Eesti Riikliku Autoregistrikeskuse (ARK) eksamineerijad

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
motobike

Eesti Riikliku Autoregistrikeskuse (ARK) eksamineerijad

Lugemata postitus Postitas motobike »

Ma ei tea, kuidas kellel läks A-kategooria saamine, kuid mul siuke tunne, et Tallinna ARK-is on eriti nõmedad, sitad ja lihtsalt pahad eksamineerijad. Kuidas siis suhtute ARK-i eksamineerijatesse? Kuidas kellel läinud on?
Kasutaja avatar

pritsu
Tsikkel: TDM 850
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas pritsu »

Kui omad piisavalt teoreetilisi ja praktilisi teadmisi liikluseeskirjadest ja -kultuurist, siis ei puutu eksamineerija meeleolu, väljaõpe vms üldse asjasse.
Õigekirjaoskus massidesse!
Kasutaja avatar

ozzipov
Tsikkel: BMW R850R & KTM LC4

Lugemata postitus Postitas ozzipov »

pritsu kirjutas:
Kui omad piisavalt teoreetilisi ja praktilisi teadmisi liikluseeskirjadest ja -kultuurist, siis ei puutu eksamineerija meeleolu, väljaõpe vms üldse asjasse.
Minul ka selline arusaam.
Tee endale asjad lihtsalt nii selgeks, et ei ole suurt midagi norida sinu eksami juures.
Kasutaja avatar

Mix
Tsikkel: tsiklit netu.

Re: Eesti Riikliku Autoregistrikeskuse (ARK) eksamineerijad

Lugemata postitus Postitas Mix »

motobike kirjutas:
...mul siuke tunne, et Tallinna ARK-is on eriti nõmedad, sitad ja lihtsalt pahad eksamineerijad...
Võibolla seletaksid lahti oma kibestumise põhjuse.
Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

no mina ei ytle kyll yhtegiu halba sõna tlna arki examineerijate kohta...
ikka ex see ole nii kui ise lammas ja saamatu,siis on teised pahad ja syydi.
Kasutaja avatar

makuke
Tsikkel: enduro ja asfalt
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas makuke »

Üks näide on autojuhilubadega: Sugulane tegi linnasõidueksamit ja kõik oli 5+, midagi eksamineerijal öelda polnud. Kui jõuti eksami lõpus parklasse, siis eksamineerijas lambist krabas enda turvavöö lahti ja ütles, et läbi kukkusid, kuna sa ei konrollinud kas mul on turvavöö kinni. :evil: Täitsa haige.
Kasutaja avatar

arx805
Tsikkel: Suzuki Hayabusa `08
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas arx805 »

Tundub, et keegi kukkus eksami läbi.
Kuid eksamit tehes tao endale pähe, et sa teed eksamit ja sõidad vastavalt eeskirjadele.
Hea näide, kui mina oma eksamit kunagi tegin, oli noormees kes peale mind eksamit sooritama hakkas. Plats ideaalne. Näha, et kokkupuude ratastega olemas olnud, kuid läbi kukkus linnasõidus. Sellise lihtsa asjaga, nagu, ta sõitis lihtsalt eksamineerija auto eest ära :-) ja kadus linnaliiklusesse. Noormees avastati peale pooletunnist ringisõitmist mustamäe-õismäe-mustamäe trajektooril :-)

janis
Tsikkel: Kawasaki GTR1000
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas janis »

makuke kirjutas:
Üks näide on autojuhilubadega: Sugulane tegi linnasõidueksamit ja kõik oli 5+, midagi eksamineerijal öelda polnud. Kui jõuti eksami lõpus parklasse, siis eksamineerijas lambist krabas enda turvavöö lahti ja ütles, et läbi kukkusid, kuna sa ei konrollinud kas mul on turvavöö kinni. :evil: Täitsa haige.
Imelik küll ,sest eksamineerija on kohustatud vöö peale panema ainult asulaväliselteel. Tean ühte juhust kus sõber seisis eksamil ummikus, nii et ees ja taga olid autod, ja üks tüüp tagurdas ummikus tal peegli pihta ja ta kukkus läbi, põhjuseks toodi liiklusohtliku olukorra tekitamine. Mida veel! Pole need eksamineerijad nii hullud midagi, lihtsalt inimese närv on see mis reeglina alt veab, rahulikult ja kõik läheb hästi. :wink:

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

See eksamineerija, kes minult piiramata A-kati eksami kevadel vastu võttis, oli küll igati tore tegelane. Teda ei huvitanud niivõrd sõrmega liikluseeskirjas järje ajamine kuivõrd see, et ma saaksin suure võimsusega rattaga hakkama. Eksamit tegin Raplas. Asi käis üsna ladnalt.

