklusel miskit viga.Ilmselt Tartu poole minnes Tallinna linnapiiril seisab 24/7 kiirabi - loteriiloosiga amputeeritakse aju.Siis ELS'iga vut-vut see Tartu linnapiirile...
Et veenduda, kui meeldiv on meie linnaliiklus, pole vaja kaugele minnna - Riiga kõigest ![]()
-
baltroon
- Kontakt:
creativ kirjutas:tundub eestis maailma kõige sitem liikluskultuur olevat ja me püüame siin mingit imedemaad läbi kommentaaride kujundada. et see kes julgeb sõita kiiremini kui +10 või +30 et siis on tegemist kohe mõrvariga jne.
pole see olukord midagi meil hull. lihtsalt endal tuleb kõrvad silmad lahti hoida ja kui ego lubab siis ka teistega arvestada.
Nõus!
Virisejaid ja halajaid on rohkem, kui neid, kes ise asja tegelikult paremaks teevad!
![]()
-
Ivoonu
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
Suvel tsiklitega Riias käies jäi mulle küll linnaliiklusest palju parem mulje kui meie linnadest on jäänud. Aga mu meelest on meie liiklus ka viimase paari aastaga oluliselt paremaks läinud.
Ei no nüüd leidis koha! Mis seal Riias häda on? Paned suuna sisse ja hopstik tekitatakse koht. Ummikud on jah nii ja naa ja jõmmid sõidavad üle muruplatside, aga pole seal hullu midagi. Tallinn on ka juba üsnagi heaks läinud.
spinna kirjutas:Ei no nüüd leidis koha! Mis seal Riias häda on? Paned suuna sisse ja hopstik tekitatakse koht. Ummikud on jah nii ja naa ja jõmmid sõidavad üle muruplatside, aga pole seal hullu midagi. Tallinn on ka juba üsnagi heaks läinud.
Jajaa.. Ma ootasin Riias Harrika esinduse juures asuval väljasõidul 10 minutit suund sees. Ja hui keegi vahele lasi. Ajasin lõpuks auto nina peaaegu nii lähedale, et peateel liikuvad autod napilt riivasid mind, aga vahele küll keegi ei lasknud. Lõpuks siis pressisin toore jõuga peateele välja. Signaalid, paanika.. Ilmselt kirjutati seal sel päeval kohalikus foorumis Hälvik-autojuhtide rubriigis mingist eesti ülbikust ![]()
+358458693818
-
motoratsutaja
- Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
spinna kirjutas:Tallinn on ka juba üsnagi heaks läinud.
Milline osa tallinnast või kus seda märgata on et heaks on läinud, ilma suunata liiklevaid lambaid ja igal pool vahele pressijaid on endiselt kõik kohad täis, kelle ego, kupli all aju puudus või ebakorrektne funktsioneerimine ei võimalda suunatule kangi liigutada, et teistele liiklejatele anda märku oma kavatsustest. Selle asemel pressitakse nagu viimased m**n* lihtsalt vahele ja ollakse samas veel ülbed / uhked. Rea vahetamine on ikka suur ettevõtmine, vähe, kahjuks liiga vähe on neid juhte, kes vahele lasevad hoolimatta sellest et suund on sees ja jupa tükk aega ootad võimalust vahetada rida. Laagna tee on ikka hommikuti täielik haigemaja, kõigil kes linna poole liiguvad on ikka nii kuradima kiire igal hommikul, et käib võitlus ühest reast teise ja süstitakse teiste autode vahel arulagedalt eesmärgiga et kes jõuab esimesena Torupilli selveri juurde valgusfoori taha passima.
