Rumalad küsimused 2

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 223 korda
Tänatud: 90 korda

Re: Rumalad küsimused 2

Lugemata postitus Postitas pühak »

Siin-seal olen selliste otsa koperdanud. Üldiselt 100€ kuulutused seisavad kaua üleval, 50€ käru võib juba järgmine päev läinud olla. Talvel läheb vist natuke kehvemini kaubaks, kuna sellised kärud lähevad reeglina murutraktori või ATV sappa. Esimesed on aga praegu talveunes ja teised teevad, lumesahk ees, linna või küla vahel ilma käruta kiiremaid ringe.

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"
Kasutaja avatar

Hiid
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

Paadikärudeks tehakse neid vahest vist, või liikuva sauna jaoks vms. , kellegi kindlasti vaja. Osta.ee-s saad täpselt selle hinna, mis ta väärt on. Ja viiakse tasuta ära ka.

Biker.ee. Mootorratturite kohkumispaik.
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 708 korda
Tänatud: 464 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Hoi!

Loen siin pidevalt, et ikka Aliexpress ja Aliexpress..

Olles proovinud sealt tellida, ei saa aru, et mis vägi Teid sinna lehele ajab :?:
Kogu tellimise protsess kättesaamiseni on 2X aeglasem kui e-bays otse hiinaka käest osta.
Mingi 4X on peale 2nädalast tellimuse vastuvõtmise kinnituse ootamist tulnud teade, et:" müüja on ebausaldusväärne ja raha tagasi ja......"
Selle ajaga oleks e-bay kaup juba siia poole teel+ PayPal kaitse

Lootusetu :!:

edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 2014 korda
Tänatud: 599 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

yeekim kirjutas:

Hoi!

Loen siin pidevalt, et ikka Aliexpress ja Aliexpress..

Olles proovinud sealt tellida, ei saa aru, et mis vägi Teid sinna lehele ajab :?:
Kogu tellimise protsess kättesaamiseni on 2X aeglasem kui e-bays otse hiinaka käest osta.
Mingi 4X on peale 2nädalast tellimuse vastuvõtmise kinnituse ootamist tulnud teade, et:" müüja on ebausaldusväärne ja raha tagasi ja......"
Selle ajaga oleks e-bay kaup juba siia poole teel+ PayPal kaitse

Lootusetu :!:

edu

Sealt ostad ka otse hiinaka käest :D .Mul pole probleeme olnud.Kas saabub kaup 2 või 3-4 nädalaga pole erilist vahet.Kui kohe vaja siis siis saab poest osta või ka seal on erinevad saatmis variandid,kiireim vist 5-6 päeva.Loomulikult see maksab rohkem.
Mulle meeldib näiteks selle lehe ülesehitus ja minu arust parem otsingu võimalus.E-bay on ju tegelikult täpselt sama asi.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 708 korda
Tänatud: 464 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

E-bay'st ostan otse, Alist aga läbi Alibaba, kes vahendab...
Siiani 99% negatiivne kogemus

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Pärast mõningaid tehinguid Aliexpressis läksin sinna üle. Ebays teen üksikuid tehinguid.

Sõltub, mida vaja. Aliexpress on pigem standardse hiina tehaste hulgika uute asjade jaemüük. Eraisikute üksikuid kasutatud asju sealt ei leia. Need on ebays.
Ja Aliexpressi ülesehitus meeldib mulle rohkem. Probleemilahendus on ka ostjasõbralikum. Kui mingi väikegi probleem asjaga on, saad kas pool rahast või kõik tagasi.
Küll vahel juhtub, et asjad ei jõua kohale, aga pole kordagi rahast ilma jäänud.

Kasutaja avatar

kaimex
Mode
Tsikkel: honda putukas :P
Tänanud: 39 korda
Tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas kaimex »

yeekim kirjutas:

E-bay'st ostan otse, Alist aga läbi Alibaba, kes vahendab...
Siiani 99% negatiivne kogemus

Suht huvitav. Ise olen aliexpressist tellind ca 1000 asja ja pm kõik ilusti kohale jõudnud. 3x on juhtunud, et tühistati ära, kuna müüja polnud usaldusväärne. Oleneb asjast. Mõnel asjal kvaliteet veidi nõrk, samas teisel üllatavalt hea. :)

Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 15 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

ebay-d kasutan siis, kui on vaja asi kiiresti kätte saada - sealt leiab müüja, kelle ladu asub Euroopas. Aliexpressis on kaup enamasti Hiina laos.
Samas on Aliexpressis Hiina kaup veidike odavam kui eBay kaudu ostes. Arvatavasti seepärast, et nad ei nuuma PayPal-i :-).
PayPal-l on jälle omad eelised - näiteks oli neil mingi aeg päris pikalt kampaania (EDIT: hetkel on kampaaniat pikendatud kuni 31. dets 2016), et kui maksid kauba eest PayPal-i kaudu aga midagi ei sobinud ja oli vaja tagasi saata, siis PayPal maksis tagasisaatmise kulu kuni 30€ sinu eest.

terv
Kris.

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 2014 korda
Tänatud: 599 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

kris. kirjutas:

ebay-d kasutan siis, kui on vaja asi kiiresti kätte saada - sealt leiab müüja, kelle ladu asub Euroopas. Aliexpressis on kaup enamasti Hiina laos.
Samas on Aliexpressis Hiina kaup veidike odavam kui eBay kaudu ostes. Arvatavasti seepärast, et nad ei nuuma PayPal-i :-).
PayPal-l on jälle omad eelised - näiteks oli neil mingi aeg päris pikalt kampaania, et kui maksid riiete eest PayPal-i kaudu aga mõõt ei sobinud ja oli vaja tagasi saata, siis PayPal maksis tagasisaatmise kulu sinu eest.

terv
Kris.

Minu SJCAM kaamera ost just äsja aliexpressist, pandi teele hollandist.Kohal freeshipping mingi 10 päeva umbes.
Ja seal ju ka mingi lisaraha võimalus, mille eest kiiremini saab,kui väga vaja.Ma olen sealt mingi 100 ostu ringis teinud ja siiani kõik kätte saadud.Naise saabaste eest,mis ei vastanud kirjeldusele,aga olid tegelikult kvaliteetsed,sain osa raha isegi tagasi.Lihtsalt avasin dispuudi ja ei kinnitanud kauba kätte saamist,mis vist tähendab,et ka müüja ei saa oma raha enne kätte.Kui sain nõusoleku osa raha tagastamiseks,siis hiinane juba 5min pärast palus,et kinnita kätte saamine,aga mina ei teinud midagi, enne kui paypalil raha olemas oli.Ja siis kirjutasin talle veel põrmustava tagasiside ka,sest algul tahtis mind üle lasta,aga pöördusin alplay kaudu,ning asjad käisid peale seda kiirelt.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 15 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Sõltub millise hinnaga asja ostad. Tihti võib kiire transa lisatasu olla kallim kui kaup ise.
Olen ka vahest pakki kätte saades näinud, et saatjariik ei ole Hiina aga tellimise hetkel ei olnud selle kohta mingit infot ning olin valmis 3-4 nädalaseks ootamiseks. Ses mõttes on neil veel arenemisruumi.
Pikk jutt - s**t jutt: enamus regulaarsete ostjate puhul tundub, et põhiline osa kaubast tuleb Ali kaudu. Minul samuti.

terv
Kris.

Kasutaja avatar

Heikik
Tsikkel: lenksuga
Tänanud: 19 korda
Tänatud: 21 korda

Lugemata postitus Postitas Heikik »

Tere!

Kas head inimesed oleks nõus paljastama oma viimastel aastatel võetud 10 000-20 000 eur autode liisinguintressid- ja pakkujad? Tahaks kangesti teada. Sihikul on üks auto, taotlused mitmetesse firmadesse saadetud, aga kui teaks, et oluliselt soodsamalt praegustest pakkumistest ei saa, võtaks olemasolevatest pakkumistest midagi ära ja ei ootaks asjata.

Olen loll, laisk ja kannatamatu... :mrgreen: Aga tänulik vastajatele!

CBR900RR --> ER-6F --> 636 Ninja --> CBR1000RR --> 650MT --> Tiger 800 XC
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 381 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Kui sa otsid pangale alternatiivi, siis on sul üsna vähe võimalusi. Vt. näiteks Mogo - auto maksab 3000€, maksad Mogole tagasi (vist viie aasta jooksul) 5800.
Enamus alternatiive on tegelikult niiöelda kiirlaenufirmad, kaasaarvatud Bigbank, kes ennast miskipärast pangaks peab.
Kui tahad autot järelmaksuga, siis ikka suured pangad, muud ei oska soovitada.