Selge on see, et kui eksamineerija tahab kedagi läbi kukutada, siis ta ka kukutab. Olen kogenud kaks korda elus.

Minge Tallinnast kaugemale, seal on palju rahulikum eksamit teha ja järjekorrad on ka inimlikud. Tallinnas on nagunii inimeste närvid läbi ja eksamineerijad on ka inimesed.

Teema algataja
motobike

Mix kirjutas:
motobike kirjutas:
...mul siuke tunne, et Tallinna ARK-is on eriti nõmedad, sitad ja lihtsalt pahad eksamineerijad...
Võibolla seletaksid lahti oma kibestumise põhjuse.
Mul on A-kategooria juba olemas (kuni 25 KW)- seega ainult linnasõidu oli vaja teha. Tulen eksamile kokkulepitud ajal (oodates ennem 5 nädalat), loomulikult oma tsikliga, millel on 37 KW (ARK-il pole mootorrattaid, millega eksamit sooritada saab). Eksamineerijad tulevad juurde ja hakkavad lihtsalt norima: "meil on õigus sind eksamile mitte lubada, sa ei saa selle tsikliga ise sõita, pealegi sul ei olegi turvavarustust (ma tulin sellise palava ilmaga mustas nahkjopes, EVO püksid, E-märgiga kiiver). Kohe kutsume politseid, võtavad sul load ära ja saad trahvi. Kas autokoolis sulle ei räägitud LE-st? Mis autokoolis sa käisid?" jne.

OK, milleks siis eksamineerijat tigedaks ajada- ta võtab ju siiski mul eksami vastu- seisan kuulan ta möla, ei lasku sõnavahetusse. Hiljem küsin ta käest, miks te norite minu kallal; vastab- "ei nori, küsin ja sina pead vastama, mul on see õigus olemas. Mul on õigus sind eksamile mitte lubada". Siis lõpus lisab: "Noh, tead tavaliselt sinusugused päris mitu korda käivad siin eksamit sooritamas" (tsitaat!).

Siiski sõidueksamit alustasime. Sõitsime mööda linna pool tundi, kõik Õismäe ja Mustamäe ringid mitu korda. Tuleme tagasi, räägib et seal Lukoili juures ei märganud jalakäijat ning ringi peal ei oska sõita, seega mittesooritatud, pane uus aeg kirja + 450 kr eksamitasu.

No vot selline jama nende eksamineerijatega. Jah, ma eksisin ringil, kuid kindlasti üks asi on selge- IGAÜHT SAAB EKSAMIL LÄBI KUKUTADA! See sõltub eksamineerija tujust ja muudest teguritest. Mina arvan, et eksamineerija peab olema erapooletu ja tegema põhjendatuid otsuseid, mida tänapäeval Tallinna ARK-is küll ei toimu.
Kasutaja avatar

S.S.D.D.

Lugemata postitus Postitas S.S.D.D. »

davidsoniharald kirjutas:
Minge Tallinnast kaugemale, seal on palju rahulikum eksamit teha ja järjekorrad on ka inimlikud. Tallinnas on nagunii inimeste närvid läbi ja eksamineerijad on ka inimesed.
See pole vast küll nüüd alati parim lahendus, tee eksam seal linnas kus elad ja mille liikluskorraldust tunned.
Arvasin esmalt samuti, et Pärnus on parem teha eksamit, väike linn jne. Peale esimest proovisõitu seal otsustasin Tallinna kasuks mõttes. Pärnus ikka mõni väga x olekuga ristmik ja rannaäärne parme käe reegliga teederägastik...mnjah.. Võõras linn, võõras ratas, see ei ole hea eksamiks.
See puhtalt muidugi minu nägemus asjast.

