abipalve

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
Sha

abipalve

Lugemata postitus Postitas Sha »

Tere,
Asi on siis selline, et väiksest peale olen tsiklitega olnud lühikesel jalal.
Nüüd siis lõpuks sain 21. ja saan ka load varsti kätte, vajan siis väikest abi tsikli ostmisel.
Algul tahtsin midagi võimsat ja kallist, olen sõitnud soomes Suzuki Hayabusaga see oli mugav.
Nüüd, aga hakasin kahtlema selles, et kas tasub sellist tsiklit endale osta kuna maanteel sõitmise kogemus ju puudu ja kardan, et ajan ennast enneaegu kirstu.
Küsimus siis selline, et äkki keegi soovitab mõnda stiilset ja suurt Supermotot, aga mitte nii väga võimsat kui hayabusa.
Ise olen siis 196 cm pikk ja just sellepärast muretsen tsikli suuruse pärast.
P.S Muide nüüd hakasin mõtlema, et selle esimese tsikli hind võiks olla 50 000 kuna ma arvan mul tuleb sellega niiguinii kukkumisi siis milleks maksta rohkem.

tänan

Ja veel üks küsimus siis äkki keegi oskab öelda kas tsiklitele ka tuleb kasko teha kui ja siis mis summa see umbes on tsiklile on ta väiksem kui keskmise auto kasko ?
ette tänades.
Max

Kasutaja avatar

justcraizy

Re: abipalve

Lugemata postitus Postitas justcraizy »

Kaskovaba. Ära liisinguga küll esimest ratast osta. Nagu ütlesid, kukud kindlasti, siis lisaks liisingule ka remont maksta. Pole nagu eriti mõtet....

zx6r(04)->zx6r(06)->zx10r(08)-> cbr600rr(07)
Kasutaja avatar

võll
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas võll »

Sha kirjutas:

Tere,
Küsimus siis selline, et äkki keegi soovitab mõnda stiilset ja suurt Supermotot, aga mitte nii väga võimsat kui hayabusa.
Max

Tead sa mõnda supermotot mis on hayabusa võimsusega?

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Kui võimast, siis

http://www.ktm.ee/?page_id=1085&g2_itemId=1166

Kui vähemvõimast, siis midagi 690-test

http://www.ktm.ee/?page_id=1085&g2_itemId=1111

Aga 50K eest unusta need ära ;)

harimal
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas harimal »

Pane tsikli hinnale mingi 500-750 kukkumispunnide raha ja 2x500 roostevabast terasest sumpakaitsme ning mootorikaitsme eest juurde.
See 1500-1750 EEKi teenib end esimese kukkumisega vägagi tasa.

CarbTune karburaatorite sünkronisaator: http://nagi.ee/photos/harimal/7766255/in-set/125775/
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
Kasutaja avatar

kris666
Tsikkel: KTM 950 S Rallye

Lugemata postitus Postitas kris666 »

Mõtekas oleks mööda kasutatud rataste poode lasta nats, kui miskit silma hakkab ja tundub sobivat, siis otsi edasi vastava hinnaga.
Netis niimoodi algul mõtetu valida, rohkem nagu detailsed numbrid ja silmailu :wink:

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 342 korda
Tänatud: 440 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

võll kirjutas:
Sha kirjutas:

Tere,
Max

Tead sa mõnda supermotot mis on hayabusa võimsusega?

Alati saab ju turbsi külge kruvida :).

Kasutaja avatar

tige päkapikk
Tsikkel: VN 1500 / tl1000R
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tige päkapikk »

Sha kirjutas:

...
Algul tahtsin midagi võimsat ja kallist, olen sõitnud soomes Suzuki Hayabusaga see oli mugav.
Nüüd, aga hakasin kahtlema selles, et kas tasub sellist tsiklit endale osta kuna maanteel sõitmise kogemus ju puudu ja kardan, et ajan ennast enneaegu kirstu.

