minski käigukast jamab

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
ispy

minski käigukast jamab

Lugemata postitus Postitas ispy »

Mul minski käigukast ei tööta korralikult. Esimest käiku viskab välja. Teist viskab välja kui üles vahetad, kui alla siis ei viska. Kolmas ja neljas töötavad enam-vähem. Kunagi oli umbes sama probleem et käike viskab välja ja siis tegi mingi meha selle korda ning suviläbi sõitis normaalselt. Ta vist lihvis midagi...kas hammasrattaid käigukastiplaadi hambaid või siis käppasid.
Milles nüüd võib viga olla...kas ka siis midagi ära kulunud.

Martään
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Martään »

Käigukasti hammasrataste ühendusnukid on sul ümmarguseks kulunud ja ei taha haakuda. Aitab see kui need nukid kalasabakujuliseks lihvida.

Kui oled väga tegija inimene siis võid ise teha aga hoiatan: see on suuremat sorti ajunu*s, eriti kui sul pole abimaterjale (näiteks A.Palu "Mootorrattad", saada Raitz'ile siin foorumis privaatsõnum, äkki ta oskab aidata et kust seda saada). Tungivalt soovitan lasta see asi kusagil tsiklitöökojas ära teha.

Võta paak maha, genekapoolne karterikaas ka. Hammasratas maha ja siis peaksid käigukasti luugile ligi pääsema. Võta see lahti ja võta käigukastil sisemus välja. Sa pead osade hammasrataste võllilt mahavõtmiseks stopperid ka pealt võtma, muidu ei tule. Loogiline mõtlemine aitab hädast välja

Pilt
Kui umbes need punasega märgitud alad ära lihvida siis peakski nukid kalasabakujuliseks minema. Kui omastarust oled valmis pane vastavate nukkide vahele plastiliinitükid, siis on näha millised nukid kannavad ja millised mitte. Eesmärgiks on see et kõik 3 ühe hammasratta peal sobituvad kõigi 3-ga teise hammasratta peal.

Aga sina pead selle asja kõigi hammasratastega tegema. Sellel kõige suuremal hammasrattal on väheke teistsuguses stiilis nukid aga sa peaks ju aru saama kuidas see lihvida tuleb et nad lahku ei libiseks vaid ikka haakuksid korralikult.

Ise tegin enda jõududega kuid tungivalt soovitan lasta see asi teadjamatel ära teha.

Türklane

Lugemata postitus Postitas Türklane »

no see küll väike liialdus et lasta teadjamatel ära teha ja paras mis asi on... ,,, see on ju minsk... mul kunagi minsk krossika moodi viltuse raamiga oli ja mul ka kogu aeg viskas kolmandat välja ja hoidisn jalaga sees kuid pärast ei aidanud enam see ka.. siis sai ise lastud need relakaga viltu ja hakkas tööle.... küll.. ja usun et neid käigukasti juppe saab poest ka ja parem juba terve käigukast uus osta :)

Martään

ei, neid käigukasti juppe ei saa poest. Sellepärast soovitataksegi hankida kõrvale doonorratas, mille pealt juppe "laenata" aga ega ostmisel nende hammaste seisukorda ei näe.

Teema algataja
ispy

aga võibolla on mul lihvitud juba neid hammasrattaid....mingi mees lihvis midagi (pole kindel mis see oli). Kui aga lihvid kui kaua see vastu peab ja kas kulub kiiremi ära.
Aga kulunud võivad olla veel ju käpad ning käigukasti plaat. Kas selle viimase puhul on ikka tõonäoline et see on kulunud. :?

Aga vist on ikka hammasrattaid lihvitud ennem, vähemalt isa väidab nii, sest teama rääkis ja arutles selle mehega, kes midagi selle minskiga tegi

Teema algataja
kalevlehtsalu

Lugemata postitus Postitas kalevlehtsalu »

125'e eegi eest võin sulle terve käimakoti otsida kuskilt garaazist mõnest kastist....minuteadmiste järgi peax mul neid päris palju olema....või ka saada selle krdi plaadi mis edasi lükkab neid hammikaid ja kahvlid.

Teema algataja
ispy

paar lolli küssat... :oops:

1. Ega minski ja vhosodi käigukast sama pole nelja käiguliste puhul...
2. Kas keegi teab mitu siduriketast peab minskil olema

Teema algataja
kalevlehtsalu

1. Ei ole sama.
2. ei tea :P kõigepealt paned ühe vaheplaadi ja sis laod ketas, vaheplaat, ketas jne....nii kaua kui see pealmine kaan veel täpselt peale mahub. nii palju ongi :)

Teema algataja
ispy

seda küll nüüd et vaheplaat ja siis siduriketas, aga kas keegi teab mitu neid peaks olema, sest sidurit pingutades peaks saama mõne äraaa jätta või juurde panna...vist
Kasutaja avatar

