Tähelepanekud liikluses

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

dimi1974
Tsikkel: Honda CBF 1000

Lugemata postitus Postitas dimi1974 »

Suzumen kirjutas:

Paar päeva tagasi sõitsin Tartu. Teel sõitis liikluspolitsei patrull kiirusega 86km/h (auto tabloo näitas 90km/h). Kuna aga autos GPS, mis määrab 8 sateliidi abil kiiruse täpselt, sõitsin patrullist rahulikult mööda. GPS näitas kiiruseks 95km/h. Patrullile ei mahtund see hinge ja peatasid minu poolt juhitud sõiduki. Radari peal oligi ette näidata 95km/h esimese väitega, et ületasin kehtestatud kiirust 5km/h. Tuli siis meelde tuletada, et on olemas veel veamarginaal, mis lahutatakse radari poolt saadud tulemusest. Huvitaval kombel meenuski see neile lõpuks :evil: Kuid nende arvates on veamarginaal 3km/h ja kiiruse ületamine ikkagi leidis aset 2km/h. Kana aga Stalker tüüpi radarite veamarginaal on 5km/h kuni 100km/h kiirustel, siis olin neile veel seda sunnitud täiendavalt meelde tuletama. Lisaks uurisin, et kas ennem minu kiiruse mõõtmist on teostatud kohustuslik test, kelle poolt, mis meetodit kasutades, mis kellaajal, kas vastav märge on tehtud ja kirjalikult fikseeritud?
Selle peale sain vastuseks ühe suure MÖHHH, ulatati viisakalt load tagasi ja sooviti head teed. Niipalju siis meie professionaalsest politseist. 8)

Ma ei oska kohe midagi öelda,müts maha.Kui ma politseid näen hakkavad mul käed higistama ja värisema .Vestluses nendega jäävad sõnad kurku kinni ja aju on kui halvatud täielik kramp.Kui olengi saanud vaielda siis olen hakanud endas kahtlema.Ja hiljem kui politseist vaba siis mõtted lahti ja tunned kus oleks võinud öelda neile ja vaielda.Ma ei tea ei salli ma politseiga vestlusi.Aga jah kui tead ja tunned asja siis küll.
Enamjaolt on nad ennast täis.Vanemad mehed on normaalsed aga noored võimurid ....... :roll:

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

sang kirjutas:

Selle tee peale joonistatud sinise ringiga ongi see värk, et kas see ikka kehtib liiklusmärgina?

Ausalt öeldes, mul on personaalselt on savi kas kehtib või ei kehti. Ma saan aru mida mulle on üritatud öelda ja aksepteerin seda ilma eriliste emotsioonideta, kõik me peame siia maamunale kuidagi ära mahtuma ( tolerantne inimene noh ), AGA....
.... Järgmine kord ma hakkasin juba varakult passima, et kus kuramuse kohas ma jalgrattatee märgi maha magasin, või millal ma kõik eelnevad sinised plärtsud maha magasin. NO MITTE ÜHTEGI ei leidnud isegi siis, kui ma lausa otisin neid!!!! Märk peaks ikka nii nähtav olema , et torkab või silma peast välja mitte nii et otsi kuskilt paaniliselt taga. No pole seal mingit märki. Esimene sinine plärts on PEALE tondile pööramist otsesuunal...
Sosseppade bande rsk :twisted:

Suzuki GSX 750 Inazuma

Teema algataja
Shallow Throttle

Lugemata postitus Postitas Shallow Throttle »