Max

ääää... et nagu kes keda juhib ? Sina tsikklit, vai tsikkel sind, või veel keegi muu ? Kui sa ISE ei hakka tsikklit juhtima, siis ära võimast osta. Kui sa ISE juhid tsikklit, siis osta kasvõi 7 korda võimsam kui Busa, seepärast veel kasti ei sõida :D Kasti sõidavad ikka need, keda juhib ego ja emotsioon (crash)

Põleva tsikkliga ei ole tore sõita !
---------------------------------------
www.zoomfoto.ee/

Teema algataja
Sha

Kuulge mina ajasin nüüd täitsa puusse, ma mõtlesin mitte supermotot vaid just sellist hayabusa stiilis, hayabusa on siis bike+enduro... vist, mina tahan siis bike, sorry ei tea mis mul viga.
p.s. tsiklil pole vaja üldse mingi kindlustusi ega makse maksta ? Aint bensu sisse ja kõik ?

ette tänades

Kasutaja avatar

tnacc
Tsikkel: Can-am Outlander 800

Lugemata postitus Postitas tnacc »

ole nüüd hea mees ja guugelda veidi, saad ratase tüübid selgeks

Planeeta korvis sündinud

rattaletõmmatud
Tsikkel: vfr

Lugemata postitus Postitas rattaletõmmatud »

liikluskindlustus peab ikka olema.
hayabusa sai nüüd küll päris huvitava klassifikatsoooni :lol:

...nagu ratta peal...
Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

Ehh... mõtetu trükivaev. Kui sa siiski just täpselt ei tea mida teha siis võta telefon pihku ja helista kodanik Markole 5242655 - ta visualiseerib sellist häma üpris edukalt. Vähemalt sadakond biker.ee kasutajat vurab ringi tema sebitud tsiklitel nii, et astu aga klubisse...

Kasutaja avatar

tnacc
Tsikkel: Can-am Outlander 800

Lugemata postitus Postitas tnacc »

enduuro
Pilt

bike
Pilt

chopper
Pilt

naked
Pilt

streetmoto
Pilt

ja palju palju muud

Planeeta korvis sündinud

Teema algataja
Sha

Ma tõesti ei tea neid õigeid klassifikatsioone, mind huvitab siis bike e. siis midagi hayabusa lähedast (mõõtudes).
Muide sellist operatiivsust vastustega poleks küll oodanud, väga viis foorum ju.

Palju see liikluskindlustus siis bikidel on, sõltub see ka KW'dest ja aastast ja sellest kus registeeritud ?

ette tänades

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Sa mees oled vist purjus! Kas tahad osta busa 50 kilo eest ja see on suur ratas? ja nuuksud kindlustuse pärast?? Parem küsi, mis selga tuleks panna! Või otsi foorumist vastust varustuse kohta. Isegi kui kindlustus oleks nagu autol, on see tõesti kõige väiksem kulutus kogu asja juures. Ja kodumaal vahest tuuritades, on ka bensu kulu jumala köömes tegelikult(arvan, et see oleks järgmine küssa).
Aga no edu ikkagi tsikli otsimisel!

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.

janis
Tsikkel: Kawasaki GTR1000
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas janis »

Sha kirjutas:

Ma tõesti ei tea neid õigeid klassifikatsioone, mind huvitab siis bike e. siis midagi hayabusa lähedast (mõõtudes).
Muide sellist operatiivsust vastustega poleks küll oodanud, väga viis foorum ju.

