50cc Vs. 125cc
Moderaator: Moded
50cc Vs. 125cc
terv!
selline kysimus, et kui ma olen veel 14a ja veebruaris saan 15 siis kas on mõtet kevadel 50nest osta ja sügisel uuesti maha müüa või oleks mõtekam kevadel lubasid tegema tärniga et load saab kätte siis kui 16a saan(st et ma peaksin pool aastat niisama ootama
)
Eelmine talv 16 jaanuaril sain 15. Teadsin et järgmine aasta lähen 125ccm peale. Ostsin endale ikkagist 50ccm enduuro, kuna roller jäi igavaks ja käristasin aastaga pea 10000km maha. Liiga palju kohti oli kus käia ja olin õnnelik et sain selle enduuro suvetöö eest. Bussiga oleks olnud aasta õudne sõita. Septembris läksin auto ja tsiklikooli. Lõpetasin autokooli teooria eksami 60 küsimusest 1 veaga. jne jne. Igatahes kevadel saan tsikli load kätte ja auto titeload.
Ise soovitan kindlalt mingi masin osta aastaks.!!!
nii et soovitate ikka 50cc alguseks...okei ty sain teada mis vaja
aga ikkagist kui ma peaksin tahtma seda 50nest sügisel maha müüa juhul kui liiga nõrgaks peaks jääma(see ei ole sugugi kindel) siis selle ratta turuväärtus peaks ju ka kõvasti langema..olen kuulnud et autodel kui ei ole tutikas siis 30% vm laksult maha:(
Juks kirjutas:nii et soovitate ikka 50cc alguseks...okei ty sain teada mis vaja
aga ikkagist kui ma peaksin tahtma seda 50nest sügisel maha müüa juhul kui liiga nõrgaks peaks jääma(see ei ole sugugi kindel) siis selle ratta turuväärtus peaks ju ka kõvasti langema..olen kuulnud et autodel kui ei ole tutikas siis 30% vm laksult maha:(
No aga vaata, kõik lõbud maksavad. Mõni rohkem, mõni vähem. Kui sa käid lõbustuspargis või kardiga sõitmas, kontserdil või kus iganes, kõigi nende asjade eest maksad sa ju ka. Nii et see on paratamatus. Ainuke mis sina thea saad, on see, et vaatad et sa hoiaksid ratast ilusti korras, et kui siis müümiseks kunagi läheb saaksid võimalikult palju raha tagasi.
cool200 kirjutas:vale jutt
kui vanust on siis tuuni palju syda lustib
aint kubatuur jäta samaks
Sellest on küll siin foorumis sadu kordi juba räägitud, aga mis seal ikka. Kui 16 täis pole ja A1 load puuduvad, siis võid tuunida igat pidi nii palju kui soovid, tingimusel et kubatuur ei ületaks 49,9cc(ehk siis kubatuur samaks jätta) ja et masina tippkiirus ei ületaks 45km/h. Kui oled juba omandanud A1 juhiload, siis võid tuunida masinat nii palju kui soovid igat pidi(suurem kubatuur jne) aga siis peab ka ratta registrisse võtma.
-
poiske123
-
oldmoped
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
cool200 kirjutas:kui vanust on siis tuuni palju syda lustib
aint kubatuur jäta samaks
Artemide kirjutas:Kui oled juba omandanud A1 juhiload, siis võid tuunida masinat nii palju kui soovid igat pidi(suurem kubatuur jne) aga siis peab ka ratta registrisse võtma.
poiske123 kirjutas:Mul on ka passis kirjas et võib tuunida niipalju kui süda lustib, peaasi et ei ületaks 49,9 kubatuuri ja 45 km/h.
Lasteaed! Jätke ükskord kuulujuttude levitamine järgi!
Isegi piirajate eemaldamine on seadusega keelatud, igasugusest mopeediklassi sõiduki järgiaitamisest rääkimata.