Noh siis on mul õnne olnud või oli sulle keegi tolmuse selja peale midagi kritseldanud.. ![]()
Ähh..kehtib ilmselt mõlemi eelnenud arvamuse kohta
Ma olen küll tähele pannud, et Tallinnas on hakatud suunatule peale reageerima. Vanasti tähendas suuna vilgutamine seda, et sind pakiti ruttu-ruttu sisse, et jumala eest rivistuma ei pääseks. Praegu on ikka pidevalt suuna näitamise peale võimalus tekitatud. Ma ise lasen kah vahele, endal, ullikesel, hea meel kah veel, et kellegile heateo tegin ![]()
Hetkel Türgis viibides ei saa mainimata jätta et teie poolt sõimatud Eesti hälvikud oleks siin nagu viiemehed... Inimesed lihtsalt arvestavad teistega ja lähe kohe närvi : ) ning kui fooris on punane ja ikka kedagi tulemas pole, siis pole mõtet seal ka passida ![]()
-
Vint
- Koristaja
- Tänanud: 150 korda
- Tänatud: 188 korda
Ghost kirjutas:spinna kirjutas:Tallinn on ka juba üsnagi heaks läinud.
Milline osa tallinnast või kus seda märgata on et heaks on läinud, ilma suunata liiklevaid lambaid ja igal pool vahele pressijaid on endiselt kõik kohad täis
Kle, ehk on neil hälvikutel juba suunatule kang kellegi poolt ära murtud
suht loogiline teooria ju....
vintisvint kirjutas:Ghost kirjutas:spinna kirjutas:Tallinn on ka juba üsnagi heaks läinud.
Milline osa tallinnast või kus seda märgata on et heaks on läinud, ilma suunata liiklevaid lambaid ja igal pool vahele pressijaid on endiselt kõik kohad täis
Mis tähendab igal pool vahele pressija? Kui ma tahan rida vahetada ja kõik istuvad üksteisel perses kinni ja teevad nägu, et ei näe mu suunatuld, siis on lambad hoopis nemad. Igahommikune olukord, tulen Endla tänavalt suunaga kesklinna poole üle Kristiine ristmiku ja suundun Tehnika tänavale paremale. Varem tegin seda nii et enne ristmiku läksin ühistranspordi ritta kui teadsin, et bussile-trollile jalgu ei jää ja olin ristmiku ületades kohe õiges reas. Nüüd kui Ühisteenused selle võimatuks on teinud pole mul muud valikut kui vahetada rida peale ristmiku. Kuna Kristiine ees on parempoolne rida hommikuti alati umbes, siis mul on valida kas vahetan rida juba ristmikul ja jään tõenäoliselt seisma keset ristmiku ning aitan ummikut veelgi suurendada või siis sõidan keskmises reas niikaua kui võimalik ja vahetan siis paremale rida. Seda mul loomulikult inimlikult teha ei lasta kuna kõik sõidavad üksteisel perses kinni ja teevad nägu nagu ei näeks, et keegi soovib ümber reastuda. Kokkuvõttes see ongi viinud mind selleni, et Tallinnas vahetan rida nii, et suuna sisse ja endale sobivas kohas lihtsalt keeran. Ja ausõna pole minu asi kas kõrval reas olev autojuht tahab mind vahele lasta või ei, mul on õigus ümber reastuda ja kui talle ei meeldi sõidku sisse. Auto vajabki natuke iluravi ja kasko omavastutusest ei ole mul ka kahju.
Tallinna liikluse kõige suuremad pidurid ongi need kes kogunevad sadade meetrite kaupa ühte ritta kuigi on võimalus ristmik ületada mitmes reas ja peale ristmiku uuesti ümber reastuda. Kuna autosid tuleb iga päevaga juurde tuleb teede resurss maksimaalselt ära kasutada ja nö. hargneda. Ise kasutan väga palju just väiksemaid tänavaid kus vähem liiklust ja saan oluliselt kiiremini edasi.
-
korke
- s1000rr Guru
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 14 korda
- Kontakt:
tihver....see oli sinu kirjalik ülestunnistus ,et sa oled liiklushuligaan !!!
