Kanna varustust!!!

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
pez
Tsikkel: Yamaha R1, KTM 530 EXC

Kanna varustust!!!

Lugemata postitus Postitas pez »

Soovitan kõigil kel vähegi võimalust kanda varustust. Ise tegin kuu aega tagasi tõsise avarii ja puudusid sõidu saapad ja nüüd istun kodus jalg küll alles õnneks aga jalga läbistab raud toru ja arstide sõnul ma kõndima hakkan aga jooksma vist mitte. Avarii ajal olid õnneks seljas tagi ja kindad mis päästsid üla keha vigastustest.
Kui linna pilti vaadata siis paljud sõidavad lühikeste pükstega ja tee särkidega. Millest küll mõeldakse et nii sõitma minna. Eesti liikluses ei pea enam ise süüdi olemagi et liiklus õnnetusse sattuda. Mina sain oma õppetunni kätte ja enam ilma varustuseta ei sõida. Sõita saan alles järgmine aasta, pole just kõige parem hooaja algus või mis???

Kui keegi veel ei ole aru saanud et tuleb ikka varustust kanda siis selline näeb välja minu jalg praegu:

http://www.foto24.ee/album/20161/s8

Õppige teiste vigadest selle asemel, et neid ise teha!!!
Viimati muutis pez, 20 Juun 2007, 14:14, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

IvarSiim

kas?

Lugemata postitus Postitas IvarSiim »

Kas keegi pani ette sulle või küljelt?
Mis siis endal jalas olid?
Tõsine asi tegelt jah.
siim
Kasutaja avatar

etv 1000

Lugemata postitus Postitas etv 1000 »

Siin kohal võiks ülespanna ka ka mõne magusa video kuidas bike mehed wheeliet tehes 120 km pealt ennest sellili tõmbavad ning kandes lühikest särki ja
pükse kuni peatumiseni lohisevad.
aii sealt tuleb mõnusat kõrbenud liha lõhna (crash)
kahjuks pole aga endal hetkel sellist käepärast.
elu on liiga lühike et, seda poole gaasiga läbida.
Kasutaja avatar

Oil-Cooled
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Oil-Cooled »

etv 1000 kirjutas:
Siin kohal võiks ülespanna ka ka mõne magusa video kuidas bike mehed wheeliet tehes 120 km pealt ennest sellili tõmbavad ning kandes lühikest särki ja
nagu see ärplev neeger?

BMW R100RS
Varem: CB750K6, K75S, Katana/GSXR hübriid, GSX1100S Katana, XJ600, GPZ900R, GSX600F, GSXR750

-Reload-

Lugemata postitus Postitas -Reload- »

Millist varustust soovitate suvel kanda :?:
Tagiga hakkab ju palav :!:

Serengeti
Tsikkel: Z750 ; KX250F

Lugemata postitus Postitas Serengeti »

http://youtube.com/watch?v=RnSYKXZkrO8& ... ed&search=
Veel üks aga terve internet on täis selliseid videosid.
Kasutaja avatar

Oil-Cooled

Lugemata postitus Postitas Oil-Cooled »

-Reload- kirjutas:
ma sõidan alati nahktagiga, olgu 30 kraadi või rohkem. Niikaua kui liigud pole viga midagi. Lisaks võid ju suveks perforeeritud nahast tagi osta.

BMW R100RS
Varem: CB750K6, K75S, Katana/GSXR hübriid, GSX1100S Katana, XJ600, GPZ900R, GSX600F, GSXR750

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 697 korda
Tänatud: 458 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Oil-Cooled kirjutas:
etv 1000 kirjutas:
nagu see ärplev neeger?
Ja neeger saigi "valgeks"!

Tegelikult head paranemist ja tegelikult on inimkond kiiremaks edasiliikumiseks rattad ja mootori leiutanud!

edu
Saadetud kettaga lauatelefonist!