Nõus väitega ,et kui eksamineerijal "paha päev "või muud arusaamatut su vastu, siis sõltub palju tema hetke tujust. Läbi annab soovi korral kukutada alati ja igas linnas

ps) eksamineerijat ei tasu ärritada musta või polariseeritud visiiriga !
Viimati muutis S.S.D.D., 07 Juun 2007, 13:36, muudetud 1 kord kokku.
Only a Motorcyclist knows why a dog sticks his head out of the window of the car...
Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

Eksamineerijal ei ole võimalik põhjendada eksami mittesooritamist väidetega a la sa ei oska ringliikluses sõita, sa ei näinud puu taga jalakäijat jne. Põhjused peavad olema konkreetsed, faktilised. Kus ja kuidas vea tegid, mis olukorras jalakäijat ei märganud (kus olid sina, kus jalakäija, kas ei lasknud teda lubatud kohas üle tee) jne.
Sellest ei saa ma üldse aru, mille peale eksamineerija ütles, et tal on õigus sind eksamile mitte lubada? Sõitsid oma rattaga Tallinna ARK'i ja esimene lause mida kuulsid oligi see, et tema nüüd otsustab kas lähed eksamile? See pidi ju ometigi millestki tingitud olema. Rumal on kuulata kõrvad löntis eksamineerija juttu (mis sulle ei meeldi) ja mitte küsida väidete põhjendust, seejärel tulla biker.ee foorumisse kirjutama kui haiged inimesed ikka seal töötavad.
Sa oled kirjutanud siia väited, aga mitte nende põhjendused :?:
Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130
Kasutaja avatar

ishijupp
Tsikkel: BMW R1150R , K-650
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ishijupp »

motobike kirjutas:
Mul on A-kategooria juba olemas (kuni 25 KW)- seega ainult linnasõidu oli vaja teha. Tulen eksamile kokkulepitud ajal (oodates ennem 5 nädalat), loomulikult oma tsikliga, millel on 37 KW
No aga mida sa ootasid- juba enne eksamineerijatega kohtumist olid sul miinuspunktid kirjas lubatust võimsama tsikliga sõidu eest. See, et arkis pole tsikleid, pole vabandus- tsiklit saab transada ka kärus. Siis paned ringil sõiduga puusse ja ei lase jalakäijat läbi ning nüüd nutad et kiusatakse. :shock:
Palju aastaid tagasi läksin ise kah autokooli eksamile autoga sõites, no seda pizduleid, mis ma sain õpetajalt, ei unusta kunagi 8)
Kasutaja avatar

Raitz

Lugemata postitus Postitas Raitz »

Normaalne, et eksamile minnakse sõiduvarustuses, mitte teksade ja T-särgiga.
Normaalne, et enne eksamit võidakse kontrollida kiivri E sertifikaati ning sõiduvarustuse olemasolu. Samuti kontrollitakse antud ratta dokumente, kindlustust ja ülevaatust.
Milline punkt selles loos sulle vastuvõetamatu on? Oleks sa näiteks kukkunud/avariisse sattunud ja ennast sõiduvarustuse puudumisel ära lõhkunud, kas eksamineerija käest oleks pärast küsitud, miks ta lubas ilma vastava varustuseta sind eksamile?
Ei ole normaalne, et ilma lubadeta sõidetakse eksamile, tavaliselt aitab hädast välja mõni sõber või käru.
Üldiselt nii kõvad mehed, kes ilma juhtimisõiguseta eksamile ise sõidavad peaks linnas nagu viielised sõitma, mitte eksima.
Kui und ei tule loen lambaid ja nende 125cm3 postitusi

Teema algataja
Raul777

Lugemata postitus Postitas Raul777 »

janis kirjutas:
Imelik küll ,sest eksamineerija on kohustatud vöö peale panema ainult asulavälisel teel.
Eksamineerijal peab turvavöö peal olema kogu aeg- eksamineerija pole sõiduõpetaja seega pole tal lubatud lahtise turvavööga sõita.

K2bi

Lugemata postitus Postitas K2bi »

no mida sa ilgud siin . kui eksid köige rängema ja lihtsama asjag anagu jalakäia. ja ringe söitsid sa ka sellepärast mitu korda, et eksid seal. seda enam et sa ka ise tead et vea tegid.
ja oligi juba punktid koos. nii et ära vingu.

eksamilt vöivad nad su läbi kukutada ka siis kui su rattal tagarehv on keskelt kulunum kui le seda ette näeb.

tänu sellistele vingujatele ja `etsaaksläbi` nihverdajatele on ka meie liiklus persses .

enne otsi ja tee enda veda endale segeks ja alles siis shakka teisi süüdistama

ise endal oli selline juhus. mitu aastat autoga söitnud ja sa ei keera pead enam nii hoolega ristmikel. vaatad vilksti silmanurgast kas tuleb kedagi ja edasi.
eksaminaatoril jäi arusaamatuks kas ma vaatasiv vöi mitte . tem aseda ei näinud ja korras.

