pass/id aegunud eksamiks-ARK

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
Kipsi
Tsikkel: cbr600RR
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

pass/id aegunud eksamiks-ARK

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

Tervitused. Probleem selline, et isikut tõendav dokument (pass ) aegub kohe, aga eksam on 21. aug (teooria).Kas see on väga vajalik et oleks uuendatud, või saab vanaga kah? kas nad vaatavad seda? Kas ära rääkida on raske?Ei raatsi 900 krooni kiirpassi peale kulutada ;).
Kasutaja avatar

Jannes
Tsikkel: R1200R -17

Re: pass/id aegunud eksamiks-ARK

Lugemata postitus Postitas Jannes »

Kipsi kirjutas:
Tervitused. Probleem selline, et isikut tõendav dokument (pass ) aegub kohe, aga eksam on 21. aug (teooria).Kas see on väga vajalik et oleks uuendatud, või saab vanaga kah? kas nad vaatavad seda? Kas ära rääkida on raske?Ei raatsi 900 krooni kiirpassi peale kulutada ;).
Miks peavad nemad oma nahaga riskima ja kehtetut dokumenti aktsepteerima, sest sina laisk oled? Kui rikud seadust, siis face the music.
Selguse mõttes võiksid endale natuke isikut tõendava dokumendi seadust tutvustada: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=214301
Sui generis
Kasutaja avatar

Teema algataja
Kipsi
Kontakt:

Kibestunud Jannes, ma ainult küsisin... ela enda pereprobleeme mujal välja, eks.
Mõneti on sul õigus, ma olen liiga laisk, et maksta rahast 900 KROONI kiirpassi peale, et ma saaksin olla Eesti kodanik, et ma saaksin dokumendi vormi.Rofl.
Kasutaja avatar

Christina
Tsikkel: Kawasaki ER6N

Lugemata postitus Postitas Christina »

Kas sul ühtegi teist isikuttõendavat dokumenti pole peale passi, mis kehtiks? Lihtsalt küsin.
Kui muidugi pole, siis on vist veidi jama küll.
Kasutaja avatar

Teema algataja
Kipsi
Kontakt:

ID-kaarti pole. Ainult mõttetud dokumendid on :S.Jama ongi selles, et järjekorrad on praegu jubedalt pikad, kardan et kui ootan passi ära, ei jõuagi see hooaeg sõita.Ehk sai mõttetult masin ostetud :S.

kaia88

Lugemata postitus Postitas kaia88 »

Aga tee ID-kaart, selle peaks u nädalaga kätte saama.
Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

Kipsi kirjutas:
Kibestunud Jannes, ma ainult küsisin... ela enda pereprobleeme mujal välja, eks.
Mõneti on sul õigus, ma olen liiga laisk, et maksta rahast 900 KROONI kiirpassi peale, et ma saaksin olla Eesti kodanik, et ma saaksin dokumendi vormi.Rofl.
Milles see kibestumus väljendub? Minu meelest väga konkreetne vastus. Hoia oma asjadel teinekord silm peal.

Teine variant on minna KMA ust kraapima, et äkki saavad sulle 30 päeva asemel 3 nädalaga teha. Kui õigesti mäletan, sain oma passi ca 2 ja poole nädalaga kätte. Juhtus lihtsalt nii, eraldi ei palunud. See 30 päeva on aeg, mille jooksul nad PEAVAD sulle valmis tegema. See on mingit pidi seotud sellega, et nad ei saa isikuttõendavat dokumenti tavapostiga panka (või kus sa tahad kätte saada) saata. Neil on mingi spets postiteenud selle jaoks (turvapost???), mis käib neil kord 2 nädala jooksul.

Edit: ID kaardi kohta kehtib seesama 30 päeva. Nädalaga saad sa pangakaardi...
http://www.pass.ee/6.html
kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
Kasutaja avatar

Jannes
Tsikkel: R1200R -17

Lugemata postitus Postitas Jannes »

Kipsi kirjutas:
Selle asemel, et häbematuks minna oleksid võinud vähemalt püüda aru saada minu vastusest. Aga aitan sul mõelda:
1. kehtetu dokumendiga isiku tõendamine ametiasutuses on loterii, mille sa suure tõenäosusega kaotad.
2. Eesti Vabariigis on KOHUSTUSLIK isikutunnistus, ehk ID-kaart.
3. Pass on reisidokument, millega võib ka isikut tõendada, kuid mille omamine ei ole kohustuslik.
4. Lugedes eelnevat, siis mida sa selle küsimusega siin foorumis saavutada püüdsid?
5. Võib küünilisena tunduda, kuid väike õppetund laiskuse ja ignorantsuse eest on tihtipeale kasuks.

Lisaks veel niipalju, et mina olen korra kehtetu juhiloaga eksamile läinud ja lasti. Miks? Sest loa vahetuse ja eksamijärjekorra pikkuse suhe oli just selline, et ma ei oleks saanud kuidagi seaduslikult seda teha. Mis on sinu vabandus?

