Väljavõtteid tsiklimehe päevikust...
Moderaator: Moded
-
Laisaar
Teema algataja - Postitusi: 3558
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
Väljavõtteid tsiklimehe päevikust...
Muide, kas oled kunagi...
...imestanud 15 minutit, miks su tsikkel ei käivitu ja siis avastanud, et Stop-lüliti on sees?
...sõitnud paagi reservini tühjaks just sel hetkel, kui oled jõudnud pikast haagisega rekkast möödasõiduga poole peale?
...sõitnud 10 km udus kiirusega 20 km/h ja siis avastanud, et hoopis kiivri visiir on udune?
...üritanud kunagi kohalt võtta, kui esiratta pidurikettal on lukk peal?
...saanud otsaette mesilasega kiirusel 110 km/h?
...imestanud, kui palju kollast ja rohelist löga võib üks mesilane sisaldada?
...vahetanud käigu alla selle asemel, et vahetada üles, ise samal ajal poosetades oma semude ees?
...pannud tsiklile külge külgkorvi ja vahetult seejärel tankima minnes sõitnud selle puruks vastu bensujaama kalonkat?
...viibanud vastusõitvale tsiklile 160 km/h ja nihestanud sellega oma õla?
...viibanud tuttavale Harley-mehele ja seejärel avastanud, et see on hoopis tuttav raamatukogutöötaja Intruderil?
...meenutanud, et telk jäi pakiraamil kinnitamata, samal ajal peeglist nähes seda kaduvat taga sõitva auto rataste alla?
...vahetanud korraks tsikleid oma parima sõbraga ja siis esimese 50 m peal pannud tema uue uhkusega külje maha?
...külmetanud nii kõvasti, et ei saa tsikli seljast maha?
...näinud ketti tulevat eessõitval tsiklil maha ja lendavat sinu pea lähedalt mööda?
...sõitnud nii,et gaasitross katkeb ja gaas jääb täiega peale?
...sõitnud sisse autole, teinud üle lenksu kolmekordse salto, kerinud siis end rõngasse ümber bussipeatuse posti ja seejärel kuulnud sõbralikku küsimust: "Kas teiega on kõik korras..?!?
...üritanud küsijale murtud käega pasunasse anda?
...ärganud hommikul koduõuel näoli murul lebades, olles eelmisel õhtul olnud peol, sealjuures leidnud, et su tsikkel on pargitud korrektselt kõnnitee äärde, kraan kinni, tuled ja süüde väljas?
...näidanud näppu sulle ägedalt zhestikuleerivale autojuhile ja siis avastanud, et üks püksisäär on leegitoru küljest seletamatul kombel tuld võtnud?
...peale sõitu külma ilmaga roninud tsikli seljast maha, et tervitada tuttavat naisterahvast, omal nina sisu sujuvalt üle näo laiali määrdunud?
...näinud, kuidas keegi autoomanik manööverdab sinu tsiklit, et oma auto parkimiseks ruumi teha?
...läinud talle appi, kui olid märganud, kui kandilised sõbrad tal autos istusid?
...roninud kokkutulekul jommispäi oma telki, ärgates aga leidnud, et oled hoopis kellegi teise telgis?
...läinud tibiga tsikliga sõitma ja hiljem mitte rääkinud talle, et ta teksad on ketiõliga koos?
...imestanud, miks ta sulle enam ei helista?
...sõitnud üle kassi ja pärast kangutanud seda pool päeva välja tsikli karteri ja karterikaitse vahelt?
...sõitnud kodunt välja ilma vihmariietuseta ja _pole_ saanud vihma?
...läinud tsikli-pubisse ja peale seal poolt tundi veedetud aega avastanud, et seal pole ühtegi naissoost isikut ja ainuke tsikkel pubi ees on sinu oma?
...läinud WC-sse peale lõunasööki potentsiaalse ämma-äiaga ja avastanud, et su habe on täis surnud kärbseid?
...kokku puutunud autojuhiga, kes on seletuskirjas politseile kirjutanud: "Ma ei näinud mootorratturit lähenemas, kui ma teele välja keerasin, aga ta kihutas. Ma tean seda, sest ma nägin teda väga kiiresti lähenemas, kui ma teele keerasin.!?
...imestanud, miks filmides mootorratturid kunagi ei higista kiivris pead rasvaseks?
...täitnud esikahvli õliga ja siis vajutanud selle kokku, et proovida, kuidas see nüüd tundub?
...soovinud, et oleksid enne korgid torude otsa tagasi pannud?
...kinnitanud esipidurikettale luku ja vahetult seejärel meenutanud, et selle võti ripub kodus köögis naela otsas?
