Viimane abipäästjate koolitus Tartu külje all Tõrvandis 25.
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Mode
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 5 korda
Viimane abipäästjate koolitus Tartu külje all Tõrvandis 25.
UUS INFO: http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?p=353456#p353456
Pealinna meestele infoks:
Hea huviline
Nagu lubatud, on abipäästjate koolitused jälle tagasi Tallinnasse jõudnud.
Keda huvitab, mis koolitusel toimuma hakkab, vaadaku viimase koolituse meediakajastust ( Magusamaid pilte veepritsimisest siin küll paraku pole):
http://www.virumaateataja.ee/?id=86268
Toimunud nelja koolituse toel on tuletõrjujad ja ELF saanud endale üle seitsmekümne oskustega abilise. Seda pole vähe.
Niisiis.
Seekordne abipäästjate koolitus toimub 14.-15. märtsil 2009.
algusega kell 09.00 hommikul. Tallinnas, Mustamäe päästekomandos, aadressil Linnu tee 75a
Kes soovib osaleda, palun ennast registreerida kuni 13.märtsini ( k.a.)
Osaleda soovijatel tuleb ennast koolitusele registreerida e-posti teel aadressil antti@elfond.ee
Koolitusest.
Eesti metsad on viimastel aastatel olnud päris mitmete põlengute meelevallas. Tihti on põlengud vaata et liigagi suured väikese Eesti kohta. Päästeametil endal on pritsimeeste arv piiratud ja sestap on selliste
suurte põlengute korral iga oskaja abimees kullahinnas.
Et seda oskamist ka kusagil õppida saaks, siis on käivitatud uus koolituste seeria vabatahtlike metsatulekahjudega võitlejate väljaõpetamiseks. Osaliselt käsitletakse koolitusel ka naftareostustõrjet.
Mõte on anda võimalikult paljudele inimestele teadmisi ja oskusi, mis aitaksid neil mitte palju kehvemini päris tuletõrjujatest võidelda metsatulekahjudega.
Saadud teadmistest on kasu ka näiteks koduse kahjutule tekkimisel.
Näpp püsti, paljud meist siis tegelikult oskavad tuletekki ja tulekustutit kasutada?
Võibolla on seda ainult korra elus ja loetud sekundite jooksul vaja, aga siis hädasti.
Õpe toimub Päästeameti poolt koostatud uue õppekava alusel. Koolitus vältab kokku 16 tundi (tunnid on laupäeval ja pühapäeval) ning kursuse läbinu saab abipäästja pädevusele vastava tunnistuse.
Koolituse teemad on manuses.
Koolitused on tasuta. Kohapeal toitlustamine ja kohvipausid. Kes kaugemalt tulevad teadku, et kohapeal ööbimise võimalust ei ole, seega palun sellega arvestada.
Projekti läbiviimist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.
Lisainfo:
Antti Asu
ELFi projektijuht
Tel. 5184573
E-mail. antti@elfond.ee
Re: Abipäästjate koolitus Tallinnas
Jõudu
Kuule ei tahaks küll iriseda aga siiski , kas antud teema on selle foorumi kala
Mitte et kahju oleks , olen ise päästes tööl. Kas sa pääste foorumis oled kuulutanud ?
Ja muidugi on neid kohti veel, hullult palju, kus seda teha saab.
Ja nagu ma aru saan oled ka ise ilmselt päästeridade mees.
Et las siis jääda see foorum rohkem nende kaherattaliste päralt, see on minu arvamus muidugi
mkk2002, kuidas kellelegi, mina registreerisin ennast igaljuhul ära. Tundub põnev ja asjalik koolitus olevat ning mujalt poleks sellest ilmselt teada saanud. Tänud teemaalgatajale.
-
Teema algataja - Mode
Ei ole päästja ja pole ka kuidagi muud moodi päästjatega seotud. Isegi mitte hobi korras. Korra olen vabatahtlikuna metsatulekahjul käinud.
Teema mõte on võimalikult laiast ringkonnast koolitusele rahvast kutsuda. Näiteks Rakveres oli üle veerandi kohale tulnutest motomehed.
Raha ju selle eest ei küsita ja targemaks saavad ikkagi kohale minevad motomehed, minu omakasu piirdub ehk postituse arvu suurenemisega paari pügala võrra
mkk2002 kirjutas:Jõudu
![]()
Mitte et kahju oleks , olen ise päästes tööl. Kas sa pääste foorumis oled kuulutanud ?
Et las siis jääda see foorum rohkem nende kaherattaliste päralt, see on minu arvamus muidugi
-
Kle, nüüd panid küll puusse - ikka täitsa mõtetu ülesastumine, ise veel päästeka mees (!?!)
Siin foorumis ei pea kogu jutt tiirlema ainult ümber tsikli. Pääste foorumis ei ole küll mõtet sihukest asja promoda, kuna seal käivad 99 % päästjad ja nemad pole teadupärast antud olukorras sihtgrupp.
