A-kategooria eksamid alanud!

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

reserva
Tsikkel: Kawasaki Er-6n
Kontakt:

Re: A-kategooria eksamid alanud!

Lugemata postitus Postitas reserva »

Ei lähe mujale. See pole tegelikult vabandus, et kiiremini põigata ei oska. Linnas ja päriselu on ju nagunii vaja suuremalt kiiruselt :)
Panin juba uue aja kirja kah, nüüd on kaks nädalat aega harjutada. Küll saab, peab saama! :twisted:

lemps80
Tsikkel: SUZU INTRUDER 1400, Honda VFR

Lugemata postitus Postitas lemps80 »

Tallina ARK-s mõõdetakse jah radariga. Aeglasel sõidul kõndis vaikselt kõrval kah veel. Mul sõber kukkus ka hiljuti just selle ümberpõikega läbi. Eksamineerija tundus eriline jobu, mingi paks ja kiilakas oli. Ei tahtnud algul eksamile lastagi, arvas, et saapad ei ole piisavad, kuigi tsiklipoest ostetud Daytonad olid. Tagi ka ei meeldinud jne.
Sauel ikka normaalsed velled. Ise tegin eelmine aasta seal ja polnud mingeid probleeme.

Kasutaja avatar

MayB
Tsikkel: FZR 600R

Lugemata postitus Postitas MayB »

Põlvas möödunud aasta sügisel, oktoobris olid tingimused eksami sooritamiseks järgmised:

Plats on neil imeväike ja seal sai harjutustest teha
1) kaheksa
2) ring
3) jalakäija kõrval sõit
4) üle takistuse sõit (lamav politseinik)

Kuna ruumi polnud, polnud ka slaalomit ega hoo pealt pidurdamist ja estakaadilt kohaltvõtt toimus linnasõidu ajal kusagil künkal.
Põlvas linna sõidueksamit teha oli lausa sõidumõnu: vähe liiklust ja liiklusmärke :)

Järjekorrad olid lühikesed ja kui omal ratast pole siis kohapealsetest koolidest laenutavad ratast vähemalt 2. Võõra ratta puhul tasuks harjumiseks tund aega sõitu enne eksamit veel lisaks võtta.

Ja keegi ei norinud mu varustuse kallal (tsiklisaapa moodi talvesaapad ja tavaline jope).

please don´t drink & drive
Kasutaja avatar

reserva
Kontakt:

Ei no jätkake, jätkake :lol: Muidugi on tore lugeda, kuidas igal pool mujal on rohi rohelisem irw.

Kasutaja avatar

MayB
Tsikkel: FZR 600R

Lugemata postitus Postitas MayB »

reserva kirjutas:

Ei no jätkake, jätkake :lol: Muidugi on tore lugeda, kuidas igal pool mujal on rohi rohelisem irw.

Kui mu asukohale juhuslikult pilgu heidad, siis saad aru, et Põlva võeti ette seepärast, et Tallinnast mitte peavalu saada :bsmile:

please don´t drink & drive

eerikkarts
Tsikkel: Yamaha SuTenöör (XTZ900) 5PS

Lugemata postitus Postitas eerikkarts »

Mina siis panin sõidueksami aja kinni Sauel oma sõiduõpetaja tungival soovitusel! Ütles et Tallinnas nii mõttetuid- ja virisejaid eksaminaatoreid annab veel otsida. Nad ise tsiklisõidust ei tea midagi ja sõiduõpetaja küsimuse peale kas nad ise on proovinud sellist põiget teha selliste kriteeriumitega mida nad ette seavad, siis vastuseks sai et ta peagi oskama ja nendel on ettekirjutus kuidas põige peab toimuma...
Ütles ka et peegel läinud vastu posti puruks!

BTW Sauele panin täna 11august sõidueksami aja kinni alles 4sept

Ja nii see Yamaha XT900Z FI (SuperTenere) sündiski:
http://www.super-tenere.net/forum/xtz75 ... -xt900z-fi

5Okuus856üheksa

mimm

Lugemata postitus Postitas mimm »

Ma tegin eile, so 11.08 Sauel. Eksaminaator oli Dag (w) . Suhtus nagu inimesse, kes sooviks ka nii väga mootorrattaga sõita.