Tähelepankeud mul sellised:
2006 juulis tulin keset päeva Peterburgide mnt ja eesmärk keerata Tartu mnt vasakule ja Järvevanale/Nõmmele. Autosid palju, ühesõnaga suht ummiku moodi. Ujusin siis vaikselt kõigist paremalt mööda ja peaageu juba foorini jõudnud, vaatan - pollari auto enne foori 3. või 4... Jäin seisma, et mis krt teha. Süttis roheline tuli ja mõtlesin, et ahh sitta kah panen mööda kõigist. (Seal ju ruumi nii, et tapab, sõida või Trabandiga neljandaks. Nüüd on tehtud alles joon maha, siis ei olnud mingit joont.) Nii, ja siis peale sellist julget otsust minu poolt muidugi pollarid panid kõik oma viled ja laternad huugama, ning mina keerasin Statoili sisse, nagu viisakas mees kunagi, et mitte teepeal tolgendada. Nemad, et kuhu ja kas kiirustad. Ütlesin et natuke ikka kiirustan - koju tagasi vaja. Ütlesid siis, et miks tekitasin 4. rea jne. Ütlesin, et pole jooni ületanud ja jokk. Ja nii me seal vaidlesime natuke. Lõpuks küsis teise käest, et kas kõik on korras. (kas ikka load on ja kindlustus ja mis kõik veel) See oli autos arvutist uurinud mu andmeid, kõik mu rattad, kärud ja relvad kokku lugenud ja ütles, et korras ja sellega me kohtumine lõppes.
Aga kiirusega provotseerimine ajab pollaritel sita keema küll, endal on samuti kogemus olemas. Tegin seda nö kontrollitud tingimustes, teadlikult ja tulemuseks oli rajalt maha võtmine. Öeldi, et 110 alas 117. No ma teadsin seda isegi, nihkusin neist 2. reas pisitasa mööda Tallinnasse sisenemisel Tartu mnt (muideks autoga ja terve pere seal sees). Said oma võimu ära näidatud ja koht mulle kätte osutatud ning nende patrullkonvoi sõitis edasi.
Eks nemad tee oma tööd ja ka neist võiks aru saada. Kiirusemõõdikuist oli siin kuskil juttu ja hea artikkel nende taatlemisest ja plommimisest jne. Tänapäeval mõõdikute täpsus kisub 1 km/h, nii, et seda +/- 5 ei saa tihti kasutada enam. Aga sellise Stalkeriga, taatlemata, plommimata ja "teibiga kokku tõmmatud" nagu Suzuman kirjeldas, võivad nad mööduvaid vareseid föönitada. :wink:

Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

sõber liikluspolitseist lubas uurida ja konkreetsema vastuse anda

kui juba küsimiseks läks, siis uuri ka seda, mis on politsei ametlik suhtumine "ridade jagamisse" (et mitte öelda "ridade vahel sõitmisse").

rattaletõmmatud
Tsikkel: vfr

Lugemata postitus Postitas rattaletõmmatud »

teevad oma tööd jah, maanteeröövli aus amet. Ja mina pean oma maksudega üleval pidama seda organiseeritud kuritegevuse haru. Kui kunagi kohtan mõnda, kellel natukenegi on südametunnistust, viisakust ja asjatundlikkust, hakkan neisse paremini suhtuma

...nagu ratta peal...
Kasutaja avatar

creativ
Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
Tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas creativ »

Kommionu kirjutas:
creativ kirjutas:

kulunud ja sitane. mina seda risti seal peal sitase ilmaga ei näinud.

niet mind ei aidanud koduvideo ega endapoolsed muud argumendid. ikka jäin süüdi. õnneks oli väike karistus aga siiski....märk oli sitane ja halvasti loetav..seega ei saa seda lugeda standarditele vastavaks teetähiseks. ja eks need mendid ikka seal passi kus teavad et rikkujaid on...et rikutakse pahaaimamatult.
kohus arvas et mendid ei eksi kunagi