ps tunnen ja tean köikki eksmineerijaid. ja ei ole pahane ,et olen arks 8 korda eksamil käinud :P
Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

Noh, nii rumalalt nagu mina läbi kukkusin Tallinna ARKis, pole vist keegi läbi kukkunud.
Nimelt jõudsin ilusasti kohale motokooli rattaga eksami ajaks. Sõiduõpetaja sõitis kooli autoga sabas terve tee. Oma auto ja asjad jätsin kenasti autokooli sõiduplatsile maha. Ja eksam algas sellega, et küsiti isikut tõendavat dokumenti. Ja ka selle olin jätnud maha platsile oma autosse (nagu tavaliselt, kui oleme käinud sõiduõpetajaga linnasõitu tegemas). Harjumusest jäi maha. Lõin ennast kõvasti vastu kiivrit ja nimetasin end hellalt debiilikuks.
Proovisime siis inimlikku lähenemist, et ma hakkaks platsisõiduga peale ja samal ajal sõiduõpetaja tooks kooli platsilt minu autost mu isikut tõendava dokumendi. Aga ARKi eksamineerijaks oli kas robot või roboti väljanägemisena kodanik ning see ei läinud läbi. Sõitsime siis tagasi kooli platsile ning tõime dokumendid ära. Tagasi jõudsime poole tunni pärast ning ilmselgelt liiga hilja, sest eksamiks sooritamiseks vajalik aeg jäänuks liiga lühikeseks. Nii olingi eksami läbi kukkunud. Oma hajameelsusest ning rumalusest. Ei taha kedagi süüdistada, aga ARKi töötaja asemel oleksin ma lasknud eksamineeritava platsisõitu tegema ja oodanud selle ajaga tema dokumendi ka ära. See oleks inimlik käitumine olnud.
Kuna mul teooriaeksam oli aegumas, siis sain õnneks aja Viljandi ARKi, kus sai ka eksam sooritatud. Esimest korda elus liiklesin ja olin Viljandis, aga tähelepanelik olles ei ole hullu eksam ka võõras linnas ära teha.

Siiralt Teie hell debiilik,
Yerba
www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!

K2bi

to yerba

aga mille alusel eksaminaator teab, et see üldse sina oled kes platsi söidab? neid mehi onn ennegi käinud et söber teeb platsi ja siis kuskilt tuled sina sirge seljaga ja teed linna ära.
aega loevad nad täpselt sest muidu olek seksami järjekord 3 nädala asemel 6 n'ädalat

on lihtsalt kindlad reeglid.

meil oli selline juhus et ülejäänud dok . olid olemas aga arsti töendit netu .
eksaminaator ütles et kui selleks kellaks on olemas pole probleemi.
Kasutaja avatar

aimar12
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas aimar12 »

Mina tegin äsja Rakveres linnasõtu ja igati meeldiv eksamineerija oli. Peale poolt tundi linnas kärutamist , küsisi ainult ,et kust lube tahad kätte saada?Kas Tallinnast? Omaarust ei teinud ka vigu 8)

Teema algataja
hr.mnd

Lugemata postitus Postitas hr.mnd »

minul on nii auto kui tsikkli lubade saamine normaalselt läinud ark'is... ainuke mis seal südamest närvi ajab on venitamine mis hoones sees on.. läksin eksamit kirja panema ja võtsin korralikult järjekorra numbri ja istusin pingile ootama.. läks 10... 15... ei tea nüüd täpselt kas päris 20 minutit jaksasin oodata aga kuhugi sinna lähedale.. siis viisakalt koputasin uksele.. sisenesin.. küsisin kas võib tulla.. ja sain sõimata, et kas on sinu number ees va? .. istuvad seal kolmekesi joovad kohvi ja jutustavad omavahel ja mina oodaku uksetaga.. läksin siis välja ... ootasin veel 5 min ja siis vahetasid numbri ja sain sisse minna.. ma ei hakka täpsustama seda edasist ülbust ja muud mis seal toimus... ala andsin kõik oma paberid kus vahel oli ka arsti tõend ja siis sain selle eest ka, et mida sa sellega vehid, et seda pole vaja.. selline suhtumine ajab küll närvi mustaks..

eksamineerijatega aga on vedanud.. mõlemal korral tegin küll ise pisi vigu mis kartsin et saavad saatuslikuks aga väga mõistlikud ja toredad inimesed juhtusid olema.. kuigi olen igasuguseid õudukaid kuulnud..

kes kaua kannatab see on hea kannataja ;)
Kasutaja avatar

Õnnekas
Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Õnnekas »