Eksam ise: ratta ja dokumentide kontroll ARK juures. Platsil tõus, 2xkaheksat, slaalom, ümberpõige, kitsast aiast läbi, jalakäija kiirusega sõit, pidurdamine. Ei ajand keegi radariga taga ega jalutanud kõrval. Sealt sõit siis Keilasse ning sealt läbi uuesti Sauele. Ei miskit peedistamist ega norimist.

Kasutaja avatar

reserva
Kontakt:

Nagu lubatud, läksin uuesti Tallinna ARKi. Teine katse õnnestus 8) Ümberpõikel mõõdeti kiirust esimesel katsel 27 km/h ja teisel 29 km/h, aga selle 1 km/h nad mulle kinkisid. Muidu tuli platsi teha estakaad, kaheksad, slaalom, jalakäija kiirus, ümberpõige ja pidurdus. Linnas ristmikel sõitsin nats liiga ettevaatlikult (tõsi, teen seda küll :oops: ) ning suunda näitasin veits liiga pikalt, muud polnud linnasõidul midagi ette heita. Seega saab ikka küll Tallinnas ka läbi :twisted:

jakim
Tsikkel: Hetkel jalamees
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas jakim »

Huvitav peetimine selle kiirusega. Minu tsiklil näitab näiteks spido 10 -12km rohkem. Seega kui oma tsikliga teeks seda 40 km/h olekski radariga mõõtes 29 km/h käes.

Kasutaja avatar

makuke
Tsikkel: enduro ja asfalt
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas makuke »

lemps80 kirjutas:

Tallina ARK-s mõõdetakse jah radariga. Aeglasel sõidul kõndis vaikselt kõrval kah veel. Mul sõber kukkus ka hiljuti just selle ümberpõikega läbi. Eksamineerija tundus eriline jobu, mingi paks ja kiilakas oli. Ei tahtnud algul eksamile lastagi, arvas, et saapad ei ole piisavad, kuigi tsiklipoest ostetud Daytonad olid. Tagi ka ei meeldinud jne.
Sauel ikka normaalsed velled. Ise tegin eelmine aasta seal ja polnud mingeid probleeme.

See tüse kiilakas on IGOR ja teatud kuu seisu korral on tal sellised tujud, et mõne naise päevad mööduvad ka rahulikumalt.. Ma ei saa ikka, esimene kord kukutas läbi...hip hip hurrraa..talle.

Kasutaja avatar

nark
Tsikkel: GSXXXR

Lugemata postitus Postitas nark »

Niih. Sain täna Viljandis tehtud load. Ei mingit peenestamist ja väga asjalik suhtumine eksamineeria poolt.
eks siis teedel näeme :wink:

Kasutaja avatar

reserva
Kontakt:

makuke kirjutas:
lemps80 kirjutas:

See tüse kiilakas on IGOR ja teatud kuu seisu korral on tal sellised tujud, et mõne naise päevad mööduvad ka rahulikumalt.. Ma ei saa ikka, esimene kord kukutas läbi...hip hip hurrraa..talle.

Vot mul oligi seekord "tüse kiilakas", seega Igor? Eelmine kord oli üks teine, igatahes olid juuksed ja polnud ka nii tüse :lol:
Natuke noris jah, aga vist sattus hea tuju olema :)

Kasutaja avatar

makuke
Tsikkel: enduro ja asfalt
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas makuke »

Igor on ainuke tüse kiilakas, tema moto on päikseprillid mida ei võeta ära eksamineeritavaga rääkides, et näidata (ma olen MEEES, kes ei riku reegleid, Ma teen neid ise )

kriimu

Lugemata postitus Postitas kriimu »

ma tegin ka eksamit igoriga ja polnud üldse prille ees kuigi oli päikesepaisteline ilm!Minuga norimise küsimused olid suunatud nii et ta saaaks aru palju ma tehnikast tean jne .

Kasutaja avatar

mofomofo

Lugemata postitus Postitas mofomofo »

Kui ma täis A kati sõidu eksamit ARK-is teen ja satun 110 km/h alasse, siis kui kiiresti tohin mina sõita ?

kill

Lugemata postitus Postitas kill »

mofomofo kirjutas:

Kui ma täis A kati sõidu eksamit ARK-is teen ja satun 110 km/h alasse, siis kui kiiresti tohin mina sõita ?

aga kui kiiresti on lubatud sõita?

