Rumalad või segased küsimused jms
Moderaator: Moded
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1804 korda
- Tänatud: 486 korda
Re: Rumalad või segased küsimused jms
Mingit koefitsenti pole ühelgi seltsil. Igal ettevõttel oma hinnastamise algoritmid ja nad ise koostavad oma kriteeriumid oma vabal subjektiivsel valikul. Sina siis omal vabal valikul võtad erinevatelt seltsidelt pakkumised ja teed oma vaba valiku kas odavaima või kalleima kasuks.will111 kirjutas: ↑07 Juul 2023, 21:06noh jah...jutu järgi võib olla tõesti ei olekui võtta reaalsed numbrid (pakkumised) ette ja võrrelda siis on see koefitsent täiesti ilmselgemast selgemalt endiselt vägagi olemas. lihtsalt huvitav oleks olnud teada konkreetset numbrit ehk kordajat, keskmise pakkumise vaadates ja võrreldes on muidugi ka enamvähem ligikaudselt võimalik välja selgitada, et eks ta tõusis minimaalselt 2 kordseks. firmade erinevused jäävad sinna kümne kuni 25% piiresse siiski umbkaudu...kui päris idiootsed äärmused välja jätta
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
ML-Transport AS
-
- Tänanud: 77 korda
- Tänatud: 192 korda
See süsteem põhineb mingil LKF-i andmebaasil mille järi iga selts oma hinnad kujundab.
Riga→Suzuki DL650 VStrom→Honda Crosstourer VFR1200 DCT. Garmin ZümoXT, GoPro Hero7 ja Packtalk Edge JBL sideseade.
Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
-
- Toetajaliige
Ilmselt on see nii,et LKF andmetel koostab seltsi algoritm sinule hinna. See arvutus metoodika kõigil väga erinev, sest ka hinnad on näiteks maakleri kaudu otsides ikka väga suure vahega.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
- Tsikkel: Eff Zett Quus
- Tänanud: 128 korda
- Tänatud: 24 korda
"Tore" on see, et enamasti on maakleri kaudu ostes pisike juurdehindlus, aga aeg-ajalt näkkab maakleri kaudu suure sägaga

Tuntuim Läti rallisõitja - Kurvis Kraavis; tuntuim Läti mootorrattur - Kurvis Kallutas
-
Teema algataja - Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1067 korda
- Tänatud: 1034 korda
- Kontakt:
► Näita Spoilerit
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Honda VFR800, 2008
- Tänanud: 484 korda
- Tänatud: 578 korda
Autol vaja värvida taga poritiib. Kas keegi teab soovitada kohta, kes/mis omab vajalikke oskusi ning seadmeid. Ettevõte koosneb rohkem kui ühest entusiastist (st ettevõte omab elementaarset kvaliteedijuhtimise ja kontrollimise süsteemi), ei asu mingis üksbox töökodade hoovi tagumises nurgas, sinna usaldatud auto ei söida sulle öösel vastu, hamburgeri ja limpsiga tunke roolis (tõi auto koostööpartneri juurest jutuga vms)
Tegemist on minu jaoks natuke tähtsama vankriga, mis tähendab, et ma ei soovi iga kord päikese käes näha, kus kohast täpselt on värvitud.
Kui kellelgi on (mitte emotsioonipõhiseid) teadmisi kedagi soovitada, siis
Tegemist on minu jaoks natuke tähtsama vankriga, mis tähendab, et ma ei soovi iga kord päikese käes näha, kus kohast täpselt on värvitud.
Kui kellelgi on (mitte emotsioonipõhiseid) teadmisi kedagi soovitada, siis

Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 312 korda
- Tänatud: 417 korda
- Kontakt:
Benefit, Hi-tech, aga valmistu selleks, et sind eriti jutule võtta ei taheta.Madlobster kirjutas: ↑11 Juul 2023, 13:55Autol vaja värvida taga poritiib. Kas keegi teab soovitada kohta, kes/mis omab vajalikke oskusi ning seadmeid. Ettevõte koosneb rohkem kui ühest entusiastist (st ettevõte omab elementaarset kvaliteedijuhtimise ja kontrollimise süsteemi), ei asu mingis üksbox töökodade hoovi tagumises nurgas, sinna usaldatud auto ei söida sulle öösel vastu, hamburgeri ja limpsiga tunke roolis (tõi auto koostööpartneri juurest jutuga vms)
Kui kellelgi on (mitte emotsioonipõhiseid) teadmisi kedagi soovitada, siis![]()
-
- Tänanud: 229 korda
- Tänatud: 11 korda
Heimarus on selline hea koht kuhu esindused käivad ka omi autosid saatmas.Madlobster kirjutas: ↑11 Juul 2023, 13:55Autol vaja värvida taga poritiib. Kas keegi teab soovitada kohta, kes/mis omab vajalikke oskusi ning seadmeid. Ettevõte koosneb rohkem kui ühest entusiastist (st ettevõte omab elementaarset kvaliteedijuhtimise ja kontrollimise süsteemi), ei asu mingis üksbox töökodade hoovi tagumises nurgas, sinna usaldatud auto ei söida sulle öösel vastu, hamburgeri ja limpsiga tunke roolis (tõi auto koostööpartneri juurest jutuga vms)
Kui kellelgi on (mitte emotsioonipõhiseid) teadmisi kedagi soovitada, siis![]()
Muidugi vaata, et töökoja juht oleks ka tööl samal ajal.

-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 104 korda
- Tänatud: 62 korda
Kuidas järgmine nädal Stockholmi ja Bergeni vahel ilmaga on? Sajab kõik see aeg?
-
- Toetajaliige
► Näita Spoilerit

ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
- Tsikkel: Eff Zett Quus
- Tänanud: 128 korda
- Tänatud: 24 korda
Rumal küsimus liisinguauto kasko kohta - kuna originaalne kasko pakkuja tahab hinda tõsta ja leping sisaldab kaitseid, mida ma ei vaja (lisavarustus, käru), siis tekkis küsimus, kuidas kurat te üldse kaskot otsite-võrdlete?
Tundub, et näiteks poliis.ee (mis on ju tegelikult IF) pakub justkui odavat hinda, aga pole justkui liisingväärtuse kindlustust paketis. Mingis kohas arvutades jäi KÕIK selgusetuks, kas asi sobiks mu liisingulepinguga või mitte. Ifi lehel on kallimad paketid, kus jällegi palju õhku sisse puhutud.
Kas mõni liisingumaakler või otse seltsi kirjutamine võiks anda kasko poliisi, kus õhku (liigeid katteid) sees poleks ja selle tõttu ka hea hinnaga oleks?

Tundub, et näiteks poliis.ee (mis on ju tegelikult IF) pakub justkui odavat hinda, aga pole justkui liisingväärtuse kindlustust paketis. Mingis kohas arvutades jäi KÕIK selgusetuks, kas asi sobiks mu liisingulepinguga või mitte. Ifi lehel on kallimad paketid, kus jällegi palju õhku sisse puhutud.
Kas mõni liisingumaakler või otse seltsi kirjutamine võiks anda kasko poliisi, kus õhku (liigeid katteid) sees poleks ja selle tõttu ka hea hinnaga oleks?
Tuntuim Läti rallisõitja - Kurvis Kraavis; tuntuim Läti mootorrattur - Kurvis Kallutas
-
- Tänanud: 77 korda
- Tänatud: 192 korda
poliis.ee lehel on kärbitud versioon aga ka odavam.
Hea hind on ju alati suhteline... Ma ei tea mis äri Sa ajad aga kui tulen Sinu juurde, et müü mulle see kaup või teenus ilma õhuta siis mida ütleksid?
Hea hind on ju alati suhteline... Ma ei tea mis äri Sa ajad aga kui tulen Sinu juurde, et müü mulle see kaup või teenus ilma õhuta siis mida ütleksid?

Riga→Suzuki DL650 VStrom→Honda Crosstourer VFR1200 DCT. Garmin ZümoXT, GoPro Hero7 ja Packtalk Edge JBL sideseade.
-
- Kontakt:
► Näita Spoilerit
Ma olen ühes kindlustsuseltsis sattunud klienditeenindaja peale, kes näitas, "mis on kala kõhus", kui kodu kindlustust sõlmisin, ma võin numbritega eksida aga mõte oli selles, et kogu sisutuse kindlustuse valikud olid 25K€ ka 50K€, esimene tundus mulle liiga madal aga kohe, kui võtsin järgmise sammu s.t 50K€ hüppas kindlustuse hind taevassse. Konsultant ütles, et kuni 43K€ kindlustusmakse ei muutu. See on midagi, mida sa ise ei saa kunagi teada ega ära arvata, sest sa täidad mingit ettevalmistatud veebivormi kus müüja suunab sind tegema valikuid, mis on talle kasulikud. Ainuke võimalus mõistlikku pakkumist saada on suhelda klienditeenindjaga näost näkku või telefonitsi.
ma olen võrdluse jaoks kasutanud kahte kohta:
https://kindlustushind.ee/
https://iizi.ee/
Tegin uudishimust päringu enda auto kohta ja sain teada, et kui ma täna uue kasko sõlmiks siis see oleks juba 30%-50% kallim.