-Reload-

Lugemata postitus Postitas -Reload- »

Aga kuids on lood nahktagi turvalisusega? Kui nahktagi seljas kas siis kaitsmeid on vaja? Ja mis pükse te suvel sõitmise ajal kannate?
Ise sõidan teksadega aga ma ei ole kindel palju neist kukkumisel abi oleks :roll:
Kasutaja avatar

Freaksmart
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Freaksmart »

-Reload- kirjutas:
Kannan sellist ja 30 kraadi pole ka probleem.
http://www.louis.de/_4040487396f1183d80 ... dviews.php
Jawa 634 (15kw); Jawa 638 (17kw); Suzuki GS500E (34kw); Hyosung GT650 (60kw); BMW F800S (63kw)
Kasutaja avatar

motoratsutaja
Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450

Lugemata postitus Postitas motoratsutaja »

Oleneb mis tagi on, kui spets sõidutagi siis väga hea, nahk kaitseb hästi isegi tavaline tagi ikka paremini kui T-särk. Teksapükstest väga palju abi pole paar sek. võibolla kaitseb p...t kauem. Tasuks ikkagi muretseda õige sõiduvarustus kui elu ja tervis kallis. Mina soovitan kanda täiskomplekti, püksid, jope, kindad, kiiver, saapad. On jah sigapalav, endal on tekstiilist riided ja ilma tuulutus luku avadetta, kui ikka 28 krradi ja tuulevaikus, siis on seistes palav, sõites on enam vähem. Palav palavuseks, käid dussi all 5 min ja korras, muidu ei käi võibolla enam kunagi mitte kuskil ja mitte oma lollusest, vaid sellest et keegi tagant selga sõitis või ette või meie p..ses teedel kuhugi auku jne jne. Eks igaüks ise teab loomulikult, kas riskib oma tervisega või higistab veidi ja on oht väiksem oma nahk ja muu terveks jätta. Ja palavaga ei pea ju tsikli selga ronima kui ei meeldi vaid piritale ja kõrini merre hoopis :wink:
Viimati muutis motoratsutaja, 14 Juun 2007, 21:12, muudetud 1 kord kokku.

M.K.

Lugemata postitus Postitas M.K. »

-Reload- kirjutas:
võrkjope (mesh jacket).
Esmalt on keeruline harjuda sellise asja ostmise mõttega, aga pärast ei jõua ennast ja usinaid tootearendajaid ära kiita.
Algul olid nad nii ja naa, aga praegu tehakse neid väga korralikke.
Ei taha reklaami teha, aga vt. nt. RevIt! AirForce ja Air jopesid.
Kasutaja avatar

ronrix
Tsikkel: Honda VTX 1800 C

Lugemata postitus Postitas ronrix »

Hei.
Mina sõidan linnas alati tagiga (nahast). Korra on see mind ka suurematest kriimustustes ja võibolla isegi luumurrust päästnud. (kaitsmed ikka kenasti sees).
Krt nagu eided palav palav- kas ei käi lukud lahti ? Mina lasen nii randme ümbert kui ka eest vähe lukku lahti ja tuul käib kenasti läbi. Fooritaga seistes pole nii kui nii vahet. Kui väljas körvetab siis on kuum seista nii tagiga kui tagita :?
Päikest ja ohutut sõitu :)
Ronrix
Shadow VT 600C, VTX 1800C
Kasutaja avatar

Pikk
Mode

Lugemata postitus Postitas Pikk »

ronrix kirjutas:
Mina lasen nii randme ümbert kui ka eest vähe lukku lahti ja tuul käib kenasti läbi. Fooritaga seistes pole nii kui nii vahet. Kui väljas körvetab siis on kuum seista nii tagiga kui tagita :?
Ronrix
See sama natuke luku lahti laskmine, võib teel lohisedes saatuslikuks saada. Varrukas kerib end üles, käevars ja küünarnukk jäävad kaitseta. toim võib sellest pikemalt rääkida.
Kes mett teeb, see mett sööb!
Kasutaja avatar

poroloon

Lugemata postitus Postitas poroloon »

Kas keegi omab kogemust tekstiilist sõidujope (kaitsmetega) ja pükstega asfaldi peal lohisemisega?Kui suured on nahkriiete eelised asfaldil liuglemisel tekstiili ees?
Kasutaja avatar

saabastegakass
Tsikkel: Ducati ST2 "Kati"

Lugemata postitus Postitas saabastegakass »

Mina sõidan sellise jakiga. Püksid on kah samast (Airtek) komplektist, ventileerib väga hästi, Jakil on õla- ja küünarnukikaitsmed ning seljakaitse ettevalmistus (tasku), pükstel puusa- ja põlvekaitsmed. Nii jakil kui ka pükstel eemaldatav tuulevooder.
Kasutaja avatar

ronrix
Tsikkel: Honda VTX 1800 C

Lugemata postitus Postitas ronrix »