...uskunud varuosade müüjat, kes ütles: "Sinu osad on kohal homme, tegelen selle asjaga isiklikult.!?
...mõelnud: "Pingutan seda polti veel pool tiiru kindluse mõttes...ja oh üllatust…!?
...kuulnud ja tundnud, kuidas kärbes töötab sinu kõrvas 12000 pöördega, ise samal ajal kiivrit kandes?
...piinlikult korrektselt kruvinud kokku mootori, seejärel avastanud karteripoolte vahelise tihendi töölaualt?
...unustanud üles tõsta külgjalga?
...unustanud alla lasta külgjalga?
...leidnud, et adrenaliin on kuum, kiire ja lõhnab... kuidagi tuttavalt?
...oksendanud kogemata oma tsiklile ja siis võitnud kokkutulekul parima värvilahenduse auhinna?
...kohanud vanema Guzzi omanikku, kes EI käivita oma tsiklit kruvikeerajaga ja sädemepilves?
...näinud kogu oma elu libisemas silme eest läbi ja mõelnud ise samal ajal: "Pea nüüd, ära meenuta SEDA lõiku!!?
...mõistnud, et oli päris hea, et sa ei püsinud oma semuga samas tempos, kui avastad ta koos tsikliga kurvis teeäärses metsas?
...proovinud oma VTR-i vihmaga 180 km/h ja saanud veidi pahaseks, nähes neid autode piduritulesid liginemas _väga_ kiiresti?
...saabunud koju sinikaga rinnakorvil, mille tekitas tundmatu lendav objekt?
...lõpetanud suhte naisterahvaga, sest ta irises kogu aeg su kurvisõidu tehnika pärast?
võetud: www.5000tsiklilinki.ee -st.
...imestanud 15 minutit, miks su tsikkel ei käivitu ja siis avastanud, et Stop-lüliti on sees?
...sõitnud paagi reservini tühjaks just sel hetkel, kui oled jõudnud pikast haagisega rekkast möödasõiduga poole peale?
...sõitnud 10 km udus kiirusega 20 km/h ja siis avastanud, et hoopis kiivri visiir on udune?
...üritanud kunagi kohalt võtta, kui esiratta pidurikettal on lukk peal?
...saanud otsaette mesilasega kiirusel 110 km/h?
...imestanud, kui palju kollast ja rohelist löga võib üks mesilane sisaldada?
...vahetanud käigu alla selle asemel, et vahetada üles, ise samal ajal poosetades oma semude ees?
...pannud tsiklile külge külgkorvi ja vahetult seejärel tankima minnes sõitnud selle puruks vastu bensujaama kalonkat?
...viibanud vastusõitvale tsiklile 160 km/h ja nihestanud sellega oma õla?
...viibanud tuttavale Harley-mehele ja seejärel avastanud, et see on hoopis tuttav raamatukogutöötaja Intruderil?
...meenutanud, et telk jäi pakiraamil kinnitamata, samal ajal peeglist nähes seda kaduvat taga sõitva auto rataste alla?
...vahetanud korraks tsikleid oma parima sõbraga ja siis esimese 50 m peal pannud tema uue uhkusega külje maha?
...külmetanud nii kõvasti, et ei saa tsikli seljast maha?
...näinud ketti tulevat eessõitval tsiklil maha ja lendavat sinu pea lähedalt mööda?
...sõitnud nii,et gaasitross katkeb ja gaas jääb täiega peale?
...sõitnud sisse autole, teinud üle lenksu kolmekordse salto, kerinud siis end rõngasse ümber bussipeatuse posti ja seejärel kuulnud sõbralikku küsimust: "Kas teiega on kõik korras..?!?
...üritanud küsijale murtud käega pasunasse anda?
...ärganud hommikul koduõuel näoli murul lebades, olles eelmisel õhtul olnud peol, sealjuures leidnud, et su tsikkel on pargitud korrektselt kõnnitee äärde, kraan kinni, tuled ja süüde väljas?
...näidanud näppu sulle ägedalt zhestikuleerivale autojuhile ja siis avastanud, et üks püksisäär on leegitoru küljest seletamatul kombel tuld võtnud?
...peale sõitu külma ilmaga roninud tsikli seljast maha, et tervitada tuttavat naisterahvast, omal nina sisu sujuvalt üle näo laiali määrdunud?
...näinud, kuidas keegi autoomanik manööverdab sinu tsiklit, et oma auto parkimiseks ruumi teha?
...läinud talle appi, kui olid märganud, kui kandilised sõbrad tal autos istusid?
...roninud kokkutulekul jommispäi oma telki, ärgates aga leidnud, et oled hoopis kellegi teise telgis?