-
- Kontakt:
Mul siin ühed 5 aastat vanad Michelini asfaldirehvid seisma jäänud. Nüüd küsimus, et kas panna alla või on juba liiga plast ja tuleb uued võtta?
-
- Tänanud: 229 korda
- Tänatud: 11 korda
Oleneb kuidas tundub.

Vältisin vihma ja liigset kallutamist.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: VT1300CX
- Tänanud: 628 korda
- Tänatud: 394 korda
Olen sõitnud igatsugu ilmadega ka 20+a "vanade" rehvidega, kui mustrit jagub, treppis ei ole, anna minna!
Saadetud kettaga lauatelefonist!
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 98 korda
- Tänatud: 95 korda
- Kontakt:
Androidiga viipemaksed. Saan ma õigesti aru, et Google pay on mugavam kui panga äpp? Panga äpp küsib smartID-d aga google vist lepib biomeetriaga?
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 310 korda
15a vana mitas e07 näitel oli esirattaga jahedaga pidamine suht 0. Suht jube on lasta esiratas lohasse. Uue sama rehviga sama probleemi polnud.
http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843
5 a vanade rehvide puhul küll mingit vahet ei tee jah. Anna aga minna.
-
- Kontakt:
Ei saa õigesti aru. Vähemalt mina pole aru saanud, et erinevus oleks. Google Pay annab lisaks visuaalsele kinnitsele ka helilise, kui maksan aga panaga äpp vaisd visuaalse. Kumbki ei taha saada viipemakse korral smart-ID-d. Sead endal panga äpist ja telefoni seadetest ära, millist turvalisuse taset soovid ja maksad. Minul piisab sellest, kui ekraan on lukust lahti, siis saab maksta.
-
- Kontakt:
@kiilas, see sinu video oli küll väga silmi avav. Sealt tuli ka välja, et enamus tootjate soovitus rehvi vanusepiirile on 10 aastat ja mees, kes oskab ringrajal tõsiselt kallutada ei suutnud 5 aasta vanustel ja tuttuutel rehvidel vahet teha.
-
- Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 67 korda
Vanal rehvil sõltub väga palju säilitustingimustest. Pimedas, kuivas ja jahedas võib päris kaua kesta, samas kui päikse käes või niiskes lähevad rehvid ikkagi päris kiiresti käest ära. Kui 5a on seisnud normaalselt, siis ei tee korralikule rehvile midagi. Kui kõhklus, võid korra näppida vana ja uut kuskil motopoes, kui kõvaduses erilist vahet pole, pole midagi hullu.

Mac, olgem siiski täpsed. Mees kes oskab ringrajal tõsiselt kallutada ei suutnud 7 aasta vanustel ja tuttuutel rehvidel vahet teha
5a oli tema esialgne arvamus, et peale sellist perioodi on rehv ilmselt täiesti prügi ja tuleks ära visata. Võib üsna kindlalt väita, et ega ta ei oleks suutnud vahet teha ka 8 aasta vanustega ning võibolla edasigi
Ühtlase ja sobiva kliimaga PIMEDAS ruumis, mitte ratta alla paigaldatuna säilivad rehvid ikka ülimalt kaua. Ja isegi kui nad natuke degradeeruvad siis 99.9% sõitjaid sellest mitte kuidagi ega kunagi aru ei saa sest selline protsent sõitjaid ei sõida kunagi rehvi pidamise piirile nii lähedal (kuigi 100% muidugi ise arvab, et nad seda teevad). Kuid vaatamata sellele, et on olemas sellised silmi avavad videod siis on ja saab alati olema tuhat korda rohkem igasuguseid kohvikureissereid, kes oma värskelt läikima löödud nahktagis kohviku ees uutele tulijatele räägivad kuidas nemad ikka üle 5p(äeva) vana rehvi never alla ei paneks. Mitte, et nad kunagi ühegi rehviga kuskil kallutada oleks julgenud või osanud. Ja sealt sellised lollakad müüdid oma võidukäiku jätkavad...igavesti.

