Mentide teadmik

Kõik mis on seotud rolleritega

Moderaator: Moded

Suletud

Teema algataja
iffu

Re: Mentide teadmik

Lugemata postitus Postitas iffu »

Õige.
Las ütleb. Siis on teada milliseid jälgida. Niisama uljaspäid kes ringi kihutavad autode vahelt jne, selliseid pole tõesti vaja ;)
Kasutaja avatar

shadows

Lugemata postitus Postitas shadows »

50ccm kirjutas:
Kui maanteel on lubatud 90km/h sõita sis miks autodel ple piirajaid, et nad kiiremini ei sõidaks.
Imo, kas autosid ehitatakse spetsiaalselt Eesti Vabariigi teede jaoks. Aga rolleri piirang on sama igalpool. Saksamaal, piiraja 90km/h, kiirteel ?
Eestis ka suvel ju 110km/h peamistel maanteedel. Enne mõtle läbi post kui hakkad autojuhte kohe väänama. Seadus on seadus, kui ei meeldi, ÄRA SÕIDA !
Mülkas kinni koguaeg !

Pilt
Kasutaja avatar

Aksel
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Aksel »

Aga ma siin hakkasin mõtlema, et roller on ju peaaegu sama (liikuses) mis jalgratas aga kas ma siis jalgrattaga ei tohi ka üle 45km/h sõia või? :? Eelmine suvi (kui endal rollerit polnud) sai päris tihti sel juhul jalgrattaga kiirust ületatud. :o Nimelt ma sõitsin jalgrattaga isegi 55-60km/h (sirge tee peal), miks ma siis ei võiks rolleriga nii kiiresti sõita? :(

Endal mul on ka roller rohkemaks suuteline, kui 45-50km/h aga ega ma selle pärast siis reegleid linnas rikkuma kohe ei hakka, kui tahan rallida, rallin maal ja enda maja ümber muruplatsidel. :wink:
Kymco Agility 50--->Aprilia SR 50 R (Y)
Kasutaja avatar

shadows

55-60km/h...
Maantee rattur oled siin meil või...
Proffiratturite keskmine on ~52kmh/h ...
Mülkas kinni koguaeg !

Pilt
Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

Tark onu Indrek Sirk ütles: Ka jalgrattaga tuleb arvestada kiirusepiiranguid ning ei tohi sõita piirkiirusest kiiremini.
Seega küta nii asulas kuni 50km/h ja maanteel 90km/h.(ka kiiremini kui märgid lubavad)
Kasutaja avatar

Aksel
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Aksel »

holma kirjutas:
Tark onu Indrek Sirk ütles: Ka jalgrattaga tuleb arvestada kiirusepiiranguid ning ei tohi sõita piirkiirusest kiiremini.
Seega küta nii asulas kuni 50km/h ja maanteel 90km/h.(ka kiiremini kui märgid lubavad)
No aga miks ma siis ei võiks rolleriga nii kiiresti sõita, kui isegi jalgrattaga võib kiiremini sõita. :? Hakka või jälle jalgrattaga sõitma, lühikesi otsi saaks kiiremini, kui rolleriga igastahes. :lol:
55-60km/h...
No ega ma siis nii just 10km suuda sõita, aga lühikesi maid küll ... juhuslikult ma sõitsin jah eelmine suvi maante rattaga, suht proffi ratturite rattaga kah veel kusjuures. :twisted:
Kymco Agility 50--->Aprilia SR 50 R (Y)

Teema algataja
mehaanic

Lugemata postitus Postitas mehaanic »

Aksel kirjutas:
holma kirjutas:
No aga miks ma siis ei võiks rolleriga nii kiiresti sõita, kui isegi jalgrattaga võib kiiremini sõita. :? Hakka või jälle jalgrattaga sõitma, lühikesi otsi saaks kiiremini, kui rolleriga igastahes. :lol:
55-60km/h...
No ega ma siis nii just 10km suuda sõita, aga lühikesi maid küll ... juhuslikult ma sõitsin jah eelmine suvi maante rattaga, suht proffi ratturite rattaga kah veel kusjuures. :twisted:
kõik on jõle kõvad mehed siin isegi vanaema ratastoolist võetakse 30km/h välja.. mis siis veel rattast rääkida :twisted:

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

mehaanic kirjutas:
Aksel kirjutas:
holma kirjutas:
55-60km/h...
kõik on jõle kõvad mehed siin isegi vanaema ratastoolist võetakse 30km/h välja.. mis siis veel rattast rääkida :twisted:
ma kunagi ammu päris korralikust maastikurattast nõmme mäest alla sõites 57 km/h sisse sain ratta spido järgi. ei tea kuidas need 60-70 km/h mehed sõidavad. Kuid jahh, eks maastiku- ja maanterattal on ikka vahe kahh.
Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Kasutaja avatar

InterFace
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas InterFace »

triplekix kirjutas:
ma kunagi ammu päris korralikust maastikurattast nõmme mäest alla sõites 57 km/h sisse sain ratta spido järgi. ei tea kuidas need 60-70 km/h mehed sõidavad. Kuid jahh, eks maastiku- ja maanterattal on ikka vahe kahh.
nõmme mäest ei mäleta , eks ta ~60 kanti jäi, pole nii järsk aga kadaka (või etkvl) mäest sain 69km/h maastikurattaga (se 3tonnine Optima). pole nii raske midagi, jõudu vähe? :-P

lihtsalt 21 käik sisse, püsti , sarvedest hoiad kinni ja täiesti jõust väntad ring rebid vasakule paremale. eks keset mäge autodest möödumine andis päris paraja adrenaliinilaksu kah , ei tea kas enam üldse julgeks , pole mitu aastat sõitnud rattaga (siis olin ca 15)