...läinud tibiga tsikliga sõitma ja hiljem mitte rääkinud talle, et ta teksad on ketiõliga koos?
...imestanud, miks ta sulle enam ei helista?
...sõitnud üle kassi ja pärast kangutanud seda pool päeva välja tsikli karteri ja karterikaitse vahelt?
...sõitnud kodunt välja ilma vihmariietuseta ja _pole_ saanud vihma?
...läinud tsikli-pubisse ja peale seal poolt tundi veedetud aega avastanud, et seal pole ühtegi naissoost isikut ja ainuke tsikkel pubi ees on sinu oma?
...läinud WC-sse peale lõunasööki potentsiaalse ämma-äiaga ja avastanud, et su habe on täis surnud kärbseid?
...kokku puutunud autojuhiga, kes on seletuskirjas politseile kirjutanud: "Ma ei näinud mootorratturit lähenemas, kui ma teele välja keerasin, aga ta kihutas. Ma tean seda, sest ma nägin teda väga kiiresti lähenemas, kui ma teele keerasin.!?
...imestanud, miks filmides mootorratturid kunagi ei higista kiivris pead rasvaseks?
...täitnud esikahvli õliga ja siis vajutanud selle kokku, et proovida, kuidas see nüüd tundub?
...soovinud, et oleksid enne korgid torude otsa tagasi pannud?
...kinnitanud esipidurikettale luku ja vahetult seejärel meenutanud, et selle võti ripub kodus köögis naela otsas?
...uskunud varuosade müüjat, kes ütles: "Sinu osad on kohal homme, tegelen selle asjaga isiklikult.!?
...mõelnud: "Pingutan seda polti veel pool tiiru kindluse mõttes...ja oh üllatust…!?
...kuulnud ja tundnud, kuidas kärbes töötab sinu kõrvas 12000 pöördega, ise samal ajal kiivrit kandes?
...piinlikult korrektselt kruvinud kokku mootori, seejärel avastanud karteripoolte vahelise tihendi töölaualt?
...unustanud alla lasta külgjalga?
...leidnud, et adrenaliin on kuum, kiire ja lõhnab... kuidagi tuttavalt?
...oksendanud kogemata oma tsiklile ja siis võitnud kokkutulekul parima värvilahenduse auhinna?
...kohanud vanema Guzzi omanikku, kes EI käivita oma tsiklit kruvikeerajaga ja sädemepilves?
...näinud kogu oma elu libisemas silme eest läbi ja mõelnud ise samal ajal: "Pea nüüd, ära meenuta SEDA lõiku!!?
...mõistnud, et oli päris hea, et sa ei püsinud oma semuga samas tempos, kui avastad ta koos tsikliga kurvis teeäärses metsas?
...proovinud oma VTR-i vihmaga 180 km/h ja saanud veidi pahaseks, nähes neid autode piduritulesid liginemas _väga_ kiiresti?
...saabunud koju sinikaga rinnakorvil, mille tekitas tundmatu lendav objekt?
...lõpetanud suhte naisterahvaga, sest ta irises kogu aeg su kurvisõidu tehnika pärast?
võetud: www.5000tsiklilinki.ee -st.
Viimati muutis Laisaar, 16 Apr 2004, 12:44, muudetud 1 kord kokku.
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
-
chemic
...imestanud 15 minutit, miks su tsikkel ei käivitu ja siis avastanud, et Stop-lüliti on sees? -seda on minuga juhtunud, rattaks oli Jawa. olin ikka päris
kui aru sain milles asi..
...üritanud kunagi kohalt võtta, kui esiratta pidurikettal on lukk peal? Seda olen ka korra proobinud, õnneks märja rohu peal ja jagasin kohe välja mis valesti on..
...imestanud, kui palju kollast ja rohelist löga võib üks mesilane sisaldada? no seda on meie kõigiga juhtunud ma arvan.
...unustanud üles tõsta külgjalga? Seda juhtus jawa aegadel ikka korduvalt.. kui sõbraga sõitsime siis üks ikka näitas teisele, üksi sõites tuletas jalg ennast ise esimeses korralikus vasakkurvis meelde..
Õnneks on Honda corporation selle peale mõelnud ja enam seda ei saa juhtuda. 
...üritanud kunagi kohalt võtta, kui esiratta pidurikettal on lukk peal? Seda olen ka korra proobinud, õnneks märja rohu peal ja jagasin kohe välja mis valesti on..
...imestanud, kui palju kollast ja rohelist löga võib üks mesilane sisaldada? no seda on meie kõigiga juhtunud ma arvan.
