Rumalad küsimused 2
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: D Monster
- Tänanud: 78 korda
- Tänatud: 42 korda
Re: Rumalad küsimused 2
ranel kirjutas:Kui teha ce ja d kat load, kas siis pääseb ühe teooria eksamiga või tuleb ka kaks eraldi teooria eksamit teha?
Looda sa. Tegin veel maanteeametis samal päeval neid. Kõigepealt üks, väike paus ja kohe teine otsa. Mingid lisaküsimused on natuke erinevad aga põhi värk samast pangast.
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Ma ei tea, kuidas praegu on, aga siis, 20 aastat tagasi, oli C ja E kategooria test sama. Üldse oli toona 3 testivarianti, A ja B oli sama test, kus küsimusi vähem oli, siis oli C test ja D test. Kes lihtsalt E-d tahtis juurde teha, tegi C testi ja sõiduga näitas, milleks ta võimeline on. Toona oli erinevus selles, et E oli omaette kategooria, nüüd on BE CE ja DE.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
-
- Mode
- Tsikkel: honda putukas :P
- Tänanud: 38 korda
- Tänatud: 15 korda
Ega tegelikult on a ja b kategooria küsimused ka 90+% samad. Visiiri küsimused ja paar muud on veel juures. Aga saab jälle riigile pappi küsida...
-
- Tsikkel: suzuki Bandit
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 7 korda
pühak kirjutas:Ma ei tea, kuidas praegu on, aga siis, 20 aastat tagasi, oli C ja E kategooria test sama. Üldse oli toona 3 testivarianti, A ja B oli sama test, kus küsimusi vähem oli, siis oli C test ja D test. Kes lihtsalt E-d tahtis juurde teha, tegi C testi ja sõiduga näitas, milleks ta võimeline on. Toona oli erinevus selles, et E oli omaette kategooria, nüüd on BE CE ja DE.
Kas sinu ajal ei olnud ka nii,et eksam Kehtis aasta. Tegid B aasta jooksul A saamiseks ainuld sõit.
10 aastad tagasi tegin E. Kuu aega hiljem A kategorja jaoks autokool + kirjalik eksam +sõit.
Kõigi kategooriate teooriaküsimused on 90% samad. A,C ja D kategooria testis on igas ca. 5 küsimust konkreetse kat-i kohta. Seisuga 2013 esimene poolaasta.
-
Begemot kirjutas:pühak kirjutas:Spoiler
Ma ei tea, kuidas praegu on, aga siis, 20 aastat tagasi, oli C ja E kategooria test sama. Üldse oli toona 3 testivarianti, A ja B oli sama test, kus küsimusi vähem oli, siis oli C test ja D test. Kes lihtsalt E-d tahtis juurde teha, tegi C testi ja sõiduga näitas, milleks ta võimeline on. Toona oli erinevus selles, et E oli omaette kategooria, nüüd on BE CE ja DE.
Kas sinu ajal ei olnud ka nii,et eksam Kehtis aasta. Tegid B aasta jooksul A saamiseks ainuld sõit.
10 aastad tagasi tegin E. Kuu aega hiljem A kategorja jaoks autokool + kirjalik eksam +sõit.
Ei mäleta enam. Seda mäletan küll, et kõrgema kategooria jaoks pidi igal juhul teooriaeksami tegema, isegi, kui test sama oli. Allapoole mingi aeg kindlasti kehtis, aga kui kaua, seda enam ei mäleta. Millalgi 90-datel muutusid seadused nii kiiresti, et isegi autokoolide õpetajad ei püsinud alati ree peal, politseinikest ja tavakodanikest rääkimata.
mõni mees ei saa ilma meetrise tuuleklaasi ja istmesoojenduseta ka sõita, jätaks selle osa diskussioonist välja, mind huvitab ülevaatus ja liikluspolitsei, kas porikas peab olema ja kes defineerib milline on "piisav"
-
- Tsikkel: BMW R45|FT500"Krants"|XT600
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 14 korda
Määrus nr 42 seda otaeselt ei sätesta, küll aga ütleb:
(3) Käesoleva määruse lisades 1, 2 ja 3 toodud nõuetes käsitlemata juhtudel või, kui käesoleva määruse lisades 1, 2 ja 3 puuduvad nõuded sõiduki osadele, seadmetele või süsteemidele, tuleb lähtuda ÜRO Euroopa Majanduskomisjoni Viini 1968. a „Teeliikluse konventsioonist” või autoehituse üldpraktikast. Sõidukid peavad olema ehitatud ja varustatud selliselt, et oleks tagatud liikluses osalejate turvalisus ning liiklusohutuse ja keskkonnakaitse kõrge tase.
Ning lisaks vist miski asi kusagil keelas ka omavolilise ümberehituse, mida saaks rakendada. Aga mul oma rattaga pole ei ülevaatusel ega politsei poolt teemat tõstatatud.
TPB kirjutas:Kas siklil peavad olema porikad? Ülevaatusel? Tänaval?