Palju see liikluskindlustus siis bikidel on, sõltub see ka KW'dest ja aastast ja sellest kus registeeritud ?

ette tänades

Liikluskindlustuse makse sõltub eelkõige järgmistest teguritest:

• Sõiduki liik ja sõiduki kasutamise otstarve (nt sõiduauto, mootorratas, veoauto) – madalam baasmakse on traktoril, mootorrattal ja haagisel, kõrgem taksol ja sellisel veoautol, millega veetakse ohtlikke veoseid.
• Sõiduki kasutamise peamine piirkond – sõiduki registreerimistunnistusele kantud kindlustusvõtja aadress või sõiduki kasutamisel rendilepingu alusel registreerimistunnistusele kantud rentniku aadress.
• Sõiduki tehnilised omadused – mootori võimsus (kW), veoautol ja haagisel registrimass ning bussil istekohtade arv. Mida väiksem on mootori võimsus, registrimass või bussi istekohtade arv, seda odavam on selle sõiduki kindlustamine.
• Sõiduk–isik-paarile kehtiv riskikoefitsient – jääb alati vahemikku 0,4–3,2.

Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 90 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

Sha kirjutas:

ette tänades

Kindlustuse summa oleneb Sinu IQ-st ,aga tundub,et Sina pead päris palju maksma.

Kasutaja avatar

Pihlakas
Tsikkel: Honda VF750F

Lugemata postitus Postitas Pihlakas »

Kuule mees, ära solvu, aga meenutad neid vendi, kelle allkiri foorumis on järgmine: Aprilia SR 50 -> tulevikus Hayabusa.
Parem osta endale mingi GSX 750 F 97a, on küll maailma koledaim ratas, aga tagatuli meenutab Hayabusa oma.

Piduriketaste valmistamine.
Kasutaja avatar

-PitBull-

Lugemata postitus Postitas -PitBull- »

Sha kirjutas:

p.s. tsiklil pole vaja üldse mingi kindlustusi ega makse maksta ? Aint bensu sisse ja kõik ?

:shock: Kui sa lube hakkaks varsti saama, siis nii lolli juttu küll ei ajaks. Panid vist vanust kirjutades numbrid valesse järjekorda. :wack:

Pilt

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004
Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

tnacc kirjutas:

enduuro
streetmoto

Äkki ikka supermoto?

Kasutaja avatar

breva
Tsikkel: BMW K1300R

Lugemata postitus Postitas breva »

Kuidas kõrvaltvaatajale paistab. Abipalvega pöördub inimene.
Lisaks nõuannetele saab destruktiivse sõimu osaliseks.
Ei imesta sain isegi ca aasta tagasi.
Lugedes teemat "põlved valutavad", jäi osadest postitustest mitte
väga palju targem mulje kui siinsest abipalujast.
Teatud tingimustel saaksime tõmmata võrdusmärgi motonduse ja meditsiini
vahele, kui kitsaste ja spetsiifiliste elualade vahele ühiskonnas, millest
kõik ei tea kõike ja ega peagi.
Kui nüüd kujutada ette meditsiini-inimeste foorumit kuhu satub abivajaja.
Kas "garneeringud" on tõenäolised või mitte?
Niikaua kui nn. "motomehed" oma ego teiste inimeste arvelt upitavad, ei aita
ei motoürituste paremas valguses näitamine, toredad liiklusennetuste
kampaaniad jms.
Need kes tegelevad destruktiivse kriitika ja sõimuga on kõrvaltvaatajale
kompleksiga inimesed, kelle tunnustusvajadus on suurem kui nad seda on suutnud eales
oma suure ego vähese küündimatusega saavutada.
Soovitan enne igat järgnevat postitust enesele meenutada, et ei ole olemas lolle küsimusi
on vaid lollid vastused ja neid nii selles kui paljudes teistes teemades jagub.
Soovides rohkem lugupidamist ja viisakust üksteise suhtes!
Ando

sääreväristaja-Jawa 350(1967)-Moto Guzzi Breva V1100(2006)-BMWK1300R(2015)

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 122 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

breva kirjutas:

Kuidas kõrvaltvaatajale paistab.

Peale esimest lehekülge paistab, nagu jälle oleks kellelgi foorumi vanadest olijatest igav hakanud ning teeb väheke nalja uue kasutajanime alt.

breva kirjutas:

Soovitan enne igat järgnevat postitust enesele meenutada, et ei ole olemas lolle küsimusi

Eks see ütlus ole ka kõigest üks sõnakõlks...