...unustanud üles tõsta külgjalga? Seda juhtus jawa aegadel ikka korduvalt.. kui sõbraga sõitsime siis üks ikka näitas teisele, üksi sõites tuletas jalg ennast ise esimeses korralikus vasakkurvis meelde..
.... võtnud lahti kogui süüte süsteemi (algosadeks, kontrollinud reguleerinud ja kokku tagasi sättinud seejärel tõsiselt karbussi kallale asunud ja alles seejärel avastanud, et hoopis õhuklapp on kinni
ja kogu probleem selles hoova asendis peitus 
Kui und ei tule loen lambaid ja nende 125cm3 postitusi
-
Jawataja
imestanud 15 minutit, miks su tsikkel ei käivitu ja siis avastanud, et Stop-lüliti on sees.
Jah, kuigi tegui oli salalukuga.
Lisaks olen pingutanud katsunud vaadanud kõik tihendid üle, et kust kohast ikkagi lisaõhku peale saab. Teelikult jäi gaasitross aegajalt kinni hoopis. Irw, kui seaks end vihastasin.
Jah, kuigi tegui oli salalukuga.
Lisaks olen pingutanud katsunud vaadanud kõik tihendid üle, et kust kohast ikkagi lisaõhku peale saab. Teelikult jäi gaasitross aegajalt kinni hoopis. Irw, kui seaks end vihastasin.
-
Hundike
Enne, kui panin oma masina lume langedes garaashi (seisis töö juures hoovi peal) oli sihuke lugu: astusin ligi, avasin kraani, uputasin, andsin kolm korda vänta, keerasin süüte sisse ja vänta! Ja seda
imestust, et ei käivitunudki! Tallasin siis hullult vänta ja vänta ja ei midagi. Lõpuks taipasin vaadata bensu paaki. Loomulikult oli see mitte lihtsalt tühi, vaid täiesti kuiv
!
Hiljem selgus, et maaler, kes mu autot värvis ja kellele ma preemiaks lubasin rattaga sõita, oli kraani lahti unustanud. Ja paar päeva hiljem talle meenus, et kraan peab olema kinni, mille peale ta läks ja sulges kraani. Aga seks ajaks oli paak tühjaks nirgunud. (nimelt lahtise kraaniga jookseb mu rattal vaikselt küte minema).
Hiljem selgus, et maaler, kes mu autot värvis ja kellele ma preemiaks lubasin rattaga sõita, oli kraani lahti unustanud. Ja paar päeva hiljem talle meenus, et kraan peab olema kinni, mille peale ta läks ja sulges kraani. Aga seks ajaks oli paak tühjaks nirgunud. (nimelt lahtise kraaniga jookseb mu rattal vaikselt küte minema).
-
puhh
- Tsikkel: 90º V2
- Kontakt:
Re: Väljavõtteid tsiklimehe päevikust...
Tõenäoliselt juhtub see kõigi tsikliomanikega varem või hiljem.Motopaks kirjutas:Muide, kas oled kunagi...
Ketti ei ole veel kohanud, küll aga eessõitev veokas on kastist puistand killustiku, mis asfaldi peal meeletu kiirusega sinu poole kepslevadJa siis pikku kiivrit lajatab
![]()
Õnneks mul pidurilukk, mida saab avada ja sulgeda ainult võtmega st võti tuleb välja ainult siis kui lukk on kinni.
Jepp, istme ühe kinnituskruvi panin nii nahka.
Proovinud sõiduajal ühe käega eemale peletada kiivri alla pugenud satikaid, kes ronivad mööda visiiri ja pead. Ja siis võimalikult kiiresti pidurdada, et kiiver peast saada, kuna mingid tundmatu suurusega (ja kahtlaselt tuttava triibulise mustriga) putukad lendasid avatud visiiri alt sisse.
Uuemad rattad suretavad ennast käigu sissepaneku peale välja, kui külgjalg üles tõstetud pole.puhh kirjutas:...unustanud üles tõsta külgjalga?
Tõenäoliselt juhtub see kõigi tsikliomanikega varem või hiljem.![]()
Mina näiteks üritasin tükk aega seda probleemi ravida (et kohapealt käiku sisse pannes ratas välja sureb), pingutasin siduritrossi (mille käigus see keset Tallinna kesklinna katki läks) ja tegin sada muud imet, enne kui avastasin, et see külgjala ülestõstmise andur korralikult kontakti ei andnud.
