Seadus paneb päitsed noortele rollerijuhtidele
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Seadus paneb päitsed noortele rollerijuhtidele

-
Teema algataja
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 371 korda
- Kontakt:
ma nagu ei saanud sellest aru:

Väga ümbernurga jutt - "meenutavad väikseid mootorrattaid". Kui mul on mingi punnvõrr, mis MEENUTAB võimsuselt harleyd, siis pean kohe registrisse panema. See peaks ju konkreetsete numbritega juba praegugi kirjas olema? Mu tolmuimeja meenutab raketti aga ei lendaPõhja politseiprefektuuri liiklustalituse ülemkomissari Villu Vane sõnul võidakse uude liiklusseadusesse lisada ka nõue, et mopeede, mis oma võimsuselt meenutavad juba väikseid mootorrattaid, võidakse hakata liiklusregistris registreerima.

ka see on juba vana tõde. kuhu jäi see jutt, et varsti lähevad kõik rollerid registrisse nii et koliseb? vot seda asja oleks vaja vaat et rohkemgi, kui mingeid kursuseid. (ärge seda üks-ühele võtke, loomulikult on vaja liiklust tunda) Fakt, et ma saan teada, kes see rollerihunt must sotaga just mööda kimas, on olulisem, kui see, et mehel pole näiteks lube taskus.Mopeedide kiirus ei tohi ületada 45 kilomeetrit tunnis ja mootori maht 50 kuupsentimeetrit.
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Inimesed, raske ei ole otsida informatsiooni algandmetest, ehk antud juhul uue liiklusseduse eelnõu projektist, mis juba üle aasta vana ja sellest ajast ka avalikult maj-kom ministeeriumi lehelt saadaval. Antud leheartikkel lihtsalt mainis ära, et see ei ole kuhugimaale omadega edasi jõudnud ja enne paari aastat ei jõua kah, kuna kõigepealt vaja ära oodata euroopa liidu analoogsete üldnomide kinnitamine, millega meie liiklusseaduse eelnõu tuleb koostamisel vastavusse viia.
Ka kõik need euroopa liidu aktid ja eelnõud on vabalt netist saadaval.
Sellepärast ma olengi koguaeg siin foorumis kurja häält teinud, kui mõni järjekordne kuulujutulevitaja on hakkanud oma mingist konkreetsest kuupäevast algava kohustusliku regamise juttu rääkima.
Mopeediklassi sõidukil 14-15aastasel juhil lubade nõue ja 45kmh/<50cc on kehtinud juba peaaegu samakaua, kui praegune eesti vabariik!
Ka kõik need euroopa liidu aktid ja eelnõud on vabalt netist saadaval.
Sellepärast ma olengi koguaeg siin foorumis kurja häält teinud, kui mõni järjekordne kuulujutulevitaja on hakkanud oma mingist konkreetsest kuupäevast algava kohustusliku regamise juttu rääkima.
Mopeediklassi sõidukil 14-15aastasel juhil lubade nõue ja 45kmh/<50cc on kehtinud juba peaaegu samakaua, kui praegune eesti vabariik!
hälvik
-
- Tänatud: 1 kord
Mind see ei puuduta sest olen 16 aga selle seaduse vastu mul küll midagi ei ole. Ikka väga närvi ajab kui kõrval sõidab mõni 14 tattlõug ilma kiivrita ja kahekesi oma honda dioga liikluseeskirju täiesti tähele panemata. Neid 14 aastaseid mopeedijuhte tuleks vähendada, kasvaks ka veidike meie maine. Liikluse õppimine võiks juba koolis alata ja 9klassi lõpueksamitest üks võiks liiklus eksam olla, kes läbi kukub peab sügisel uuesti tegama või jääb istuma, nagu ka teiste eksamitega.
-
Ega vanus ju ei sõida.Lauri23 kirjutas:Mind see ei puuduta sest olen 16 aga selle seaduse vastu mul küll midagi ei ole. Ikka väga närvi ajab kui kõrval sõidab mõni 14 tattlõug ilma kiivrita ja kahekesi oma honda dioga liikluseeskirju täiesti tähele panemata. Neid 14 aastaseid mopeedijuhte tuleks vähendada, kasvaks ka veidike meie maine. Liikluse õppimine võiks juba koolis alata ja 9klassi lõpueksamitest üks võiks liiklus eksam olla, kes läbi kukub peab sügisel uuesti tegama või jääb istuma, nagu ka teiste eksamitega.
See on õige jutt et vanus ei sõida, kes teab kindlasti on tallinnas selliseid kõlupäid kes vanemad nimetatud vanusest. vanus ei loe!MOMO kirjutas:Ega vanus ju ei sõida.Lauri23 kirjutas:Mind see ei puuduta sest olen 16 aga selle seaduse vastu mul küll midagi ei ole. Ikka väga närvi ajab kui kõrval sõidab mõni 14 tattlõug ilma kiivrita ja kahekesi oma honda dioga liikluseeskirju täiesti tähele panemata. Neid 14 aastaseid mopeedijuhte tuleks vähendada, kasvaks ka veidike meie maine. Liikluse õppimine võiks juba koolis alata ja 9klassi lõpueksamitest üks võiks liiklus eksam olla, kes läbi kukub peab sügisel uuesti tegama või jääb istuma, nagu ka teiste eksamitega.
ÜLDISELT KASVAGE 14; TEHKE LOAD ja OLGE LIIKLUSES VIISAKAS!!!