Eesti detailkaart Garminile
Moderaator: Moded
Mitte niivõrd andmete puudumise, kui pigem mittekontrollituse tõttu. Olemasoleva tee puudumine kaardilt on üldjuhul kasutajale vähem frustreeriv kui kaardile kantud tee puudumine maastikul.
Parim võimalus seda andmestikku täiendada oleks saata mulle gepsutracki juppe koos teeklassi kirjeldusega. Loomulikult on oodatud ka lihtsalt vihjed (kirjeldus või koordinaadid) igasuguste kaardil avastatud ebatäpsuste kohta, ent nende kontrollimisega läheb aega, eriti kui tegu on kuskil metsade sügavuses asuvate rajajupikestega. Mu endurohooaeg ei ole veel alanud ![]()
-
Raigo
- Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid
kraut kirjutas:Mitte niivõrd andmete puudumise, kui pigem mittekontrollituse tõttu. Olemasoleva tee puudumine kaardilt on üldjuhul kasutajale vähem frustreeriv kui kaardile kantud tee puudumine maastikul.
Parim võimalus seda andmestikku täiendada oleks saata mulle gepsutracki juppe koos teeklassi kirjeldusega. Loomulikult on oodatud ka lihtsalt vihjed (kirjeldus või koordinaadid) igasuguste kaardil avastatud ebatäpsuste kohta, ent nende kontrollimisega läheb aega, eriti kui tegu on kuskil metsade sügavuses asuvate rajajupikestega. Mu endurohooaeg ei ole veel alanud
Ma käisin enda sõiduautoga geopeitust mängimas. Ja teatud kohtadel nn metsajupi radadel, lõppes tee ära majahooviga. Kuid kaart näitas teed edasi.
Kuskil avinurme taga metsateedel. Langi teedel olid kraavid ilusti märgitud, aga teid mitte
Aga tore asi on see, et siiamaani avastad kodu juurest teid, millest aimugi polnud ![]()
Küll aga oleks endale ka soov saada, mapsourcet ![]()
Mapsource'i tekitamine
Kel pole Mapsource või Trip & Waypoint Manager GPS seadmega kaasas siis saab Mapsource'i endale aretada järgmiselt:
Tõmmata ja installida Garmini Training Center tarkvara (see installib ka kogu maailma baaskaardi):
http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=835
Seejärel tõmmata ja installida Mapsource'i uuendus:
http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=209
Nüüd olemas arvutis ka Mapsource koos maailma baaskaardiga. Saab lisada ka EOMAP'i Eesti kaardi. Kui maailmakaarti pole vaja, siis võib nüüd Training Center'i maha installida.
![]()
-
garmin
plaanin samuti omale EOMap'i navigeeritava detailkaardi osta kuid tahan Euroopa kaarte samuti. Selleks ostsin oma Garmin c510'le 2GB SD mälukaardi juurde. Endal on tal integreeritud 512MB mälu, millel hetkel on peal ainult Saksamaa-Austria kaart. Selle Saksamaa-Austria kaardi tahan ma peale City Navigator Europe NT 2008 tööle saamist ära kustutada. Nagu mainitud, muretsesin omale City Navigator Europe NT 2008, mille tahtsin siis mälukaardile laadida. Selleks avasin ta Mapsource programmis, sisestasin 25 kohalise võtme ja sain seejärel kogu kaardi selekteerida(Map Tool tööriistaga) ning siis Transfer --> Send to device menüüvalikutega saatsin ta oma mälukaardile. Peale laadimise lõppu oli mälukaardil kaust nimega Garmin ja selle sees 1.4GB'ne gmapsupp.img fail. Paraku aga ütles minu navigatsiooniseade, et ta ei tunne seda kaarti ära. Proovisin veel sedasi, et panin mälukaardile gmapsupp.unl faili, mille sisse kirjutasin sellesama koodi, millega Mapsource's kaardi lahtilukustasin, kuid ikka ei tundud seade minu kaarti ära- näitas sedasama Saksa-austria oma edasi. Mis on aga imelik, on see, et see Saksa-Austria kaart on gmapprom.img nimega, mitte gmapsupp.img nimega. Kui ma aga mälukaardil oleva Euroopa kaardi nime ka gmapsupp.img'iks muudan, siis ei muutu midagi- ikka seda Euroopa oma ei leita. Kas gmapsupp.img ja gmapprom.img failidel on mingi mõhimõtteline erinevus? Ning mis võib olla põhjuseks, et Euroopa kaart mälukaardilt tööle hakata ei taha?