Hotrod
Tsikkel: vs750 chopper

Lugemata postitus Postitas Hotrod »

jah, lase rellakaga hammakad teravaks ja viltuseks.. paned õrnalt kruustangi vahele, jata see hammas horisontaalselt mida hakkad lihvima, siis pane rellakas käima, ja hoia mingi nurga all selle hamba peal korraks.. ja võtas ära. sisi jääb ilus terav hammas.. kaua ei saa lasta, kui siniseks juba lased on asi pehme.. ma omal korra tegin siis kulus kohe ära ja kõik..

aga kui see tegemien eriti ei aita ikka välja loobib siis on kas plaat või kahvlid , või ka laagrid , puksid võivad liialt läbi olla..
edu..
Real Hot Rods don't leak oil.
They mark their territory.

Teema algataja
ispy

aga kas siis võib ka jamada kui tihend on liiga õhuke-peaaegu olematu

Martään

mis tihendist sa räägid? :shock:

Teema algataja
johannes

Lugemata postitus Postitas johannes »

ispy kirjutas:
paar lolli küssat... :oops:

1. Ega minski ja vhosodi käigukast sama pole nelja käiguliste puhul...
2. Kas keegi teab mitu siduriketast peab minskil olema
kui ma õieti mäletan siis oli neid siduri kettaid seal viis :wink:

Teema algataja
ispy

mul vist ongi viis neid, täpselt ka ei mäleta...ma mõtlen käigukasti juures kaane tihendit.

Martään

ole nüüd, see tihend mis _võiks_ käiguvahetamist segada asub sul istme kohal juhtraua taga.

See karterikaane tihend on selleks et õli välja ei voolaks. Senikaua kuni ei voola pole probleemi. Sinna kõlbab tegelikult kõige paremini panna silikooni või hermeetikut või misiganes see oli... (mingi punane möks) - ei pea tihendipapiga mässama.

Teema algataja
ispy

kui mul üks meha selle miski korda tegi (ajutiseks ajasks) siis ta pani mingit punast hermeetikut vist ja see pole siiamaani ära kuivanud ja tuleb küljest ja õli tilgub mootori keskelt läbi.
Panen varsti uued tihendid ka...
Kasutaja avatar

Hotrod
Tsikkel: vs750 chopper

Lugemata postitus Postitas Hotrod »

siduril käib jah originaalis 5 ketast..
Real Hot Rods don't leak oil.
They mark their territory.

Teema algataja
johannes

Lugemata postitus Postitas johannes »

mul on yldse minskil selline asi et iga käigu vahel on 1 vaba käik!!?!? mis jama see võiks olla? ja 4 käik kukub välja :evil:

Teema algataja
kalevlehtsalu

sis sul hambad kulunud, ja nukid ümarad. Ja ainult esimese ja teise vahel peab vaba käik olema.

Teema algataja
Külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

kolmanda ja neljanda vahel on ka tegelt vist. Mäest alla minekuks. Ainult et indikaator (kollane tuli armatuuril) näitab ainult 1. ja 2. vahel olevat.

Martään

...see oli minult...

Teema algataja
kalevlehtsalu

minumeelest kyll ei ole....

Siller
Tsikkel: Rattatu

Lugemata postitus Postitas Siller »

endal ka samad jamad olnud jah aga ma pole nagu näinud et 3 ja 4 vahel vaba käik.
.

Siller
Tsikkel: Rattatu

Lugemata postitus Postitas Siller »

Martään kirjutas:
ei, neid käigukasti juppe ei saa poest. Sellepärast soovitataksegi hankida kõrvale doonorratas, mille pealt juppe "laenata" aga ega ostmisel nende hammaste seisukorda ei näe.

kuidas ei saa ma olen kuulnud et seal selles kloostrimetsas ikka on.
Kasutaja avatar

oliver

Lugemata postitus Postitas oliver »

Mul on ka minsk ja mul on ka jama käigukastiga
Minul ei lähe korralikult 2 käik sisse viskab välja ka
ju siis minskitel ongi selline probleem :(
Honda XL125 Varadero

Teema algataja
minskar

Lugemata postitus Postitas minskar »

ah sa vana! endal ka minsk ja hakkasin ka muretsema sellepärast et endal ka siuke jama võib tekkida kui kõikil minskiraideritel on! :cry:

Teema algataja
raido47

Lugemata postitus Postitas raido47 »

mul hüppab vahest 2 käik raske veoga välja

Teema algataja
AK5

Lugemata postitus Postitas AK5 »

mul komanda ja neljanda käigu vahel ka vabakäik, vahel kolmandalt neljandale üle minnes kogemata vajutan siisse :?
Viimati muutis AK5, 26 Aug 2004, 14:09, muudetud 1 kord kokku.

Teema algataja
raido47

Lugemata postitus Postitas raido47 »

mul minskil on iga käigu vahel vaba :)
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”