Soovitage algajale mootorratast
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 45
Soovitage algajale mootorratast
See suvi tegin täis A load ära ja pean varakult plaani et kevadel mootorratta osta. Ausalt öeldes ei tea ma eriti mootroratastest midagi aga sõita oskan Mulle pole üldse oluline kui võimas mootorratas on, kui hea kiirendusega on jne. Armastan rahulikku sõitu, tegelikult mida vähem bensiini võtab seda parem AGA väga oluline on mulle motika välimus. Mulle meeldivad hullult custom/chopper tüüpi mootrorattad. Nagu Shwarzernegger sõitis T2-s, nagu Hugh Jackman sõitis X-Men: Wolverine filmis jne. Mulle kohe meeldib selline madal mootorihääl mitte nagu krossikatel on. Samas sellist sellist choppperit ka ei taha kus peab käed ja jalad täisesti laiali sõitma. Kas 30-40K eest võib saada juba korraliku mootorratta mis vastaks sellisele kirjeldusele mis üleval mainisin? Mida peaksin üldiselt pean arvestame sõiduki ostmisel millele kindlasti pean tähelepanu pöörama? Ma pole varem ühtegi sõidukit peale jalgratta ostnud
Igasugused soovitused on teretulnud...
Re: Soovitage algajale mootorratast
vaata ära need kolm videot, ehk saad vähe selgema pildi.
http://tv.motors24.ee/artiklid/TV/Bike+ ... 8+osa.aspx
http://tv.motors24.ee/artiklid/TV/Bike+ ... osa+1.aspx
http://tv.motors24.ee/artiklid/TV/Bike+ ... osa+2.aspx
Nael kummi!
Mina alustasin Suzuki RG125 -ga ja siis Kawasaki GpZ 500 ja siis juba nati mõnnamad rattad. Ära pinguta üle ja osta 125-250 cc ning mis ei maksa palju ning sõida mõnda aega kuni tunned peale paari litrit ,et tahaks nagu rohkem siis vaikselt vaikselt roni kuni jõuad selle õigeni Mina tulin allapoole tagasi kuna nati liiga võimsaks ja raskeks läksid rattad minu jaoks ja leidsin ,et minu kehakaalu ja võimete jaoks on 600 paras
-
tänan info eest. Videod andid väga palju infot. Need numbrid 125-600 ei ütle mulle midagi
-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 36 korda
Sinu kirjeldusele võiks ehk vastata Ducati monster 600, ducati monster 750 või suzuki sv 650 (naked). Hinnaklassi mahuvad need samuti (ka eesti turul praegu mitmeid müüa).
BaltarWithSix kirjutas:tänan info eest. Videod andid väga palju infot. Need numbrid 125-600 ei ütle mulle midagi
kubatuur
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
issand inimene tahab chopperit,räägib,et oskab sõita ja tahab rahulikult kulgeda,miks ta peab siis kohe mingi 125se võrri ostma või nakedi? tuleb ikka http://www.mototehnika.ee/kasutatud/nim ... ?a=25&ae=2 lahti võtta ja sealt valida,selle raha eest ju virago,shadow jms saadaval
ntx http://www.mototehnika.ee/used/757645
edu
-
- Tsikkel: TDM 850 3VD, CRF250L, Gas280
Tee natuke eeltööd ise ka, surfa motopoodide kasutatud tehnikas ja saad juba parema pildi, sellest mis meeldib!
Kui tahad soovitusi, siis võiks ka endast natuke rohkem teada anda(kasv, raskus jne)!
Muidu on väga raske soovitada, muidu suurele inimesele väiksemad, lahjemad nagu skolnik täiskasvanule!
Nagu siin mainiti siis ise alustaks ka Viragod, shadowd, vulkanid jne.
Sõita saab kõigi ratastega rahulikult, aga oleneb mida su hing ihkab, kas ainult sõita või tahad ka mootoratastest ise rohkem jagama hakata, kõik see mõjutab valikut!