-
garmin
kraut kirjutas:> Paraku aga ütles minu navigatsiooniseade, et ta ei tunne seda kaarti ära.
Kuidas täpselt ta seda väljendas?
ta ütleb, et "Ei ava kaarte"(inglise keeles "Can't Unlock maps") ja saan vajutada ainult "OK". Samas proovisin sedasi, et selekteerisin Mapsource programmis ainult Eesti(1MB) ja saatsin selle navigatsiooniseadme enda mällu ja siis ütles kah, et "Can't Unlock maps". Seega oskab ta neid mälukaardilt leida küll(proovisin ka teise SD mälukaardiga ja täpselt sama probleem), kuid lahtilukustada ei saa. Ka Tools --> Map --> Map Info ei näita peale selle Saksa-Austria kaardi midagi. Aga kas pole sedasi, et pean gmapsupp.unl faili tegema(suvalises text editoris; näit Notepad) ja siis selle faili sisse kirjutama sama 25 kohalise koodi, millega selle kaardi MapSource programmis lahti lukustasin ning viimaks salvestama gmapsupp.unl faili samasse kausta gmapsupp.img failiga? Või olen midagi muud tegematta jätnud? ![]()
-
creativ
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
täitsa loll küsimus siin pika targa jutu sekka. sry!
aga kas TOM TOMiga ei saa siis metsas midagi teha? ja neid tomtom programme ka ju erinevaid sõltuvalt riistvarast. mul on PDA pihuarvuti HTC P3300 milles TomTom Navigator6. mälukaardil kogu euroopa k.a. idapool, sõiduteede võrgustik (nu mitte kõik aga enamus ma arvan)
Siiski oleks soov esialgu eesti metsateed käsile võtta ja tulevikus ka kaugetel maadel. praegu jääb tunne et peaks uue seadme muretsema nt. garmin zümo 550...et garminil on kogu see maailmakaardi majandus ikka suht täiuslik ja tomtommiga võib pigem kiirteid neelata?
... on sellest pikalt jahutud.
-
garmin
Rebaseonu kirjutas:Kas sa selle võtme, mis Mapsource'i sisestasid, said legaalselt Garminist või kuskilt internetist või sõbra käest? Võti on seotud konkreetse seadmega, seega kellegi teise koodi enda seadmel kasutada ei saa.
saatsin garmini supporti selle probleemikirjelduse. Aga mis vahe on gmapsupp.img ja gmapprom.img failide vahel? Ning kui navigatsiooniseade oskab mõlemat faili ära tunda kui kaardifaili, siis kas sedasi saaks ka kasutada kahte kaarti ühel mälukaardil?
-
Piipz
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 145 korda
- Tänatud: 382 korda
- Kontakt:
mapsources peab sul kaks võtit olema. üks on spetsiaalselt arvutis vaatamiseks ja teine gepsu laadimiseks. kui sa ostsid kaardi legaalselt siis gepsu ID järgi peab see 25 kohaline kood õige olema. kui ei ostnud, siis ![]()
creativ, tomtomiga väga metsas midagi teha pole jah. osad tomtomid küll lasevad 3rd party offroad tarkvara kasutada aga üldiselt minu jaoks lõpes asi sellega, et lisaks tomtomile on ka Garmin HCX koos Eomapi kaardiga.
Põnevat lugemist leiab GarminDevice.xml failist:
- <DataType>
<Name>BaseMaps</Name> - <File>
- <Specification>
<Identifier>IMG</Identifier>
</Specification> - <Location>
<Path>Garmin</Path>
<BaseName>gmapbmap</BaseName>
<FileExtension>img</FileExtension>
</Location>
<TransferDirection>InputOutput</TransferDirection>
</File>
</DataType>
- <DataType>
<Name>PreProgrammedMaps</Name> - <File>
- <Specification>
<Path>Garmin</Path>
<BaseName>gmapprom</BaseName>
</Location>
</File>
</DataType>
- <DataType>
<Name>SupplementalMaps</Name> - <File>
- <Specification>
<Path>Garmin</Path>
<BaseName>gmapsupp</BaseName>
</Location>
</File>
-
boob
- Mode
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 5 korda
http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?p=64549#64549
Selles teemas viidatakse sellele, et on võimalik kaart siduda ka mingi mälukaardiga ja niiviisi kasutada kaarti erinevates seadmetes. Mind huvitab, kuidas sellisel juhul tagatakse kaardi kopeerimiskaitse, kuna mälukaartide kloonimine on minutite jooksul võimalik...