TransAlp '02
-
Vagabond
-
biohazard
Selline juhtum:
Sõitisin sügisel mööda Vana-Haapsalu maanteed Risti suunas, oli pime, kergelt tibas vihma ja üldse oli vaateväli täielikult mittearusaadav, ühel hetkel käis ilge matakas vastu rindkere, tume müts. Aru ei saanud kes või mis. Sõitsin edasi rahulikult, kuid tunnen, et nagu kõhu ja paagi vahel on mingi asjapulk, seiskasin apastraadi. Ennäe põrgulist! Vaene nahkiire poisu oli end vastu mu kere uimaseks kimand. Viisin ta metsa tagasi
vot tak! Tervitusi talle ja proovi ikka õhuruumi eeskirjadest kinni pidada 
selline juhtum siis
Sõitisin sügisel mööda Vana-Haapsalu maanteed Risti suunas, oli pime, kergelt tibas vihma ja üldse oli vaateväli täielikult mittearusaadav, ühel hetkel käis ilge matakas vastu rindkere, tume müts. Aru ei saanud kes või mis. Sõitsin edasi rahulikult, kuid tunnen, et nagu kõhu ja paagi vahel on mingi asjapulk, seiskasin apastraadi. Ennäe põrgulist! Vaene nahkiire poisu oli end vastu mu kere uimaseks kimand. Viisin ta metsa tagasi
selline juhtum siis
Kiirusel 160 km/h pääsuke vastu kiivrit lennanud.
160 pealt mootor kokku jooksnud.
Sooritanud möödasõitu Poola kitsal ja auklikul teel ning sinust omakorda millimeetrise täpsusega veel mööda söitmas auto u. 200-ga.
Tsikliga slepis olles äkitselt kõhuli visanud.
Või siis sõitmast tulles olnud nii külmunud et ei suuda uksevõtitki keerata.
160 pealt mootor kokku jooksnud.
Sooritanud möödasõitu Poola kitsal ja auklikul teel ning sinust omakorda millimeetrise täpsusega veel mööda söitmas auto u. 200-ga.
Tsikliga slepis olles äkitselt kõhuli visanud.
Või siis sõitmast tulles olnud nii külmunud et ei suuda uksevõtitki keerata.
-
puhh
- Tsikkel: 90º V2
- Kontakt:
Mingil x-kiirusel tuvi vastu kiivrit lennanud, tüdruk selja tagant togimas, et miks ma nii imelikult roolis kargan (kaitstes teda ta lihtsalt ei näinud, mis asi vastu mu kiivrit kõmatas).
Ööisel maanteel määrinud sääskede ja muude putukate seguse löga ilma veeta mööda visiiri laiali, lootuses, et nähtavus paraneb, aga võta näpust
.
Augustikuu pimedal õhtul, tüdruk selja taga, avastanud, et tsikli valgusvihku satub kellegi autolt pärit summuti (selline paarimeetrine toru), mis risti tee peal ja reageerimiseks aeg olematu ning siis möödunud takistusest millimeetrite kauguselt.

Ööisel maanteel määrinud sääskede ja muude putukate seguse löga ilma veeta mööda visiiri laiali, lootuses, et nähtavus paraneb, aga võta näpust
Augustikuu pimedal õhtul, tüdruk selja taga, avastanud, et tsikli valgusvihku satub kellegi autolt pärit summuti (selline paarimeetrine toru), mis risti tee peal ja reageerimiseks aeg olematu ning siis möödunud takistusest millimeetrite kauguselt.
-
Külaline
Vat stopplüliti pärast põle imestand, ent pisukese analoogiaga veelgi vastikum lugu sattus kord küll.Motopaks kirjutas:Muide, kas oled kunagi...
.
Pärast pikka, pikka seismist ja remonteerimist sõbra ratta kokku pannud, kaunil õhtal üritasin seda siis ka käima saada, et semule hommikuks kena üllatuse teha. Tõin mina benssu ja tankisin ja laadisin akut jms. Ei jaksand ikka starteriga käivitada. Mina, maakas ei viitsind oodata, kunas aku niipalju laetud saab ja otsustasin vägisi. Hirmus õhinas, nigu olin, lükkasin aga ratta reipasti tallist välja ja teepeale. Et väheke nigut ülesmäge ja säält alla veeredes ehk jooksutab käima. Loll optimist, poole mäe peal arvasin paremaks kui poleks proovind, siiski lükkasin üles välja, puhkasin terake ja tulin siis alla. Korraks nigu oleks lubanud ka, aga ei midagi. Mina, loll lükkasin selle eluka korra veel mäkke, u.60m ja veelkord alla, taas sama lugu. Sedakorda lasin selle koleduse talli tagasi veereda ja seisma. Käpp värisedes ja põlv tudisedes, vaatasin siis rattaraamatut ja sain teada, et seesinane monstrum tiba rohkem kui neli korda mu enese kehakaalu ületas. Oksendada oleks taht. Veel rohkem oleks seda tahtnud järgmisel hommikul kui kutt tuli kohale, avas BENSUKRAANI ja ratta nupust käima pani. Vat sihuke lugu siis suurest õhinast, imestamiseks ei jätkund tol õhtal enam jaksu.
