Nõu 125cc baigi soetamisel.
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Re: Nõu 125cc baigi soetamisel.
Viimasel ajal jäi silma üks honda nsr. http://bike.motors24.ee/vehicles/355844 ... =price.ASC
Pmts. mootoris pole midagi vahetatud ja ls. on 41 000 mis päris kopsakas tegelikult. Ainus mis vahetatud on rehvid, kett ja hammasrattad. Õnneks saab sealt alla tingida ka kuna mõned gondlid räbalad ja üks peegel pole originaal ja neid visuaalseid kriime on. Aga mootor on see mille sisse ei näe ja nüüd ma mõtlen kas tasub ära sellise asja ost ? Kuna ma kujutan ette et seal mootoris on palju hooldada ja vahetada. Alustades tihenditega, keps, väntvõlli laagrid ja muud simmerid .Võibolla isegi kolb ja väljalaskeklapp või vähemalt oleks vaja reguleerida klappe. Omanik ütleb et on tehniliselt heas korras. Kas tasub risk ära ?
-
Teema algataja
Nii sai siis lõpuks ära ostetud. Uueks rattaks on honda nsr 125r. Valisin ma ta siis sellepärast, et sain inimestelt selle kohta ainult positiivseid sõnumeid. Mootor pidi olema kvaliteetsem ja vastupidavam kui aprilia vanade rsi-de rotax 122 ja 123 mootorid. Loodetavasti teenib see mind hästi
-
- Kontakt:
Honda NSR oli minulgi esimene tänava masin.
Vajutasin starti ja ainult sõitsin.
Ei oska midagi halba öelda.
-
Teema algataja
m2ikret kirjutas:J22me siis teemat ootama
![]()
5mai siis pärnu ka ?
heh, kõigepealt pean load ära tegema. Järgmine kolmapäev hakkan autokoolis käima. Kaua nendega läheb muidu? on kellegil kogemusi? 10 linnasõitu ja teooriakursus.
Sõitma pead ikka niikaua, kuni õpetaja aru saab et õiged sõiduvõtted olemas.
-
Teema algataja
Whitebalance kirjutas:Honda NSR oli minulgi esimene tänava masin.
Vajutasin starti ja ainult sõitsin.
Ei oska midagi halba öelda.
Tõsi. Käima läheb sekundi pealt ja töötab laitmatult. Ainult käigukasti tihend vajab vahetust kuna ajab natuke õli välja. Aga eks see ole loomulik ka kuna läbisõit on 41 000km ja tal ei ole mootoris midagi vahetatud. See näitab honda kvaliteeti. Ma usun et vanematel aprilia rsi-del oleks pidanud nendel rotaxitel ammu juba kolbi ja rõngaid vahetama. Muidugi lasen tal enne hooaega motodepoos ära käia ja üks korralik hooldus teha, et saaks rahuliku südamega suvele vastu minna nsr-i seljas.
Vend tegi proovisõitu, lasi maanteel vist mingi 120 ära , rohkem ei tahtnud peenestada. Ütles et liigub küll aga kits on võrreldes ta 500se kawasaki gpziga võrreldes, et üle 70 ei tahaks tema 125sega sõita.
-
Teema algataja
Kri§to kirjutas:Sõitma pead ikka niikaua, kuni õpetaja aru saab et õiged sõiduvõtted olemas.
Ei nu seda küll jah aga käikudega masinaga on mul varem aastaid kogumusi olnud juba, et päris nullist ma nüüd õppima ei hakka õnneks. Ise loodan et paari kuuga saab kätte load
-
Teema algataja
autokooliks valisin aveda autokooli. Tundus usaldusväärne ja hea kool. Kas kellegil on kogemusi ?
-
- Kontakt:
Õli kohapealt võid vaadata seda, et see õli paak kuhu paned 2t õli. (loodan, et sa ikka tead et pead 2t õli panema ka kütuse sekka) Mul tuli selle kuskilt ühenduse vahelt hästi vähe läbi. Võibolla ei olegi mootori tihend vms. Kui keegi pole sealt puhastanud eks ta siis läheb igalepoole mootori peale
Pane Castroli 2t õli. Minu kogemuste põhjal oli ikka väga tuntav vahe Castroli ja teiste 2t õlide vahel! (Lihtsalt mina paremat õli ei leidnud. Mineku vahe oli tuntav. Loomulikult on seda kõige paremini näha masina peal mille lõppkiirust ja kiirendust saab kontrollida korduvalt e 11 v 20 kw!)
Kui sul on 20 kw siis tutikate rõngaste ja originaal üleminkuga (70 kg sõitja) peaks minema 160 välja. Sinupuhul 40 k sõitnud masin peaks minema 150 välja. Aga kui juba hakkab sõelamaks jääma, siis 140. Kuskil 120-130 km/h peaks suht kärmelt minema.