Mine nüüd käi politseis ära ja võtta veel üks asi omaks. ![]()
Oi tihver...ma nägin kuidas sa endla tänaval üks kord suunda ei näidanud !!
Tihver kirjutas:Mis tähendab igal pool vahele pressija? Kui ma tahan rida vahetada ja kõik istuvad üksteisel perses kinni ja teevad nägu, et ei näe mu suunatuld, siis on lambad hoopis nemad. Igahommikune olukord, tulen Endla tänavalt suunaga kesklinna poole üle Kristiine ristmiku ja suundun Tehnika tänavale paremale. Varem tegin seda nii et enne ristmiku läksin ühistranspordi ritta kui teadsin, et bussile-trollile jalgu ei jää ja olin ristmiku ületades kohe õiges reas. Nüüd kui Ühisteenused selle võimatuks on teinud pole mul muud valikut kui vahetada rida peale ristmiku. Kuna Kristiine ees on parempoolne rida hommikuti alati umbes, siis mul on valida kas vahetan rida juba ristmikul ja jään tõenäoliselt seisma keset ristmiku ning aitan ummikut veelgi suurendada või siis sõidan keskmises reas niikaua kui võimalik ja vahetan siis paremale rida. Seda mul loomulikult inimlikult teha ei lasta kuna kõik sõidavad üksteisel perses kinni ja teevad nägu nagu ei näeks, et keegi soovib ümber reastuda. Kokkuvõttes see ongi viinud mind selleni, et Tallinnas vahetan rida nii, et suuna sisse ja endale sobivas kohas lihtsalt keeran. Ja ausõna pole minu asi kas kõrval reas olev autojuht tahab mind vahele lasta või ei, mul on õigus ümber reastuda ja kui talle ei meeldi sõidku sisse. Auto vajabki natuke iluravi ja kasko omavastutusest ei ole mul ka kahju.
Tallinna liikluse kõige suuremad pidurid ongi need kes kogunevad sadade meetrite kaupa ühte ritta kuigi on võimalus ristmik ületada mitmes reas ja peale ristmiku uuesti ümber reastuda. Kuna autosid tuleb iga päevaga juurde tuleb teede resurss maksimaalselt ära kasutada ja nö. hargneda. Ise kasutan väga palju just väiksemaid tänavaid kus vähem liiklust ja saan oluliselt kiiremini edasi.
Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.
korke kirjutas:tihver....see oli sinu kirjalik ülestunnistus ,et sa oled liiklushuligaan !!!
Mine nüüd käi politseis ära ja võtta veel üks asi omaks.
Korke sinust mööda sõites ma tõesti suunda ei näita
Mina mäletan seda kuidas sa said nii suure shoki, et ma sust mööda sõitsin, et kaotasid oma bemmi üle kontrolli ja sõitsid mulle kolm korda järjest konksu otsa...
-
korke
- s1000rr Guru
- Kontakt:
See oli kõigest kättemaks selle eest ,et sa rikkusid mul päeva ära.
Tihver kirjutas:korke kirjutas:tihver....see oli sinu kirjalik ülestunnistus ,et sa oled liiklushuligaan !!!
Mina mäletan seda kuidas sa said nii suure shoki, et ma sust mööda sõitsin, et kaotasid oma bemmi üle kontrolli ja sõitsid mulle kolm korda järjest konksu otsa...
korke kirjutas:See oli kõigest kättemaks selle eest ,et sa rikkusid mul päeva ära.
Tihver kirjutas:korke kirjutas:tihver....see oli sinu kirjalik ülestunnistus ,et sa oled liiklushuligaan !!!
Maksid minule kätte sellega, et sõidsid oma numbri kõveraks ja stange puruks vastu minu konksu?
