sõiduvarustuse kohta huvitav artikkel - eriti algajatele

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded


Prets
Postitusi: 683
Liitunud: 13 Juun 2009, 02:40
Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
Asukoht: Tartto
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 67 korda

Re: sõiduvarustuse kohta huvitav artikkel - eriti algajatele

Lugemata postitus Postitas Prets »

8800 naist ja 88 000 meest, ehk tõesti natuke üle 10 000.
(togi)
Kasutaja avatar

indumen
Postitusi: 1061
Liitunud: 01 Apr 2008, 09:23
Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
Asukoht: Tallinn / Imavere
Tänanud: 22 korda
Tänatud: 41 korda
Kontakt:

Re: sõiduvarustuse kohta huvitav artikkel - eriti algajatele

Lugemata postitus Postitas indumen »

Võimalik et ajasin sassi siis jah naismootoratturite osakaaluga, kuna see teema arendus oli hiljuti.

Transpordiameti statistikast näitab et rattaid ise on siiski vähem L3e, L4e, L5e, masinaid kokku 40 000.

Igatahes uuring on teretulnud, aga tulemus võib veidi subjektiivne olla ilmselt, nagu enamus statistiliste uuringutega, oleneb kuhu piirkonda osalejad suuresti jäävad omadega.
98% of the teenage population does or has tried smoking pot. If you're one of the 2% put this in your signature

kontakt nr. +372 52 58 244

will111
Postitusi: 5263
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 382 korda

Re: sõiduvarustuse kohta huvitav artikkel - eriti algajatele

Lugemata postitus Postitas will111 »

Möhh...et load on 100000 tegelasel eestis, aga rattaid (kõikvõimalikke kokku) on vaid 40000? päris mage siis...eriti arvestades, et päris palju on ilmselt minusuguseid, kellel erinevatel hetkedel hinge all 3-4 ratast ühe lubadepaari kohta. no ja pluss siis veel ilmselt ports tegelasi ka selliseid, kellel lube veel/enam polegi aga rattaid ikka üks või mitu :D
Näitab siis hästi kui palju neid riiulilube eestis tehakse. Ja noh, kõigist neist 40k rattast on päriselt aktiivses ja pidevas või semi-pidevas kasutuses ka ehk vast pooled. umbes nagu kõik need kolme kõrgharidusega keskealised naisterahvad...paistab, et samal põhimõttel ehk sisuliselt igavusest tehakse omale ka A lube :lol:

Aga artiklist enesest, no kohati kuidagi vastukäiv jutt seal "Vaid 3,5% vastanutest leidis, et ei peaks kandma täielikku motovarustust, valdav enamus saab varustuse vajalikkusest selgelt aru". Samal ajal "Tõusnud on ka muu varustuse kandmine – kaitsmetega kindaid kasutab pea 96% vastanutest, kolm aastat tagasi oli see näitaja 86%. Motojopet kannab 94% mootorratturitest. Ehk mõlema, ja peale kiivrit vast olulisemate tükkide puhul on ju mittekasutajaid uuringu/küsitluse tegija andmete järgi 5-6%. Ühesõnaga, hirmus suur osa vastanutest justkui väidab, et nad peavad kandma (ning ka kannavad?!) TÄIELIKKU varustust. Kuid samadest vastanutest tegelikult ikkagi ei kanna täielikku varustust hinnanguliselt siis kuskil nii 10+% :lol:
Üldiselt selline tavapärane mullijutt, nagu varemgi nähtud ja loetud. Kõik, kes on päriselt korralikult kukkunud...kasvõi vaid ühe korragi selle "suvise ja jahutava" ilgelt ägeda ja õhukese varustusega, teavad väga hästi et see ei kaitse suurt sittagi rohkem kui suvaline dressipluus. Mingid pagana kaitsmetega tennised ei asenda mitte ühestki otsast päris tsiklisaabast jne. Teisisõnu, kõva marketing käib.
Kui tahad olla kaitstud siis kannad PAKSU nahktagi, jõhkrate paksude elasto kaitsmetega õlgadel ja küünarnukil. Korralikke pakse NAHKKINDAID, tugeva ehitusega pikki saapaid jne. Kui aga sõidad lihtsalt hommikul tööle siis pole kõike seda huinjaad vaja, vaid paned kiivri pähe kindad kätte ning võibolla ka põlvekad pükste alla/sisse. Võtad need asjad sihtkohas seljast ära ja paned garderoobi ning ongi kogu pull.
Ja lõpuks, on suur hulk teatud tüüpi kukkumisi ja õnnetusi, mille puhul ükski varustus sind nagunii päästa ei saa/päästnud ei oleks. Surmaga lõppevate tsikliõnnetuste puhul ikka reegline pole mitte mingit suurt vahet, kas lõpetajal oli seljas "suvine õhuke spetsiaalne motojakk" või suvaline jope. Kas tal olid kindad käes või ei olnud.
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Postitusi: 6616
Liitunud: 09 Mai 2006, 12:08
Tsikkel: VT1300CX
Asukoht: Head mõtted
Tänanud: 651 korda
Tänatud: 400 korda

Re: sõiduvarustuse kohta huvitav artikkel - eriti algajatele

Lugemata postitus Postitas yeekim »

100000+ A kati omajat..
Pool nendest on kontingent, kellel load NSVL ajal saadud/tehtud/ostetud paketina "ABC" ja sõidukogemus piirdubki "Mul kunagi ka oli IZ/DNEPR/JAWA" juttudega.....

PS! Turvalisus on illusioon!

Saadetud kettaga lauatelefonist!

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”