Tervisid. Ivar
Ps. ratas oli 62a. "Duo Glide"
-
Torpedo
- Tsikkel: Ural Solo '06
- Kontakt:
Olen andnud hullumoodi vänta ja mitte käima saanud, seejärel lükanud tsikli 100m kaugusele koju ning avastanud, et stopplüliti on peal;
...unustanud toe üles lasta ja sädemevihmas vasakkurvi võtnud;
...sõbra pool maal sõbra vana Jawat 10 min käivitanud ja siis avastanud, et süüde pole sees (vanal käib süüde teistmoodi kui minu 634-l);
...kell 12 öösel unise peaga rooliluku peale unustanud ja punni andnud (ise jäin koperdades püsti, aga ratas käis kohe mauhti alt ära pikali - õnneks on laibakad);
...hommikul tööle kiirustades paagi tühjaks sõitnud (tsiklit kallutades sai paagi põhjast veel benssu kätte, uputasin karbussi ja jooksin, kuni käivitus ja sai jälle 100m sõita - sedasi läbisin viimased paar kilomeetrit ja hilinesin kõigest 30min);
...hommikul tööle kiirustades kaotanud ühe summuti ja selle süles koju tagasi viinud
;
...hommikul küla pealt tööle kiirustades avastanud, et aku on öö jooksul ise tühjenenud (30 min käimajooksmist parklas nii et veremaitse suus);
...hommikul Jõgevatrefilt otse Tallinnasse tööle kiirustanud ja hullult punni keeranud ning avastanud, et Jawa ront EI JOOKSNUDKI kokku
;
...lõhkunud tee peal gaasitrossi, teinud pool tundi hookus-pookust ja saanud trossijuppi käsitsi sikutades koju sõidetud
;
...saanud putukaga otsaette;
... saanud linnusitaga päris mitmesse kohta;
...saanud paduvihmas vastutulevalt veokilt sellise lahmaka vett krae vahele, et koju jõudes ühtki kuiva hilpu seljas ei leidnud;
Etc etc etc...
...unustanud toe üles lasta ja sädemevihmas vasakkurvi võtnud;
...sõbra pool maal sõbra vana Jawat 10 min käivitanud ja siis avastanud, et süüde pole sees (vanal käib süüde teistmoodi kui minu 634-l);
...kell 12 öösel unise peaga rooliluku peale unustanud ja punni andnud (ise jäin koperdades püsti, aga ratas käis kohe mauhti alt ära pikali - õnneks on laibakad);
...hommikul tööle kiirustades paagi tühjaks sõitnud (tsiklit kallutades sai paagi põhjast veel benssu kätte, uputasin karbussi ja jooksin, kuni käivitus ja sai jälle 100m sõita - sedasi läbisin viimased paar kilomeetrit ja hilinesin kõigest 30min);
...hommikul tööle kiirustades kaotanud ühe summuti ja selle süles koju tagasi viinud
...hommikul küla pealt tööle kiirustades avastanud, et aku on öö jooksul ise tühjenenud (30 min käimajooksmist parklas nii et veremaitse suus);
...hommikul Jõgevatrefilt otse Tallinnasse tööle kiirustanud ja hullult punni keeranud ning avastanud, et Jawa ront EI JOOKSNUDKI kokku
...lõhkunud tee peal gaasitrossi, teinud pool tundi hookus-pookust ja saanud trossijuppi käsitsi sikutades koju sõidetud
...saanud putukaga otsaette;
... saanud linnusitaga päris mitmesse kohta;
...saanud paduvihmas vastutulevalt veokilt sellise lahmaka vett krae vahele, et koju jõudes ühtki kuiva hilpu seljas ei leidnud;
Etc etc etc...
I'm not a gynecologist, but I'll take a look.
