Eksami varustus.

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Teema algataja
Att3r
Tsikkel: Suzuki GSX600F

Eksami varustus.

Lugemata postitus Postitas Att3r »

Tere.
Tekkis selline küsimus et kas eksamile minnes peab olema kogu varustus(püksid, jope, kiiver, kindad, saapad) või piisab sellest kui ma panen jope, kindad ja kiivri

Kasutaja avatar

Schizo
Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx
Tänanud: 1 kord

Re: Eksami varustus.

Lugemata postitus Postitas Schizo »

Kaitsmed peavad jah kõik olema. Kas siis kaitsmesärk või siis kaitsmetega jope. Püksid võivad olla ka tavalised teksapüksid, aga põlvekaitsmed pead siis endale sebima. Saapad võivad olla ka ükskõik millised jalga toetavad, ehk siis a'la kirsalaadsed. Kindad ja kiiver kah. Täisvarustuses tuleb ikka minna.

:bsmile:

Never ride faster than your Angel can fly!
Kasutaja avatar

jegesmesh
Tsikkel: poolik veel

Lugemata postitus Postitas jegesmesh »

Att3r kirjutas:

Tere.
Tekkis selline küsimus et kas eksamile minnes peab olema kogu varustus(püksid, jope, kiiver, kindad, saapad) või piisab sellest kui ma panen jope, kindad ja kiivri

Täis varustus, jope ja pükste sees peavad kaitsmad ka olema.

Kasutaja avatar

jegesmesh

Nuki kirjutas:

Kaitsmed peavad jah kõik olema. Kas siis kaitsmesärk või siis kaitsmetega jope. Püksid võivad olla ka tavalised teksapüksid, aga põlvekaitsmed pead siis endale sebima. Saapad võivad olla ka ükskõik millised jalga toetavad, ehk siis a'la kirsalaadsed. Kindad ja kiiver kah. Täisvarustuses tuleb ikka minna.

:bsmile:

MInu teada peavad olema ikka motopüksid olema mitte ei või teksadega minna ja motosaapad ka peavad olema.

Kasutaja avatar

Old-Thompson
Tsikkel: R6

Lugemata postitus Postitas Old-Thompson »

Sain teha tavaliste kirsadega ja teksadega, muidugi põlvekaitsmed sain kooli poolt.

Kasutaja avatar

jegesmesh

Old-Thompson kirjutas:

Sain teha tavaliste kirsadega ja teksadega, muidugi põlvekaitsmed sain kooli poolt.

Siis on midagi väga mäda. Mu tuttav saadeti tagasi teksadega ja tossudega. Pidi täisvarustus olema. No võibolla oleneb nende tujust.

Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Soultrain »

Tujust ei olene midagi, tsiklipükse asendavad põlvekaitsmed, saapad peavad olema tsiklisaapad, kiiver, kindad, jope või armor

Loud pipes save lives!!!

hotsepp
Tsikkel: Suzu DL1000

Lugemata postitus Postitas hotsepp »

Mootorsõidukijuhi eksamineerimise ja talle juhtimisõiguse andmise eeskiri ning juhiloa vormid
Vastu võetud majandus- ja kommunikatsiooniministri 29. juuli 2004. a määrusega nr 169 (RTL 2004, 107, 1709), jõustunud 15.08.2004

2) mootorrattaga sõidueksami andmisel peab eksamineeritaval seljas olema eredavärviline valgustpeegeldav vest, turvariietus ja ta peab kasutama nõuetekohast turvavarustust (nõuetele vastav ja sobiva suurusega motokiiver, mootorratturi saapad või muud kinnised hüppeliigesekaitsega saapad, mootorratturi kaitsekindad, vähemalt põlve-, õla- ja küünarliigesekaitsmed).

Kolleeg läks sõjaväesaapaga (paeltega) eksamile ning eksamineerija saatis kuu peale. Seega mees sai riigilõivu ülatuses nö trahv enne juhilubade kättesaamist :lol: . Ta ise muidugi selle nalja üle ei naera (lol)

yamahaTZR

Lugemata postitus Postitas yamahaTZR »

Mina käisin eksamil, siis oli varustusest peas ainult kiiver.
Teksad, mingi jakk, tavalised jalanõud ja mingid lambi kindad. :wack:
Lihtsalt polnud sel ajal endal ratast ega varustust ning eksam sai sooritatud. :roll:

Kasutaja avatar

miu
Tsikkel: Ducati
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas miu »

Tartus kontrollitakse kindlasti saapaid. Kui teooriaeksamilt tulin, siis eksaminaator tuletas meelde, et sõidueksamil kindlasti motosaapad jalas oleks ja enne sõitu viskas teine eksaminaator saabastele kohe pilgu peale.

Midnight bugs taste best.

kristerk

Lugemata postitus Postitas kristerk »

Ise käisin täis krossivarustuses kohal!
Ei öelnud ühtegi sõna ja sain läbi edukalt!