See, kui vana sa oled ja kas ja mis lube sa omad ei puutu mittekuidagi asja. Masin peab vastama valmistaja andmetele.
Samuti ei ole võimalik mopeediklassi sõidukit ümber ehitada mootorsõidukiks (ehk siis mootorrattaks) kubatuuri suurendades, tippkiirust muutes jne ja siis see registris sellisena arvele võtta.
Selle aasta parim pärl on muidugi väita, et mopeedil on passis (!) kirjas, et tuunimine on lubatud...
-
RasmusL
- Tsikkel: Z1000 turbo, Custom V-rod
- Tänanud: 79 korda
- Tänatud: 299 korda
oldmoped kirjutas:Samuti ei ole võimalik mopeediklassi sõidukit ümber ehitada mootorsõidukiks (ehk siis mootorrattaks) kubatuuri suurendades, tippkiirust muutes jne ja siis see registris sellisena arvele võtta.
Mis Eestis sellist asja ei saagi teha?Nt Soomes on nii,et kui vanust on 16 ja A1load,siis mopeedi v6id uppida 125 ja 11kw,ning siis arvele v6tta kergmootorrattana.
-
ishijupp
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
oldmoped kirjutas:Samuti ei ole võimalik mopeediklassi sõidukit ümber ehitada mootorsõidukiks (ehk siis mootorrattaks) kubatuuri suurendades, tippkiirust muutes jne ja siis see registris sellisena arvele võtta.
Päris ehe tõde see pole- aluseks tohib olla kasvõi jalgratas, aga arvele võtmise eelduseks on see, et valmissõiduk vastab teatud tingimustele ja kogu ehitus on vormistatud ümberehitusena- ekspertiisid jm sinnajuurde käiv. Iseasi kas sellel mõtet on- selleks kulunud raha eest saad tõenäoliselt omale soetada mõne palju R-e sisaldava sõiduki ![]()
-
oldmoped
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
ishijupp kirjutas:... ja kogu ehitus on vormistatud ümberehitusena
Mootorsõiduki legaalsel ümberehitusel on omad kindlad lubatud muutustepiirid - näiteks mitu protsenti tohib mootorivõimsust ja kubatuuri muuta... ja need protsendid ei ole üldse väga suured.
Aga jalgratast ja mopeedi ümberehitusena mootorrattaks ei saa, kuna algselt ei ole tegu olnud mootorõidukiga. Saab nihverdada iseehitatud sõidukina koos kõige selle juurde kuuluvaga asjaajamise ja ekspertiisidega.
Metsa vahel ja põldudel sõitmisest:
Ühel suvel sai isa maalapil kõvasti tööd tehtud. Sai võsa maha võetud, hein niidetud, kivid korjatud... Keegi tuli aga mõttele, et kui ta oma Dnepriga legaalselt sõita ei saa, võiks kah põllu peale sõitma minna. Lõpptulemus on see, et põld on mudane, 20 cm sügavused vaod sees ja prügi kah põllule maha jäetud. Tahate sõita - sõitke, aga ärge rikkuge võõrast maalappi ära! Kui vaja "krossi" sõita, siis seda võib teha oma maalapil või selleks ettenähtud kohtades. Võõral maalapil sõitke viisakalt ja ärge kaapsu tehke. Vähe sellest, et käidi Dnepriga peal - samadel vennikestel aitasin mina veel omal ajal sapikat kilomeetrite tagant ära vedada ja käima panna. Niimoodi meile siis tasutaksegi lahke abi eest...
Ehk siis... Minu pärast sõitke, aga kaapimine ja sellised asjad jätke isiklikule maalapile. Võõral maal minu silm niisugust asja ei salli.
-
Kipsi
- Tsikkel: cbr600RR
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Kämbu kirjutas:Kipsi kirjutas:stop kirjutas:Tuunige palju tahate, aga ärge nendega siis liiklusesse minge. Sõitke metsa all
Ja reostage loodust?