-
- Tsikkel: Ducati SFV4S
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 11 korda
Tagumise porika kohta bikelisel ei ole eesti ega soome ülevaatus poolt sõnagi maininud ja ei ole seda ka politsei teinud esimese kohta isiklik info puudub
Tagumine tundub ka ÜV-meeste jaoks "optional" lisa olevat, ei ole probleemi tekitatud. Küll aga tahetakse, et esimene oleks küljes, ilmselt sellepärast, et see on raudselt tehasest külge pandud ja vähemalt TÜV ajal peab ratas olema võimalikult komplektne. Pealegi ilma esiporikata on ikka suht s**t sõita, aga noh, kuidas kellelegi. Aga eks proovitagu ise, pärast esimesi vihmaseid ilmasid läheb see porikas kibekähku külge tagasi.
mõistan mõistan, pori kinni pidamiseks aga ei pea olema päris Indian Chiefi stiilis kolakas, pmst misiganes porikas on "porikas", pole siis ilmselt teema kui suur täpselt esiporikas on
Täpselt, keegi ei keela porikat rappida ja lühemaks teha. Iseasi, et lihtne on asja per*e keerata lihtsalt ja porikas kaotab oma funktsiooni.
Kumb on tõenäolisem variant - kas Piipz on biker.ee reklaampinnad googlele edukalt maha müünud (jumala eest, et see nii oleks) või olen mina omale miski pahalase arvutisse saanud, kes kõik võimalikud foorumi vabad nurgad fc-moto.de reklaamidega täidab
-
- Mode
- Tsikkel: honda putukas :P
- Tänanud: 38 korda
- Tänatud: 15 korda
kalleu kirjutas:Kumb on tõenäolisem variant - kas Piipz on biker.ee reklaampinnad googlele edukalt maha müünud (jumala eest, et see nii oleks) või olen mina omale miski pahalase arvutisse saanud, kes kõik võimalikud foorumi vabad nurgad fc-moto.de reklaamidega täidab
Mul on kõik nii nagu peab. Võta endale adblocker vms...
-
- Tsikkel: Hayabusa
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 1 kord
kalleu kirjutas:Kumb on tõenäolisem variant - kas Piipz on biker.ee reklaampinnad googlele edukalt maha müünud (jumala eest, et see nii oleks) või olen mina omale miski pahalase arvutisse saanud, kes kõik võimalikud foorumi vabad nurgad fc-moto.de reklaamidega täidab
Mul on tabletti peal kõik ok, moblas aga samamoodi need reklaamid. Browser mõlemas sama ja mingit ad-blockerit eraldi pole installinud.
...mitte nagu need tänapäeva noored, kelle ainuke musklitrenn on arvutihiire liigutamine ja pakk paberit printerisse tõsta tekitab juba eluaegse seljavigastuse...
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Ei ole mingit pahalast. Google reklaamid on.
kaimex kirjutas:Võta endale adblocker vms...
Biker.ee on ainuke sait, kus mul adblocker igas brauseris keelatud on. Selline põhimõtte värk
-
- Tsikkel: Zx9r, kx250f, DS650X
Küsimus. Aru ma ei saa mis karburaator on peale installeeritud. Paistab lihtne ebay kaup aga ei suuda leida ega selgust saada.
Videos 4:44
Tänan
Võrr->Jawa 638->Dnepr 650->Suzuki GSX600F->Kawasaki ZX6R->Kawasaki ZX9R ja KX250f
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 693 korda
- Tänatud: 455 korda
andrias kirjutas:Küsimus. Aru ma ei saa mis karburaator on peale installeeritud. Paistab lihtne ebay kaup aga ei suuda leida ega selgust saada.
Videos 4:44
Tänan
AERO carb
https://www.google.ee/search?q=AERO+car ... 40&bih=800
edu
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 25 korda
Räägitakse, et müügis olla nähtud nahahoolduseks mõeldud ja mesilasvaha kaasabil valmistet vahendit, millele lisatud ka natuke musta pigmentit ning mis seetõttu eriti hästi just musta värvi naha hooldamiseks sobivat.
On keegi pealinna kandis midagi sellist trehvanud - võiks ka teistele kuulutada.
terv
Kris.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 367 korda
- Kontakt:
Kui palju Webasto voolu võtab (diiselmootoriga masin).
Peaks veel ära märkima, et lisaks mootorisoojendusele keerab ta ka salongipuhuri tööle, ventilaatori voolutarvet on ainult raske välja mõelda.
Lihtslat huvitav oleks teada, kui palju kannatab 95Ah akuga seda maksimaalselt kedrata, äkki keegi on umbes arvutanud.
Nädalavahetusel -15 kraadiga käis umbes 10 minutit ja siis läks aku kotti aga see, tuli välja, oli hoopis vana aku viga, nüüd on uus aku juba sees.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 192 korda
- Tänatud: 406 korda
Väidetavalt tarbib <50W
http://www.webasto.com/ee/turud-ja-toot ... assi-auto/
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: R 1200 GSA
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 2 korda
Piipz kirjutas:Kui palju Webasto voolu võtab (diiselmootoriga masin).