-
Külaline
Tõugates edasi, tagasi oma mitusada meetrit ja avastades et piipu pole peal
.Ja 250-sel Z-il 2 käigu juures punn põhjas ja gaas maha ei tule, oi see hääl mida tsikkel välja ajas ajab siiamaani judinad peale ja juuksed püsti, kuna piibu mahavõtmisel saadud elekter siiani sees.Ja siis veel neid tohutuid marke mida rahvarohketes kohtades maha pandud kui eputamiseks läind on: üle nipli käidud (kussjuures ka trikega), välja suretatud, kett maha tulnud, kontroll kaotatud .. ei tulegi kõik kohe meelde
hmm... pane siis siia oma pilt ja nimi kahh... siis saame sulle häbi-äbi teha....Anonymous kirjutas:Ja siis veel neid tohutuid marke mida rahvarohketes kohtades maha pandud kui eputamiseks läind on: üle nipli käidud (kussjuures ka trikega), välja suretatud, kett maha tulnud, kontroll kaotatud .. ei tulegi kõik kohe meelde
-
Tiu
Minule (kui peamiselt tagaistujale) pakkus väga palju põnevust
juhus, kui ühel palaval päeval Tartus ringi kimades sattus minu lühikestes pükstes sohvri püksisäärde mesilane või herilane, kes väga strateegilisse kohta kohe ka nõela sisse lõi.....
Lenksu mees muidugi jäi, aga oli tükk aega väga huvitavas tujus... Mina pidin küll suurest naerust taguotsa pealt maha kukkuma - ehkki muidugi pole ilus teise õnnetust naerda
Teine lugu juhtus ka Tartus. Tulime Jõgevalt Treffilt ja otsustasime enne koju, Saaremaale sõitmist Tartus natuke tsiviileluga kohaneda. Ilm oli väga ilus, jäime puhtast harjumusest sõbranna aeda telkima. Tsikli tõmbasime telgi kõrvale hargi peale, et ta oleks ikka ilusti kuuldeulatuses. Aga öösel tõusis meeletu äikesetorm. Igavene kift - paduvihm, välgud sähvisid, telk laperdas, õunad kukkusid mütaki ja mütaki telgi katusele.... Very sexi igatahes pealekauba!
Hommikul siras jälle päike... aga telgist välja pugedes avanes meile õudne pilt: et vihm oli maa pehmeks leotanud, vajus ratta jalg muidugi alt ära. Ja ratas ei olnud isegi mitte külili, vaid kuidagi kummuli - nii et kõik, mis kusagilt välja voolata andis, oli seda ka teinud.... Ja kõik kohad, mis märjaks võisid saada, seda ka täiega olid.
Puhusime oma armsale rattale siis pool päeva peale, palusime ja anusime - ja ilma suuremate tõrgeteta viis ta meid õhtuks Saaremaalegi.....
Tõeline sõber
Teine lugu juhtus ka Tartus. Tulime Jõgevalt Treffilt ja otsustasime enne koju, Saaremaale sõitmist Tartus natuke tsiviileluga kohaneda. Ilm oli väga ilus, jäime puhtast harjumusest sõbranna aeda telkima. Tsikli tõmbasime telgi kõrvale hargi peale, et ta oleks ikka ilusti kuuldeulatuses. Aga öösel tõusis meeletu äikesetorm. Igavene kift - paduvihm, välgud sähvisid, telk laperdas, õunad kukkusid mütaki ja mütaki telgi katusele.... Very sexi igatahes pealekauba!
Hommikul siras jälle päike... aga telgist välja pugedes avanes meile õudne pilt: et vihm oli maa pehmeks leotanud, vajus ratta jalg muidugi alt ära. Ja ratas ei olnud isegi mitte külili, vaid kuidagi kummuli - nii et kõik, mis kusagilt välja voolata andis, oli seda ka teinud.... Ja kõik kohad, mis märjaks võisid saada, seda ka täiega olid.
Puhusime oma armsale rattale siis pool päeva peale, palusime ja anusime - ja ilma suuremate tõrgeteta viis ta meid õhtuks Saaremaalegi.....
Tõeline sõber
... IZ49 rooli friktsiooni kahe käega kinni keeranud, et ikka kõik sõbrad veenduksid KUI äss sa oled ( et maanteel selline minek, et friktsioon kindlasti kinni ja juhtimine ainult kallutamisega, siis on "nagu Lembit Teesalu"), seejärel 4km mööda kruusateed ülbe näoga sõitmist ning pööre männimetsas kulgevale jalgrajale eesmärgiga jõuda supelranda.
No puude vahel slaalomit lastes tuli KOHE meelde, et friktsioon sai ju tuusamise eesmärgil kinni keeratud
Küllap on mändidele tänapäevaks juba uus koor peale kasvanud.
Kes ei tea, mis asi rooli friktsioonpidur oli, siis kujutage endale, ette, et keevitate esihargi laagrite juurest raami pudeli külge kinni ja lähete sõitma
Seejuures oled ise 14...15 aastat vana, düstroofse kehaehitusega ja kaks jalga korraga sadulast maha ei ulatu.
