sumbuti [Motobot: õige on "summuti"] küljest kinnipõlenud pükste kättesaamine
Moderaator: Moded
sumbuti [Motobot: õige on "summuti"] küljest kinnipõlenud pükste kättesaamine
Otsing ei andnud tulemusi, oli ainult juttu sellest kuis sumpad seest puhtaks saada.
Mul mure väljast puhtaks saamisega.
Nimelt on osa püksisäärest sumbuti [Motobot: õige on "summuti"] külge kinni põlenud.
Millega seda maha saab? Oskab keegi midagi soovitada?
Nitrolahustit ja muid lahusteid olen proovinud, ei aita. Isegi siis ei toimu mitte midagi kui panna nitrolahustine lapp peale ning kilega kinni tõmmata pealt Arvasin, et äkki "hautab" lahti aga ei midagist
Idee oli minna metalli pealt värvi eemaldamise spets happega kallale aga pole kindel mis see hape kroomile teeb.
Poleerida või mida peaks ette võtma?
Mul mure väljast puhtaks saamisega.
Nimelt on osa püksisäärest sumbuti [Motobot: õige on "summuti"] külge kinni põlenud.
Millega seda maha saab? Oskab keegi midagi soovitada?
Nitrolahustit ja muid lahusteid olen proovinud, ei aita. Isegi siis ei toimu mitte midagi kui panna nitrolahustine lapp peale ning kilega kinni tõmmata pealt Arvasin, et äkki "hautab" lahti aga ei midagist
Idee oli minna metalli pealt värvi eemaldamise spets happega kallale aga pole kindel mis see hape kroomile teeb.
Poleerida või mida peaks ette võtma?
Only a Motorcyclist knows why a dog sticks his head out of the window of the car...
Väga hästi funkab Statoli'is müüdav "Silver chrome" või taolise nimetusega pasta. Hallis, vist 250 cc pudelis, maksab 65 krooni ning mõeldud rooste eemaldamiseks ning muidu metallolsade puhastamiseks ning läikimalöömiseks.
Ise olen chopperitelt sellega eemaldanud nii osalisi pükse, saapataldu kui ka kinnikõrbenud teetõrva. Roostes kroomi ja alumiiniumi lööb samuti väga kenasti läikima.
Asi vajab vaid kannatust - kui kinnikõrbenud kiht on üle 0.5 mm paks, siis mul võtab 3-4 nühkimissessiooni ehk iga kord võtad ja nühid mingi 5 minutit, puhkad kätt ja lased edasi.
Ise olen chopperitelt sellega eemaldanud nii osalisi pükse, saapataldu kui ka kinnikõrbenud teetõrva. Roostes kroomi ja alumiiniumi lööb samuti väga kenasti läikima.
Asi vajab vaid kannatust - kui kinnikõrbenud kiht on üle 0.5 mm paks, siis mul võtab 3-4 nühkimissessiooni ehk iga kord võtad ja nühid mingi 5 minutit, puhkad kätt ja lased edasi.
-
ernsttam
Proovi
Aastate kogemus:
EI LASE SUMMUTI KUUMAKS - siis on tõesti vaja nühkida lihvimis paberiga sest plekkid põlevad sisse.
1.) Puhasta lakkibensiiniga - lapp ja puu tüük.
2.) Proovi http://www.fixusnet.ee/index.php?id=1252&page=136 Motorex puhastus vahend. Saada on ka BEN Autotarves kui ei viitsi Mustamäel ringi kolida.
Minu Bonneville rattas on kroomi täis ja aja jooksul ma olen leidnud et Motorex puhastus vahendid (ja muud) on kõige parimad. Triumph ainult soovitab Motorexi vahendid summuti puhastamiseks ja talvel säilitamiseks.