Hei Pikk, eks sul tegelt jutul iva sees. Enda kaitsex saan nii palju öelda, et mul tagi istub käte peal nii, et krt ennem peab nahk rebenema kui üldse jõuab küünarnukini.
Kui kui tagi vähe lõdvemalt ümber käe siis täiesti võimalik, et koorib üless.
Eks igaüx teeb omad järeldused. 8)

Terv.
Ronrix
Shadow VT 600C, VTX 1800C
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Mina sõidan kaheosalise Hein Gericke kombega. Tõsi, suvel olen pükse ja tagi ka omavahel kokku tõmbamata jätnud, aga üldiselt ikka siristan ühendusluku kinni. Palavuse üle väga kurta ei saa. Higi tuleb otsa ette tavaliselt selle selga ajamisega. Sõidu ajal on ok ja mingi aja kannatab seista ka ilma et palav hakkaks nagu eelmisel suvel Via Baltica läti foorirägastikus selgus. Küll aga tegin poolkogemata ühe huvitava loomkatse eelmisel suvel. Nimelt ühel kuumal päeval otsustasin, et panen ainult tagi ja lähen teksapükstega ( no ikka seetõttu et tüütult higiseks võtab see riietumisprotseduur mille ma viin läbi tavaliselt kivisillutisega hoovis päikse käes). Ja mis välja tuli? Juba mingi viie kuue kilomeetri pärast oli kintsudel tunne nagu istuks saunalaudil - mootori jahutusõhk tuli paagi alt mööda kintse. Ja selle kintsude kütmise tulemusena hakkas mul üsna pea üle kere palav. Järgmisel päeval läksin ikka jälle täisvarustuses ja tõepoolest oli tunduvalt mugavam. Ei mingit kintsukütmist. Loogiliselt peaks ju mootorisoe ka nahkpükstest lõpuks läbi jõudma, aga näe nii ta on et justkui ei jõuaks. Või vähemalt ei taju seda nii.
Suzuki GSX 750 Inazuma

fastboy

Lugemata postitus Postitas fastboy »

kui teil on palav siis mina nägin yks päev linnas sellist venda, kelle olid lyhikesed pükisd ja siis sellised põlve ja sääre kaitsmed peal. jalas olid sõidu saapad.
Kasutaja avatar

Bad Boy
Tsikkel: jah
Tänanud: 45 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Bad Boy »

Kas keegi omab kogemust tekstiilist sõidujope (kaitsmetega) ja pükstega asfaldi peal lohisemisega?Kui suured on nahkriiete eelised asfaldil liuglemisel tekstiili ees?
kunagi lugesin artikli koos piltidega, aga kahjuks ei leia enam üles muidu paneks siia..
aga meelde jäi sellest et tavalised teksad, isegi kõige kallimad ja kvaliteetsemad peavad vasti ainult 3-5m lohisemist, spets moto riided tekstiilist aga kuni 20m lohisemist, siin see olenes miskist.. nu ja nahk pidas siis kõige kauem vastu üle 20m oli igatahes.. kiirust täpselt ei mäleta millega teste tehti, aga linnakiirusega vist väga palju ei lohise nii et arvan et selest suuremaga testitud.
jutt seal oli ainult lohisemisest, ehk pidevast kontaktist asfaltiga.. kui hakkad keerlema ja vingerdama siis ehk peavad su hugo bossi teksad kauem vastu aga võid kõikvõimalikud kondid ära murda, kael kaasaarvatud.. aga vot siin juba tulevad mängu kaitsmed mida tavalises tagis pole.. :twisted:
kui miskit eksisin siis parandage, lugesin seda oma 1,5a tagasi..

http://badtolka.tumblr.com
Kasutaja avatar

Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

Siinkohal tasuks võtta kätte Sverre raamat "mootorrattasõidu ABC", seal päris palju juttu riietusest.
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Lolle küsimusi ei pidavat olema vaid ainult rumalad vastused... :)

Mul nimelt on küll õla-, küünarnuki-,selja- ja põlvekaitsmed, paksendused puusadel ja siin-seal veel , aga puuduvad sliderid. Kohad on küll olemas, aga pole vaevunud soetama. Kas oleks põhjust siiski needki külge krõpsata või on see rohkem spordimeeste spetsiifiline rida?
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

etv 1000

Kui nüüd loogiliselt mõelda sii peaks see korralik nahk ikka kõige paremini asfaldiga sobima kuna kõik muu tekstiil on igasugust plastmassi ja muud säärast plöga täis mis tavaliselt kuumutades tükib sulama.muidugi on tekstiil mugavam ümber keha kui nahk ja tiba ilmastiku kindlam ka.Aga ega vist kõike korraga ka ikka ei saa.
Need ratturite teksased on ka päris huvitavad,lugesin et pidavat ikka poole tugevamad olema kui tavalised.
Kasutaja avatar

poroloon

Lugemata postitus Postitas poroloon »

