saapad sõitmiseks ja kõndimiseks

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
sang

saapad sõitmiseks ja kõndimiseks

Lugemata postitus Postitas sang »

Oskab ehk keegi öelda, kas on olemas tsiklisõidu saapaid, millega saaks ebamugavust tundmata ka kõndida rohkem kui 50 meetrit? Ehk siis otsin kompromiss-saabast, millel oleks sees tsiklisaapa kaitsmed, aga mis oleks piisavalt liikuvad, et nendega annaks ka kõndida.

Nimelt tahaks tsiklimatkadel ja muidu ringi sõites ju aegajalt ka sadulast ronida ja natuke ringi vaadata ümbruskonnas, seniproovitud tsiklisaapad on selleks aga liiga jäigad ning jalga sõiduasendis fikseerivad. Olen küll kandnud militaarseid nahksaapaid, aga need jälle ei kaitseks matsu puhul oluliselt.

Või peaksin siiski leppima mõttega, et kahte hääd asja ühte saapasse kokku ei pane?

188mad

Lugemata postitus Postitas 188mad »

Daytona Sport Easy GTX: proovitud - kõlbavad nii sõitmiseks kui kõndimiseks!

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 118 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

Mul depoost ostetud Oxtar Explorer saapad (hind ca 2.2k) ja täitsa mugavad on kõnida kah. Tegu siis mitte enduro- või krossisaapaga, vaid sihuke tänaval liiklemiseks sobiv. Goretex vooder, bensu-ja õlikindel tald, varba peal topeltnahk käiguhoova jaoks.
Joel
Kasutaja avatar

Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

ise sõidan ja kõnnin depoost ostetud IXS'i "kirsa" tüüpi sõidusaapaga. Kõike saab hästi teha :)
Aga kui kroomisaabas ei sobi siis ei oska soovitada.

motopaks
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

retro
Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 31 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas retro »

Oxtar Jupiter GTX äkki? kuigi IXS-i tavaline klassikaline kummik-tüüpi saabas ei ole küll häirinud ringi kõndides
Kasutaja avatar

Hans
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hans »

Mul ka IXS kirsatüüpi customi papud, täitsa kõnnitavad 8)
Kasutaja avatar

Kameeleon

Lugemata postitus Postitas Kameeleon »

retro kirjutas:
Väga hästi sobib nii käimiseks kui sõitmiseks.... kuigi suvel natuke palav :wack: . Ostsin eelmine kevad Depoost ja igati rahul.....Hind oli siis mingi 1600 või sinna kanti
Timex käekellad Bikeri raffale hea hinnaga
Kontakt: www.watches.ee
kari@jewelry.ee

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Kasutaja avatar

manager2

Lugemata postitus Postitas manager2 »

Ostsin endale IXS X-Boots Lightfoot. 65£
ostsin siit: http://www.jsaccessories.co.uk/hermes/shop/2,1,100
info siit: http://www.ixs-fashion.com/b2c.asp?PageNo=DEFAULT
pilt: http://www.ixs.ro/images/catalog/Incalt ... 25-039.jpg

ise esialgu veel rahul. eks nad jäigemad kui tavasaabas ole. samas mingit lõivu tuleb ju maksta selle pealt, et su hüppeliiges ellu jääks kui vahel halvasti läheb.
THESE FEW MINUTES ON THE TRACK… YOU LIVE MORE THAN SOME PEOPLE DURING THEIR LIFETIME
Kasutaja avatar

Habib
Tsikkel: Suzuki V-Strom

Lugemata postitus Postitas Habib »

Heas töökaitsevahendite poes (Laki tn näiteks) saad head sõidusaapad umbes 5 korda odavamalt. Tõsi, nad ei ole tsiklisaapad ja neljakohalise hinnalipiku pead pärast ise peale kleepima :) Aga väljanägemiselt tipp-topp, reeglina õlikindlad, veekindlad, tugevast nahast, turvaninaga ja mugavad pealekauba...
Vabandan ette motopoodnike ees...

