Mitte ainult joonis ehk Biker paremaks
Ohhoo, milline fundamentaalfilosoofiline kategooria.Kes on tsiklistide "jumal" ? Ise ma kirikus ei käi.. piiblit ei loe.. seega ei ole otseselt usklik. aga kelle poole ma pean pööruma kui tahan et mu masin ilusti töötaks ja sõit hästi välja tuleks ?
Prooviks seda asja lahata niimoodi. Jumalat ehk kõrgemat sekkuvat/juhtivat/abistavat jõudu on vaja abiks määramatuse korral. Inimene teatavasti pelgab määramatust, ta pürib teadmise ja selguse poole. Kui sellist selgust ei ole, on kaks teed: kas süveneda uurimisse vähendamaks määramatust või uskuda määramatuse paratamatusesse ja kõikvõimussesse. Viimase variandi koodnimetajaks ongi usk jumalasse.
Tooks eelneva üle tsiklimaailma. Mis on tsiklismi puhul määramatus? Kui kaugele saan sõita, kuna tsikkel katki läheb, kuna ma haiget saan (kukun, panen matsu jms)? Need tunduvad olema mootorratturi põhihirmud ehk põhilised määramatuse valdkonnad.
Vaatame neid valdkondi lähemalt. Sõidu pikkus oleneb (lühema mõistena) sellest, kui palju kütet on, pikemal juhul aga sellest, kaua rehvid-ketid ja muud kuluartiklid kestavad. Ehk siis tsikkel vajab pidevat, õigeaegset ja õiges kvaliteedis/kvantiteedis täiendust, lisapanust. Veelgi pikemas plaanis on sõidu kestvusel oluline tsikli tehniline korrasolek ning selle korrasoleku hoidmine, selle tagamise põhialusteks on korralik hooldus ning pädev kasutamine (ehk siis tsiklit ei maksa erinevate sõiduvõtetega lõhkuda, kui tahad kaugele sõita).
Kui aga vaadata inimlikus plaanis, siis omab sõidu kestvuses olulist rolli loomulikult sõitja ise: tema sõiduvõtted, käitumine liikluses, tsikli kasutamise meetodid (tänav, sportimine, stunt), tema kaitstus (adekvaatne kiiver ja muu varustus).
Mis siis välja tuleb? Tsiklismi puhul sõltub määramatuse suurus tsiklistist (ja tsikli mehaanikust, kui need on kaks eri inimest). Ehk siis, mida rohkem hoolitsed tsikli ja iseenda eest, seda väiksem on määramatus.
Eelnevast annab teha lihtsa tuletise: mootorrattur, kui ta korralikult hoolitseb enda ja tsikli eest, on (vähemalt tsiklismi puudutavalt) ise endale jumal. MOTT
PS Paljudel juhtudel võib jumalaks osutuda ka tsikli mehaanik. Sel juhul on kaasjumalaks tsiklisti rahakott.
PPS Määramatus ja sellest sõltuvalt tsiklisti/mehaaniku jumalikkus sõltub ka tsiklimargist. Olen isegi end tabanud jumala poole pöördumas nõukogude päritolu tsiklit elule turgutades.

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.