Järgmine kord kui tahad kätte maksta mine garaazi ja lükka oma tsikkel pikali, see avaldab sama suurt mõju ![]()
-
korke
- s1000rr Guru
- Kontakt:
KLE ! Ära nüüd üle paisuta stange oli terve ja numbri märgil väike mõlk sees. Aga sinu konks oli kaheksas ! ![]()
Tihver kirjutas:Maksid minule kätte sellega, et sõidsid oma numbri kõveraks ja stange puruks vastu minu konksu?
Järgmine kord kui tahad kätte maksta mine garaazi ja lükka oma tsikkel pikali, see avaldab sama suurt mõju
-
korke
- s1000rr Guru
- Kontakt:
ja sina oled ULTRA EMO!
Tihver kirjutas:EMO oled
vintisvint kirjutas:Ghost kirjutas:spinna kirjutas:Tallinn on ka juba üsnagi heaks läinud.
Jep. Kui ei kasuta, pole vaja.
Palun korke ja Tihver liigitada hälvik-autojuhtideks ning vastavas teemas neile tähelepau osutada. Ja teistele: ettevaatust liikluses, nad võivad seal parajasti omavahelisi arveid klaarida...
No krt, rsk, kuhu ma sattund olen, lasteaeda vist, prs...
rein113 kirjutas:Palun korke ja Tihver liigitada hälvik-autojuhtideks ning vastavas teemas neile tähelepau osutada. Ja teistele: ettevaatust liikluses, nad võivad seal parajasti omavahelisi arveid klaarida...
No krt, rsk, kuhu ma sattund olen, lasteaeda vist, prs...
Sa oled asjast valesti aru saanud, see on foorum mitte lasteaed. Mis puudutab hälvik autojuht olemist, siis erinevalt enamus juhtidest võimaldan mina teistel rida vahetada ja tipptunnil kõrvalteelt peateele keerata. Kui mulle seda ei võimaldata, siis keeran hoolimata sellest.
-
baltroon
- Kontakt:
Isiklikult pooldan Tihver`i seisukohti!
Niipaljukest võiks teada, et kui teha reastumist vasakule, siis on pigem eesõigus minul. Kui teha reastumist paremale, siis sellel, kelle ette reastutakse. Parema käe reegel!!! Kehtib ka reastumisel.
![]()
-
a501322914
Teema algataja
Reastumisel kehtib parema käe reegel ???
Ma ei tea järsku olen mina loll aga see reegel kehtib ristmike puhul ainult ju. Muidu läheb ju asi absurdseks ja reastumine võimatuks ühelt poolt ning pealgi läheb selline asi vastuollu liikluseeskirjaga mis ütleb et ümberreastuda soovival autol peab laskma oma manööver teha.
Nii et miski on mäda ![]()
-
Pihelgas
- Mode
a501322914 kirjutas:Reastumisel kehtib parema käe reegel ???
Ma ei tea järsku olen mina loll aga see reegel kehtib ristmike puhul ainult ju. Muidu läheb ju asi absurdseks ja reastumine võimatuks ühelt poolt ning pealgi läheb selline asi vastuollu liikluseeskirjaga mis ütleb et ümberreastuda soovival autol peab laskma oma manööver teha.
Nii et miski on mäda
kahjuks ei ole sa ainuke, loodetavasti ei ole sa põhimõtteline "õigusenõudja" väljendades oma tahtmist mitte vahele laskmise või peale keeramisega.
See kehtib juhul, kui mõlemad sõidukid soovivad ümber reastuda, teine teise ritta.
Muidu kehtib nõue, et reastuval sõidukil tuleb lasta manööver segamatult sooritada.
-
Õnnekas
- Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
- Kontakt:
§ 93. Taga sõitev rööbasteta sõiduki juht peab andma teed ümberreastuvale naaberrea juhile.
See pole soovitus, vaid kohustus. Minuarust on lihtne kriteerium, kui naaberrajal tagapoolsõitja saab näha sinu sõiduki tagumist suunatuld, siis ongi ta piisavalt tagapool, et temale laieneks kohustus võimaldada rajavahetust.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.