Kasutaja avatar

reserva
Kontakt:

Üks mõte selle eksamil radariga mõõtmise kohta veel. Kas on üldse kuskil kirjas, et suvalised ARK tüübid võivad neid radareid kasutada? Need peavad olema taadeldud, esiteks, teiseks peab seda kasutaval isikul ilmselt olema ka vastav väljaõpe? On radariga kiirusemõõtmise korra kohta mingit seadust või määrust?

Mul sõiduõpetaja oli üsna veendunud, et seaduse järgi ei tohiks ARK eksamineerijad radarit üldse kasutadagi. :nono: Aga kas keegi oskab viidata mõnele seadusele või määrusele vms, MIKS nad ei tohi? :?: Täitsa huvi tekkis, aga ise ei leidnud põgusalt guugeldades küll midagi selleteemalist...

Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

Majandus- ja kommunikatsiooniministri poolt välja antud määruse Mootorsõidukijuhi eksamineerimise ja talle juhtimisõiguse andmise eeskiri ning juhiloa vormid
§ 5 Eksami sooritamine lõige (4) ARK võib teooria- ja sõidueksami reaalajas jälgimiseks ja salvestamiseks kasutada tehnilisi vahendeid. Eksamineeritavat teavitatakse sellest eksamile registreerimisel. Salvestusi kasutatakse eksamitulemuste hindamiseks ja vaiete lahendamiseks. Juurdepääsu salvestusega andmekandjale otsustab ARK-i direktor. Salvestusi säilitatakse vähemalt üks kuu, kuid mitte rohkem kui kolm kuud või vaide korral kuni vaide lahendamiseni.

Seda võib tõlgendada eeskätt siis kaamerasalvestuste kasutamise loana, aga teisalt võib selle alla lugeda mistahes tehnilise abivahendi, millega kontrollitakse eksamineeritava oskusi.

Samas antakse alati lisakatse võimalus ning seega saab üht harjutust teha kaks korda.

Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130

Raul777

Lugemata postitus Postitas Raul777 »

Isikliku arvamuse põhjal on selle radari kasutamine platsieksamil põikekiiruse mõõtmiseks suht ebaseaduslik tegevus.

1. Radar peab olema taadeldud ( 99% kindel, et ARK-s kasutatavad ja politseist saadud radarid on taatlemata)
  2. Mõõtja peab olema läbinud pädeva mõõtja koolituse
  3. Mõõtmisel peab arvestama igasuguste kõrvaliste teguritega ( ilm, elektripostid jne)
  4. Vaevalt ARK eksmaineerijad kasutavad kiiruse mõõtmisel ka vastavat mõõtemetoodikat ( kuni 100km/h +-3 km jne, oma silmaga näinud kuidas platsieksamil eksamineerija kiirusemõõtmise ajal jalutas samas suunas!- eks arvake ise kuidas see tulemust mõjutab!)
  5. Kasutatav radar Riigikohtu lahendi põhjal ei vasta tüübikinnitusele.
  6. Kiirusemõõteseadme kasutamisel peaks seda tehtama siis eranditult kõigis sõidueksameid vastuvõtvates ARK büroodes, et mitte tekitada eksamineeritavatae ebavõrdsesse olukorda seadmist (hetkel a`la Tallinn kasutab, Saue, Põlva jne ei kasuta või Kapa-Kohila büroo vahel kasutab ja vahel ei kasuta)
    Seega antud radarit võib ARK kasutada oma lõbuks ja suurtes piirides määrata liikunud mootorratta kiirust aga eksamitulemust selle põhjal otustada ei tohiks.
Viimati muutis Raul777, 29 Aug 2009, 14:32, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

reserva
Kontakt:

Raul777 kirjutas:

Isikliku arvamuse põhjal on selle radari kasutamine platsieksamil põikekiiruse mõõtmiseks suht ebaseaduslik tegevus.