Re: Proovi
see saab olema lähiaastatel üks "kuum" ja valus teema - kuna uued rattad tulevad reeglina katalüsaatoritega, siis sumpsid lähevad SIGA kuumaks - minu uue dragstari katalüsaatoriga torud jõudsid kaaskodanikel mitu paari saapaid, pükse ja säärenahka läbi kõrvetada, enne kui Cobra hästi hingavad (ja oluliselt jahedamad) torud sai külge pandudernsttam kirjutas:EI LASE SUMMUTI KUUMAKS...
Raul
Fakt, et meduusid on suutnud elada ilma ajudeta mitu miljonit aastat, annab lootust nii mõnelegi inimesele ![]()
krt aga kõik need pastad sisaldavad mingil määral abrasiivi...pea jälle pulki täis teagi mis teha või proovida... kroom on sumbutitel uus ja kriimudeta, matimaks teda poleerida tegelikult nagu ei soovi.terall kirjutas:Aga kindlasti ÄRA POLEERI kroomi. Tõmbab kroomi ära tuhmiks
Nädalavahetusel on kas minu või kellegi teise püksisäär ka teise poole sumbuti [Motobot: õige on "summuti"] külge kärssanud, nüüd mõlemalt poolt kroomtorud musta plasti täis:(
Ühel pool on see saast seal ikka paar kuud olnud ja ära/ kõvaks kõrbenud.
Pigieemaldus( priofessionaalne stuff) ei eemalda, kui nitrolahusti ei eemaldanud midagi siis vast ka WhiteSpirit ei tee halligi.
Silver chrome" peaks olema pastatüüpi ehk siis vajab ikka poleerimist. Vist peab poleerima aga lähen vaatan mis purgi peal kirjas on.
Motorex Clean & Polish on ka poleerimiseks ja puhastamiseks ette nähtud, ehk pean uurima kas see ka abrasiivi sisaldab.
Eks vaatab mis need kaks viimast väljapakutut endast kujutavad, annan lähinädalal teada kas oli tolku neist. Kui vajavad aga poleerimist ja on abrasiivsed siis neid hea meelega ei prooviks...
Veel ideid kellegil?
Only a Motorcyclist knows why a dog sticks his head out of the window of the car...
Anna teada, mida sa siin poleerimise all mõistad ehk milline on sinu kogemus tegevusel, mis tuhmumiseni viib.terall kirjutas:Aga kindlasti ÄRA POLEERI kroomi. Tõmbab kroomi ära tuhmiks
Antud juhul pole tegemist minupoolse plõksimise vaid konkreetse infi küsimisega, et ise edaspidi ettevaatlikum olla.
Ise olen teinud 2 asja:
* vene moodi ehk rohelise pasta ja lahustiga pehmest riidest kettale löga peale ning trelliga nii keskmistel kui ka kiiretel pööretel poleerima kuni lahusti tsentrifugaaljõul minema lendab ning pasta kuivaks läheb. Siis uuesti lahustit juurde, et pasta kenasti vedel oleks ja uuesti peale.
Sel meetodil saab väga kenasti peenemad kriimud välja ning metalli läikima. Seda, et asi oleks ka pärast pikas vihmasolekut tuhmiks läinud, pole ma märganud. Meetodit olen erinevatel ratastel kasutanud alates eelmisest aastast.
* Silver Chrome abil käsitsi nühkides. Sellega olen eemaldanud pigem tavalist rauaroostet, alumiiniumoksiidi ning pigi ja mööd kinnikõrbenud löga kroomitud ning alumiiniumjuppidelt. Nühin vaid käsitsi ning tulemus jällegi alati läikiv ja ilus ka pärast vihma käes seismist. Seda kasutanud umb 2 aastat erinevatel ratastel.
Terall - su jutt hirmutas tiba ära, seega lao aga halvad kogemused välja, et teistel oleks midagi kõrva taha panna.