Kasuta ka otsingut, seda esimese ratta soetamise teemasid on siin palju olnud!
Jõudu eneseleidmisel motomaailmas!
tollboy kirjutas:Mina alustasin Suzuki RG125 -ga ja siis Kawasaki GpZ 500 ja siis juba nati mõnnamad rattad. Ära pinguta üle ja osta 125-250 cc ning mis ei maksa palju ning sõida mõnda aega kuni tunned peale paari litrit ,et tahaks nagu rohkem siis vaikselt vaikselt roni kuni jõuad selle õigeni
Mina tulin allapoole tagasi kuna nati liiga võimsaks ja raskeks läksid rattad minu jaoks ja leidsin ,et minu kehakaalu ja võimete jaoks on 600 paras
Hei! Soovitus-osta 125-250 cc on muidugi natuke ,,alahinnatud,, arvestades, et inimesel on A täielikult käes.
Nii pisike kubatuur ei paku mingit söiduröömu, samuti on seda hiljem muua suht vöimatu. ,,Pyta,,
soovitus osta 500-ne Vulkan, on enam-vähem ok. Ise alustasin ka selle ,,isendiga,, Tösi see ratas on paras
,,kompott,, kuna sellel on pöhimötteliselt bike mootor. Aga söita sellega on väga lihtne ja mugav. Loomulikult
on valik Sinu enda teha. Usun, et leiad endale sobiva ratta
Väike tuur ka see-aasta. Enamalt ikka vana-hea Euroopa
umbes 7000km. 2011. 2013 Rumeenia matk, milllest kujunes edasi balkani poole, kokku 9800 km
-
Nii! Olen teema algajata ja ostetud said siis Suzuki Maurauder VZ800 ´98 Ootab garaazis kevadet. Kindlasti mõtlen juurde osta talle kaitseraua sest olen algaja ja algajad võivad ikka külili käia natuke. Keegi oskab soovitada Tallinnas kohta kus kaitserauda osta ja mis hinnas nad enamasti on ka? Kevad tule juba rutem!
Väike hinnavõrdlus! Motomarketis 1900eeki ja stormmotoris 79euri. Muidugi ratas on mul teine ,kui Sul. Varsti Helsinkis motomess ja saad ju ise tulla rauad ära osta. http://www.storm-motor.fi/osat/moottori ... uojarauta/
-
Ok olen veel teisi teemasi lugenud et milline võiks olla algaja mootorratas jne. Tundub et käin kohe külili siis oma uue tsikkliga kuna algajale vist vähe suur. Või mis te arvate? Vaatasin tsikkli paberitest et ma olen nüüd neljas omanik ja kõik esimesed 3 omanikku olid 50-60 aastased. Mina 26
Aga ma ei kahetse ostu, leian et tuleb osta ikka tsikkel mis meeldib Ootan täiega hooaja algust juba! Kaitseraud on juba tellitud...
Sellega sa liigse jõu või kaalu pärast küll kohe külili ei käi. Veidi ehk kannatab see sinu esialgne ökonoomsuse nõue aga ega ta nüüd hullult rüübata ka ei tohiks. Sellist ratast ju tahtsidki. Pole pabistada midagi, kui külili käid, oleks külili käinud ka mõne võrriga. Kaitserauad muretse muidugi, kasvõi kui alguses õnnestub sul see ratas kuidagi väikese hooga või kasvõi seisupealt külitsi lasta. Eneseuhkus kannatab, ratas nagu enne ja ise oled targem ka suurematel kiirustel. Muidugi see on küll väga kahtlane värk, et kubatuuri kohta küsisid Hea siis, et kogematta mõnd ligi tonnist baiki ligi ei võtnud. Oma jõumomendi jaotuselt tunduvad sportrattad alustajale palju ettearvamatud.