Peaks veel ära märkima, et lisaks mootorisoojendusele keerab ta ka salongipuhuri tööle, ventilaatori voolutarvet on ainult raske välja mõelda.
Lihtslat huvitav oleks teada, kui palju kannatab 95Ah akuga seda maksimaalselt kedrata, äkki keegi on umbes arvutanud.Nädalavahetusel -15 kraadiga käis umbes 10 minutit ja siis läks aku kotti aga see, tuli välja, oli hoopis vana aku viga, nüüd on uus aku juba sees.
Põhimõtteliselt on neil asjadel alapinge kaitse peal. Kui pinge langeb lülitab soojendi ennast välja, jättes piisavalt voolu auto käivitamiseks.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 367 korda
- Kontakt:
Nojah eks ta endaarust vist jättiski, kuid aku ise oli kottis ja ei olnud piisavalt enam käivitusvoolu diisli jaoks, seda eriti praeguse külmaga.
eeldusel, et webasto on 50W ja salongi puhuri mootor 1. astmes 30W, läheb 95Ah täiesti laetud aku täielikuks tühjenemiseks umbes 14h.
See kehtib juhul, kui puhuri mootorit juhitakse elektrooniliselt. Takistitega juhtimisel läheb soojusena takisteil veel lisaks energiat kaotsi.
Kõik eeldused rikub ära see, et aku pole täis, on vana ning webasto pingekaitse rakendub teadmata ajal. Seega pole võimalik tegelikku käiamisaega arvutada.
Palju aku pinge 1h peale sõidust tulekut on? või veel parem, enne hommikust kero tööle panekut?
Piipz kirjutas:Kui palju Webasto voolu võtab (diiselmootoriga masin).
Lihtslat huvitav oleks teada, kui palju kannatab 95Ah akuga seda maksimaalselt kedrata, äkki keegi on umbes arvutanud.Nädalavahetusel -15 kraadiga käis umbes 10 minutit ja siis läks aku kotti aga see, tuli välja, oli hoopis vana aku viga, nüüd on uus aku juba sees.
-
Mul Eberspächer, aga kuna tööpõhimõtted samad, siis peaks voolutarve ka ligilähedane olema.
Passisin kunagi Helsinki sadamas pool ööd ja kero undas pea kogu aeg. Siis teatati, et ilmaolude tõttu lükkub väljumine veelgi edasi ja kes enam passida ei viitsi, võib Viking Line kulul hotelli magama minna. Hommikul hotelli ees läks auto veel kenasti käima, aga natuke oli juba starterihäälest kuulda, et voolu tavapärasest vähem alles jäänud. Kuna laevas oli soe, siis Tallinnas läks nii ehk naa poolest pöördest.
Seega, arvutand pole, aga praktika kogemuse järgi oli 100ah akuga 5h, kui mälu ei peta. Asjaga tegelevad inimesed on soovitanud mitte üle 2h ilma vahepeal sõitmata või akut laadimata. Ja et kui sellest kinni pead, siis tuleb pärast sama palju sõita, kui kerot oled kasutanud. Laadijaga majandades vaatad muidugi laadimise järgi.
Webasti specid ei anna küll mingit alapingekaitset, mis starterile veel meeldida võiks.
Pingevahemik 9,5..15V. No 9.5 peal ei tõmba küll ühelgi masinal starter
Või siis on see piirik kõrgemal ja juhendis kirjeldamata. Tühjaks akuks loetakse juba 10,5V peal ja alla 12,4 V peaks akut laadima.
Allarr kirjutas:Põhimõtteliselt on neil asjadel alapinge kaitse peal. Kui pinge langeb lülitab soojendi ennast välja, jättes piisavalt voolu auto käivitamiseks.
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Piipz kirjutas:Kui palju Webasto voolu võtab (diiselmootoriga masin). Lihtslat huvitav oleks teada, kui palju kannatab 95Ah akuga seda maksimaalselt kedrata, äkki keegi on umbes arvutanud.
Arvutada on raske, sest aku enda konditsioon võib muuta tulemust terve suurusjärgu jagu. Mina ütlen kogemusest, et mul Traficu peal olles 3a vana 80Ah akuga kannatab kuni 2h jutti kütta, siis peale seda läheb veel käima. Mingit tõsiseltvõetavat pinge kukkumise kaitset mina oma Webastol tuvastanud ei ole. Käib täpselt niikaua kuniks akut jagub ja kui Webasto särtsupuudusel juba lõpetab, siis maksimaalselt süttivad süüte sissekeeramisel armatuurituled ja võtit starteriasendisse keerates pimeneb kogu süsteem.
Kunagi külmal võistluspäeval istusin iga Supermoto sõidu vahel autos ja soojendasin end sedasi. Ja õhtul käisin Riia raja ääres krokodille nurumas. Peale seda pole tahtnud üle paari 30 minutilise tsükli Webastot kedrata, parem hoian mootori tiksumas kasvõi terve päeva
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee