Rumalad küsimused 2
Moderaator: Moded
-
grahv
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänanud: 9 korda
- Tänatud: 79 korda
Re: Rumalad küsimused 2
kurikristjan kirjutas:s*** tuli ka labidaga käimlast välja viia
Selle jaoks oli spessial tööriist - vene või saksa kiiver pika varre otsas: http://www.militaarmuuseum.ee/gfx/pildi ... na-25.html
G
-
Loff
- Tsikkel: Husq TE610, Kawa VN750, XR600R
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 37 korda
- Kontakt:
Tänapäevane liigsteriilne elu on tervisehädade põhjuseks peamiselt. Maal kasvanud lapsed on tervemad. Õues tuleb mängida, mitte näpuga ekraani toas nühkida.
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Honda XR600R '92
-
hei5
- Tsikkel: 4 olnud, unistustes järgmine..
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 9 korda
Steriilsuse ja bakterite kohta on tehtud dokfilm "Microbirth". Tasub vaadata, saab teada kui vale on popiks saanud geisrilõige.Terved generatsioonid on seetõttu rikutud. Kõik saab alguse juba sünnist.
-
pühak
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 222 korda
- Tänatud: 90 korda
hei5 kirjutas:Steriilsuse ja bakterite kohta on tehtud dokfilm "Microbirth". Tasub vaadata, saab teada kui vale on popiks saanud geisrilõige.Terved generatsioonid on seetõttu rikutud. Kõik saab alguse juba sünnist.
Geiser. Mis seal lõigata on?
siis väärib see ka väärkasutamist!"
-
kaimex
- Mode
- Tsikkel: honda putukas :P
- Tänanud: 38 korda
- Tänatud: 15 korda
pühak kirjutas:hei5 kirjutas:Steriilsuse ja bakterite kohta on tehtud dokfilm "Microbirth". Tasub vaadata, saab teada kui vale on popiks saanud geisrilõige.Terved generatsioonid on seetõttu rikutud. Kõik saab alguse juba sünnist.
Geiser. Mis seal lõigata on?
Inimene tegi kirjavea. Anname andeks.
Keisrilõike kohta ise sõna ei võta. Ilusat nädalavahetust.
Kui keegi tahab lugeda, siis: http://www.kliinikum.ee/naistekliinik/s ... eisriloige
-
reimps
Miks panevad inimesed kiivrite müügikuulutustesse kirja ajuvaba fakti "ca 1000 km sõitnud"? Keda huvitab, 15 minutit peas olnud kiiver on juba vana ja läbihigistatud, mõnel juhul ka kehamahlasid täis. Või kulutab tuul 1000 km jooksul kiivrit nii palju, et on oluline see välja tuua?
-
Ivoonu
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
reimps kirjutas:Miks panevad inimesed kiivrite müügikuulutustesse kirja ajuvaba fakti "ca 1000 km sõitnud"? Keda huvitab, 15 minutit peas olnud kiiver on juba vana ja läbihigistatud, mõnel juhul ka kehamahlasid täis. Või kulutab tuul 1000 km jooksul kiivrit nii palju, et on oluline see välja tuua?
Ei tea, mul on kaks kiivrit, üks on sõitnud ligi 40k km ja teine umbkaudu 10k km eelmisel aastal. Kulumisaste on mõlemal üsna sama.
-
Loff
- Tsikkel: Husq TE610, Kawa VN750, XR600R
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 37 korda
- Kontakt:
hei5 kirjutas:Steriilsuse ja bakterite kohta on tehtud dokfilm "Microbirth". Tasub vaadata, saab teada kui vale on popiks saanud geisrilõige.Terved generatsioonid on seetõttu rikutud. Kõik saab alguse juba sünnist.
Nähtud, arusaadav, soovitan.
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Honda XR600R '92
-
Heikik
- Tsikkel: lenksuga
- Tänanud: 19 korda
- Tänatud: 21 korda
Kus kuradi kohas võiks olla 2010.a Audi A6 sedaani distantsjuhitava webasto gsm kontroller? Autol on webasto peal, eelmise omaniku jutu järgi peaks saama üle telefoni käivitada, aga mitte ei leia kohta, kuhu sim-kaart käib.
Too tüüp pole kahjuks koguaeg kättesaadav ka, et küsida.
Nupust armatuurlaual lülitab igatahes sisse...
Heikik kirjutas:Kus kuradi kohas võiks olla 2010.a Audi A6 sedaani distantsjuhitava webasto gsm kontroller? Autol on webasto peal, eelmise omaniku jutu järgi peaks saama üle telefoni käivitada, aga mitte ei leia kohta, kuhu sim-kaart käib.
Too tüüp pole kahjuks koguaeg kättesaadav ka, et küsida.
Nupust armatuurlaual lülitab igatahes sisse...
Tagaluugi teed lahti ja paremal pool tiivas, kaane all ongi...
-
Heikik
No ei ole ju.
-
reimps
No siis tuleb sul esimene vasakpoolne logar maha võtta, seal küljes on. Ja kui seal pole, siis võib olla ka kütusepaagi kõrvalistujapoolsel küljel. Ühesõnaga kuskil seal, kuhu ligipääs eeldab suht asjalikku lammutamist ![]()
-
andrias
- Tsikkel: Zx9r, kx250f, DS650X
No siis tuleb sul esimene vasakpoolne logar maha võtta, seal küljes on.
Ta ei otsi ahju vaid moodulit. Keegi ei pane moodulit logari taha soola sisse ![]()
Otsi ikka armatuuri alt või siis aja juhtmeid
Võrr->Jawa 638->Dnepr 650->Suzuki GSX600F->Kawasaki ZX6R->Kawasaki ZX9R ja KX250f
-
Heikik
andrias kirjutas:No siis tuleb sul esimene vasakpoolne logar maha võtta, seal küljes on.
Ta ei otsi ahju vaid moodulit. Keegi ei pane moodulit logari taha soola sisse
Otsi ikka armatuuri alt või siis aja juhtmeid
Jah. Seda vidinat otsin, kuhu sim-kaart käib. Armatuuri ega istmete all, kindalaekas ja kummagi luugi taga pagasiruumis pole. Seepeale siin küsimuse esitasingi. Kapoti alla ka ikka ei peidaks seda ju? ![]()
-
franz125
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 228 korda
Kas kuskilt Citymotorsist või Audi foorumist poleks mõtekam uurida?
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
mx77
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 342 korda
- Tänatud: 440 korda
- Kontakt:
Heikik kirjutas:Jah. Seda vidinat otsin, kuhu sim-kaart käib. Armatuuri ega istmete all, kindalaekas ja kummagi luugi taga pagasiruumis pole. Seepeale siin küsimuse esitasingi. Kapoti alla ka ikka ei peidaks seda ju?
Kui peaks olema tehasepaigaldus, siis esindus saab sulle VIN koodi järgi öelda, kas selline asi on üldse tehasest peale pandud. Kui ise paigaldatud, siis on vähe keerulisem.
-
puna
- Tsikkel: Ducati SFV4S
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 11 korda
Webasto puhul on selle asja nimi ilmselt järelpaigaldus ja see ei pruugi tehase programmis olla, aga kõne revalisse teeb asja kiirelt selgeks
-
urmas66
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 2011 korda
- Tänatud: 598 korda
Minu teada GSM kontrollerit ei ole tehase pooolt küll peal ühelgi autol.Vähemalt autot ostes seda VAG grupi pakkumistes sees ei olnud.
Meil tegeleb Webasto toodetega Knuttson KG.
http://www.webasto.com/ee/turud-ja-toot ... lsoojendi/
Ma ostsin suvel ka uue Webastoga auto,aga sellist asja nagu üle mobiili juhtimine ei olnud valikus.Nagu puna kirjutas siis see GSM kontroller ilmselt lisatud hiljem.Kas ka 2010 oli ei tea.Minul on pult,mis töötab a´800m.Sõbral on pandud ise webasto peale ja tal on see telefoni lisa ka.
Knuttsonil on Tuuliku teel 2 omal ka töökoda ja seal üsna pädevad tegalsed,äkki saad sealt abi.Kodukal on see rasketehnika töökoja nime all.Seal telefonid ka juures.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Heikik kirjutas:No ei ole ju.
No siis on juhiukse kõrval olevas kaitsmeplokis. Need kontrollerid tavaliselt ühendatakse kaitsmeplokkide kaudu... Uuri autoeksperdist. Nemad paigaldavad.
-
bitter
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Kas RFID kaitsega rahakott (kaitseb pahatahtliku krediitkaardi skännimise eest) on Eesti panga kliendile oluline teema? Mu pangakaardid on kiipidega ja RFID logosid kusagilt ei paista aga teisest küljest - ega sellel kaardil, mida ma hommikuti kontori uksel RFID lugejale lehvitan, ka mingit logo peal ei ole...
-
Macintosh
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1100 korda
- Tänatud: 1119 korda
- Kontakt:
bitter kirjutas:Kas RFID kaitsega rahakott (kaitseb pahatahtliku krediitkaardi skännimise eest) on Eesti panga kliendile oluline teema? Mu pangakaardid on kiipidega ja RFID logosid kusagilt ei paista aga teisest küljest - ega sellel kaardil, mida ma hommikuti kontori uksel RFID lugejale lehvitan, ka mingit logo peal ei ole...
Keskmise kodaniku jaoks on lühend RFID ise juba ulme. Meil pole minuteda veel kontaktivabu (RFID) pangakaarte kasutusel, kiip on sees uuematel ID kaartidel (vist), ISIC kaartidel ja Tallinna Rohelisel kaardil. Pigem oleks oluline teema kaarditasku, kus sees oleksid tõesti ainult kaardid ja 1-2 paberraha ning millest kaartide kättesaamine oleks mugav.
Ma olen proovinud erinevaid variante ja seni ühtegi sellist, millega rahul olla pole avastanud.
-
Tort
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 178 korda
Isic pangakaardil on rfid muide sees küll. Aga üleüldises plaanis, skännimine pole enamasti rfid puhul probleem, kuna tundlikud väljad on krüpteeritud. Vabalt loetav on ainult a la seerianumber/unikaalne kood.
-
Piipz
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 145 korda
- Tänatud: 381 korda
- Kontakt:
Ja isegi, kui keegi oskab neid andmeid läbi su põuetasku lugeda, minnes korraks oma telefoniga sinna vastu, siis 99,999% juhtumitel pole tal nende andmetega midagi peale hakata.
Kui mõni tõsisem häkker aga võtab midagi säärast ette, siis läheb ta ilmselt mingi suurema asjapulga andmete jahile, kus tal see vaev ennast ka ära tasub.
Pangakaardid tõepoolest pole selle tehnoloogiaga aga kui oleks, siis selline blokeeriv rahakott teeks asja ju ebamugavaks, peaksid ikkagi kaardi enne kotist välja võtma.
-
urmas66
- Toetajaliige
Minu teada hakkab Neivelti uus makse süsteem Pocopay väljastama neid kontaktivabasid makse kaarte ja Rimi teeb uued kliendikaardid samuti selliseks.Väidetavalt juba on 15 Rimi poodi,kus ka vastavad terminalid kassades olemas.
ML-Transport AS
-
bitter
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
@mac - Ma nimetasin kiibiks seda messingist nelinurka, mille kiipkaardi lugejasse pistad. 2013. fotoga ID ja paar kuud tagasi välja antud digi-ID, mis hetkel näppu hakkasid, on mõlemad sellega, RFID-d pealtnäha pole kummalgi. Tegelikult minu küsimus arenes ka sellest, et aegajalt oleks vaja 1-2 kaardi ja paberrahade jaoks midagi tunduvalt õhemat ja kompaktsemat kui argipäeva rahakott. RFID kaitse on paar õhukest kihti fooliumi. Reisile minnes peidaks RFID kaardid fooliumi taha küll.
@tort - selles 2013. videos https://youtu.be/DZp24Twkykw?t=169 väidavad, et krediitkaardi numbri
ja aegumiskuupäeva saab kätte.
@piipz - muidugi on ebamugav kaarti välja nokkida aga turvalisus ongi kompromiss mugavusega.
-
Macintosh
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1100 korda
- Tänatud: 1119 korda
- Kontakt:
bitter kirjutas:@mac - Ma nimetasin kiibiks seda messingist nelinurka, mille kiipkaardi lugejasse pistad. 2013. fotoga ID ja paar kuud tagasi välja antud digi-ID, mis hetkel näppu hakkasid, on mõlemad sellega, RFID-d pealtnäha pole kummalgi. Tegelikult minu küsimus arenes ka sellest, et aegajalt oleks vaja 1-2 kaardi ja paberrahade jaoks midagi tunduvalt õhemat ja kompaktsemat kui
Terminoloogia mõttes korrigeerin sind, see nelinurk pole RFID. Kontaktivabal kaardil pole väliseid kontaktpindu. Aga mõttest sain aru.
Mul on kasutusel selline kaardihoidja nagu allpool näidatud. Igapäevaselt. Kätkeb taskuid 6 kaardi jaoks (vaja oleks 8-10) kahe kaardikihi vahele saab pista mõne paberraha ja kviitungi. Hiinlaste valmistatud, maksis paar eurot ja senini parim, mis mul olnud on aga jätab soovida. http://goo.gl/gG4j3Y
Olen proovinud kokku ca 5-6 erinevat
- http://goo.gl/7S3gbu kultab kaartie servad närakaks, ei mahuta lisaks paberraha
- http://goo.gl/X5ZRhR taskud vaid 4 kaardi jaoks, trukk teeb ta mõtetult paksuks
- http://goo.gl/a68uWZ plastist lõõts kulub üsna ruttu läbi
- http://goo.gl/acoEUY plastist lõõts kulub ruttu läbi, lukustusmehhanism läheb maha kukkudes katki
- http://goo.gl/h5SyWC mõttetult suur, võtsab palju ruumi, puudub koht paberrahale
- http://goo.gl/WYGeVz mahutab liialt vähe kaarte
Paar kallimat on ka olnud aga väga olulist vahet pole.
-
Heikik
Bud kirjutas:Heikik kirjutas:No ei ole ju.
No siis on juhiukse kõrval olevas kaitsmeplokis. Need kontrollerid tavaliselt ühendatakse kaitsmeplokkide kaudu... Uuri autoeksperdist. Nemad paigaldavad.
Kaitsmeploki küljes (all) on mingi kobakas. Päris hästi ei näe ilma armatuurlaua alumist osa eemaldamata, aga tundub olevat õige asi. Eks pärast kruvin lahti. Tänan!
PS: No on ikka peidetud...
-
urmas66
- Toetajaliige
Macintosh kirjutas:bitter kirjutas:@mac - Ma nimetasin kiibiks seda messingist nelinurka, mille kiipkaardi lugejasse pistad. 2013. fotoga ID ja paar kuud tagasi välja antud digi-ID, mis hetkel näppu hakkasid, on mõlemad sellega, RFID-d pealtnäha pole kummalgi. Tegelikult minu küsimus arenes ka sellest, et aegajalt oleks vaja 1-2 kaardi ja paberrahade jaoks midagi tunduvalt õhemat ja kompaktsemat kui
Terminoloogia mõttes korrigeerin sind, see nelinurk pole RFID. Kontaktivabal kaardil pole väliseid kontaktpindu. Aga mõttest sain aru.
Mul on kasutusel selline kaardihoidja nagu allpool näidatud. Igapäevaselt. Kätkeb taskuid 6 kaardi jaoks (vaja oleks 8-10) kahe kaardikihi vahele saab pista mõne paberraha ja kviitingi. Hiinlaste valmistatud, maksis paar eurot ja senini parim, mis mul olnud on aga jätab soovida. http://goo.gl/gG4j3Y
Olen proovinud kokku ca 5-6 erinevat
- http://goo.gl/7S3gbu kultab kaartie servad närakaks, ei mahuta lisaks paberraha
- http://goo.gl/X5ZRhR taskud vaid 4 kaardi jaoks, trukk teeb ta mõtetult paksuks
- http://goo.gl/a68uWZ plastist lõõts kulub üsna ruttu läbi
- http://goo.gl/acoEUY plastist lõõts kulub ruttu läbi, lukustusmehhanism läheb maha kukkudes katki
- http://goo.gl/h5SyWC mõttetult suur, võtsab palju ruumi, puudub koht paberrahale
- http://goo.gl/WYGeVz mahutab liialt vähe kaarte
Paar kallimat on ka olnud aga väga olulist vahet pole.
Mul on tsikliga sõitmiseks Infoautost saadud raha-dokumendi tasku.Seal on kile tehpassi ja lubade jaoks pluss 3-4 taskut plastikkaartide jaoks ja tasku paberraha jaoks.Asi on naturaalsest nahast ja ei võta palju ruumi.Oli ta nüüd Volvo või Fordi logoga ei mäelta,aga igati taskukohane ja mugav asi.
ML-Transport AS
-
piiks
- Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
- Tänanud: 127 korda
- Tänatud: 50 korda
Piipz kirjutas:Ja isegi, kui keegi oskab neid andmeid läbi su põuetasku lugeda, minnes korraks oma telefoniga sinna vastu, siis 99,999% juhtumitel pole tal nende andmetega midagi peale hakata.
Kui mõni tõsisem häkker aga võtab midagi säärast ette, siis läheb ta ilmselt mingi suurema asjapulga andmete jahile, kus tal see vaev ennast ka ära tasub.
Pangakaardid tõepoolest pole selle tehnoloogiaga aga kui oleks, siis selline blokeeriv rahakott teeks asja ju ebamugavaks, peaksid ikkagi kaardi enne kotist välja võtma.
Euroopas on NFC toega pangakaardid ja kaarditerminalid juba laialt levinud. Eks nad ilmselt selle aasta sees ka meile jõuavad. Ja sealt peaks saama loetud piisavalt andmeid, et kaardist copy teha. Praegu on kaart vaja reaalselt oma kätte saada, et seda kopeerida. Olen küll suht tähelepanelik neis asjus, aga Kanadas kopeeriti siiski kaart ja tõmmati 700.- maha sealt. NFC'ga on distants küll väga lühike, aga kui minna bussi ja hakata põuetaskuid kopeerima, siis ühtteist ikka vast näkkab.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
-
Tort
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 178 korda
No ei taha kuidagi uskuda, et rfid pangakaart krüpteerimata on. Isic deebet on minuteada näiteks krüpteeritud peamiste väljade osas. Maksevahend ta samas polnud. Äkki saab krediitkaardilt kuupäeva ja numbri muidugi kätte, mine tea. Samas siis ei kasutata kõiki rfid pakutavaid võimalusi ja ma imestan iga päev, kuidas nii ebaturvaline asi, nagu kreda, aastal 2016 ikka veel kasutuses on. Usas andsin oma kreda võimalusega deebeti ja tihti isegi allkirja ega dokumenti ei tahetud (mõnikord siiski allkirja taheti), pin-ist rääkimata.