Kui load kätte saad siis võid proovida suletud territooriumil, et kas saad 155 vms kätte või mitte. Kui ei saa ja tahad 2 aastat vähemalt veel sõita siis kogu see raha kokku ja tee kolvi vahetus.
prohor kirjutas:selline asi siis müüa 125ne 11kw
http://www.auto24.ee/used/1002929
see, mis selle esiotsaga on tehtud on küll nüüd eht rõvedus ju
miks tolmuimeja korpus esitule ümber on
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
alati on võimalus ümber teha,sellisega sõitis juba Luule Tull ja võitis esikohti
-
Teema algataja
Whitebalance kirjutas:Õli kohapealt võid vaadata seda, et see õli paak kuhu paned 2t õli. (loodan, et sa ikka tead et pead 2t õli panema ka kütuse sekka) Mul tuli selle kuskilt ühenduse vahelt hästi vähe läbi. Võibolla ei olegi mootori tihend vms. Kui keegi pole sealt puhastanud eks ta siis läheb igalepoole mootori peale
Pane Castroli 2t õli. Minu kogemuste põhjal oli ikka väga tuntav vahe Castroli ja teiste 2t õlide vahel! (Lihtsalt mina paremat õli ei leidnud. Mineku vahe oli tuntav. Loomulikult on seda kõige paremini näha masina peal mille lõppkiirust ja kiirendust saab kontrollida korduvalt e 11 v 20 kw!)
Kui sul on 20 kw siis tutikate rõngaste ja originaal üleminkuga (70 kg sõitja) peaks minema 160 välja. Sinupuhul 40 k sõitnud masin peaks minema 150 välja. Aga kui juba hakkab sõelamaks jääma, siis 140. Kuskil 120-130 km/h peaks suht kärmelt minema.
Kui load kätte saad siis võid proovida suletud territooriumil, et kas saad 155 vms kätte või mitte. Kui ei saa ja tahad 2 aastat vähemalt veel sõita siis kogu see raha kokku ja tee kolvi vahetus.
Ahso, omanik ütles küll, et kütuse sekka segama ei pea. Ta kasutas mingit saasta õli ka :/ lukoilis müüdav teboil täissünt. Aga mis see automaatselt segab siis liiga vähe kütuse sekka ? Palju seda ise tervele paagile juurde lisama peaks ?
Õli tuleb just käigukasti juurest. Ja kui sõitmast tuled ja õli soe ja vedel on siis tuleb rohkem ka. Niiet siiski arvan et tihend kutu.
Ma ei ole kindel et ma teist hooaega sõidan kuna järgmine suvi juba 18 ja siis tahaks A2 load teha. Seda ma mõtlen, et väga palju ei tasu sinna sisse raha panna praegu kui aastapärast nkn maha müüb. Aga ma kardan sellepärast, et kuna mootoris pole kuluosi vahetatud siis äkki see suvi võib see suvahetkel kotti joosta kui kuluosad väga läbi on. Ega sinna sisse ei näe ka, et millal tuleks väntvõlli laagreid vahetama hakata või millal kolbi vahetada.
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
See tundub mulle natukene ulmselisena, et 125ccm 2 takti bike on sõitnud 40+k km tehase kolvi ja rõngastega. Tavaliselt ju räägitakse, et 8-10k km on neil kolvivahetusvälp.
-
Teema algataja
sinilind123 kirjutas:See tundub mulle natukene ulmselisena, et 125ccm 2 takti bike on sõitnud 40+k km tehase kolvi ja rõngastega. Tavaliselt ju räägitakse, et 8-10k km on neil kolvivahetusvälp.
Ulmelisena ta tundub aga ei eelmine ega ka üleeelmine omanik pole seda puutunud. Tundub et on hästi hooldatud.
euphoria kirjutas:sinilind123 kirjutas:See tundub mulle natukene ulmselisena, et 125ccm 2 takti bike on sõitnud 40+k km tehase kolvi ja rõngastega. Tavaliselt ju räägitakse, et 8-10k km on neil kolvivahetusvälp.
Ulmelisena ta tundub aga ei eelmine ega ka üleeelmine omanik pole seda puutunud. Tundub et on hästi hooldatud.
mis heast hooldusest saab juttu olla kui kõik juppide hooldusvälbad on mitmekordselt lõhki sõidetud,hea hooldus on see kui õigel ajal uued tükid sisse pannakse
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
-
Teema algataja
426f kirjutas:euphoria kirjutas:sinilind123 kirjutas:See tundub mulle natukene ulmselisena, et 125ccm 2 takti bike on sõitnud 40+k km tehase kolvi ja rõngastega. Tavaliselt ju räägitakse, et 8-10k km on neil kolvivahetusvälp.
mis heast hooldusest saab juttu olla kui kõik juppide hooldusvälbad on mitmekordselt lõhki sõidetud,hea hooldus on see kui õigel ajal uued tükid sisse pannakse
Õigel ajal ? Mis see õige aeg on iga 10k tagant kolbi vahetada ?