-
alayn
Eks ole endalgi core pükse hoolega leegikate külge lastud ja mina mitte nii kogenud tegija kasutan lihtsamaid meetodeid. Võtan mittekasutatud siletitera või paberi,-kipsinoatera kuna need annavad painduda vastavalt toru kumeruse järgi ja peenetundeliselt lükkan selle kõrbenud jama maha ning ongi kõik. Ja kindlasti ei tohi olla terad kasutatud ega defektiga muidu on kohe triibud peal. Edasi siis eks ise keegi vaatab kas poleerib või tõmbab lihtsalt lahusti või mõne muu jamaga üle.
Alayn nuga ei sobi sest seal on tihtilugu silmaga mittenähtavaid defekte mis tekitavad kriime.
Alayn nuga ei sobi sest seal on tihtilugu silmaga mittenähtavaid defekte mis tekitavad kriime.
tasa ja targu
Nii täna teen kiiremad ringid peale tööd, ajan selle pasa kuumaks ning proovin siis esmalt vaibanoa teraga, ennem kui kemikaalidega kallale lähen
Iseenesest käis peast mõte läbi, et ehitus fööniga ehk kuumapuhuriga peaks ka asja saama. Ajab selle jama seal peal kuumaks ja siis millegiga maha.
edit 20.07.06:
uus Gyproci-võ siis vaibanoatera(kuis keegi nimetab)aitas.
Suurema kinnipõlenud saasta saab sellega väga hästi maha võtta ilma kroomi vigastamata. Võtab ainult aega ja tahtmist. Mingi õrn saastakiht jääb peale aga selle annab vast mingi kemikaaliga juba maha võtta
Iseenesest käis peast mõte läbi, et ehitus fööniga ehk kuumapuhuriga peaks ka asja saama. Ajab selle jama seal peal kuumaks ja siis millegiga maha.
edit 20.07.06:
uus Gyproci-võ siis vaibanoatera(kuis keegi nimetab)aitas.
Suurema kinnipõlenud saasta saab sellega väga hästi maha võtta ilma kroomi vigastamata. Võtab ainult aega ja tahtmist. Mingi õrn saastakiht jääb peale aga selle annab vast mingi kemikaaliga juba maha võtta
Viimati muutis S.S.D.D., 20 Juun 2007, 10:55, muudetud 1 kord kokku.
-
Laisaar
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
eelmine kord sai nii tehtud.
Aitas kuumapuhur (mitte see mis tuppa sooja teeb) ja mittesulav kalts. Lase püksid sumpsi peal jälle vedelaks ja pühi ära. Liiga palju vist ei või kuuma ka lasta, muidu võib kroom siniseks minna aga meil õnneks ei läinud. Selle väikese jama mis sinna veel järgi jäeb saab vist mingi keemjaga maha aga praegu on sõita vaja. Küll talvel jõuab kraapida.
motokas
Aitas kuumapuhur (mitte see mis tuppa sooja teeb) ja mittesulav kalts. Lase püksid sumpsi peal jälle vedelaks ja pühi ära. Liiga palju vist ei või kuuma ka lasta, muidu võib kroom siniseks minna aga meil õnneks ei läinud. Selle väikese jama mis sinna veel järgi jäeb saab vist mingi keemjaga maha aga praegu on sõita vaja. Küll talvel jõuab kraapida.
motokas
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
-
Rein
- Tsikkel: Valkyrie
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
Motorex i asjad küll üldse ei sobi. Proovisin enda ratta peal. Peale kuivatamist vee laigukesi kroomi pealt ära pühkida, selleks see cleaner isegi sobiks. Värvi peal jääb juba kuidagi naljakas. Ja see kaitse vahend on tõesi ainult talviseks seisma jätmiseks. Vee piisk voolab minema, ja selline mõnus rada jääb pärast järgi. Sunnycar i toodangus on renovator car polish. See on abimees kiivri visiirist kroomini. 5+
Viimati muutis Rein, 24 Juun 2007, 14:35, muudetud 1 kord kokku.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.