Professor, peale loengut, tudengitele:
"...ja nüüd, ärge häbenege! Küsige julgesti! Rumalaid küsimusi pole olemas. Vaid vastused võivad rumalad olla!"
"Härra professor! Aga kui ma kahe jalaga astun trammirööbastele, ning kätega haaran ülalt vooluliinist, kas ma hakkan ka siis sõitma nigu tramm, vä?"

Joel

Siller
Tsikkel: Rattatu

Lugemata postitus Postitas Siller »

Minu arvamus on selline, et pigem osta esimeseks rattaks siiski mõni lahjem bike tüüpi ratas, näiteks Suzuki GSX600F. Jah, tegemist on tõepoolest "rahvatsikliga", kuid see on parim algajale. Nagu tige päkapikk siin kirjutas, siis esimeseks tsikliks kõlbab võtta kohe ka Hayabusa, peaasi et mõistust on-- vaidlen sügavalt sellele vastu, algaja ei jaga mitte alati matsu lahti, kuidas erinevates oludes sõita ning võib ikkagi nii endale kui teistele liiga teha. On ju teada vähemalt kaks juhtumit, kus täismees sõitis ennast Saaremaal surnuks, kes oli eelmine päev endale alles bike ostnud. Paraku, algajana ei tunne sa ratta piire ning võid ennast ikkagi surnuks sõita. Ning kui ma kunagi autokoolis käisin aastaid neli tagasi, siis räägiti, et ligi 35% tsikliõnnetustest on juhtunud sellest, et algaja, kes alustab oma tsiklikärjääri, ongi õnnetuste põhjustajad enamjaolt. Mitte need, kes 16.aastaselt endale "võrriload" teevad, vaid pigem need, kes endale esimeseks rattaks Hayabusa ostavad.
Sulle soovitan vaid seda, et käi kõigepealt autokoolis ära, osta endale korralik varustus ning alles siis hakka endale tsiklit vaatama, soovitavalt mitte nii võimast.

Ja palun muuda ka enda teemapealkiri vähekenegi asjalikumaks!

Kasutaja avatar

breva

joel kirjutas:
breva kirjutas:

Kuidas kõrvaltvaatajale paistab.

Peale esimest lehekülge paistab, nagu jälle oleks kellelgi foorumi vanadest olijatest igav hakanud ning teeb väheke nalja uue kasutajanime alt.

breva kirjutas:

Eks see ütlus ole ka kõigest üks sõnakõlks...

Professor, peale loengut, tudengitele:
"...ja nüüd, ärge häbenege! Küsige julgesti! Rumalaid küsimusi pole olemas. Vaid vastused võivad rumalad olla!"
"Härra professor! Aga kui ma kahe jalaga astun trammirööbastele, ning kätega haaran ülalt vooluliinist, kas ma hakkan ka siis sõitma nigu tramm, vä?"

Kui kasutaja Joel süveneda viitsiks siis paistaks talle õigemini, et postitus ei ole tehtud igavusest vaid elementaarsest
inimlikust soovist näha foorumis rohkem loetavaid postitusi.
Mis puudutab ütlusesse lollide küsimuste ja vastuste kohta siis sellest õigesti arusaamine nõuab teatavat hingesuurust, mida, arvestades
suhteliselt lihtsakoelist anekdooti(loe: jalaga perse nali), otsustab iga lugeja ise kas seda on või ei ole.

Kasutaja avatar

sepp

padjaklubi
Pilt

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 342 korda
Tänatud: 440 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Sha kirjutas:

Kuulge mina ajasin nüüd täitsa puusse, ma mõtlesin mitte supermotot vaid just sellist hayabusa stiilis, hayabusa on siis bike+enduro... vist, mina tahan siis bike, sorry ei tea mis mul viga.

ette tänades

Oh shit, motojumal sa näed aga ei mürista.

