Esiamort

Kõik mis on seotud rolleritega

Moderaator: Moded

Teema algataja
andy

Esiamort

Lugemata postitus Postitas andy »

Tere

Mu rolleril tekkinud viimasel ajal väike probleem esiamortidega. Nimelt on need muutunud nö. üsna pehmeks. Selle tõttu on sõidu ajal amordi liikumise võimalus väiksem kui see olema peaks, kuna peale istumisel vajub amort kohe päris jupp maad sisse. Amordil nagu mingeid kahjustusi märgata ei ole, õline ka ei ole.

Kas keegi teab, milles võiks olla probleem ning kus seda parandada saaks.
Kasutaja avatar

factory

Lugemata postitus Postitas factory »

Mul jälle nii, et amordid üldse ei liigu ülesse ega alla, peab ilgelt survet avaldama, et saada mingi sendimeeter alla poole neid suruda.Et milles progre olla võib?Õli puudu või midagi? :cry:
Kasutaja avatar

yammu
Tsikkel: Tuono

Lugemata postitus Postitas yammu »

Oleneb mis amort sul seal on..
Õliamordile tuleks õli sisse tagasi panna...kas siis spetsiaalsest kohast või süstlaga lükata amordi vahele..
Või õhkamort lihtsalt ära õhutada.
Fighting online is like racing in the Special Olympics,
even if you win, you're still retarded.

Teema algataja
andy

Lugemata postitus Postitas andy »

yammu kirjutas:
Oleneb mis amort sul seal on..
Õliamordile tuleks õli sisse tagasi panna...kas siis spetsiaalsest kohast või süstlaga lükata amordi vahele..
Või õhkamort lihtsalt ära õhutada.
Kahjuks ma ei oska öelda, kumb variant amorte mu rolleril on. Aga kas Tallinnas mõni firma ka neid amorte parandab?
Viimati muutis andy, 12 Okt 2005, 17:52, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

benelly
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas benelly »

Mikul ka mingid...ei tea kas tuuning või mitte www.fast-scooter.tk
Kasutaja avatar

nael

Lugemata postitus Postitas nael »

mul ka taoline jama :? Amort jummala kinni kui kinni ,kui rolleri esiotsa maast lahti tõstan siis tuleb natuke ülesse poole,kui panan maha siis jälle ei taha töödata :? Muidu on mul honda dio ja tõesti ei tea kumba sorti amort on.
Kasutaja avatar

Sandrew
Tsikkel: CB900
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Sandrew »

sama jama siingi...dio põrutab palju esihargi pärast

Teema algataja
Joonsuu

Lugemata postitus Postitas Joonsuu »

On sellest väga hullu,kui esiamort pmst puudub?
Kasutaja avatar

makuke
Tsikkel: enduro ja asfalt
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas makuke »

ei üldse ei ole :roll:

Zidist

Lugemata postitus Postitas Zidist »

Juhitavus muutub kehvemaks, kui on liiga pehmed amordid. Hakkab tee peal ujuma niimodi, ei ole enam nii stabiilne.
Kasutaja avatar

Kalapea
Tsikkel: Mõni Ducati
Tänatud: 94 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kalapea »

Süstaldega amordi süstimine pole just väga levinud tegevus :) Seda on siis vaja kui sa tahad omale uusi simmerlinge või amorte osta.

Õliamorgis vahetage õlid ära! Kelle jaoks on amort liiga pehme pangu paksem õli sisse ja kellel jäik pangu vedelam õli.
Kasutaja avatar

mca15
Tsikkel: Suzuki RM-250

Lugemata postitus Postitas mca15 »

See, et nad ei liigu on puhta teie endi süü. Teie ei vaheta õli amordis õige aegselt.
Amordid tuleb lahti võtta, puhastada, vana tagikiht eemaldada, uued simmerid, vajadusel ka uued porikaitsemed, uus õli ja anna tuld
Mudakoll

Teema algataja
Joonsuu

Palju see protsess maksma lheks?

ummy90

Lugemata postitus Postitas ummy90 »

äkki täpsustaksite kuidas on võimalik see protsess ise läbi viia? pean endalgi selle ära tegema. :roll:

Teema algataja
Joonsuu

Jab sama siin,kuid mul on see nii jäik,et kohe on jäik.Nagu ilma amordita sõidaks.Kas aitaks veel see protsess?

Robskar

Lugemata postitus Postitas Robskar »

Diol on ültse suht lühike amordi käik,võrreldes teiste rolleritega. samas puudub amordi kate, igasugune pori jms pääseb ligi. endal uhi uued amoridid all, ja väheke tee peal hüppab jah, kui ühe käega lenksust kinni hoida,siis võib suht risti visata.

Teema algataja
Joonsuu

Mul suzuki sepia,millel ka suht lühike amordi käik.Kas on üldse mõtet korda teha,kui ta eriti ei amortiseeri?Sõidan linnateedel(maalemineku plaan kadus :P)
Ning küsin veelkord,palju selle kordategemine läheks maksma?

Teema algataja
xes

Lugemata postitus Postitas xes »

minu aeroxil oli amortid pehmed, käisid põhja koguaeg, võtsin lahti valasin tavalise 4-taktilise õli uuesti sisse sinna:D ja sõidan lauluga

ummy90

Lugemata postitus Postitas ummy90 »

xes kirjutas:
minu aeroxil oli amortid pehmed, käisid põhja koguaeg, võtsin lahti valasin tavalise 4-taktilise õli uuesti sisse sinna:D ja sõidan lauluga
palun õpetage kuidas lahti võtta. :roll: tean et olen loll.