Mis sa oled natukene LOLL või?
Jah, kullake, tuunimine on väga looduss6bralik. Heitgaaside tase on kindlasti paigas, bensiini sööb kah kindlasti minimaalselt ja õli ei võta üldse ![]()
Kipsi kirjutas:Kämbu kirjutas:Kipsi kirjutas:stop kirjutas:Tuunige palju tahate, aga ärge nendega siis liiklusesse minge. Sõitke metsa all
Ja reostage loodust?
Mis sa oled natukene LOLL või?
Jah, kullake, tuunimine on väga looduss6bralik. Heitgaaside tase on kindlasti paigas, bensiini sööb kah kindlasti minimaalselt ja õli ei võta üldse
Oled sa mõelnud, kui palju peab rollerit tuunima, selleks et see toodaks rohkem heitgaase kui seda teeb suvaline 2t krossikas? Kui sind see keskonna teema nii kõvasti painab, siis võiks sinuga diili teha, Ma annaksin sulle su tsikli väärtuses trolli pileteid, ja sa annaksid mule enda tsikli.
Ivoonu kirjutas:Trollide loodussõbralikkusega on sedapsi, et reostuskoormus on lihtsalt natuke kaugemale viidud, nii Narva lähistele või nii ja kuna igasugune energia ülekanne punktist A punkti B sisaldab veel liinikadusid, siis ...... Las igaüks mõtleb nüüd ise edasi.
Sellest võib ju järeldada seda, et troll on loodussõbralik, aga elektrijaam ei ole
Seega minu väide, et troll on loodussõbralik peab paika.
-
Primo
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Jah, kuid troll (tramm ja elektrirong) kasutab sedasamust energiat.
Selle peale sa ei mõtle?Proovi laiemalt mõelda!!Võta seda, kui chain reaction ![]()
EDIT: ja kui nüüd mõelda 1356% ROHELISELT, siis peaks kogu inimkonna kuhugi teisele planeedile ära küüditama, sest inimene on KÕIGE SUUREM parasiit ja reostaja siin planeedil ![]()
-
Ivoonu
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
Kämbu kirjutas:Ivoonu kirjutas:Trollide loodussõbralikkusega on sedapsi, et reostuskoormus on lihtsalt natuke kaugemale viidud, nii Narva lähistele või nii ja kuna igasugune energia ülekanne punktist A punkti B sisaldab veel liinikadusid, siis ...... Las igaüks mõtleb nüüd ise edasi.
Sellest võib ju järeldada seda, et troll on loodussõbralik, aga elektrijaam ei ole
Seega minu väide, et troll on loodussõbralik peab paika.
Asja point ongi selles, et kui troll sõidaks ilma elektrijaama abita, siis oleks ta tõesti loodussõbralik aga kuna ta vajab liikumiseks elektrienergiat, mida saab mitte nii keskkonnasõbralikest elektrijaamadest, siis ei saa mitte öelda, et troll või siis ka tramm või elektrirong või elektriauto oleks loodussõbralik liiklusvahend. Tahad loodussõbralik olla, sõida jalgrattaga või käi jala.
Aga minu meelest kisub jutt väga teemaväliseks kätte ära.
Küsimus neile, kes arvavad et trollid saastavad liiga palju:
Kumb on loodussäästlikum? 1) 30 inimest sõidavad hommikul tööle ühe trolliga. 2) 29 inimest sõidavad hommikul tööle 29sõiduautoga ja 1 sõidab trolliga.
Aga ma soovitan sul oodata, kui viitsimist on, see aastake ja koguda raha, siis saad püssima 125ccm masina. Siis saad vähemalt seni muretult sõita, kuni 18 saad.
Või teine variant, et osta soodsalt mingi masin praegu juba ära ja aasta ajaga saad seda parandada, tuunida, muuta ilusamaks, käepärasemaks jne. ja kui 18 saad siis on täishää sõitma kohe asuda.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.