EDIT: ahja , sõber tuli suts hiljem KHS'ga ja sai 65 kui õieti mäletan, ta suts lühem ja väiksem minust.
<a href="http://www.rolleriklubi.org/foorum/view ... 0">Piaggio Free 50 '1998 - "Juust"</a>
Kasutaja avatar

C4

Lugemata postitus Postitas C4 »

lisan siia paar arvamust teema kohta jalgrattur saab kah kiiruse ületamise eest trahvi :D kusjuures kui politsei onu ta radarise suudab püüda ! ja ka seda, et nagu teema algas on mu meelest oldmoped väga õiges suunas... SELLE POINT ON SÕITKE L.E. KOHASELT !!! selle suve moto sõitjatele või nii :D on kõigil turvalisem
Have a nice day !

Lauri23

Lugemata postitus Postitas Lauri23 »

Kunagi liiklussaates rooli võim oli esitatud see küsimus ja seal öeldi et jalgrattur võib kihutada nii kiiresti kui suudab.
Kasutaja avatar

C4

Lauri23 kirjutas:
Kunagi liiklussaates rooli võim oli esitatud see küsimus ja seal öeldi et jalgrattur võib kihutada nii kiiresti kui suudab.
:D aga mina tean ühte juhust kus tüüp sai selle eest trahvi, et mingis aeglases allas liiga kiiresti sõitis oli vist 20-ne ala ja tüüp pani seal miskit 30-ga :D
Have a nice day !

pang

Lugemata postitus Postitas pang »

misasi on ment?

Et keegi mõttehiiglane mulle seletama ei hakkaks, et ment on politseinik, siis ütlengi teile, et mõistan seda. Kuid pisutki austust võiks nende vastu olla. Jumala eest ärge kutsuge teda mendiks, kui ta teid kinni peab. Sellisel juhul te karistuseta ei pääse.
Kasutaja avatar

*DDF*

Lugemata postitus Postitas *DDF* »

Küsimus selles, et roller ei tohi minna üle 45km/h ja peacad olema oma täisvartustuses (piirajatega), aga on ka neid rollereid millel on piirajad aga liiguvad ikkagi üle 45 km/h. Mis neist saab? Kas võetakse roller käest ära?
Kasutaja avatar

C4

pang kirjutas:
misasi on ment?

Et keegi mõttehiiglane mulle seletama ei hakkaks, et ment on politseinik, siis ütlengi teile, et mõistan seda. Kuid pisutki austust võiks nende vastu olla. Jumala eest ärge kutsuge teda mendiks, kui ta teid kinni peab. Sellisel juhul te karistuseta ei pääse.
see on släg :) ja ükski normaalse mõistusega inimene ei räägi härra politeiga nii kui ta just solvamise eest karistada ei taha saada :)
Have a nice day !
Kasutaja avatar

C4

*DDF* kirjutas:
Küsimus selles, et roller ei tohi minna üle 45km/h ja peacad olema oma täisvartustuses (piirajatega), aga on ka neid rollereid millel on piirajad aga liiguvad ikkagi üle 45 km/h. Mis neist saab? Kas võetakse roller käest ära?
Eestis vist veel ei tohi ära nagu päris võtta... :wink: aga ei tea mis nad võivad nüüd juba teha...
Have a nice day !

Teema algataja
BuFu

Lugemata postitus Postitas BuFu »

ei no öelge milline roller liigub max 45km/h?
kõik poes müüdavad isegi riisid lähevad nii 60 kanti.
seega ei tohi neid vapsee müüa ja tuleks kõik konfiskeerida või siis tehasesse tagasi saata ja öelda,et ärge nii võimsaid saatke ja ültse ärge mootorit peale pange siis ei saa kiirust kuidagi ületada.
Kasutaja avatar

shadows

BuFu kirjutas:
seega ei tohi neid vapsee müüa ja tuleks kõik konfiskeerida või siis tehasesse tagasi saata ja öelda,et ärge nii võimsaid saatke ja ültse ärge mootorit peale pange siis ei saa kiirust kuidagi ületada.
Tarkur...
Selleks ongi neil vast piiraja peal ? :wink:
Mülkas kinni koguaeg !

Pilt

Teema algataja
Joonsuu

Lugemata postitus Postitas Joonsuu »

shadows kirjutas:
BuFu kirjutas:
Tarkur...
Selleks ongi neil vast piiraja peal ? :wink:
Iga piirajatega roller liigub üle 45km/h,mis mina olen näind!
Kasutaja avatar

ats91

Lugemata postitus Postitas ats91 »

BuFu kirjutas:
müüa võib kõike, aga sa ei tohi lihtsalt sõita.. :D
Kasutaja avatar

AbStra1t
Tsikkel: FC350 ; KX250F
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas AbStra1t »

No lugesin natukene teie jutte aga see asi on ikka nii,et kellel on raha millega tuunida oma rollerit sellel on raha millega saab ta politseid toetada :)
Suletud

Mine “Rollerid”