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

Kuna ise töötan ühes neist nö. tööohutusvahenditega tegelevas firmas, siis julgen soovitada sellise firma toodangut nagu seda on SIEVI.
www.sievi.com on ka tootevalik väljas. Seal siis erinevaid korralikke ja väga kvaliteetseid jalanõusid.
P.S. Maaletooja siis selline firma nagu Tamrex Ohutuse (mis asub kaa muuseas laki tänaval).
Ning kui kellegil tõsine soov miskit tamrexist saada, siis küsige Kristjanit ning ma teen väikse ale kah.
(P.S. ärge võtke seda kui minu firma reklaami, kuna ise sellest kasu ei saa, kas keegi ostab või mitte).
Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.

cl

Lugemata postitus Postitas cl »

heade kaitseomadustega mugavat käimissaabast pole olemas, olemas on kompromiss, ise soovitan kasutada kummipaela ja plätusid mida pakiraamile saab nöörida ;)

olen tavalise nahksaapaga kukkumise läbi teinud, ja see suhteliselt tühine kukkumine hoidis mu paar nädalat sadulast eemal.

terv,

cl

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Tahtsin ka just pakkuda välja töösaapaid. Nende väljanägemine pole ehk nii äge, aga muude omaduste poolest kannavad välja priimalt. Terasnina, metallplaat põhjas, õlikindel jne. Külje suunas talda ei voldi kokku ka tsikli raskusega. Ja jalas mugavad ega higista. Ise kasutan juba 9 aastat vastavalt vajadusele matkasaapana (no ikka radadeta maastikul), aga ka kartulivõtul, igati rahul - selle raha eest on ikka kohe palju saabast. Muide, ka sõiduks sobilikust tugevast rebenemiskindlast materjalist veekindlad kindad saab tööriide kauplusest mitu korda odavamalt, kui päris-sõidukindad.
Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

Laisaar
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

ma sõitsin ka 2 aastat nn. "keevitussaabastega". Olid mingi kogu maailma hülgavaks immutatud ja raud ninadega. Ainuke jama oli selles, et see immutusvahendi hais ei tulnud sealt saapast mitte kunagi ära. Sellepärast sõidusaabaste peale ümber läksingi.

motopaks
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

hannes
Tsikkel: Ducati Multistrada 1200S

Lugemata postitus Postitas hannes »

Tundub, et Sa ei ole ainus, kes sellise probleemiga kokku on puutunud. Sakslaste ajakiri Motorrad selle aasta 8. numbris võrreldi 11 saapapaari, muuhulgas vaadati ka kõndimismugavust. Testi võitjaks osutus BMW mudel Allround Gaerne ST Dry ja Dainese Apache ees. edasi Oxtar Matrix 2, Hein Gericke Vega, Ixs Stylo, Richa Tourwinner, Red Bike Mugello, Alpinestars Web GTX, Held Highlander, Lindstrands Gap.
PLUSSID: absoluutselt veekindlad; jalas väga mugavad, kuskilt ei pigista; piduriheebli hea tunnetus; suur liikuvus sõidu ajal; libisemiskindel tald; tallaosa sügav sisselõige tagab kindla toe jalaraudadele; sobivad väga hästi kõndimiseks; väga mugav jalga panna ja ära võtta; pikk lukk; puhas koostekvaliteet; helkurmaterjali olemasolu.
MIINUSED: hüppeliigese tagasihoidlik tugi tänu laiale lõikele.
Hind saksas 165 EUR.
Äkki on meilgi neid saada?

Ida-Virumaa – lähemal kui tundub, lahedam kui arvad!
Ducati Multistrada 1200S
Honda NC 750X DCT (müüdud, teenis mind truult täpselt 3 aastat ja 21000km)
Honda XRV 750 MooramaaPaar (müüdud, teenis mind truult 10 aastat ja 68000km)
Iga tsikli jaoks on oma tee!

Kasutaja avatar

tsiklonaut
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas tsiklonaut »

Tõsi, ideaali pole olemas.

Läksin ka seda rada, et pigem olgu korralik sõidusaabas ja kerged käimisjalatsid kohvris kui vigastatud-vettinud-külmunud jala nähtus. Need tossu sarnased madalad ukerdised unusta küll ära tõsiseks sõitmiseks.

Peale pikka proovimist ja kodutööd saapaks sai BMW Savanna, mis on väga sarnane selle eelpool nimet. Allround'iga. Tahtsin saabast, mis oleks olemuselt veekindel mugav touring saabas, et kannataks päev otsa jalas olla, ent samas oleks ka mingeid enduuro omadusi (eelkõige soovisin, et oleks varvas kaitstud ja püsti jalahoidikutel kindel tunne sõita). Saan 10 sekundiga jalga või jalast ära. Miinuseks pean lahjapoolset hüppeliigese kaitset, selle kompensatsiooniks on muidugi võimalus mõnisada meetrit siia-sinna kõndida probleemideta.

Proovisin enne veel nn. päris enduurosaapaid Alpinestars Tech 6 ja Vector - mõlemad ikka liialt kalgid ja ebamugavad minu vajadustele. Veekindust ei näi olevat ja päeva ilmselgelt ei kannata neis olla matkal. Pluss on neil oluliselt täiuslikum hüppeliigese kaitse.