Kasutaja avatar

ragnar

Lugemata postitus Postitas ragnar »

Mina tegin 2 aastat tagasi eksamit ja ei tea kas siis nõudeid ei olnud nii karmid või lihtsalt ei vaadatud. Mul oli vaid kiiver, tagi ja kindad. Saabaste asemel kingad ja teksad jalas. Ei öelnud ega vaadanud eksamineerija midagi. Ka autokoolis sõiduõpetaja ei maininud midagi. Ma ei teadnudki, et eksamil pidi täisvarustus olema :oops: . Mul selleeest kontrolliti tsiklit. Pabereid ja tehnilist seisukorda. See oli ka üllatus.

Kasutaja avatar

õemehe õemees
Tsikkel: Freewind

Lugemata postitus Postitas õemehe õemees »

Möödund aastal ei olnud Tartus kellelgi minu 450.- kr Samelini täisnahk sõdurisaabastest probleemi.

Ma saan aru, et laibarauad antakse siis, kui end peaaegu surnuks sõidad, aga kas kukkumispunne antakse ka stiili eest, või lihtsalt iga korra eest üks?

mimm

Lugemata postitus Postitas mimm »

See nõue varustuse kohta hakkas kehtima minu teada alles eelmise aasta novembris. Sellepärast polegi eelmisel aastal sooritanutel probleeme olnud. Aga jah, saapaid vaadati esimesena- lasti püksisäär üles tõmmata, et veenduda liigesekaitsmete olemasolus. No riietest mul kohe aru saada, et kaitsmetega ja kiiver ka täiesti uus.

Kasutaja avatar

laser

Lugemata postitus Postitas laser »

mimm kirjutas:

See nõue varustuse kohta hakkas kehtima minu teada alles eelmise aasta novembris. .

Täiesti päri sinuga ja muudatuse põhjuseks oli ARK-i eksamil õnnetuse teinud rattur :roll: Igaljuhul olen mina päri selles osas nende ARK-i meestega, et korralik varustus peab ikka olema :!:

e-thug

Lugemata postitus Postitas e-thug »

Samuti olen päri, et peab olema täisvarustus ning enda esimene eksam oli samuti täis varustuses, kevlarist teksamoodi püksid jalas sõidupükste asemel ning põlvekaitsmed peal, kontrollis ka kõik kaitsmekohad läbi jms, teisel korral sauel oli padukas ja vihma kombe oli peal, ainuke asi mida ta nägi oli mu sõidusaapad ning ka ei huvitunud, küllap siis jätsin korraliku mulje vms.

Nation

Lugemata postitus Postitas Nation »

1994 aatsa 9 märts oli see aeg kui mulle lube ennistati... Tsikliga ei saanud mujal sõita kui mingi hoone estakaadil. No sõitsime siis.. 8... käemärguannetega ja köik....Samas kohe autorooli mmmmm mingi ca 700 m(vasakpööre parklast välja ja sirgelt mäkke) ja eksam sooritatud.
Ilm oli ilus...päike paistis ja asfalt oli kaetud umbes 10 cm lögase lumelobjakaga 8)
Mingist varustusest polnud tolajal juttugi... heakui autokool kiivri andis,
Tervitus Viljandisse Alopexi autokooli! hehee... :bsmile:

Sinujaoks on see karneval ... neeger!
Kasutaja avatar

Schizo
Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Schizo »

jegesmesh kirjutas:
Old-Thompson kirjutas:

Siis on midagi väga mäda. Mu tuttav saadeti tagasi teksadega ja tossudega. Pidi täisvarustus olema. No võibolla oleneb nende tujust.

Et jah, ei pea olema spets motosaapad, peaasi sellised, mis toetavad jalga piisavalt, et seda välja ei saaks väänata. Tossudega ei saa jah minna, loogiline, et tagasi saadetakse, ning lihtsalt teksadele tuleb jah põlvekaitsmed siis sebida :wink: . Aga noh, korralik varustus on ikka kõige parem.

Never ride faster than your Angel can fly!
Kasutaja avatar

13reede
Tsikkel: provokaator

Lugemata postitus Postitas 13reede »

Nation kirjutas:

1994 aatsa 9 märts oli see aeg kui mulle lube ennistati... Tsikliga ei saanud mujal sõita kui mingi hoone estakaadil. No sõitsime siis.. 8... käemärguannetega ja köik....Samas kohe autorooli mmmmm mingi ca 700 m(vasakpööre parklast välja ja sirgelt mäkke) ja eksam sooritatud.
Ilm oli ilus...päike paistis ja asfalt oli kaetud umbes 10 cm lögase lumelobjakaga 8)
Mingist varustusest polnud tolajal juttugi... heakui autokool kiivri andis,
Tervitus Viljandisse Alopexi autokooli! hehee... :bsmile:

Irw...tuleb meelde oma eksam veits varasemast ajast. Kesklinna suvalisest kuurist otsiti mingi Automile kuuluv Minski (oli vist) ront ja öeldi, et kui käima saate siis on ka eksam tehtud...paar tundi madistasime...elu raskeim eksam :D ...

