Raivo Aeg: lubade äravõtmisest saab levinud praktika
Minu arust on riigiettevõtetele isemajandamise printsiibi pealesurumine õigluse seisukohalt igati kahjulik. Vabariigi algusaegadel lubati ka trahvirahadest suur osa politseile ja nad üritasid igast pisiasjast siga keerata. Nii sain ükskord (päevasel ajal!!!) trahvi selle eest, et autol üks kahest numbritulest ei põlenud. Sama näitena võiks tuua ühistranspordi ja Falcki kontrolöridega - astuvad peatuses trolli ja kontrolör paneb kompostrile kohe käe peale - üks vanamees üritas viimati seletada, et tuli samas peatuses trolli peale, aga asjata. Väänati trahv ilma pikema jututa ära.
Hetkel on reaalsed kiirused meie maanteedel ~120 kmh lubatud 90 kmh vastu. Samas on liiklusvahendite kvaliteet ja ohutus vene ajaga tunduvalt paranenud ning ma isiklikult ei näe põhjust, miks kiirusepiirangud ikka veel tolleaegsel tasemel on. Mõistlik oleks piiranguid kaasajastada ja minu arust siis võib politsei ka põõsastes valvata ...
Välismaa liikluskultuuri kiitmine on muidugi tore asi, aga kes seda niiväga armastab, soovitan sinna elama minna. Olen piisavalt Soomes 80 kmh tunnis hanerivides sõitnud ja ohtlikke möödasõite teinud, et mõttetut venitamist südamest vihata. Ja linnas sõites peab pool päeva aega varuma, et ühest otsast teise jõuda. Teatav agressiivsus ei tee liikluses paha ... liigne aga kindlasti.
Politseiriigi loomine pole kindlasti lahendus ...
Hetkel on reaalsed kiirused meie maanteedel ~120 kmh lubatud 90 kmh vastu. Samas on liiklusvahendite kvaliteet ja ohutus vene ajaga tunduvalt paranenud ning ma isiklikult ei näe põhjust, miks kiirusepiirangud ikka veel tolleaegsel tasemel on. Mõistlik oleks piiranguid kaasajastada ja minu arust siis võib politsei ka põõsastes valvata ...
Välismaa liikluskultuuri kiitmine on muidugi tore asi, aga kes seda niiväga armastab, soovitan sinna elama minna. Olen piisavalt Soomes 80 kmh tunnis hanerivides sõitnud ja ohtlikke möödasõite teinud, et mõttetut venitamist südamest vihata. Ja linnas sõites peab pool päeva aega varuma, et ühest otsast teise jõuda. Teatav agressiivsus ei tee liikluses paha ... liigne aga kindlasti.
Politseiriigi loomine pole kindlasti lahendus ...
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.