1. Radar peab olema taadeldud ( 99% kindel, et ARK-s kasutatavad ja politseist saadud radarid on taatlemata)
  2. Mõõtja peab olema läbinud pädeva mõõtja koolituse
  3. Mõõtmisel peab arvestama igasuguste kõrvaliste teguritega ( ilm, elektripostid jne)
  4. Vaevalt ARK eksmaineerijad kasutavad kiiruse mõõtmisel ka vastavat mõõtemetoodikat ( kuni 100km/h +-3 km jne, oma silmaga näinud kuidas platsieksamil eksamineerija kiirusemõõtmise ajal jalutas samas suunas!- eks arvake ise kuidas see tulemust mõjutab!)
  5. Kasutatav radar Riigikohtu lahendi põhjal ei vasta tüübikinnitusele.
    Seega antud radarit võib ARK kasutada oma lõbuks ja suurtes piirides määrata liikunud mootorratta kiirust aga eksamitulemust selle põhjal otustada ei tohiks.

Raul, kas ma tohin su teksti ajakirjas avaldada? :D Jube hea kokkuvõte, saaks äkki ARK kommentaari ka sellele.
Ja Tok, üks asi on salvestamine ja jälgimine, aga mu mõte oli just see "pädev mõõtjakoolitus" vms, et kas see ka seaduses nõutud on.

Raul777

Lugemata postitus Postitas Raul777 »

reserva kirjutas:

Raul, kas ma tohin su teksti ajakirjas avaldada? :D Jube hea kokkuvõte, saaks äkki ARK kommentaari ka sellele.

Kasutada ju võib aga rõhutan, et tegemist on isikliku arvamuse avaldamisega :)

Kasutaja avatar

demineerija
Tänanud: 38 korda
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas demineerija »

Arabella kirjutas:

Linnas oli marsruut väga lihtne - suured tänavad ja ristmikud, korraks Tähetornis 90. Ei mingeid Nõmme ühesuunalisi ega isegi Õismäe ringe mitte. :)
Kokkuvõttes oli väga tore eksamineerija, rahulik ja seletas enne ilusti kõik harjutused läbi, linnas andis korraldused kaks korda ja selgelt. Tehnilise kontrolli juures abistas piduri vajutamisega ja kiivri hoidmisega, nii et väga muhe mees oli :D

Tundub, et meil oli sama eksamineerija. Isegi marsruut sama :P Vene aktsendiga tore meesterahvas. Igaljuhul load käes (crash)

Overkilla
Tsikkel: BMW F650CS Scarver
Tänanud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Overkilla »

Mul mõõdeti kah radariga, eks ma sinna 30 kanti sihtisin, aga mingeid probleeme polnud. Pärast platsi Järvevanale ja sealt Nõmme kaudu tagasi. Siuh-säuh ja valmis, mingit norimist, kiusamist ei olnud ilmataadi ega kontrollija poolt, kõik toimunu oli asjalik ning vajalik, ei saa aru, mis te virisete koguaeg. Enne mind olevat 2 tegelast eksamil läbi kukkunud, 1 hakkama saanud. Ainuke asi, et nüüd vaja veel 400kr maksta, et luba kätte saada.

Kasutaja avatar

villy
Tsikkel: KTM690, TM300
Tänanud: 193 korda
Tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas villy »

Paar päeva tagasi tegin eksamit..tallinnas. Suht sadas ja selletõttu vist platsil väga ei peedistatud.. ei radarit ega kõrvalkõndimist.Närv pidas vastu ja läbisin vigadeta. Kuigi ma ise oleks kritiseerinud oma põiget ja pidurdust. Kiiruseks sooviti 30km/h põikel ja pidurdusel.
Ülevaatust tsiklile ei tehtud.(vihm?). Pabereid küsiti. Riietus endal oli tipp-topp.. midagi ei küsitud. Eksamineerija oli tumeda peaga kõhnem mees. Sõbralik aga samas napisõnaline.
Sõitma hakates sain parklas teed anda B-kati juhikandidaadile. Siis jälitasin teda õismäele (vaeseke unustas suunda paaris kohas aeglustusribale keerates näidata, loodame, et tal läks õnneks)
Suht terve eksam oli Õismäel.. mööda ringe edasi ja tagasi.. P. S pange tähele 40km/h märki puulehtede vahel enne Lukoil tanklat kui sõita päripäeva mõõda õismäge!
Vahepeal ülekäigu raja juures mammi seisis. Jäin siis ka seisma.. mammi vaatab mind nagu et.. tropp mis passid ma niisam a chillin siin. Selle peale eksamineerija ütles, et tavai võib edasi sõita. Ma suurest hämmingust suretasin rata välja aga kohe hoo pealt sain tööle ka.. ei tea kas märkas. Suuna proovisin kohe lükata sisse kui andis käsu et järgmine pööre siia-sinna. Jälgisin ka peegleid.. enne mind ta rida vahetama ei hakanud.. isegi suunda ei löönud sisse. siis leburi risti kaudu tagasi ja akadeemialt ARki poole pööratud. Muuseas viimane pööre ARK poole oleks peaaegu külje maha saanud. Kurvis kallutasin ja gaasi ning tagaratas üle luugi ja mingite muude metallasjade veel seal ristmikul . Viskas tagaotsa minema(vihm), sain hoo pealt jala maha .. toetasin korra ja sõitsin edasi.
Midagi ei kommenteerinud sõidu kohta ja soovis edu. Minu jaoks positiivne kogemus. :bsmile:

Edit: oeh läks vist valesse teemasse. :wack:

Kasutaja avatar

Kri§to

Lugemata postitus Postitas Kri§to »

Prantsalstel on päris karmid nõuded tsikli lubade taotlejatele.

http://www.youtube.com/watch?v=Y744LXqDr98

Kasutaja avatar

kiisuke
Tsikkel: Suzuki GSX600F

Lugemata postitus Postitas kiisuke »

Küsiksin nõu. Tahaksin nüüd septembris autokooli minna, kuid 21 kukub alles märtsis ja sõidueksamit saab alles 3 kuud enne sünnipäeva teha. See tähendab, et peaksin kevadel pärast oma sünnipäeva mingi aeg tegema sõidueksami. Kuid kas on niimodi mõtet? Olen kuulnud erinevaid arvamusi. Tahaksin kuulda nende arvamusi, kes on ise niimodi teinud, et kooli lõpetanud sügisel ja kevadel eksami teinud. Kas talvega liiga rooste ei lähe? Oleks äki ikka parem mõte terve see protsess ära teha kevadel?

Kasutaja avatar

vlgu

Lugemata postitus Postitas vlgu »

Ilmselt on mõistlik ikka kevad ära oodata.
Sa küll ei selgita, kui käpp sa oled sõitmises, just linnas, kasvõi autoga.
Mul oli kooli ja eksami vahe 4-5 kuud ja andis natuke tunda ka, ehkki linn oli autojuhtimisest teada ja rattavalitsemine üsna selge,aga siiski. Pisiasjad võivad ununeda.

Kui just pole oodata suurt autokoolide hinnatõusu aastanumbri vahetumisega?

Kasutaja avatar

Kri§to

Lugemata postitus Postitas Kri§to »

Minu soovitus sulle oleks- mine kevadel. Kogu protseduur sisseastumisest kuni lõpetamiseni võtab omajagu aega.

Näide endast hetkel- läksin kooli 16. juuni. Siis oli kohe nädalane paus jaanis jms. Teooria sai läbi kuskil 2 nädalaga, sõita suutsin 2-3 korda nädalas (sellise tempoga läheb ainult kohustuslike 20x25 minuti ära sõitmiseks ikkagi 3-4 nädalat) Ja suhteliselt vähesed saavad hakkama ainult kohustuslike sõidutundidega. Kool sai mul läbi augusti keskel. Siis tuleb arvestada veel ARK eksami järjekordade ja asjadega. Praegu mul sõidueksam sätitud alles 9 september. Kogu kupatus seega kiire läbimise korral ikkagi 3 kuud.
Kui saad siis on muidugi selline variant veelgi parem, et läbi teooriakursus sügisel ja mine sõitma kevadel.