Juhtuda võib muidugi igasugu asju. Just eile paigaldasin signalisatsiooni. Ratas ütles mulle "please, drive safely" ja sõitis ise mulle jala peale külili. Tegu siis mingitsorti rääkiva ja puldist käivituva alarmiga. Sellise iroonitsemise peale ma signal enam rääkida ei lase, las piiksub ja vilgutab. Auk on jalas ja väga lõbus pole, juhtuda võib ka ilma sõitmata aga ikka omast rumalusest. Ühendasin ühe juhtme valesti.
-
- Tsikkel: IZ
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 6 korda
peaksid siis mingil täiend koolitusel osalema äkki,üldjuhul kui mõistus korras ja tasakaalu häireid pole,ei tohiks külili käia,aga tegial ikka juhtub,poleks sa ka esimene
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Tegelikult on asi lihtne nagu naistega
Ta peab Sulle meeldima ja jalgevahele sobima.
Nii palju kui on sõitjaid, nii palju tuleb tõenäoliselt ka erinevaid vastuseid.
Ja rääkides suurusest, siis minu esimene ratas üle pika pika pausi oli Suzuki Intruder 1500
Ei kuku sa oma rattaga kohe kuhugi. selleks kukkumiseks peab ikka põhjus olema.
Kütusekulu osas on paljuski kinni ikka sõidustiilis. Minu praegune ratas kaalub 340kg. ja kulu on ca. 5,5l./100km
Noh, siis olen teemaalgatajaga samas seisus, üle pikkade aastate taas tsikliga ja selleks siis XVS1100. Ma loodan et ratas on sama rahuliku loomuga kui ma ise Kunagi tundus M ka hirmus suur ja äkiline....
-
- Tsikkel: Honda VFR 750
Mul oli ka raske valik, omal ajal oli valida kas 600 honda või 750. Otsustasin honda vfr 750 kasuks ja siiani rahul. Täielik pommikindel ratas. Tellisin inglismaalt timo kaudu, kes siin foorumis aitab inimestel rattaid soetada inglismaalt.
-
- Tsikkel: Yamaha XT 660 X
- Kontakt:
Aga võta selline mis kerge ja mõnus, ja pole vaja ka kohe ära vahetada, vaid ratas oma funktsiooniga. Et mine metsa ja samas sõida mugavalt maanteel! Ainulaadne ka eestimaal.
-
- Tsikkel: Honda Deauville
BaltarWithSix kirjutas:Ok olen veel teisi teemasi lugenud et milline võiks olla algaja mootorratas jne. Tundub et käin kohe külili siis oma uue tsikkliga kuna algajale vist vähe suur. Või mis te arvate? Vaatasin tsikkli paberitest et ma olen nüüd neljas omanik ja kõik esimesed 3 omanikku olid 50-60 aastased. Mina 26
Aga ma ei kahetse ostu, leian et tuleb osta ikka tsikkel mis meeldibOotan täiega hooaja algust juba! Kaitseraud on juba tellitud...
2008 sügis tegin load (vaevaga...). ilmselt sõiduõpetajad arvasid, et vaevalt ma üle rolleri sõitma hakkan. 2009 sõitsin suzuki savagega 650. sügisest 2009 intruder m800ga. hirm oli küll, et kas saan hakkama. a valikut polnud, meil abikaasaga kahepeale ratas ja pilk ja mõte kiskusid temal üsna kohe suurema poole. külili (kraavi) sõitsin hoopis savagega. olen tasakulgeja ja valikuga väga rahul. a, keegi siin soovitas lisakoolitust. tegin läbi moto-survivali lisakoolituse ja ütlen ausalt, kasu oli vägev. tänud õpetajatele. kahe päevaga sain rohkem kui õppesõitudel koolis. sa oled mees ja 26. ma naine ja vanem. pole küsimustki, et toime tuled.
teed lumest puhtaks ja toredat kulgemist!
Sinna hinnaklassi ei mahu BossHoss, aga ilgelt soovitaksin see osta kui võimalik. Täielikult tuleks aga ignoreerida seda juttu mis esimese ja minu postituse vahel on...
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.