P.S.
Olen kuulnud midagi Baltasarist, kes suudab vist isegi suht mõistlikke tingimusi pakkuda, uuri sealt ka.

Kasutaja avatar

Heikik

Ei, ma tegelikult pangale alternatiivi ei otsi. Lihtsalt kõige soodsamat kohta prooviks leida. Ise olen saanud pakkumisi vahemikus 2,9 - 3,6%. Üks mees kirjutas mulle ja ütles, et DnB pakkus 1,6% talle (tundub küll müstiliselt vähe, aga tore oleks ka nii väike intress saada, kui see reaalne on).

Tort
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 178 korda

Lugemata postitus Postitas Tort »

Suured pangad pakuvad sõiduautode puhul niikuinii peaaegu täpselt sama marginaali või on vahe nii väike, et see pole oluline. Kodupangast on kõige murevabam enamasti.

EDIT: Ma ei tea, mida see üks mees ostis, aga ettevõtetele pakutakse UUTELE sõiduautodele ca 2% praegu, kui nüüd pea alt ei vea. 3% kanti pluss-miinus tundub reaalne.

Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Tänanud: 197 korda
Tänatud: 427 korda

Lugemata postitus Postitas Maaks »

Heikik kirjutas:

Tere!

Kas head inimesed oleks nõus paljastama oma viimastel aastatel võetud 10 000-20 000 eur autode liisinguintressid- ja pakkujad? Tahaks kangesti teada. Sihikul on üks auto, taotlused mitmetesse firmadesse saadetud, aga kui teaks, et oluliselt soodsamalt praegustest pakkumistest ei saa, võtaks olemasolevatest pakkumistest midagi ära ja ei ootaks asjata.

Olen loll, laisk ja kannatamatu... :mrgreen: Aga tänulik vastajatele!

20000€ puhul muudab +/- 1% su kuumakset umbes 10€.
Mu tööandjale on paremad pakkumised siiamaani Nordea liisingult.

Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
Kasutaja avatar

Heikik

Jah, ja 10 eur pole justkui kõneväärt, eks? Aga kui sinna panna juurde, et kasko pakkumisi olen saanud vahemikus 49-91 eur ja tavakindlustus vahemikus 38 kuni ca 60 eur (kvartal), on potentsiaalne võit kuus kuni 74 eur. 74 eur rohkem jätaks ma enda tasku igakuiselt üsna hea meelega - paagitäis kütust või pesukomplekt naisele.

Kasutaja avatar

puna
Tsikkel: Ducati SFV4S
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas puna »

Tort kirjutas:

Suured pangad pakuvad sõiduautode puhul niikuinii peaaegu täpselt sama marginaali või on vahe nii väike, et see pole oluline. Kodupangast on kõige murevabam enamasti.
EDIT: Ma ei tea, mida see üks mees ostis, aga ettevõtetele pakutakse UUTELE sõiduautodele ca 2% praegu, kui nüüd pea alt ei vea. 3% kanti pluss-miinus tundub reaalne.

päris nii ei ole, et üks ja sama
teine asi on kindlustus mida võib liising peale sundida ja on tavaliselt siis 2x või rohkem suurem kui ise tehes
Loed tingimused kõigepealt läbi mis sulle esitatakse
kui lugeda ei viitsi ja ei oska siis ei ole pointi ka siin foorumis seda abi küsida
10-20K on väga suur erinevus ja ka liisingu tingimused võivad palju erineda ja samamoodi see, et hea pakkumisega osteti uus auto ja kasutatu intress on kõrgem
see 1% millest jutt käib on ka selline, et kas on sinu aastane kindlustusmakse võib sinna mahtuda ja ilmselt mahub
liisingupoolne sund kindlustus võib % veel oluliselt tõsta ja siis ei tundu enam hea diil olevat
see on suhtumise asi, et oh see nii väike pross ja rahaliselt väike vahe
suurte summade puhul ka pross väike, aga makse erinevused suured

PS kirjutasid nüüd sama jutu enamvähem ise välja
tee kiired arvutused ja saad ise aru, et suurem pross võib vahel rohkem raha tasku jätta
10€ kuus on aastas juba 120€

Tort

Jutt oli liisingu intressist, eks. Võta nüüd mõni kalkulaator ette, kui sa seda kasutada oskad. 20 tuh auto, sisse 10%, jääk 10%, võrdle näiteks 2,5% vs 3,0% intresse 5 aasta puhul. Palju vahe kuus tuleb? Millise kasko sa selle eest saad?

Kaskost oli alles hiljem juttu. Nordea näiteks minu mälu järgi ei aktsepteerinud Swedi kaskot tüüptingimustes. Suuremate seltside kaskosid aktsepteerivad minuteada kõik pangad.

puna kirjutas:

tee kiired arvutused ja saad ise aru, et suurem pross võib vahel rohkem raha tasku jätta

Mida sa nüüd öelda tahad? Suurem intress jätab rohkem raha tasku või?

Kasutaja avatar

Pan
Tsikkel: Kawabusa

Lugemata postitus Postitas Pan »

Heikik kirjutas:

Ei, ma tegelikult pangale alternatiivi ei otsi. Lihtsalt kõige soodsamat kohta prooviks leida. Ise olen saanud pakkumisi vahemikus 2,9 - 3,6%. Üks mees kirjutas mulle ja ütles, et DnB pakkus 1,6% talle (tundub küll müstiliselt vähe, aga tore oleks ka nii väike intress saada, kui see reaalne on).

1,6% ei ole müstiline kui tegemist on uue autoga. Saab tegelikult veelgi soodsamalt.
10000-20000 eurist kasutatud autot sa nii väikese intressiga ei saagi. Endal see teema pool aastat tagasi läbitud. Täpselt ei mäleta aga kuhugi 3% ringi jäi ka minul see intress kasutatud auto puhul.

Elevandil ei ole vaja haukuda. Teda märgatakse niisamagi.
Kasutaja avatar

puna

Tort kirjutas:

Jutt oli liisingu intressist, eks. Võta nüüd mõni kalkulaator ette, kui sa seda kasutada oskad. 20 tuh auto, sisse 10%, jääk 10%, võrdle näiteks 2,5% vs 3,0% intresse 5 aasta puhul. Palju vahe kuus tuleb? Millise kasko sa selle eest saad?
Kaskost oli alles hiljem juttu. Nordea näiteks minu mälu järgi ei aktsepteerinud Swedi kaskot tüüptingimustes. Suuremate seltside kaskosid aktsepteerivad minuteada kõik pangad.

puna kirjutas:

Mida sa nüüd öelda tahad? Suurem intress jätab rohkem raha tasku või?

2,5% või 3% liisingu juures võib osade tingimuste juures 3% oluliselt rohkem raha aastas järgi jääda
Tean kuna peres tegeletakse autode ostmisega iga paari kuutagant vahe muidugi ka selles, et on uued autod

Tort

Millised need tingimused on? Liisingu puhul on Eestis kasko kohustuslik, odavamate kasutatud autode puhul pääseb "minikaskoga" teinekord. Liikluskindlustus on niikuinii kohustuslik. Näidatud liisinguintressis ei sisaldu kindlustusmaksed (ega kütusekaart). Need saab küll koos igakuise liisingmaksega omale tellida. Nii et millisel juhul näitab siiski suurem liisinguintress väiksemat kogukulu?

Kasutaja avatar

puna

Tarkasi peab ka olema muidu ei paista lollid välja jätka samas vaimus

Erci
Tsikkel: KTM 1190 Adventure R
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 32 korda

Lugemata postitus Postitas Erci »

Jagage kogemusi mis pangad Eestis kasutatud mootorratta liisingut pakuvad ilma kasko nõudeta. Tean et Swedist saab mingitel tingimustel ilma kaskota, kuid teiste pankade üldtingimustes on kasko nõue sees. Kuidas kogemused on?
Tänud.

kurisookaru
Tsikkel: Yamaha Super Tenere/Tenere 700
Tänanud: 17 korda
Tänatud: 73 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kurisookaru »

SwedIst saad vajaliku summa, sissemaksu ei pea olema, kaskot samuti. Kohe saad ka oma nimele.
https://www.swedbank.ee/private/credit/leasing/car

Sõida ise ja lase teistel ka sõita
----------------------
Yamaha Super MatkaMudaKolakas XTZ

Motostation poodnik aadressil Masina 1 Tallinn
Kasutaja avatar

ranel
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Tänanud: 71 korda
Tänatud: 380 korda

Lugemata postitus Postitas ranel »

Erci kirjutas:

Jagage kogemusi mis pangad Eestis kasutatud mootorratta liisingut pakuvad ilma kasko nõudeta. Tean et Swedist saab mingitel tingimustel ilma kaskota, kuid teiste pankade üldtingimustes on kasko nõue sees. Kuidas kogemused on?
Tänud.

Kui kaskot ei tee, siis elukindlustuse soovitaks ikka ära teha ...
Kui mingi õnnetus juhtub omal süül, siis ilmselt mõnda aega oled töövõimetu ja siis on väga tore seda laenumakset plekkida, kui saad tunda 70% sissetulekut terve eelmise aasta keskmise sissetuleku põhjal.

http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 55 684 121 Mitas, Bridgestone, Michelin, Pirelli, Maxxis ja Metzeler mootorratta rehvide ning sõiduauto rehvide müük
Kasutaja avatar

Torch
Tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Torch »

Torch kirjutas:
kolp kirjutas:
mx77 kirjutas:

Vanasti müüs Tauno Tuula läbi oma Anttila veebipoe Acerbise asju. Nüüd enam seda brändi anttila.ee lehel näha pole. Kas keegi teab kes selle asjaga edasi tegeleb?

Mulgi krossi ajal küll reklaamiti veel , et seal müüakse varustust. Kuigi koha peal pole mulle küll midagi silma jäänud. Aga teine variant peaks olema Viljandi KlubiMoto pood , see peaks ka Tuulaga seotud olema, kuid asjalikku kodulehte ma ei leidnud ,ainult telefoni numbri sai googlist.

Max kirjutas:

https://velomoto.ee/et/ veebis ainult rattaspordikraam, kohapeal on ka acerbise manti.

Kohe kui rattavarustuse leht valmis saab, tuleb ka tsiklijuppide leht

Ja ongi avatud
https://velomoto.ee/motopood/et/255-puksid?p=4

RIDE BREAK FIX REPEAT

Piaggio Sfera 125 -> Kawasaki Z750 -> KTM SuperDuke 990 -> Aprilia Tuono V4R APRC + Aprilia RSV4-R

oil
Tänanud: 31 korda
Tänatud: 92 korda

Lugemata postitus Postitas oil »

Kellelgi eesti tähtedega Nokia E7 telefoni pole pakkuda? Moblapoodidest otsin ja otsin aga no ei leia... Pandimajasid võib lõpmata läbi käia.

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tazavi »

oil kirjutas:

Kellelgi eesti tähtedega Nokia E7 telefoni pole pakkuda? Moblapoodidest otsin ja otsin aga no ei leia... Pandimajasid võib lõpmata läbi käia.

oled kindel, et selline eksisteerib? Soomlased harrastavad rootsi klaviatuuri, eesti selline konnatiik, et ei pakuta väga. aga sa võid selle küsimuse saata ka www.mobix.ee mehele, kui nokia pakub eesti klaverit, siis temalt sa selle saad koos vahetusega.

oil
Tänanud: 31 korda
Tänatud: 92 korda

Lugemata postitus Postitas oil »

tazavi kirjutas:
oil kirjutas:

oled kindel, et selline eksisteerib? Soomlased harrastavad rootsi klaviatuuri, eesti selline konnatiik, et ei pakuta väga. aga sa võid selle küsimuse saata ka http://www.mobix.ee mehele, kui nokia pakub eesti klaverit, siis temalt sa selle saad koos vahetusega.

Noh neid müüdi ju omal ajal ka Eestis... seega küllap peaks ikka olema selline variant, kus kõik meie täppidega ja katusega tähed olemas.

Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Tänanud: 197 korda
Tänatud: 427 korda

Lugemata postitus Postitas Maaks »

oil kirjutas:

Noh neid müüdi ju omal ajal ka Eestis... seega küllap peaks ikka olema selline variant, kus kõik meie täppidega ja katusega tähed olemas.

Osta.ee serverist leidsin sellise pildi. Ö,Ä,Ü on olemas, Õ,Š,Ž puuduvad:
http://cache.osta.ee/iv2/auctions/1_9_24982110.jpg

Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
Suletud

Mine “Ajaviiteks...”