Ikka päris rumal peab olema, kui sellised (enda vastu) tõendid ise kohtusse viid... Loomulikult jääd sa sellise jamaga süüdi... Ise ju tõid kohtusse tõendid, et liiklusmärk oli halvast nähtav ja mõistetav... Siit ju selge loogika, et kui sa kiirusepiirangu märgist aru ei saa, siis SÕIDA LINNAS KEHTESTATUD KIIRUSEGA!!! Selline tõendusmaterjal oleks ehk kuidagiviisi kõlvanud juhul, kui sa olelksid sõitnud 30km/h kiiruspiirangu mõjualas ja linnakiirusel 50km/h

nii! ma ei saa siin lahti seletada kogu kohtuprotsessi aga mõned nüansid toon välja. Mind esindas kohtus tunnustatud advokaat Liiklusõigusbüroost. kui ta videot nägi siis arvas et sellest võib abi küll olla. tema soovitusel need kohtus esitasingi. asi oli nimelt selles et miks ma sõitsin pet. mnt.-l 78 , sest enne seda nimetatud sitast märki oli kolm korda ,a-la 1 km vahedega, 70km/h piirangu märgid (ilma ajutiste punaste ristideta) seega eeldasin et viibin 70 alas.... kogu see tee mis on nissani keskusest alates kuni alexela tanklani. nii ma sõitsingi ühe hooga crusicontrol peal. siis äkki oli seal see kriipsutatud märk mille peale kleebitud ajast ja arust punane ristkleebis mis ei olnud enam mitte punane ja ei helkinud nagu märginõuded eeldavad. mina seda risti ei näinud. nägin ainult suurt numbrit 70. sest kui sa numbrile seitse tõmbad diagonaalis triibu peale siis ta näib ikka seitsmena. ja seda ka et märk oli vähemalt pool aastat pesemata ehk siis ei säranud ja sätendanud nagu peaks olema. lisaks veel see et lähituled sellele kõrgusele seal posti otsas ei küündinud. märk oli posti küljes ja kõrgemal kui tavaliselt.
lisaks oli seal allpool, vahetult enne seda märki teisigi, oluliselt puhtamaid ja säravamaid teetähiseid...seega tähelepanu oli kõigil neil.

minu arvamus oli ja on et mendid raisad passisid seal märgi taga nimelt sest ma ei saanud olla ainuke kes seal vahele lendas. muidu nad ju seal ei passiks.
see näitab veelkord et mõtetud mendid (vabandan siinkohal tõeliste politseinike ees! see jutt ei puuduta Teid) teenivad endale palga just sel meetodil. saaks aga burksi raha kuidagi kokku...
selline mõtetu asi ...nii labane...ajas lihtsalt marrru. sellepärast tegin fotod ja video et midagigi tõestada. aga paraku oli see peaga vastu seina jooksmine.

ja küllap on siinlugejatel endalgi sarnaseid juhtumeid. nende mõtetute "mentidega" peabki kohut käima sest muidu nad sealt politseist kinga ei saa. kui neil m.....del selliseid sarnaseid kohtukeisse rohkem tekib siis saab ka juhtkond aru et tegu on mõtetute meestega.
tegelikult ei taha politsei kohtusse minna...see on ju nende kulu. kasvõi esindaja ja dokumentide ettevalmistamine ja kohtusse saatmine

krdi pikk jutt tuli...jälle

Ära usu hülge möla! Anna aeruga!

LC8 Adventure, LC4 620, 640, 660, Suzuki DR350
Kasutaja avatar

dimi1974
Tsikkel: Honda CBF 1000

Lugemata postitus Postitas dimi1974 »

Ära võta südamesse minu tuttavate hulgas ei ole ühtegi inimest kes armastab mente ja meil oli ka tööl endine pool politseinik(Abipolitsei) kes kadus sealt kiirelt kuna tal olid politseiniku ajud.Inimene oli meister ja autoriteet puudus tal.Hakkas siis politseina oma tööd tegema kutsus tee otsa välja teised semud kes olid päris politseinikud ja lasi oma alluva kinni võtta kuna too oli autoga tööl ilma lubadeta.Kui keegi ei allunud ta korraldustele siis ähvardas reididel nussimisega.Ment ja ja suure algustähega diisel m**n*.Ta ei saanud öösiti vist magadagi kui olnud kedagi tööjuures peedistada.Nüüd Arukülas ja jälle suurte valedega teises firmas tööl.Ja teeb reide.Paha mõelda kui mõni sellise käes teepeal peedistamist saab.

Ma ei taha solvata ühtegi politseiniku kes teeb tööd mis kuulub tema kohustuste hulka aga ajudesse panemine nagu seda mõnel juhul on ei ole ka politsei lepingus kirjas.Pigem eeldan,et inimesed ootavad politseilt abi mitte seda,et lähed politseid kutsuma ja saad endale hukatuse kaela.Harimatu,loogilise mõtlemise puudumisega ja nooruses kiusamiste trauma saanud inimeste koht ei ole politseis.Usun,et on ka juhtumeid kus inimesele selgitatakse ta viga ja lastakse minema.Kui teel on takistus peab politsei selle ka kõrvaldama,miks nad siis märke ei puhasta või"Signaali"mehi välja ei kutsu.Aga selleks,et saaks............

Kasutaja avatar

Kommionu

Lugemata postitus Postitas Kommionu »

Suzumen kirjutas:

Kana aga Stalker tüüpi radarite veamarginaal on 5km/h kuni 100km/h kiirustel, siis olin neile veel seda sunnitud täiendavalt meelde tuletama.

:shock: Kõikide liiklusjärelevalveks kasutatavate kiirusmõõteseadmete veapiir on ±1 km/h / ±1 % (kiirustel üle 100 km/h)

Sõida... ja ära MÖLISE!!!

crappersledge
Tänanud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas crappersledge »

creativ kirjutas:
...miks ma sõitsin pet. mnt.-l 78 , sest enne seda nimetatud sitast märki oli kolm korda ,a-la 1 km vahedega, 70km/h piirangu märgid (ilma ajutiste punaste ristideta) seega eeldasin et viibin 70 alas...
...nägin ainult suurt numbrit 70...
...krdi pikk jutt tuli...jälle...

pikk jutt küll, aga ei saa aru, miks sa protsessid. sa ei saa apelleerida 70 piirangule, kui sa nimetatud kiirust ületasid. või...?
8 km/h ülekiirus ei mahu ka mõõtmisvea sisse. loomulikult on oluline vahe kiiruse ületamisel alla või üle 20 km/h ja see oli tõenäoliselt ka sinu point kohtusse pöördumisel, kuid kui ei õnnestunud kohut veenda, siis nii ongi ja kogu lugu.

Kasutaja avatar

creativ

crappersledge kirjutas:

creativ kirjutas:
...miks ma sõitsin pet. mnt.-l 78 , sest enne seda nimetatud sitast märki oli kolm korda ,a-la 1 km vahedega, 70km/h piirangu märgid (ilma ajutiste punaste ristideta) seega eeldasin et viibin 70 alas...
...nägin ainult suurt numbrit 70...
...krdi pikk jutt tuli...jälle...

pikk jutt küll, aga ei saa aru, miks sa protsessid. sa ei saa apelleerida 70 piirangule, kui sa nimetatud kiirust ületasid. või...?
8 km/h ülekiirus ei mahu ka mõõtmisvea sisse. loomulikult on oluline vahe kiiruse ületamisel alla või üle 20 km/h ja see oli tõenäoliselt ka sinu point kohtusse pöördumisel, kuid kui ei õnnestunud kohut veenda, siis nii ongi ja kogu lugu.

tegelikult ei olnudki küssa selles et ma oleks tahtnud ennast süüst puhtaks pesta vaid asja point oligi mendi omavoli ja nõmeduse vastu sõdida. seda ütlesin ka oma advokaadile. tema arvamus oli kohe et sealt head nahka ei tule. aga see oligi minu mõte et ment ei saa tulevikus niiisama lihtsalt nõmetseda....nad peavad ka oma tegude eest hakkama vastust kandma. ja mida rohkem liiklejaid nendega kohut käivad seda paremaks muutub eesti politsei. ma loodan väga et see saab kunagi ka juhtuma. nagu saksas.....ei ole kusagil politseid näha aga niipea kui mingi jama korraldada on nad nagu maa alt välja ilmunud.

tegelikult oli kogu selle asja süüdlane maantee- või linnaamet kes peab märgid korrektsed hoidma. paraku kasutas ment seda olukorda enda kasuks ära ja see tegigi meele mõruks. tehku parem korrallikku tööd ja parandagu liikluskultuuri. nõme on sel kombel liiklejaid tillist tõmmata.

Kasutaja avatar

Kommionu

Lugemata postitus Postitas Kommionu »

Suzumen kirjutas:
Kommionu kirjutas:
Suzumen kirjutas:

Kana aga Stalker tüüpi radarite veamarginaal on 5km/h kuni 100km/h kiirustel, siis olin neile veel seda sunnitud täiendavalt meelde tuletama.

:shock: Kõikide liiklusjärelevalveks kasutatavate kiirusmõõteseadmete veapiir on ±1 km/h / ±1 % (kiirustel üle 100 km/h)

Palun ära aja segamini mõõtevahendi täpsusklassi ja mõõtmise veamarginaali. Need on kaks erinevat mõistet.

Njahh... sul äkki ikka mõisted paigast ära,... :roll:

Kohe teen puust ja punaseks :arrow:

MÕÕTESEADUS

mõõtevahend (stalker) on kindlate metroloogiliste omadustega tehniline vahend, mida kasutatakse mõõtmiseks kas ainsa vahendina või koos lisaseadmetega;

§ 7. Mõõtevahendite metroloogilise kontrolli nõue

(1) Metroloogilise kontrolli võib teha kohustuslikuks mõõtevahendite korral, mida kasutatakse:
6) politsei korraldatud kontrolli ja järelevalve käigus;

(3) Majandus- ja kommunikatsiooniminister kehtestab käesoleva paragrahvi lõikes 1 loetletud kasutusaladest tulenevalt kohustuslikule metroloogilisele kontrollile kuuluvate mõõtevahendite nimistu, mõõtevahendite olulised ja erinõuded, sealhulgas täpsusnõuded, ning mõõtevahendite taatluskehtivusajad (edaspidi metroloogilise kontrolli nimistu).

8 MUUD TEHINGUTE ALUSEKS
OLEVATEL VÕI TOLLI JA
MAKSUSEADUSTEST TULENEVATEL
MÕÕTMISTEL NING RIIKLIKU
JÄRELEVALVE KÄIGUS
KASUTATAVAD MÕÕTEVAHENDID

8.2 Kiirusmõõturid liiklusjärelevalveks –
veapiir taatlemisel kaudsel meetodil
laboritingimustes ±1 km/h või ±1 %
(kiirustel üle 100 km/h)

Mõõtmise veamarginaal (eeldan, et mõtled sellega väikseimat MÕÕTEMÄÄRATUS-t (tõendatud mõõtevõime))

Mõõtja erialase pädevuse hindamise ja tõendamise kord

§ 2. Mõisted

mõõtja on isik, kes mõõtmiste või katsetuste käigus määrab füüsikaliste suuruste väärtusi;

5) mõõtja peab omama ja rakendama protseduure mõõtemääramatuse hindamiseks; mõõtemääramatus tuleb esitada laiendmääramatusena 95%-lisel tõenäosustasemel;

Vat nüüd peaks küll puust ja punane olema.... et kus see mõõtmise ±km/h tuleb.

Aga nohh mis meil sinuga Suzumen sellest kiiruseületamisest... Meil ju täielik IMMUUNSUS selle juhtimisõiguse peatamise suhtes... Küll aga on jama see, et trahve lajatavad ikka kohe maksimumi (vähemalt mulle - mul kehtivaid kiiruseületusi ikka jagub...) ja see on ka max mis neil meiesugustega teha... paras neile :wink:

Sõida... ja ära MÖLISE!!!

TLH
Tsikkel: külka M; Kawasaki
Tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas TLH »

spinna kirjutas:
sang kirjutas:

Selle tee peale joonistatud sinise ringiga ongi see värk, et kas see ikka kehtib liiklusmärgina?

Ausalt öeldes, mul on personaalselt on savi kas kehtib või ei kehti. Ma saan aru mida mulle on üritatud öelda ja aksepteerin seda ilma eriliste emotsioonideta, kõik me peame siia maamunale kuidagi ära mahtuma ( tolerantne inimene noh ), AGA....
.... Järgmine kord ma hakkasin juba varakult passima, et kus kuramuse kohas ma jalgrattatee märgi maha magasin, või millal ma kõik eelnevad sinised plärtsud maha magasin. NO MITTE ÜHTEGI ei leidnud isegi siis, kui ma lausa otisin neid!!!! Märk peaks ikka nii nähtav olema , et torkab või silma peast välja mitte nii et otsi kuskilt paaniliselt taga. No pole seal mingit märki. Esimene sinine plärts on PEALE tondile pööramist otsesuunal...
Sosseppade bande rsk :twisted:

sain lõpuks mingi mitte eriti konkreetse vastuse politsei juriidilisest osakonnast ja jah, Mark, tolerantse inimesena käitud Sa õigesti, kui aktsepteerid seda mahajoonistatud märki. Siit ka vastus Sang' küsimusele, jah, meie asi on eeldada, et märk kehtib.

Teine asi, kui Sa ei näe märki, NO MITTE ÜHTEGI, siis ei ole märki ja sõida vastavalt 8)

Kolmas asi

kui juba küsimiseks läks, siis uuri ka seda, mis on politsei ametlik suhtumine "ridade jagamisse" (et mitte öelda "ridade vahel sõitmisse").

Ühest suhtumist ei ole, aga tegemist on nii piisavalt segase asjaga, et politseinik seda vormistama ilmselt hakata ei viitsi, sest muidu juhtub nii, nagu Suzumen ütles

Pole harvad korrad, kui esindajatel tuleb nurka häbenema minna, mida alamad kokku on keeranud

aga siiski: isegi kui me jääme oma sõiduraja piiresse §107 (mäletate, sõiduradade sagedast vahetust ei tohi teha, kui kõik rajad on ühtlaselt tihedalt koormatud §95), siis jääb ikkagi veel §130, mis sätestab, et me peame hoidma ohutut külgvahet (kui suur ja lai on "ohutu", on ilmselt maitseasi). ehk siis, nii võib, aga ei tohi... :?

Kasutaja avatar

creativ

ehk oskab keegi kommida kuidas on hästiarenenud tsiklikultuuriga riikides seadused sarnase olukorra kohta?

silma on jäänud et suurlinnades käib äge sõelumine....rollerid, mopid, tsiklid läbisegi

Kasutaja avatar

M2
Tsikkel: CB1000R
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas M2 »

Täna õhtul kodu poole sõites kogesin ootamatult midagi väga huvitavat, meie tänavatele mitteomast, rõõmustavat kuid samas ka ebameeldivat. Püüdes keskmise tihedusega liikluses (mitte nii tihe, et autode kotsentratsioon dikteeriks liikumiskiirust ja piisavalt tihe, et teha üldistusi) sõita tavapärase +10 km/h olukorras, kus kõik (ja ma rõhutan - KÕIK!) ülejäänud juhid tegid seda täpselt piirkiiruse raames, tundsin ma ennast ikka väga täbaralt. Tundes ennast umbes poole kodutee jagu üpris tobedalt, vähendasin kiirust ning ülejäänud sõit kulges juba meeldivalt rahulikus "ümbruskonnas" kenasti 50km/h. Näinud mitme tubli autojuhi suunatulede vilkumist (ja seda tõepoolest vähemalt 3 sekundit enne manöövri sooritamist), tekkis unenäos viibimise tunne. Isegi bussijuht vilgutas peatusetaskust teda välja lasknud autojuhile (kellel tegelikult on selleks liikluseeskirja järgi ka kohustus) tänu avaldamise näitamiseks kollaseid tulukesi. No mida sa hing veel oskad tahta. :D