Ma usun, et see vastus oli ammendav, kui su ego ikkagi asu ei anna, siis palun kasuta ES-i.
A propós vanemate foorumi kasutajate vastu ebaviisakas olemine ei ole ka eriti mõistlik tegu, eriti kui nad sind aidata püüavad.
Sui generis
Kasutaja avatar

Teema algataja
Kipsi
Kontakt:

Tänud vastuste eest ja harimise eest.Homme siis mõlemat tegema :).Muide ma vastan ebasõbralikkusele samamoodi, mitte ei nori tüli ;).nvm

Edit: Enne lugedes tundus vastus kurjemana.vabandan.
Kasutaja avatar

deadend
Tsikkel: Yamaha
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas deadend »

Aasta jagu tagasi kui arkis eksamile läksin oli minugi pass kehtetu ja id kaarti polnud. Pass oli juba 2 kuud tagasi kehtivuse kaotanud aga avastasin seda liiga hilja. Läksin eksamile näitasin oma passi, kontrolliti nime ja isikukoodi, vaadati korra näkku ja oligi kõik. See oli põlva arkis.

kaia88

Lugemata postitus Postitas kaia88 »

Ausalt, ma sain ID-kaardi 5päevaga kätte. See oli Juunis.
Kasutaja avatar

AzA
Mode
Tsikkel: Kawaspa
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 127 korda

Lugemata postitus Postitas AzA »

kvm.
nii ja naa, mina erinevalt kellestki Jannesest pidin uue eksami aja panema :( ja mitte oma laiskusest, vaid oma lollusest.
rmf.
Aga mulle meeldib.

Sinine vilkur
Tsikkel: Kawasaki VN900 Custom

Lugemata postitus Postitas Sinine vilkur »

Soovitan minna KMA Mustamäe büroosse Sütiste teel. Esiteks on seal alati vähe rahvast, teiseks saad passi kiiresti. Minu pere on möödunud aasta jooksul seal viis passi teinud. On ka alati kiire olnud ja olen ka kiirpassi küsinud. Lahked tädid on alati vastanud, et kiirpassil pole mõtet, sest neil saavad tavalised ka valmis umbes nädalaga. Ja tõepoolest pole ühegi passiga läinud üle nädala, nii et kui kohe lähed, siis saad ka tavalise passi tõenäoliselt õigeks ajaks kätte. Edu!
Ei viitsi väga sageli sõna võtta. Eelistan näost-näkku, mitte näoraamatut.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Siiski, parandus Jannese harimisele. Eesti Vabariigis ei ole ID-kaart teps mitte kohustuslik dokument. Seda ei pea tegema. Minul teda näiteks ei ole. ID-kaart lihtsalt asendab passi EL sees. Ja minu teada ka mitte igas olukorras. Muus osas aga samal arvamusel, et enda asjad tuleb korras hoida ise. Ja ametnikust tuleb ka aru saada - mis kasu saab tema oma pea pakule panemisest kellegi teise tähelepanematuse eest. Lolle olukordi tekib niigi, pole vaja neid veel ise juurde tekitada.
Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

HeitiKender

Lugemata postitus Postitas HeitiKender »

Arvestades varustuse, tsikli ja autokooli ja ARK hindasid ning võttes arvesse ka oma tähelepandamatuse, pole 900 krooni kiirpassi eest väga palju. Ja muidugi kui eksam alles nii kaugel tulevikus, saab ka tavapassi kätte :)
Kasutaja avatar

Villem
Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas Villem »

Tsikkelröövel kirjutas:
Siiski, parandus Jannese harimisele. Eesti Vabariigis ei ole ID-kaart teps mitte kohustuslik dokument. Seda ei pea tegema.
Parandus uuesti, ID-kaart ON kohustuslik. See on ainus isikuttõendav dokument EV's. Pass on reisidokument ja selle saad omal soovil. Et passi saada, pead KMA's eraldi taotluse selleks tegema.
Kusjuures, kurjad keeled räägivad, et järgmisest aastast hakatakse neid kodanikke, kellel pole ID-kaarti ka karistama.
Terv,
Villem aka Villu aka Madis :)
Kasutaja avatar

makuke
Tsikkel: enduro ja asfalt
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas makuke »

Jannes kirjutas:
Kipsi kirjutas:
Selle asemel, et häbematuks minna oleksid võinud vähemalt püüda aru saada minu vastusest. Aga aitan sul mõelda:
1. kehtetu dokumendiga isiku tõendamine ametiasutuses on loterii, mille sa suure tõenäosusega kaotad.
2. Eesti Vabariigis on KOHUSTUSLIK isikutunnistus, ehk ID-kaart.
....
Ei ole kohustuslik, sest isal mul pole siiani ID kaarti ning aksepteeritakse passi.

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 122 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

makuke kirjutas:
Ei ole kohustuslik, sest isal mul pole siiani ID kaarti ning aksepteeritakse passi.
So what? Kui seaduses on kirjas, et on kohustuslik, siis järelikult nii ongi. See, et mõnel (mul endal kaasaarvatud) veel ei ole, pole mingi näitaja.
Joel

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Vai pagan. My bad :oops:
2006. aasta augustist ongi siis niipidi. Ma oma passi vahetasin 2004 ja siis oli vastupidi - pass oli A ja O, ID-kaart vabatahtlik ja ega temaga peale näitamise suurt teha ei olnudki toona. Sain targemaks.
Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

argo999

Lugemata postitus Postitas argo999 »

Kus need järjekorrad nii pikad on? Mina sain passi nelja päevaga kätte ja ei olnud tegu kiirpassiga.
Kasutaja avatar

-ShadowofDeath-

Lugemata postitus Postitas -ShadowofDeath- »

Ühekorra olen isegi õpilaspiletiga teooria eksamile saanud. Aga eeldan, et sa oled juba koolieast väljas. Mu õde sai endale passi kahe päevaga.
Zid Pilot
Baotian Freedo 4
Stella V-50
Müüa Fiat Panda 06!
Kasutaja avatar

Teema algataja
Kipsi
Kontakt:

Teema lõpetuseks: üllatusena sai pass eile valmis :).Load ja legaalne sõit, siit ma tulen!
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”