No puude vahel slaalomit lastes tuli KOHE meelde, et friktsioon sai ju tuusamise eesmärgil kinni keeratud
Kes ei tea, mis asi rooli friktsioonpidur oli, siis kujutage endale, ette, et keevitate esihargi laagrite juurest raami pudeli külge kinni ja lähete sõitma
-
hovard
Tallinna hipodroomil mai pühade paiku laupäevasel treeningsõidul Rattaks ESO 500 (hilisem JAWA) mootori kütusena kasutati metanooli e.tehnilist piiritust. Tagasirge lõpus tahaks korraks gaasi maha võtta et siis täiega kurvi minna kuid tsikkel ei tee teist nägugi. Panin siis täiega.Kiirus kuskil 130 kmh.Käe külge käis tol ajal nn. avarii stopp lüliti mis kukkumise puhul mootori välja suretas. Järgmisel sirgel tõmbasin stopp lüliti välja. Kuna neil siklitel kasutati õhufiltri asemel nailon sukka, siis selgus asja lähemal uurimisel et mootor oli selle saatana suka karbussi sisse imenud ja see oli gaasi siibri vahele kinni sulanud. Pärast treener ütles ,et seekord tuli mul see kurv väga hästi välja. Hea et ta ei näinud, et mul juuksed kiivri all ikka veel püsti olid.
Aga aasta oli siis 1977.
-
Raibert
Kah üks pisiämber!
Käisime Haanjas Munamäe otsas teatris. Oli täitsa hea tükk metsavendadest, Laari kirjutatud asi. Tagasi tulles võtsin mingist Võru salabensukast nestet peale ja panime ühe soojaga Värskasse.
Hommikul suur valu hakata Tallinna kimama aga raudruun, va ei tee kõssugi. Esimene mõte oli kohe, et signa jupsib jälle (ennegi tiba jamanud) ega midagist - kontrollisime signa üle, natuke laadisime akutki (sai ju käitamise peale kogu aku sisu välja käitatud). Resultaat ikka - keskmine näpp. Jebisime terve päeva ja õhtuks sai otsustatud, et ratas jääb sinna ja ma tulen kastiga talle järgi. Nädala pärast oligi ratas kodus.
Kogunes siis suur konsiilium ratta tervislikku viga tuvastama. Käidi kõik võimalikud ja võimatud versioonid läbi nii teoorias, kui ka praktikas. Ikka midagi!! On ju mootorratta raudne reegel - kui on elektrit (sädet), bensiini siis peab igasugune aparaat käima minema!!
Mõtlesin siis, et vaatan bensiini filtrit ka nii igaks juhuks.
Ja, oi bljääd, minu suureks üllatuseks oli filter silmini veetaolist ollust täis, nii, et bensiin lihtsalt ei mahtunud mööda. Kurat, lihtne viga aga nussi terveks nädalaks.
Nüüd olen kõigile chopperimeestele soovitanud hoida kusagil kotis lisa kütusefiltrit, et ei peaks sellise jama pärast teele jääma.
Ja kokkuvõtteks läks see lihtne filter (ca 20.-EEK) maksma mulle 2000.-krooni. ÕPPIGE TEISTE VIGADEST!!!
Hommikul suur valu hakata Tallinna kimama aga raudruun, va ei tee kõssugi. Esimene mõte oli kohe, et signa jupsib jälle (ennegi tiba jamanud) ega midagist - kontrollisime signa üle, natuke laadisime akutki (sai ju käitamise peale kogu aku sisu välja käitatud). Resultaat ikka - keskmine näpp. Jebisime terve päeva ja õhtuks sai otsustatud, et ratas jääb sinna ja ma tulen kastiga talle järgi. Nädala pärast oligi ratas kodus.
Kogunes siis suur konsiilium ratta tervislikku viga tuvastama. Käidi kõik võimalikud ja võimatud versioonid läbi nii teoorias, kui ka praktikas. Ikka midagi!! On ju mootorratta raudne reegel - kui on elektrit (sädet), bensiini siis peab igasugune aparaat käima minema!!
Mõtlesin siis, et vaatan bensiini filtrit ka nii igaks juhuks.
Ja, oi bljääd, minu suureks üllatuseks oli filter silmini veetaolist ollust täis, nii, et bensiin lihtsalt ei mahtunud mööda. Kurat, lihtne viga aga nussi terveks nädalaks.
Nüüd olen kõigile chopperimeestele soovitanud hoida kusagil kotis lisa kütusefiltrit, et ei peaks sellise jama pärast teele jääma.
Ja kokkuvõtteks läks see lihtne filter (ca 20.-EEK) maksma mulle 2000.-krooni. ÕPPIGE TEISTE VIGADEST!!!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.