PS. Olnud alati nördinud, et hommikune töölesõit niiiiiii lühikeseks jääb, avastasin, et mõistlikus tempos sõites jõuab teekonna jooksul paar head lugu rohkem ära kuulata.;)

ELUST TULEB LÄBI MURDA, MITTE PUGEDA!
http://www.animalistika.ee
Kasutaja avatar

M2
Tsikkel: CB1000R
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas M2 »

Täna märkasin ohtralt eravärvides politseisõidukeid, kes väga agaralt oma õigusi rakendasid (ilmselt ka põhjusega). Enam pole sini-valgeid toone väga mõtet otsida, suurem aktiivsus peitub muudes värvides. :wink: Üks lubadeta töökaaslane püüdis mõni aeg tagasi harjumuspärastes värvides patrullsõiduki eest päästvat manöövrit sooritada ning keeras hoobilt ette eravärvides patrullivale. Tulemuseks 7 päeva aresti. Enne kui juurde keerate, mõelge, kas suudate 7 päikesepaistelist päeva tsiklita vastu pidada;).

ELUST TULEB LÄBI MURDA, MITTE PUGEDA!
http://www.animalistika.ee
Kasutaja avatar

mototydruk
Tsikkel: Kawa

Lugemata postitus Postitas mototydruk »

Kohe tahan öelda, et täna võrdlemisi suur ummik ropka teest üles tulles ringil ja kui mina siis sealt lasteaia poolt üles tulin ja vasakule hakkasin keerama, suri tsikkel välja ja kõik autojuhid ilusti ootasid, kuni ma ära mökutan oma pöörde...miks ma seda kirjutan? Tundus mulle igatahes, et autojuhid ikka arvestavad ka meiega (kes mootorrattaga sõidavad) või on kampaania natuke tööd teinud või see, et emane olen-võta sa kinni...aga hea tunne oli(missest, et mõni seal roolitaga midagi kehvasti mõelda võis-mina seda ju ei kuulnud)...

Kawasaki EX 250, Honda CBR 600f, Yamaha Virago 1100cc ajutine kasutaja suvi 2010, Kawasaki gtr 1000 cc, Honda Magna VF 750, Honda CBR 600 F2, Kawasaki Vulcan 750cc
Kasutaja avatar

Freaksmart
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Freaksmart »

kas mulle tundub, või tegelikkuses on ka rullnokkasid tsikliste vähemaks jäänud nende soojade ilmadega?
Linna peal sõites jääb mulje, et oled kuskil teises riigis mitte Eestis. Rattad sõidavad rahulikult, ei tõmble reast ritta, ei trügi ridade vahel (ootavad üldises järjekorras), ei ületa kiirust.

Jawa 634 (15kw); Jawa 638 (17kw); Suzuki GS500E (34kw); Hyosung GT650 (60kw); BMW F800S (63kw)
Kasutaja avatar

capten

Lugemata postitus Postitas capten »

Freaksmart kirjutas:

kas mulle tundub, või tegelikkuses on ka rullnokkasid tsikliste vähemaks jäänud nende soojade ilmadega?
Linna peal sõites jääb mulje, et oled kuskil teises riigis mitte Eestis. Rattad sõidavad rahulikult, ei tõmble reast ritta, ei trügi ridade vahel (ootavad üldises järjekorras), ei ületa kiirust.

Ajakirjanduses on ilmselt piisavalt pasundatud politsei teravdatud tähelepanust tsiklite suhtes :roll:

Üksik on nõrk...