Veel mõtteid seoses siklikoolidega.
Rahaline külg- Planeerige õppimiseks kuluvat raha kuskil 2x kooli summa. Nagu ennemast mainisin 20 kohustusliku sõidutunniga läbivad kooli vaid vähesed. Ning peale kooli lõppu kulub kindlasti mingi aeg kuni ARK sõidueksamini, enne mida oleks veel hea võtta mõned platsi ja linna tunnid tunnetuse kätte saamiseks. Koolis mille mina läbisin näiteks ei tehtud vahet platsi ja linnasõidutunni hinnal (380-). Seega kindel on see et mõned tunnid tuleb juurde võtta, kellel kui palju ei saa prognoosida (näitena saab tuua ühe mu sõbra ema, kes pidi kõik kohustuslikud 20 tundi platsil veetma ja see on suhteliselt kehva lugu kui lisaraha puudumise pärast kool pooleli jääb, ehk kui hiljem ei jõua lisatunde juurde võtta). Osad koolid kipuvad nimekirjast teatud aja möödudes ka õpilasi eemaldama.
Eelmise külje oluliseks leevendamiseks oleks minu soovitus, muidugi kellel võimalused on, hankige endale sõiduvarustus ja tsikkel enne kui kooli lähete, saate motoplatsidel harjutada platsi elemente vaid minutihinnaga. Muidu 50 minuti õppesõidu hind 380- ntx. Lisaks oli näha, et üldlevinud täis A kati õppesõidusiklid võivad mõndadele naisterahvastele suureks jääda ja nendega harjumine kulutab ka palju palju õppesõidutunde (loe:raha).

Proovige kooli jaoks leida aega või siis minge kooli siis kui teil on aega. Planeerige aja kasutamist, ehk ilma oma ratast omamata võib eeldada, et 1x ühe või kahe nädala jooksul sõitmas käies ei teki mitte mingisugust ratta tunnetust.

Ja viimane punkt- VARUSTUS, võiks enda oma olla, peale sellist suve nagu see aasta ei tahaks küll olla see õpilane kes peab kuuendana näiteks jopet või kiivrit päevas kasutama :wack:

Kui midagi meenub siis kriban juurde, niikauaks EDU!

Kasutaja avatar

Penny
Tsikkel: Aprilia

Lugemata postitus Postitas Penny »

kiisuke kirjutas:

Küsiksin nõu. Tahaksin nüüd septembris autokooli minna, kuid 21 kukub alles märtsis ja sõidueksamit saab alles 3 kuud enne sünnipäeva teha. See tähendab, et peaksin kevadel pärast oma sünnipäeva mingi aeg tegema sõidueksami. Kuid kas on niimodi mõtet? Olen kuulnud erinevaid arvamusi. Tahaksin kuulda nende arvamusi, kes on ise niimodi teinud, et kooli lõpetanud sügisel ja kevadel eksami teinud. Kas talvega liiga rooste ei lähe? Oleks äki ikka parem mõte terve see protsess ära teha kevadel?

Tere,

Mina ise tegin näiteks nii, et läksin autokooli juuli-s ja 21 sain alles septembris. Vahele ehk sõitmata jäi 1 kuu peale autokooli. Selle aja sees võtsin veel paar lisatundi (sõita lihtsalt meeldis nii väga :wack: ) . ARK-i minnes ikkagi pabistasin, kuid tänu AIDE mõstlikutele õpetajatele sain veel ennem ARK-i sisse minemist platsil kõik harjutused üle teha ja ratta tunnetuse uuesti kätte saada :bsmile: .

See 1 kuu oli küll väike aeg, kuid ma arvan et sul oleks mõtekas minna aprillis autokooli, ning kõik need asjad ühejutiga ära teha. Kulub vähem raha ja saab kiiremini tehtud. Selle jama meelespidamine on lihtsalt liiga keeruline, ning selle aja sees võib ka midagi veel muutuda (vähetõenäoline, kuid euro on tulekul :) )

Edu :bsmile:

OMG I found A penny!

You Bastard!
Kasutaja avatar

Mhhh
Tsikkel: Mini&GPZ305

Lugemata postitus Postitas Mhhh »

Tuli üks huvitav Minsk müüki (huvitavad just vanad masinad) ja tekkis mõte, et võiks selle osta ja teha A1 load. Kas oleks mõtet teha load A1'e jaoks või oleks mõtekam oodata 2 aastat ja osta piirangutega masin? Järgmise aasta juunis saan 16.

Kui tahan hiljem teha A2 kategooria juhilubasid, siis pean tegema ainult teooria- ja sõidueksami ning autokooli ei pea enam läbima?

Mini (Riga 30) chopper & Kawasaki GPZ305->
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”