To breva: aga mida loodaksid näha vastusteks venna küsimustele, kes tõenäoliselt ei ole ka viitsinud või taibanud pisut oma hallollust liigutada, veidi netis surfata (et rataste erinevusi selgeks teha, wikist oleks ta ma arvan piisavalt inffi saanud) ja ka oma järgnevates vastustest ilmutab täielikku teatava organi puudumist (eriti kui arvestada, et esialgse infi järgi peaks ta olema 21 ja teoreetiliselt kõrgkooli III kursuse tudeng)? Eriti kui küsimus algas veel Busaga, mis on niikuinii outstanding ekstreemne ratas mõeldud pigem saksa vabadel kiirteedel tippkiirusega paugutamiseks ja mida ei saa tavaliste bikedega võrrelda.

Viimati muutis mx77, 08 Mär 2009, 12:27, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

breva

by sepp » Mon May 02, 2005 11:46
kas te nagu postituse teemat ka jälgite? tahax nagu lugeda asjaliku inffi mitte illi ja kibestunud sõimlemist, tehke seda mujal !!!

ca 4 aastaga on teatav "areng" toimunud?!
Padjaklubi mehest on saanud karm motomees :lol:

Kasutaja avatar

sepp

breva kirjutas:

kas te nagu postituse teemat ka jälgite? tahax nagu lugeda asjaliku inffi mitte illi ja kibestunud sõimlemist, tehke seda mujal !!!

Teemal ja TEEMAL on suur vahe. See siin on huumor kuubis mitte mingi tõsine teema.
Aga viitsimuse eest lugeda läbi minu 4 aasta postitused... võid teha endale pika pai mõlemas suunas ja kui hea tundub,siis korda tegevust :mrgreen: :bsmile:

Kasutaja avatar

zirocool
Tsikkel: cbr 919, cbr954

Lugemata postitus Postitas zirocool »

Jutt siin teemades kisub küll tihti vähe metsa poole ...
teema algatajale soovitaks enda poolt küll võimalikult vähe plasti ja soovitavalt kraami mis kukkumise odavamaks teeb ..
Kukud nii kui nii ja plastidega pärast jamamist küll :) (omad kogemused) :)

Kasutaja avatar

breva

sepp kirjutas:
breva kirjutas:

Teemal ja TEEMAL on suur vahe. See siin on huumor kuubis mitte mingi tõsine teema.
Aga viitsimuse eest lugeda läbi minu 4 aasta postitused... võid teha endale pika pai mõlemas suunas ja kui hea tundub,siis korda tegevust :mrgreen: :bsmile:

...ja teemadel ja TEEMADEL vahet tegema on kutsutud ja seatud kasutaja sepp, kas ma sain õigesti aru?
Jah ma saan ka aru, et abipaluja ei ole nendes motoasjades "kodus" aga kas see on piisav põhjus ilkuda? Mulle jäi mulje kui tõsisest abipalvest.
Mul ei ole au kasutaja sepp nime all esinevat härrat IRL tunda, seega ei oska ma
ainuüksi tema postituste põhjal talle iseenese tarkusest anda selliseid volitusi.
Pigem arvaks vastupidist.
Või on kuskil foorumisügavustes öeldud, et kelle arvamust tuleks võtta kui vältimatult absoluutset tõde siinse foorumi piires?
No näiteks eesti motonduse arendamise eest, või võistlustel saavutatud tiitlite eest, või kui kallis ratas kellelgi on või siis veel miskit muude motokriteeriumide alusel.
Kui nii siis moded on ehk nii lahked ja riputavad üles nimekirja kes võivad postitada
teravaid märkusi teiste kasutajate aadressil valimatult s.h. pöörduda sina vormis, kes peavad valima sihtmärki ja kellel on
ainult volitused lugeda teiste vaimusünnitisi. :lol:

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”