Panthera
Tsikkel: Honda

Lugemata postitus Postitas Panthera »

Freaksmart kirjutas:

Rullnokad avastasid, et tsiklitega ikkagi naisi ja k***i niipalju ei saa ning müüsid kähku masinad maha :mrgreen:

Kasutaja avatar

miu
Tsikkel: Ducati
Tänatud: 11 korda

Re: Tähelepanekud liikluses

Lugemata postitus Postitas miu »

Midnight bugs taste best.
Kasutaja avatar

villy
Tsikkel: KTM690, TM300
Tänanud: 193 korda
Tänatud: 119 korda

Re:

Lugemata postitus Postitas villy »

Freaksmart kirjutas:

Nende jaoks veel liialt jahe. Ise ka ei trügi kui just kiire pole. :)

Kasutaja avatar

xitE
Tsikkel: cebar 600ne
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas xitE »

Mul tekkis kohe küsimus, et okei 100 ala ei tule, aga 110ne ala nt Pärnu maanteel jne, tulevad ikka? Küsimus tekkis kuna räägivad kaharajalistest teedest ja 100 km/h.

http://rehvid.grip.ee <- Üle 650 erineva mootorratta rehvi valikus, väga soodsate hindadega!
Kasutaja avatar

argoa
Tsikkel: V-Strom
Tänanud: 22 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas argoa »

Jutt on kaherealiste tee 100-piirangust ja see ei puuduta 4-rajaliste piiranguid, seega 110 jääb ilmselt.

Riga 12, Minsk 125, CŽ 250, Planeta 5, Yamaha XJ900F, Suzuki DL650 V-Strom
Kasutaja avatar

xitE
Tsikkel: cebar 600ne
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas xitE »

iksjott kirjutas:

Jutt on kaherealiste tee 100-piirangust ja see ei puuduta 4-rajaliste piiranguid, seega 110 jääb ilmselt.

Asi seegi :)

http://rehvid.grip.ee <- Üle 650 erineva mootorratta rehvi valikus, väga soodsate hindadega!

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere

Lugemata postitus Postitas petz »

ongi hea, et piiranguid ei tule, ....igal suvel see jama, et kus vähegi siledam teelõik, seal kiirusepiirangud peal, sel suvel saab siis veits vabamalt sõita :mrgreen:

Kasutaja avatar

villy
Tsikkel: KTM690, TM300
Tänanud: 193 korda
Tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas villy »

Tsitaat artiklist

"Liikluskomisjon otsustas toetada Maanteeameti ettepanekut liiklusohutuse tagamiseks mitte tõsta kaharajalistel teedel suveperioodiks kiirust 100 km/h"

190Km/h oleks jah natuke liig või mis? :wack:

Kasutaja avatar

antonio
Tsikkel: Kawasaki GPZ 500S

Lugemata postitus Postitas antonio »

Vajutatakse niivõinii rohkem - saab rohkem raha kasseerida trahvide näol.

Kasutaja avatar

moviir
Tsikkel: VFR800 + VX800 Scrambler

Piirkiirusi sel aastal ei tõsteta

Lugemata postitus Postitas moviir »

Uudis: http://www.postimees.ee/821822/liiklusk ... el-teedel/

Mh, iseenesest ja tegelikult ei olegi mingit olulist põhjust, miks peaks suvel saama 10km/h kiiremini sõita. Mingit katsutavat ajavõitu sealt nagunii ei tule, pigem inimese soov lihtsalt kiiremini sõita. Ja selge see, et suurendatud piirkiirusega alas on suurimaks probleemiks veoautode ja sõiduautode erinevad kiirused.
Samas, võiks ju teha erandi mootorratastele, puudub ju möödasõiduprobleem :twisted:

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 708 korda
Tänatud: 464 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Üks kommentaar artiklile oli tabav, u. niisugune:
"Kiiruse tõstmise mittelubamine on Maantee-ameti kättemaks rahvale selle eest, et nende välislähetused annuleeriti!" (lol)

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

indumen
Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
Tänanud: 23 korda
Tänatud: 46 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas indumen »

üllatavalt palju adekvaatseid kommentaare oli delfi kohta seekord.

kuum teema.

98% of the teenage population does or has tried smoking pot. If you're one of the 2% put this in your signature

kontakt nr. +372 52 58 244
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”