To Bad Boy x
Hugo teksaseid pole mul olnud au omada.
Kuna sadulas kannan Sinisalo tekstiilist riietust (õla ja käsivarre kaitsmed, mingi poroloon junn seljaulatuses, puusa peal ka miskit), siis on mul loota, et kui peaksin kõhuli käima näiteks linnakiirusel, siis selliseid vigastusi nagu nendel õpetlikel videotel oli näha, ei tohiks mul olla?
Ei tahaks niisama hakata järgi ka proovima, et kas saab pika liu lasta, ennem kui hakkab ihu katki minema.Sellest ka oli küsimus, et äkki mõni on enda peal järgi proovinud.
Kasutaja avatar

rix
Tsikkel: HD Street Bob
Tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas rix »

Nahkadega asfaldil lohisemist proovinud,pükstes pärast väiksed augud sees ei taha mõelda mis oleks olnud kui jalas oleks teksad olnud !

Hardy

Lugemata postitus Postitas Hardy »

mis te arvate krossi kaitsmete ja asjadega tänaval sõitmisest?
kas annavad sama turvalisuse mis tekstiiliga?, saabastest ma saan aru aga ma mõtlen just pükse ja üla keha kaitsmeid
Kasutaja avatar

etv 1000

Oil-Cooled kirjutas:
etv 1000 kirjutas:
nagu see ärplev neeger?
Jepp täpselt seesama.
Nii et homme kõik võimalikult jahedas ja mugavas riietuses välja sõitma ja liugulaskma.
Kõige pikema liulaskja saab endale rändkarika mis hetkel veel selle musta venna käes hoiul.
Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

Mul õnnestus eelmine hooaeg maanteel asfaldi peal tekstiilvarustusega lohiseda mõnikümmend meetrit. Enne seda pani tsikkel ja auto küljed kokku (minu jalg seal vahel siis). Tulemus: luumurde ei olnud, parem külg oli põrutusest tuim, selja peal vöökoha juures peopesasuurune marrastus (jakk ja püksid ei olnud ühendatavad). Kuna põlv lõi auto uksele suure mõlgi ja tõmbas sinna ka ca meetrise juti, siis see koht riidest sulas ära. Selja peal lohisedes kulus jaki seljaosa kohe ära (suur auk järel), jäi seljakaitse mis toimis väga hästi. Jakk oli tavaline tekstiiljakk Dainese'lt ja püksid Halvarsson'ilt.
Haiglas arstid nentisid, et korralik varustus/kaitsmed päästsid mind. Nüüd ostsin kaheosalise nahk-kombe ja nui neljaks kui palav, aga nahk alati selga.

Kui keegi veel sügavalt kahtleb varustuse vajalikkuses, võiks teha läbi ühe katse. Palu sõbral sõita autoga ca 50 km/h ja kui sõber hüüab "nüüd", siis hüppa sõitvast autost välja shortside ja t-särgiga. Arvatavalt ei pea sellist katset läbima, vaid saab juba mõistusega aru, et tagajärjed head pole :evil:
Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130

Töll
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Töll »

Freaksmart kirjutas:
-Reload- kirjutas:
Kannan sellist ja 30 kraadi pole ka probleem.
http://www.louis.de/_4040487396f1183d80 ... dviews.php
Kas sellist asjandust meie poodides ka müügil on või tuleb Saksast tuua ? Ja mis hinnaklassi see u. jääb ?

vilosius
Tsikkel: R1200C

Lugemata postitus Postitas vilosius »

Kõige hapum variant on, kui pead maalt linna tööle sõitma.. 25 soojakraadi juures piisab linnas võrksärgist ja kaitsmetest, aga palava ilmaga maanteel sõites on võimalik ennast täiega ära külmetada. Igal juhul eelistan "avatud avadega" nahktagi varianti. Linnakiirusel ei tohiks avatud käis ega rinnaesine kedagi ära lõhkuda, kiiruste kasvades aga tõmbame varustuse koomale jälle..
Viimati muutis vilosius, 15 Juun 2007, 06:01, muudetud 1 kord kokku.
"Suicide Hotline...please hold."
+358458693818
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”