Kui "varba kaitset" ei otsiks, siis senini mis parim sõidusaabas mida jalga proovinud olen on BMW Transition. Jalas on nad tõesti mega turvalise tundega ja tõeliselt mugavad, samas kannatab ka ringi kõndida. Täiesti veekindlad, ei tule tilkagi läbi, proovitud. Ent varvaste kaitse olematus pani krimpsus näoga otsuse mujale, sest olen paugu kiviga vastu varvast saanud kruusa kiiresti lastes ja peale seda enam ei taha nähagi sellist "asfaldi" saabast - kipsis jalga ei taha. Aga kui asfaldisõiduga enamasti piirduks, oleks konkurenti minu maitsele päris raske leida Transistion saapale, sellises hinnaklassis.

Savannale põhimõtteliselt koopia on Hein Gericke Tuaregi buutsud minuteada, ja üle üldse toodab neid tegelikult seesama itaalia Oxtar, HG või BMW kaubamärkide all. Savanna on ümber nimetatud Santiago'ks samuti sellest aastast, mõningate väikeste modifikatsioonidega.

Selline siis minu kogemus saapa valikul. Igaühe individuaalsed vajadused on muidugi erinevad.

...ja muidugi, eraldi kerge suss ikka kohvris, kui pikemaks jalutuskäiguks läheb.
.::: R1100 boGSer :::.

stonefree

Lugemata postitus Postitas stonefree »

Tundub, et racing saabas sind ei huvita aga ma hetke kogemusest kommenteeriks, et näiteks Sidi Vertigo on täiesti mugav saabas, mul endale on ta nibin-nabin paras ja vajab harjumist aga kui jalas juba siis on kyll suht hea kõndida. Muidugi, kuuma ilmaga hakkavad jalad ilmselt higistama. Kuidas vett peab ei tea, reklaami järgi peaks enam-vähem pidama.
ZX-9R. Vahel sõidan kiiresti aga rullnokk ei ole :)

Rauntz

Lugemata postitus Postitas Rauntz »

julgen neid soovitada, üsna mugavad ja üllatavalt kerged-> http://www.varustus.ee/index.php?a=2&b=126

Credo

Lugemata postitus Postitas Credo »

rattaks on dragstar 1100 ning tänu rolexile foorumist sain imehead saapad, mille kohta on kirjas siin: http://louis9.louis.de/katalog2006/pages/321.pdf
vihma peavad hästi, selle olen hetkel kahetunnise paduvihmas sõitmise juures läbi proovinud. jalas on mugavad (olude sunnil nii mõnegi päeva pidanu neid jalas hoidma 13 tundi järjest).

ei ole teab mis kallid ja "kaasaegse" tehnoloogiaga, aga jubemugavad kanda ja mõnusad sõitmiseks.
Kasutaja avatar

Teema algataja
sang

Tänud kõigile soovituste eest!

Põhimõtteliselt sain ma vastuse enda küsimusele: ei ole olemas saabast, mis oleks korraga hea nii kõndimiseks kui tsiklisõiduks. Pean vist oma kohustusliku kaasavõetava pagasi nimekirja lisama ka plähvid:)

Need madalad tossulaadsed asjad jätaks kohe valikust välja, sest ei kaitse piisavalt pahkluud ning vihma korra ei ole kaitse sääre alumist osa vee eest. Samuti jätaks valikust välja töösaapad, sest kuigi nad on oluliselt odavamad, ei ole nende ergonoomika tehtud tsiklisõiduks ning me ei tea, kuidas nad käituvad matsu korral.

Eks ma lähen ja kiikan mõnda motopoodi ning topin jalakese mõne kõrgema sääre ja tugevama ninaga buutsu sisse. Tundub, et suuremat tähelepanu pööran oxtari ja reviti valikule. Kui leian midagi tählepanuväärset ja/või sooritan ostu, siis annan tulemustest teada.
Kasutaja avatar

anticrist
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas anticrist »

Motopaks kirjutas:
ise sõidan ja kõnnin depoost ostetud IXS'i "kirsa" tüüpi sõidusaapaga. Kõike saab hästi teha :)
Aga kui kroomisaabas ei sobi siis ei oska soovitada.
...see võlu kroomisaabastel ongi, et nendega saab edukalt tänaval kõndida ka, mida spetsiifiliste saabastega mitte ei kõlba teha!
:lol:
kaks ratast on ikka kaks ratast!
http://backyard.pri.ee
Kasutaja avatar

Oldbear
Tsikkel: Honda Magna VF 1100
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Oldbear »