-
Teema algataja
Ma ei tea ju mis selle masinaga 14 aasta jooksul tehtud on. Ma ei tea mitu omanikku sellel olnud on. Ta on saksast toodud ja saksakeelses hooldusraamatus on kirjas et 4k peal on ta käinud hoolduses. Kuid mis edasi juhtunud on, sellest ei ole kellegil informatsiooni. Arvatavasti on ta peale seda ikka veel käinud kuna pidurid võtavad väga hästi ja kõik muu on tip top.
-
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
loe nsr manuali. minu meelest oli kolvivahetusvälp vähemalt poole pikem kui sinilinnu öeldu. rs125-l oli 16k km (8k peal rõngad).
väntvõlli laagrid ja kolb ei maksa mitte sittagi, ise võtaks küll kohe lahti ja vahetaks kõik ära, siis kindel laks et korras. eriti kui on jutud sellised et elu sees midagi vahetanud pole keegi.
-
Teema algataja
extinction kirjutas:loe nsr manuali. minu meelest oli kolvivahetusvälp vähemalt poole pikem kui sinilinnu öeldu. rs125-l oli 16k km (8k peal rõngad).
väntvõlli laagrid ja kolb ei maksa mitte sittagi, ise võtaks küll kohe lahti ja vahetaks kõik ära, siis kindel laks et korras. eriti kui on jutud sellised et elu sees midagi vahetanud pole keegi.
Selles probleem ongi, et manual ka saksa keelne
-
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
milleks internet on, tiri omale ingliskeelne siis. www.125ccsportsbikes.com ka abiks ehk
sellest 40k + hooldamata rattast pole midagi järel,silinder on raudselt prügimäe kaup
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
-
Teema algataja
426f kirjutas:sellest 40k + hooldamata rattast pole midagi järel,silinder on raudselt prügimäe kaup
Ära kommenteeri palun kui sa ei ole asja oma silmaga näinud ega sõitnud.
aitäh
euphoria kirjutas:m2ikret kirjutas:J22me siis teemat ootama
![]()
5mai siis pärnu ka ?heh, kõigepealt pean load ära tegema.
Järgmine kolmapäev hakkan autokoolis käima. Kaua nendega läheb muidu? on kellegil kogemusi? 10 linnasõitu ja teooriakursus.
Teed kaua teed .Muidu autokoolis kaua ei tohiks jah minna kui ise piisavalt pädev oled.
Arkis võid ootama j22da kui kaua venitad.Egas sa ainuke põle kes tahab lube teha tahab.
AGa 5ndaks maiks sa neid vast ikka k2tte ei saa.
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
euphoria kirjutas:m2ikret kirjutas:J22me siis teemat ootama
![]()
Järgmine kolmapäev hakkan autokoolis käima. Kaua nendega läheb muidu? on kellegil kogemusi? 10 linnasõitu ja teooriakursus.
28h teooriat ja 12 sõidutundi. Kursuse kestvus minimaalselt 6 nädalat.
Kogu teema siin:
https://www.riigiteataja.ee/aktilisa/12 ... _lisa8.pdf
-
Teema algataja
holma kirjutas:euphoria kirjutas:m2ikret kirjutas:J22me siis teemat ootama
![]()
28h teooriat ja 12 sõidutundi. Kursuse kestvus minimaalselt 6 nädalat.
Kogu teema siin:
https://www.riigiteataja.ee/aktilisa/12 ... _lisa8.pdf
Imelik. Siis ma pean vist ise 2 tundi juurde võtma.
KURSUSTELE REGISTREERUMINE
Hind: 320 € Hind sisaldab: teooriakursus, e-autokooli kasutamine ja 10 sõidukorda (a` 45 min)
Endal Derbi Terra 125cc ja ei kurda üldsegi, sest mina lähtusin puhtalt sellest, et 4T ökonoomsem ja ega kütuseraha jaoks just oma fondi pole...Samuti jube õlihais su riietel jms. Terve eelmine hooaeg tiirutasin ringi ja väga mugav isteasend juhitavus. Küll jääb tippkiirus 120 kanti, aga ega polegi alaealisel vaja kihutada kuskil maanteel ja ohtlikke möödasõite teha...
-
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 4 korda
euphoria kirjutas:...läbisõit on 41 000km ja tal ei ole mootoris midagi vahetatud.
Mis sa valetad
prohor kirjutas:selline asi siis müüa 125ne 11kw
http://www.auto24.ee/used/1002929
no sorri aga tõeliselt jube
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.