Siinkohal väike väljavõte eksamineerimise juhendist:

Isikuttõendava dokumendi puudumine

Eksamineeritav peab määrama endale uue sõidueksami aja, välja arvatud juhul, kui eksamineerijal on võimalik tuvastada eksamineeritav muul viisil:
1. elektroonilisel sõidueksami kaardil oleva foto abil (eksamineerija vastutusel)
2. tuntuse teel (eksamineerija vastutusel)

Seega, kui sa oled piisavalt tuntud tegelane ja eksamineerija su ära tunneb, võib ta sind omal vastutusel eksamile lubada. Kohustatud aga pole. :)

Teema algataja
Goldec

Lugemata postitus Postitas Goldec »

Issand jumal, ärge hirmutage... ma pean ju ka millalgi need load ära tegema :(
Kasutaja avatar

madone
Mode

Lugemata postitus Postitas madone »

ishijupp kirjutas:
motobike kirjutas:
Mul on A-kategooria juba olemas (kuni 25 KW)- seega ainult linnasõidu oli vaja teha. Tulen eksamile kokkulepitud ajal (oodates ennem 5 nädalat), loomulikult oma tsikliga, millel on 37 KW
No aga mida sa ootasid- juba enne eksamineerijatega kohtumist olid sul miinuspunktid kirjas lubatust võimsama tsikliga sõidu eest.
No tere tere :D ja kui ilmud kohale tsikliga millel vähem kui 37 kw siis hakatakse peedistama, et see ei ole piisavalt puhta "A" vääriline...

Vaata minumeelest on poogen pooleks see sõitmine ilma lubadeta, lubatust võimsamaga või nõrgemaga võivõi vapsee teeks eksamit jalgrattaga?

Tegelikult on asi selles, et kogu see A1 A2 A asi lonkab täiega!

Kui ikka inimene kellel pole sõidukogemust muu tsikliga kui õppesõidu ratas ning peale vigurite sooritamist võib istuda otse tonnase 120+ kw paugu selga siis on midagi räigelt P*****!

Ja inimene, kes 16-ndast eluaastast käib läbi A1, A2 ning lõpuks jõuab A-ni ning siis hakatakse keppima, et tulid kohale võimsama rattaga - palun süttige :idea: :D (Kujutage ette, et keegi hakkaks näiteks Velti peedistama, et näed tulid võimsama tsikliga ja mul on nüüd õigus sind läbi kukutada - hullult kift onju)

Isiklikult pole mul nende lubade saamisega ARK-s probleeme veel seni olnud ja kõik olen ära teinud kuid kogu selle AAAAAAA kati tsirkuse vastu on mul küll räme põlastus!

Avaliku "saladuskatte" all võin öelda, et alates esimeste lubade saamise ajast (A1) ei ole ma ühegi rattaga sõitnud mis oleks päriselt kah vastanud sellele, mis on kirjas paberil.

ARK ju ise annab välja tehnilisi passe mis on kohati täiesti idiootsed ja ei vasta mitte mingil moel sellele mis tehase näitajad ettenäevad alustades kaalust ning lõpetades kw! :!: :!:

See mis oli kunagi jawa ja kavross ei ole tänapäeva honda ning kaewusaki, 125-ne jawa mis on ehk vaevalt 8 kw kui sedagi, EI KANNATA VÕRRELDA 125-se aprilia või honda bikega mis on juba ISE production bikena põhimõtteliselt üle 11 kw ning vajab A2 lube, tänapäeva 125-ne pill on pisikese järeleaitamisega 25+ kw -i võimeline ning arendab pea 200-seid kiiruseid täiesti muretult.

Kurat see on siis... tehnika areneb ja käes on juba 2007 aasta, ARK istub ikka oma LE-ga 90-ndates.

Ah aitab küll...
Viimati muutis madone, 07 Juun 2007, 14:38, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

Siis ma oleksin võinud mainida, et tuvastage mind 1. elektroonilisel sõidueksami kaardil oleva foto abil (eksamineerija vastutusel) , sain ma õigesti nüüd asjast aru? Või eksamineerija oleks võinud selle variandi välja pakkuda?
Õnnekas kirjutas:
Siinkohal väike väljavõte eksamineerimise juhendist:

Isikuttõendava dokumendi puudumine

Eksamineeritav peab määrama endale uue sõidueksami aja, välja arvatud juhul, kui eksamineerijal on võimalik tuvastada eksamineeritav muul viisil:
1. elektroonilisel sõidueksami kaardil oleva foto abil (eksamineerija vastutusel)
2. tuntuse teel (eksamineerija vastutusel)

