Jawa 350 mootori vibratsioon

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
ed

Jawa 350 mootori vibratsioon

Lugemata postitus Postitas ed »

Vanem Jawa 350, muidu mootor erk, käivitub hästi. Gaasi lisamisel
tekib tugev mootori vibratsioon ( isegi justkui resonants), mis pöörete kasvades üle teatud piiri justkui väheneb. Milles võiks asi olla? Või ongi see Jawadele iseloomulik ....

Raigo
Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid

Lugemata postitus Postitas Raigo »

keegi on tasakaalust ära..hooratas ehk vms

Teema algataja
ed

Aga kas ehk süütes ei või asi olla ( üks pütt piut nihkes)....
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

vändapõsed ehk pisinatukese nihkes = tasakaalust väljas. Ma ei kujuta ette palju Jawa l võib asja mõjutada näiteks see, et üks kolb või üks keps on eraldi vahetatud ja ei ole kaalu pealt üle lastud.
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

spinna

vändapõsed ehk pisinatukese nihkes = tasakaalust väljas. Ma ei kujuta ette palju Jawa l võib asja mõjutada näiteks see, et üks kolb või üks keps on eraldi vahetatud ja ei ole kaalu pealt üle lastud.
Suzuki GSX 750 Inazuma

Teema algataja
ed

Aga kas sellise mootoriga tohib yldse sõita... :roll:
Kasutaja avatar

spinna

Mina olin sunnitud lolli peaga mootori lahtivõtmisel tehtud vea pärast 634-l väntvõlli osadeks võtma ja uuesti kokku panema. Mingit tasakaalustust jms ei teinud, vaatasin ainult metalljoonlauaga vastu valgust, et valguspilu ei jääks. Hiljem sõitsin ise veel ühe suve ja siis müüsin maha koos vibraga. Ratas olevat veel üksjagu sõitnud ( vibraga ), keegi tuttav nägi kuidas mu ratas uue omaniku all Tallinnas taksopargi juures üle tagaratta selili käis. Hiljemgi olevat veel nähtud. Lõpuks aga hävines vist kukkumises või avariis. Täitsa kindel ma ei ole. Seda ka ei tea, millal keegi sinna võis uue vända panna või vana uuesti lahti võtta. Vat selline lugu. Ja ei jutunud midagi selle vibra pärast. Aga muidugi, parem kui teda ei oleks.
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

stretch
Tsikkel: 1965 Jawa 250/559
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas stretch »

ed kirjutas:
Aga kas ehk süütes ei või asi olla ( üks pütt pisut nihkes)....
No pane süüde kõigepealt õigeks, siis näed kas oli asi selles või mitte.

Teema algataja
ed

Panin süüte õigeks . Teatud pööretel ikka vibrab... :?: :?: :?:
Kasutaja avatar

stretch
Tsikkel: 1965 Jawa 250/559
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas stretch »

Oled sa kindel, et süüde mõlemas silindris täpselt võrdne on? Kuigi jah, eriti ei usu, et see süütest on. Kunagi enda 360-l oli süüde jumala vale (keegi oli enam vähem silma järgi pannud), ja ei olnud mingit vibratsiooni kui ma muidugi õieti mäletan.
Jawa 350 peaks tegelikult just hästi stabiilse ja vaikse mootoriga olema.

Sohne
Tsikkel: Iž 56k 60'

Lugemata postitus Postitas Sohne »

a ma küsin siis veel et kas 56´el on normaalne et teatud pööretel lööb ka meeletu vibra sisse ja siis on kuni "lõpuni"? või ongi se ühepütase võlu? :D
Kasutaja avatar

spinna

Kui ei vibra, siis pole õige ühepütine ! :)
Suzuki GSX 750 Inazuma
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”