Minul, paadund päästetöötajana, on sihukese promo üle ainult hea meel, pange see kasvõi Maaja esikanele
mkk2002 kirjutas:Jõudu
![]()
-
- Tsikkel: CB1000R
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
Küsimus: kas oodatud on ainult meesterahvad?
http://www.animalistika.ee
terekest siis jälle.
kogu ülesastumise mõte oli oma arvamuse avaldamine.
ja sina hr. laulasmaa motomees ära arva et päästeteema ei tähenda mulle kottigi, kahjuks eksid.
kogu üritusele soovin tuult tiibadesse, ja edu koolitamisel aga antud foorum pole raudselt selleks nii et jään endiselt enda arvamusele kindlaks .
eks kunagi kindlasti kohtume
edu rasketeks aegadeks soovites
-
Teema algataja - Mode
M2 kirjutas:Küsimus: kas oodatud on ainult meesterahvad?
Rakvere kursusel oli ka kaks tütarlast
-
Mul on igatahes hea meel, et inimesed sellise asja vastu huvi tunnevad.
Metsatulekahjudel olen vabatahtlikega koostööd teinud küll. Kindlasti on hea, kui tulijad juba on eelnevalt instrueeritud ja omaksid ka mingit üldisemat aimu päästetööde strateegiast.
Soolisi piiranguid kindlasti ei ole, ükskord (Vihterpalus vist) oli metsatulekahjul isegi päris palju punaseristi tüdrukuid. Ega seal loomajõudu vaja pole, pigem vastupidavust ja teotahtelisust (millega tüdrukud meestele alla ei jäänud).
Meid oli biker.ee kaudu 2 inimest. Lisaks veel 2 meest olid 4x4 klubist ja muu rahvas polnud vist mootorite maailmaga seotud. Igatahes oli päris huvitav üritus
-
Teema algataja - Mode
Re: Viimane abipäästjate koolitus Tallinnas 11.-12. aprillil
Hea huviline
Ilmselt on tegemist viimase abipäästjate koolitusega Tallinnas.
Peale selle on kavas veel üks Tartu kandis, Tõrvandis. Kuid sealse kindel toimumine või mittetoimumine selgub lõplikult järgmise nädala alguses. Varuvariant on sellisel juhul teha viimane koolitus jälle Tallinnas. See, kumb variant jääb, saab infokanali jälgijale üsna varsti selgeks.
Toimunud kuue koolituse toel on tuletõrjujad ja ELF saanud endale 132 oskustega abilist. Aitähh neile väärt inimestele. Ja proovime nende ridu veelgi täiendada.
Niisiis.
Seekordne abipäästjate koolitus toimub 11.-12. aprillil 2009.
algusega kell 09.00 hommikul. Tallinnas, Mustamäe päästekomandos, aadressil Linnu tee 75a
Kes soovib osaleda, palun ennast registreerida kuni 10.aprillini ( k.a.)
Osaleda soovijatel tuleb ennast koolitusele registreerida e-posti teel aadressil: antti@elfond.ee
Koolitusest.
Eesti metsad on viimastel aastatel olnud päris mitmete põlengute meelevallas. Tihti on põlengud vaata et liigagi suured väikese Eesti kohta. Päästeametil endal on pritsimeeste arv piiratud ja sestap on selliste
Et seda oskamist ka kusagil õppida saaks, siis on käivitatud uus koolituste seeria vabatahtlike metsatulekahjudega võitlejate väljaõpetamiseks. Osaliselt käsitletakse koolitusel ka naftareostustõrjet.
Mõte on anda võimalikult paljudele inimestele teadmisi ja oskusi, mis aitaksid neil mitte palju kehvemini päris tuletõrjujatest võidelda metsatulekahjudega.
Näpp püsti, paljud meist siis tegelikult oskavad tuletekki ja tulekustutit kasutada?
Võibolla on seda ainult korra elus ja loetud sekundite jooksul vaja, aga siis hädasti.
Õpe toimub Päästeameti poolt koostatud uue õppekava alusel. Koolitus vältab kokku 16 tundi (tunnid on laupäeval ja pühapäeval) ning kursuse läbinu saab abipäästja pädevusele vastava tunnistuse.
Koolitused on tasuta. Kohapeal toitlustamine ja kohvipausid. Kes kaugemalt tulevad teadku, et kohapeal ööbimise võimalust ei ole, seega palun sellega arvestada.
Lisainfo:
Antti Asu
ELFi projektijuht
Tel. 56263509
E-mail. antti@elfond.ee
-
Teema algataja - Mode
Re: Viimane abipäästjate koolitus Tallinnas 11.-12. aprillil
Hea huviline
Kuulutan välja viimase abipäästjate koolituse. Läbiviimise paik on Tartu külje all Tõrvandis.
Niisiis.
Koolitus toimub 25.- 26. aprillil 2009.
algusega kell 09.00 hommikul. Tõrvandi päästekomandos. Täpne aadress on Papli 4, Ülenurme vald, TÕRVANDI
Kes soovib osaleda, palun ennast registreerida kuni 17.aprillini ( k.a.)
Osaleda soovijatel tuleb ennast koolitusele registreerida e-posti teel aadressil: antti@elfond.ee
Koolitusest.
Lisainfo:
Antti Asu
ELFi projektijuht
Tel. 56263509
E-mail. antti@elfond.ee
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.