Seega, kui sa oled piisavalt tuntud tegelane ja eksamineerija su ära tunneb, võib ta sind omal vastutusel eksamile lubada. Kohustatud aga pole. :)
www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
Kasutaja avatar

ishijupp
Kontakt:

Kogu sinu postituse meelsus ja mõte(tus) annab aimu, et ka kohitud A on sulle kaugelt liiga palju... seda just sinu oma tervise pärast Evil or Very Mad
Viimati muutis ishijupp, 07 Juun 2007, 14:41, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

madone
Mode

ishijupp kirjutas:
Kogu sinu postituse meelsus ja mõte(tus) annab aimu, et ka kohitud A on sulle kaugelt liiga palju... seda just sinu oma tervise pärast :evil:
No lihtsalt jonnida pole mõtet ;)

Kallis sõber, mõtle.... kui sa lähed A-kati tegema siis sa teed ju seda selleks, et sõita kasvõi 200+ kw aparaadiga.

Mis kuradi tähtsus on seal 37 kw? Sellel eksamil tulebki eksamineerijal veenduda, et inimene suudab nii võimast tsiklit valitseda.

Sellise loogika järgi nagu siin mitmed mitmed postid tagasi välja käidi oleks juba lubade tegemine FIRST PLACE välistatuuud!

Oled nõus?

ja kui ei ole siis põhjenda.

K2bi

ott kle
see 37 on miinumum mis peb olema. arks ei ole see niiet A kati tehes pead söitm atäpselt 37 kw. vöid eksamit teha ka 200+ kw sega.

ja sellepärast peabki olema sul B katekoorja juhiluba ja vanust vähemalt 21 et teha A kat . ark loodab, et selleks ajaks on sul juba möistus pähe tulnud ja sa oskad arvestada ja asju möistusega vötta mitte perssega.

ja sina kes sa oled elu aeg el rikkunud peaksid täitsa kuss olema siin :P
Kasutaja avatar

madone
Mode

Aga enam ma ju ei ole pätt ja muidu kaabakas :D

:oops:

Olen nõus :D

Siiski võiks ARK oma LE-ga kaasaega jõuda :) Sest noh B kat sinust siiski head mootorratturit ei tee, samamoodi ei saa sa omades B ja A kati kergemini kosmonaudiks!
Kasutaja avatar

ishijupp
Kontakt:

madone kirjutas:
Oled nõus? ja kui ei ole siis põhjenda.
Ehh kurja, tead mis lugu mulle meenus? Lugu mehest, kes lasi teise mehe ukse taha hunniku, helistas uksekella ja nõudis ukse avanud seltsimehelt peldikupaberit. Suhteliselt sarnane keiss on ju see, kui vurad eksamile läbi linnaliikluse selle sõiduvahendiga, mille juhtimisõigust sa eksamineerijalt alles hakkad taotlema.
Nii kommentaari korras- regasin oma ratast ARK-is ajal, mil ülevaatuse hallis paigaldati turvakaameraid. Kohalikel töötajatel näis olema ainult üks mure- et platsile sisenevatel autodel oleks näha numbrimärk, et kui auto omadel ratastel kohale veeres ja kindlustus puudu, siis lajatada täiega... Perversne, aga nii on. Sina seevastu sõitsid platsile riistaga, mille lenksus sa poleks tohtinud olla. A kati upgrademine on tobe? On küll, aga seadusi ei mõtle arki töötajad välja ja vähemalt eksamil peab käituma nagu kõige ontlikum liikleja...

Teema algataja
motobike

ARK-i töötaja ei ole politseinik, tema täidab hoopis teisi ülesandeid, mis tulenevad paljudest õigusaktidest kuid eelkõige tema ametijuhendist ning ARK-i põhimäärusest. Järelevalve liiklejate üle teostab AINULT politsei ning ainult oma pädevuste piires.

A-kati upgrade on jama, kuna tänapäeval paljudes kohtades saab 70 KW teha 25 KW ning v a s t u p i d i. Mina olen ennem sõitnud Yamaha-ga, kus passis oli märgitud "võimsus redutseeritud, 25 KW". Ja see oli märgitud 600 ccm sport-bike-l 4 silindriga! Siililigi selge...

Ikkagi olen veendunud, et ARK ei pea olema TSIRKUS ning seal peavad töötama pädevad ja haritud ametnikud, mitte klounid.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”