Ah mis te jurate...tavaline sõjaväe nöörsaabas ajab ka asja ära :roll:
Nojah...nüüd hakkab tulema,ei kannata vett ja kukkudes....ähh(lööb käega)
Tasa sõuad,kaugele jõuad! ;)
Magna VF1100
Kasutaja avatar

Rennes
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rennes »

Sõites ajab ju dressipüks ka "asja ära".
Rennes aka Pröksuga Mülka
Kasutaja avatar

Oldbear
Tsikkel: Honda Magna VF 1100
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Oldbear »

Rennes kirjutas:
Sõites ajab ju dressipüks ka "asja ära".
Kui aus olla pole üldse pükse vaja... :P
Tasa sõuad,kaugele jõuad! ;)
Magna VF1100
Kasutaja avatar

Teema algataja
sang

Kui kannad tsikliga sõites "tavalist sõjaväesaabast", siis soovitan saapanöörid panna nii, et näiteks paremalt poolt tulevad nöörid on iga augupaari juures üle vasakpoolsete. Sellisel juhul saab kiirabi saapa su purustatud jala ümbert kätte vaid ühe kiire noatõmbega üle nööride.

vastasel juhul läheb pikemaks (ja sulle valusamaks) pusimiseks.

:roll:
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Väike OT kah vahele, muidu kisub veel vaidluseks. Meenus seoses pükstega ... tõestisündinud lugu kusjuures.

Tsikliga töölkäivale semule helistab kontorist üks tibi ja palub endale tsikliga linna peale järgi tulla. Küsimusele "Kas sul püksid on jalas?" vastatakse loomulikult jaatavalt. Kohale jõudes ootas ratturit ees süütu näoga, miniseelikus töökaaslane :twisted: .

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Pagan, tekkis mul jälle sama kiuslik küsimus, mis millalgi kiivri juures - kui palju on meie hulgas siin neid, keda tsiklisaabas päästis TAVALIIKLUSES millestki, millega poleks hakkama saanud hea turvasaabas? Või isegi tavaline matkasaabas? Eriti veel meie kiiruste juures. Ma tõesti siinkohal ei mõtle neid madalaid "matka"tossusid ega mingeid ketse vaid siiski täissaabast.
Kaldun arvama, et siin tekib umbes samasugune suhe nagu "originaalvaruosa" vs tööstuslik standardanaloog. Isiklikult eelistan tööstuslikku analoogi alati, kui sellist saada on võimalik. Sest tööstuses (sh turvavarustus!) omab põhimõte, et asi PEAB lagunema, et saaks kallilt juppe müüa, palju väiksemat osakaalu kui eratarbijatele mõeldud kaubanduse puhul.
Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

anticrist
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas anticrist »

ei ole te nii õrnad midagi, et raudrüüd on selga vaja muidu saab jalake viga ja peake aia :wack:
kaks ratast on ikka kaks ratast!

Raigo
Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid

Lugemata postitus Postitas Raigo »

Mina olen elu jooksul kaks korda rattaga liikluses külge maha pannud !
Ühel juhul olid jalas tavalised tossud (saapad olid seljakotis ja märjad )
Teisel juhul olid jalas pikad tsikli saapad.

Kui esimest korda kukkusin,lendasin mul kohe tossud jalast ja suure kaarega,õnneks oli kiirus umbes 20km/h ,kuid piisas,et jalanõud ära lendaksid ,õnneks jäid jalad terveks.

Teisel juhul kui kägarasse sõitsin,olid jalas saapad,jalad tagusid vastu asfalti ja kriipisid mu Oxtari saabastel korralikult naha maha ja talla servad irvitama,Jalad jäid õnneks terveks ,kui oleksin olnud tossudeks poleks nii hästi läinud.Asi juhtus kiirusel 50-60 km/h

Hingeotsija

Lugemata postitus Postitas Hingeotsija »

Annan ka hääle töökaitsevahendite poes myydavatele papudele.
Ma leidsin suure otsimise peale sellised http://www.pandasport.it/CasbahManager/ ... 0S3-PP.jpg
http://www.pandasport.it/casbah/schedaP ... eID=000018
Väga mugavad käia, alumiinium ninatugevdus, nael ei lähe tallast läbi, õli ja veekindel ning mis oluline hind ca 400 kr.
Myyakse enne Tallinna telliskivi tänava motopoodi vasakut kätt enne raudteed.
Ma läksin motodepoosse saapaid tooma ja rongi oodates märkasin töökaitsevahendite poodi...astusin sisse ja seal need saapad karjusid: osta meid, osta meid :) Hoidsin ca 1500 kr kokku.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”