Ühtlase ja sobiva kliimaga PIMEDAS ruumis, mitte ratta alla paigaldatuna säilivad rehvid ikka ülimalt kaua. Ja isegi kui nad natuke degradeeruvad siis 99.9% sõitjaid sellest mitte kuidagi ega kunagi aru ei saa sest selline protsent sõitjaid ei sõida kunagi rehvi pidamise piirile nii lähedal (kuigi 100% muidugi ise arvab, et nad seda teevad). Kuid vaatamata sellele, et on olemas sellised silmi avavad videod siis on ja saab alati olema tuhat korda rohkem igasuguseid kohvikureissereid, kes oma värskelt läikima löödud nahktagis kohviku ees uutele tulijatele räägivad kuidas nemad ikka üle 5p(äeva) vana rehvi never alla ei paneks. Mitte, et nad kunagi ühegi rehviga kuskil kallutada oleks julgenud või osanud. Ja sealt sellised lollakad müüdid oma võidukäiku jätkavad...igavesti.
-
- Tsikkel: Neegrikaksik
- Tänanud: 103 korda
- Tänatud: 64 korda
Mulle kunagi ühe keskmisest ehk natuke väiksema rehvitöökoja omanik lobises välja need saladused ja sest saati pole nii kriitiliselt seda DOT numbrit vaadanud (vaadanud olen ikka aga käed pole värisema hakanud), kuivõrd olen tahtnud ikka oma käega katsuda või siis teatud kaupmeeste puhul piisab mehe sõnast.
Too rehvimees pidas kõige kriitilisemateks teguriteks hõõrdumist-kuumenemist sihipärasel kasutamisel ja UV-d, ülejäänud eelmainitutest olla juba mõnevõrra väiksema kaaluga.
Koroona ajal ostetud auto põranda alt tuli välja sel hektel ~25 aastat vana täismõõdus varu ning seda sai kohe ka proovitud - visuaalselt suht OK, katsude ehk tiba kõva ning all loopis natuke, ilmselt olid mõned tasakaalud jugama pannud.
Too rehvimees pidas kõige kriitilisemateks teguriteks hõõrdumist-kuumenemist sihipärasel kasutamisel ja UV-d, ülejäänud eelmainitutest olla juba mõnevõrra väiksema kaaluga.
Koroona ajal ostetud auto põranda alt tuli välja sel hektel ~25 aastat vana täismõõdus varu ning seda sai kohe ka proovitud - visuaalselt suht OK, katsude ehk tiba kõva ning all loopis natuke, ilmselt olid mõned tasakaalud jugama pannud.
Minu jaoks on see kõik siin üks sotsiaalne eksperiment
Suu võib käia, mootor peab käima!
'96 XRV750
'97 XL600V
'89 Jawa 638

Suu võib käia, mootor peab käima!
'96 XRV750
'97 XL600V
'89 Jawa 638
Ega asi polegi selles, et näiteks 5a vana rehv vilets oleks, lihtsalt kuna fakt on, et suur osa kundedest neid ei taha, siis ma ei näe põhjust, miks olla see loll, kes need täishinnaga ära ostab. Allahindlus vanus aastates*10% ja läheb kenasti loosi
Objektiivne reaalsus muidugi kipub olema see, et viimase kolme aasta defitsiidid ja hullused on oma töö teinud ja vaevalt, et ladudes üldse midagi sellist veel alles on. Vahepeal oli hea päev, kui uuegi sai.
Mitas E07 ei tööta ka uuest peast normaalselt

Objektiivne reaalsus muidugi kipub olema see, et viimase kolme aasta defitsiidid ja hullused on oma töö teinud ja vaevalt, et ladudes üldse midagi sellist veel alles on. Vahepeal oli hea päev, kui uuegi sai.
Mitas E07 ei tööta ka uuest peast normaalselt

-
- Toetajaliige
Vanatehnika taastajad leiavad vahel veel aastakümneid vanu nn uusi rehve ja ka need on täiesti normaalses olekus. Ehk 5a laos seisnud rehv on minu meelst ka täiesti OK.
ML-Transport AS
ML-Transport AS
-
- Mode
- Tsikkel: honda putukas :P
- Tänanud: 38 korda
- Tänatud: 14 korda
Kellegil ideid kuidas 24h jooksul asju warsawist Tartu saaks? Tegime eile avarii ja maastur oli asju täis...
No ainult autoga ilmselt. See sõit ise on umbes täpselt 12h ots (puhas sõidaaeg). Laadimine sinna juurde ja peaks saama alla 24h aga muid võimalusi küll väga ei näe. Kuidas sealt auto leiate, seda ei oska öelda...ilmselt portaal lahti ja tuleb mingi odavam pann lihtsalt kiirelt ära osta 

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.