Teema algataja
Joonsuu

1)kuidas lahti võtta?
2)Mis on simmer?
3)tagikiht? (help) (help)
Palun tee lollile puust punaseks ette :oops:
Kasutaja avatar

mca15

Alguses võtad esiratta alt, siis ühendad esiporika lahti, siis võtad pidurisuppordi ära(kui on) siis keerad ülevalt esihargi juures poldid lahti ja saad amordid kätte.
siis võtad amordi pealmise osa lahti mõnel on ära keerates punn mõnel aga splint ees, ette vaatust lahti võtmisel, amort võib olla kinni jäänud põhja ja vedru võib tulla sealt päris kõva litiga välja, me on saanud päris palju vastu vahtimis, üks vedru on isegi AS Ramo aknast läbi lennanud tänavale.
siis asud alumise poole peale 0sadel käib lahti keerates osadel on jälle alt üks kuuskant polt, mõnel aga mõlema süsteemiga. alguses keerad kuuskandi survekaga lahti kui ei tule käib lihtsalt ringi siis lükka harjavars teiseltpoolt suru vastu ühekäega ja teisega käega keera(teil niikuinii spets võtit ei ole).
Siis tõmbad amordi nn. pooleks, siis võtad mitte selle läikiva osa vaid selle alumise osa seal on splint ja kohe on simmer, võtad splindi eest ära siis tõmbad simmeri tõmmitsatega ära(ärge pindu kahjustage).
siis muidugi puhastad ja peseb bensiiniga kõik pinnad siis uus simmer sisse tagasi kokku, NII NAGU LAHTI VÕTSID pärast kui vedru sisse hakkad panema kalla ennem õli ära, õli koguse saad teda manuaalist, siis kokku alla ja tuld

Oh issand siin foorumis kirjutan nagu puder ja kapsad ise ka ei saa aru.
Kes saab aru see saab, ja kes ei saa siis helistagu mulle ma seletan remontimise käigus sulle ära 53804668

tagikiht on aastate jooksul tekkinud mustus, liiv, pori jne, mida võib vajadusel ka teadud kohtades kraapida.
Mudakoll

Teema algataja
Joonsuu

Üks loll jõuab rohkem küsida,kui sada tarka vastata:Mul suzuki Sepia ja ei ole manuali.Mis teen?Äkki tead :)
Kasutaja avatar

ats91

Lugemata postitus Postitas ats91 »

Joonsuu kirjutas:
Üks loll jõuab rohkem küsida,kui sada tarka vastata:Mul suzuki Sepia ja ei ole manuali.Mis teen?Äkki tead :)
tavalisel suzuki sepial ei olegi ju esiamorti.. vare271 omal küll ei olnud minu mäletamist mööda :lol:
Kasutaja avatar

mca15

ats91 kirjutas:
Joonsuu kirjutas:
tavalisel suzuki sepial ei olegi ju esiamorti.. vare271 omal küll ei olnud minu mäletamist mööda :lol:
minu teda peaks olema
kui ma suutaksin kõik Ramo-st läbikäidavate tsiklite ja rollerite õlikogused meelde jätta siis ma oleks juba püsti hull. Aga helistad ramo-sse küsid sealt, ülo vaatab järgi.
eih ma magama ära homme tööpäev.
Mudakoll

Teema algataja
Joonsuu

Sellel on mingi,aga nii sitasti hoolt kantud selle eest! :evil:

oltc1100
Tsikkel: R6

Lugemata postitus Postitas oltc1100 »

Robskar kirjutas:
Diol on ültse suht lühike amordi käik,võrreldes teiste rolleritega. samas puudub amordi kate, igasugune pori jms pääseb ligi. endal uhi uued amoridid all, ja väheke tee peal hüppab jah, kui ühe käega lenksust kinni hoida,siis võib suht risti visata.

kuule robskar sul on vist tihendid amortidelt ära kadunud

oltc1100
Tsikkel: R6

Lugemata postitus Postitas oltc1100 »

streeter kirjutas:
mul ka taoline jama :? Amort jummala kinni kui kinni ,kui rolleri esiotsa maast lahti tõstan siis tuleb natuke ülesse poole,kui panan maha siis jälle ei taha töödata :? Muidu on mul honda dio ja tõesti ei tea kumba sorti amort on.
diodel ongi saastad amordid. tihendid lähevad katki, pori pääseb sisse ja plastikust puksid kuluvad ära. ma ise võtsin lahti ja vaatasin et äkki annab midagi teha aga lihtsam oleks uued amordid osta
Kasutaja avatar

mca15

oltc1100 kirjutas:
streeter kirjutas:
diodel ongi saastad amordid. tihendid lähevad katki, pori pääseb sisse ja plastikust puksid kuluvad ära. ma ise võtsin lahti ja vaatasin et äkki annab midagi teha aga lihtsam oleks uued amordid osta
Ei noh kui rahakott lubab siis anna minna uued amordid maksavad mul kuskil nii 8000kr
Kõige hullem on siis kui see nn. läikiv osa on kahjustada saanud, täkked kraapimised, rooste jne, siis pole mõtet uusi simmereid panna kuna need hakkavad momentselt läbi ajama. Seda pinda on võimalik ka taastada, või siis hoopis uued osta.
Mudakoll

Teema algataja
Joonsuu

Näen seal roostet ning oskab äkki keegi öelda,mis moel ma seda taastaksin?

Robskar

Lugemata postitus Postitas Robskar »

oltc1100 kirjutas:
streeter kirjutas:
ei,ei. nii hull see asi pole. lihtsalt see sama, nn. läikiv osa saab poriga kokku,ja loomulikult ta siis ei tööta korralikult, tõmbad lapiga puhtaks ja voilaa.Samas,äkki on dio amort selle nii jäik,et tal on lühem käik?
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Rollerid”