Kuusik75

Lugemata postitus Postitas Kuusik75 »

Tekkis selline küsimus et kas peeglid PEAVAD olema ?. nagu aru saan siis krossi varustusest allapoole ei rahulda neid :D aga kas peeglid on kohustuslikud`?

H.P
Tsikkel: Tiger 800 XCA

Lugemata postitus Postitas H.P »

Kuusik75 kirjutas:

Tekkis selline küsimus et kas peeglid PEAVAD olema ?. nagu aru saan siis krossi varustusest allapoole ei rahulda neid :D aga kas peeglid on kohustuslikud`?

Jah

Ex: Yamaha FZ6
Kasutaja avatar

V2ike-Markson
Tsikkel: Kawasaki ZX12-R

Lugemata postitus Postitas V2ike-Markson »

Tegin 3 a tagasi load ja riided kõik puudusid ja jalatsiteks olid rihmadega plätud kuna unustasin kingad maha ja keegi ei õelnud midagi. Ja nüüd laup sõitis auto mulle otsa kõik varustus oli olemas ja sikkli saapad läksid peaaegu pooleks keskmine varvas umbuteeriti :oops:

Võrr, Voshood, Jawa, Suzuki GSX 600F, Suzuki TL 1000R, ZX12-R
Kasutaja avatar

pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

V2ike-Markson kirjutas:

Tegin 3 a tagasi load ja riided kõik puudusid ja jalatsiteks olid rihmadega plätud kuna unustasin kingad maha ja keegi ei õelnud midagi. Ja nüüd laup sõitis auto mulle otsa kõik varustus oli olemas ja sikkli saapad läksid peaaegu pooleks keskmine varvas umbuteeriti :oops:

Eks vanasti oli muru ka rohelisem, nüüd aga liigume Euro kursil ja ei saa ju enam nii matslikult edasi eksisteerida, vaja igast euronõudeid ja muud putru. :D
Ma tegin 2001 eksamit ja no ma ei tea, suht naljategemine käis tollal võrreldes praegusega ikka.
Aga sulle V2ike-Markson - kiiret paranemist! :bsmile:

Keretööd
Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 36 korda
Tänatud: 226 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

V2ike-Markson kirjutas:

Ei käi teemaga kokku aga kuidas sinu kasutajanime hääldatakse :?:

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

argo_1974
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas argo_1974 »

Sõber tegi pealinnas lube ja saadeti eksamilt tagasi, sest saapad ei sobinud. 400 EEK lisakulu. Tal olid jalas tugevad, kinnised, poolde säärde nahksaapad (ametlik nõue "mootorratturi saapad või muud kinnised hüppeliigesekaitsega saapad").
Eksamineerija ei saanud kahjuks aru eesti keelest ehk mis vahe on hüppeliigesekaitsega (pakub kaitset) ja hüppeliigesekaitsmega (sisaldab kaitseelementi) saabastel.

Kasutaja avatar

demineerija
Tänanud: 38 korda
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas demineerija »

MIna läksin krossisaabastes eksamile. Vaadati küll natukene naljakalt aga mis teha :D
Huvitav on see, et olin teksades ja rulluisu põlvekaitsmetega, mille peale ei öeldud mitte midagi....

metsavaht

Lugemata postitus Postitas metsavaht »

Peeglite koha pealt nii palju, et Tartus ühes autokoolis olid tsiklil peeglid nimelt puudu ja siis sõiduõpetajal oli hea vahele trügida ja vigu esile tuua kui küllalt tähelepanelik ei suutnud olla ja pea pidi pidevalt kaela otsas pöörlema. samas see ju liikluses ohtlikum kui peegli kasutamine. Ka ARK-i eksamil oli sama tsikkel ilma peegliteta

Kasutaja avatar

AN-400
Tsikkel: Suzuki 650
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas AN-400 »

minul oli Sauel sõidueksam 22.08.09 ja eksamile minnes oli kooli ratas, see 600 XJ Yamu, kooli jope kaitsmetega, teksad koos põlvekaitsmetega- kooli poolt, jalas olid nöörsaapad mis olid musta värvi ja käes olid kena lõikega Würth-i töökindad..sellised punased alt naha ja kummiga , pealt paksem miski libe riie...
kiiver oli enda oma...

ja polnud seal kellelgi kobinat... vest selga, juhe kõrva ja tuld :D

Suzuki 650 K7
Kasutaja avatar

põõsik
Tsikkel: Kawasaki Ninja ZX-6R

Lugemata postitus Postitas põõsik »

Ei tea kas siis vaja spets tsikli jopet/pükse ka eksamil? Loodan et mitte...kooli poolt, kus mina käin küll seda jopet ei anta. Ise olen jõudnud omale alles kiivri, saapad ja kindad osta nii et loodan et saab ka nii läbi :roll: Kui vähemalt kaitsmed ümber on... :)

Kawasaki Er6n -> Kawasaki ZX-6R Ninja
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

V2ike-Markson kirjutas:

Ja nüüd laup sõitis auto mulle otsa kõik varustus oli olemas ja sikkli saapad läksid peaaegu pooleks keskmine varvas umbuteeriti :oops:

Millised saapad sul olid?

it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”