Regio pole ka maganud, välja antud uus ruuditav Eesti kaart! ![]()
http://www.garmin.ee/?eestimalukaart
Kui keegi saab näpud taha siis võiks veidi infot jagada, et kas uuel on maastikku ja värke ka. Piltidelt tundub asjalikum kui vana. MapSource'i tuge ei paista.
-
Martino
Teema algataja - Postitusi: 214
- Tsikkel: KTM LC4 Adventure/GasGas EC250
- Tänanud: 1 kord
Rebaseonu kirjutas:Regio pole ka maganud, välja antud uus ruuditav Eesti kaart!
http://www.garmin.ee/?eestimalukaart
Kui keegi saab näpud taha siis võiks veidi infot jagada, et kas uuel on maastikku ja värke ka. Piltidelt tundub asjalikum kui vana. MapSource'i tuge ei paista.
Näed siis kui motiveeriv nähtus on konkurents
Konkurendi tootest ei võta me loomulikult miskit arvata. Küll aga on mul heameel teatada, et praegused meie mitteruutiva kaardi kliendid saavad soovi korral ligipääsu meie ruutiva kaardi beetale - tasuta. Me teame, mida see kaart veel ei tee ning ka üht-teist, mida ta teeb valesti, kuid me ei seisa paigal ning meie ruutiv kaart saab olema mitteruutiva kaardiga identse ehk siis üleüldiselt heaks kiidetud visuaaliga.
- M -
-
pilot747
vaata näiteks Elfast odavamaid navisid http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-bin/ ... ec=2a16b4c.
Lääne-Euroopa arenenud demokraatiates on suuremates elektroonikapoodides täiesti keskmine valik nii odavamaid kui kallimaid mitmete erinevate firmade navisid, Näites Helsingis Idakeskuses (vist OnOffis) leidus apastraate alates umbes 200 eurist või tsipa odavamaltki. Küllap on seal ka sees täiesti keskmiselt OK kaart ringisõitmiseks.
-
triplekix
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
Nigga kirjutas:Noh vaatasin seda "Garmin nüvi 200" mudelit - hinna poolest täiesti ok.
Kuidas nende kaartidega on, seda ma pole veel jõudnud endale selgeks teha. St. kaartide vahetamine või kui palju neid üldse sisse läheb või kui palju maksab.
Nüvi 250 toimib euroopas ideaalselt (liikluskaameraid küll ei näita kuid see selleks).
Kaarti pole euroopas muud vaja, kui see city navigator, mis sees.
Sa vist saksa vahet piudevalt käid?
sinna see juhatab ideaalselt kohale ja saksa sees suht 100%
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
triplekix kirjutas:Nigga kirjutas:Noh vaatasin seda "Garmin nüvi 200" mudelit - hinna poolest täiesti ok.
Kuidas nende kaartidega on, seda ma pole veel jõudnud endale selgeks teha. St. kaartide vahetamine või kui palju neid üldse sisse läheb või kui palju maksab.Nüvi 250 toimib euroopas ideaalselt (liikluskaameraid küll ei näita kuid see selleks).
Kaarti pole euroopas muud vaja, kui see city navigator, mis sees.
Sa vist saksa vahet piudevalt käid?
sinna see juhatab ideaalselt kohale ja saksa sees suht 100%
Euroopa riike oleks võimalikult palju vaja. See saksamaal käimine ei antud juhul teema. Plaanis mingi turismireis ette võtta suvel keskeuroopa kanti. Ka muudeks juhtudeks vaja. Ei näe põhjust kalli aparaadi ostmiseks kui odavamadki ära juhatavad.
-
deadend
- Tsikkel: Yamaha
- Tänanud: 6 korda
Tänu Raadio 2 saab teha oma elu tehinguid...
Järgmisena läheb vahetusse Garmini Nüvi 350, pakkuda võib neile igast pahna
http://www.r2.ee/saated?saade=24&sub=168#kaheksas
-
charly21
garmin kirjutas:saatsin garmini supporti selle probleemikirjelduse. Aga mis vahe on gmapsupp.img ja gmapprom.img failide vahel? Ning kui navigatsiooniseade oskab mõlemat faili ära tunda kui kaardifaili, siis kas sedasi saaks ka kasutada kahte kaarti ühel mälukaardil?
Garmini tarkvaraga saab kasutada korraga viite erinevat kaarti. Mälukaardil baaskaart gmapbmap.img ja detailkaardid gmapsupp.img, gmapsup2.img ja gmapprom.img. Seadmesse saab ka lisaks panna veel gmapsupp.img faili.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.