pass/id aegunud eksamiks-ARK
Moderaator: Moded
-
Kipsi
Teema algataja - Postitusi: 1522
- Tsikkel: cbr600RR
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
pass/id aegunud eksamiks-ARK
Tervitused. Probleem selline, et isikut tõendav dokument (pass ) aegub kohe, aga eksam on 21. aug (teooria).Kas see on väga vajalik et oleks uuendatud, või saab vanaga kah? kas nad vaatavad seda? Kas ära rääkida on raske?Ei raatsi 900 krooni kiirpassi peale kulutada
.
-
Jannes
- Tsikkel: R1200R -17
Re: pass/id aegunud eksamiks-ARK
Miks peavad nemad oma nahaga riskima ja kehtetut dokumenti aktsepteerima, sest sina laisk oled? Kui rikud seadust, siis face the music.Kipsi kirjutas:Tervitused. Probleem selline, et isikut tõendav dokument (pass ) aegub kohe, aga eksam on 21. aug (teooria).Kas see on väga vajalik et oleks uuendatud, või saab vanaga kah? kas nad vaatavad seda? Kas ära rääkida on raske?Ei raatsi 900 krooni kiirpassi peale kulutada.
Selguse mõttes võiksid endale natuke isikut tõendava dokumendi seadust tutvustada: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=214301
Sui generis
Milles see kibestumus väljendub? Minu meelest väga konkreetne vastus. Hoia oma asjadel teinekord silm peal.Kipsi kirjutas:Kibestunud Jannes, ma ainult küsisin... ela enda pereprobleeme mujal välja, eks.
Mõneti on sul õigus, ma olen liiga laisk, et maksta rahast 900 KROONI kiirpassi peale, et ma saaksin olla Eesti kodanik, et ma saaksin dokumendi vormi.Rofl.
Teine variant on minna KMA ust kraapima, et äkki saavad sulle 30 päeva asemel 3 nädalaga teha. Kui õigesti mäletan, sain oma passi ca 2 ja poole nädalaga kätte. Juhtus lihtsalt nii, eraldi ei palunud. See 30 päeva on aeg, mille jooksul nad PEAVAD sulle valmis tegema. See on mingit pidi seotud sellega, et nad ei saa isikuttõendavat dokumenti tavapostiga panka (või kus sa tahad kätte saada) saata. Neil on mingi spets postiteenud selle jaoks (turvapost???), mis käib neil kord 2 nädala jooksul.
Edit: ID kaardi kohta kehtib seesama 30 päeva. Nädalaga saad sa pangakaardi...
http://www.pass.ee/6.html
kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
-
Jannes
- Tsikkel: R1200R -17
Selle asemel, et häbematuks minna oleksid võinud vähemalt püüda aru saada minu vastusest. Aga aitan sul mõelda:Kipsi kirjutas:Kibestunud Jannes, ma ainult küsisin... ela enda pereprobleeme mujal välja, eks.
Mõneti on sul õigus, ma olen liiga laisk, et maksta rahast 900 KROONI kiirpassi peale, et ma saaksin olla Eesti kodanik, et ma saaksin dokumendi vormi.Rofl.
1. kehtetu dokumendiga isiku tõendamine ametiasutuses on loterii, mille sa suure tõenäosusega kaotad.
2. Eesti Vabariigis on KOHUSTUSLIK isikutunnistus, ehk ID-kaart.
3. Pass on reisidokument, millega võib ka isikut tõendada, kuid mille omamine ei ole kohustuslik.
4. Lugedes eelnevat, siis mida sa selle küsimusega siin foorumis saavutada püüdsid?
5. Võib küünilisena tunduda, kuid väike õppetund laiskuse ja ignorantsuse eest on tihtipeale kasuks.
Lisaks veel niipalju, et mina olen korra kehtetu juhiloaga eksamile läinud ja lasti. Miks? Sest loa vahetuse ja eksamijärjekorra pikkuse suhe oli just selline, et ma ei oleks saanud kuidagi seaduslikult seda teha. Mis on sinu vabandus?
Ma usun, et see vastus oli ammendav, kui su ego ikkagi asu ei anna, siis palun kasuta ES-i.
A propós vanemate foorumi kasutajate vastu ebaviisakas olemine ei ole ka eriti mõistlik tegu, eriti kui nad sind aidata püüavad.
Sui generis
-
Sinine vilkur
- Tsikkel: Kawasaki VN900 Custom
Soovitan minna KMA Mustamäe büroosse Sütiste teel. Esiteks on seal alati vähe rahvast, teiseks saad passi kiiresti. Minu pere on möödunud aasta jooksul seal viis passi teinud. On ka alati kiire olnud ja olen ka kiirpassi küsinud. Lahked tädid on alati vastanud, et kiirpassil pole mõtet, sest neil saavad tavalised ka valmis umbes nädalaga. Ja tõepoolest pole ühegi passiga läinud üle nädala, nii et kui kohe lähed, siis saad ka tavalise passi tõenäoliselt õigeks ajaks kätte. Edu!
Ei viitsi väga sageli sõna võtta. Eelistan näost-näkku, mitte näoraamatut.
-
Tsikkelröövel
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Siiski, parandus Jannese harimisele. Eesti Vabariigis ei ole ID-kaart teps mitte kohustuslik dokument. Seda ei pea tegema. Minul teda näiteks ei ole. ID-kaart lihtsalt asendab passi EL sees. Ja minu teada ka mitte igas olukorras. Muus osas aga samal arvamusel, et enda asjad tuleb korras hoida ise. Ja ametnikust tuleb ka aru saada - mis kasu saab tema oma pea pakule panemisest kellegi teise tähelepanematuse eest. Lolle olukordi tekib niigi, pole vaja neid veel ise juurde tekitada.
Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
-
HeitiKender
-
Villem
- Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
- Tänatud: 9 korda
Parandus uuesti, ID-kaart ON kohustuslik. See on ainus isikuttõendav dokument EV's. Pass on reisidokument ja selle saad omal soovil. Et passi saada, pead KMA's eraldi taotluse selleks tegema.Tsikkelröövel kirjutas:Siiski, parandus Jannese harimisele. Eesti Vabariigis ei ole ID-kaart teps mitte kohustuslik dokument. Seda ei pea tegema.
Kusjuures, kurjad keeled räägivad, et järgmisest aastast hakatakse neid kodanikke, kellel pole ID-kaarti ka karistama.
Terv,
Villem aka Villu aka Madis
Villem aka Villu aka Madis
-
makuke
- Tsikkel: enduro ja asfalt
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
Ei ole kohustuslik, sest isal mul pole siiani ID kaarti ning aksepteeritakse passi.Jannes kirjutas:Selle asemel, et häbematuks minna oleksid võinud vähemalt püüda aru saada minu vastusest. Aga aitan sul mõelda:Kipsi kirjutas:Kibestunud Jannes, ma ainult küsisin... ela enda pereprobleeme mujal välja, eks.
1. kehtetu dokumendiga isiku tõendamine ametiasutuses on loterii, mille sa suure tõenäosusega kaotad.
2. Eesti Vabariigis on KOHUSTUSLIK isikutunnistus, ehk ID-kaart.
....
-
Tsikkelröövel
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
-
argo999
-
-ShadowofDeath-
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.