50cc Vs. 125cc

Kõik mis on seotud rolleritega

Moderaator: Moded

Teema algataja
Juks

50cc Vs. 125cc

Lugemata postitus Postitas Juks »

terv!

selline kysimus, et kui ma olen veel 14a ja veebruaris saan 15 siis kas on mõtet kevadel 50nest osta ja sügisel uuesti maha müüa või oleks mõtekam kevadel lubasid tegema tärniga et load saab kätte siis kui 16a saan(st et ma peaksin pool aastat niisama ootama :( :cry: )

Kasutaja avatar

RasmusL
Tsikkel: Z1000 turbo, Custom V-rod
Tänanud: 79 korda
Tänatud: 299 korda

Lugemata postitus Postitas RasmusL »

Oota parem see aastake veel,sest 125cc on palju lustim s6itta,kui 50cc,st saad autodega vähemalt linnas kaasas pysida.Aasta pärast tuleb minu derbi 200cc myyki,millega saad siis s6itta,sest passis 125 ja 9kw.Minek jälle hoopis teine mis 125ccm3. :)

Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

Kus krt on üeldud, et 50cc tohivad sõita vaid alla 16aastased ning nii, kui vanus kukub, tuleb sellest loobuda? Mulle tundub, et enamusel lihtsalt tuleb kõva mees olla ja uhkus ei luba kuna sõbrad hakkavad kividega loopima.

Kasutaja avatar

FleXer
Tsikkel: smv 750

Lugemata postitus Postitas FleXer »

Eelmine talv 16 jaanuaril sain 15. Teadsin et järgmine aasta lähen 125ccm peale. Ostsin endale ikkagist 50ccm enduuro, kuna roller jäi igavaks ja käristasin aastaga pea 10000km maha. Liiga palju kohti oli kus käia ja olin õnnelik et sain selle enduuro suvetöö eest. Bussiga oleks olnud aasta õudne sõita. Septembris läksin auto ja tsiklikooli. Lõpetasin autokooli teooria eksami 60 küsimusest 1 veaga. jne jne. Igatahes kevadel saan tsikli load kätte ja auto titeload.
Ise soovitan kindlalt mingi masin osta aastaks.!!!

oli: kymco agility 50 ; aprilia rx 50 ; mz 125 sx
Kasutaja avatar

RasmusL

Tegelt keegi ei keela ju 50ccm3 tagant aidata,kui stock peaks n6rgaks jääma,mis meie vanustele on muidugi loomulik :D

Teema algataja
Juks

Lugemata postitus Postitas Juks »

nii et soovitate ikka 50cc alguseks...okei ty sain teada mis vaja
aga ikkagist kui ma peaksin tahtma seda 50nest sügisel maha müüa juhul kui liiga nõrgaks peaks jääma(see ei ole sugugi kindel) siis selle ratta turuväärtus peaks ju ka kõvasti langema..olen kuulnud et autodel kui ei ole tutikas siis 30% vm laksult maha:(

Kasutaja avatar

Artemide
Tsikkel: 09 KTM 530 EXC-R

Lugemata postitus Postitas Artemide »

Juks kirjutas:

nii et soovitate ikka 50cc alguseks...okei ty sain teada mis vaja
aga ikkagist kui ma peaksin tahtma seda 50nest sügisel maha müüa juhul kui liiga nõrgaks peaks jääma(see ei ole sugugi kindel) siis selle ratta turuväärtus peaks ju ka kõvasti langema..olen kuulnud et autodel kui ei ole tutikas siis 30% vm laksult maha:(

No aga vaata, kõik lõbud maksavad. Mõni rohkem, mõni vähem. Kui sa käid lõbustuspargis või kardiga sõitmas, kontserdil või kus iganes, kõigi nende asjade eest maksad sa ju ka. Nii et see on paratamatus. Ainuke mis sina thea saad, on see, et vaatad et sa hoiaksid ratast ilusti korras, et kui siis müümiseks kunagi läheb saaksid võimalikult palju raha tagasi.

Kasutaja avatar

oldmoped
Kontakt:

Rieju kirjutas:

Tegelt keegi ei keela ju 50ccm3 tagant aidata

Kui nüüd seadusi vaadata, siis ametlikult on see 100% keelatud!

Kasutaja avatar

cool200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas cool200 »

vale jutt

kui vanust on siis tuuni palju syda lustib

aint kubatuur jäta samaks

jawad,dnepr soolo,suzukiT500 2 takti,suzuGSXR750F,honda CBR900RR,yamuR1,suzuGSXR1000 K4 :)
Kasutaja avatar

Artemide
Tsikkel: 09 KTM 530 EXC-R

Lugemata postitus Postitas Artemide »

cool200 kirjutas:

vale jutt

Sellest on küll siin foorumis sadu kordi juba räägitud, aga mis seal ikka. Kui 16 täis pole ja A1 load puuduvad, siis võid tuunida igat pidi nii palju kui soovid, tingimusel et kubatuur ei ületaks 49,9cc(ehk siis kubatuur samaks jätta) ja et masina tippkiirus ei ületaks 45km/h. Kui oled juba omandanud A1 juhiload, siis võid tuunida masinat nii palju kui soovid igat pidi(suurem kubatuur jne) aga siis peab ka ratta registrisse võtma.

poiske123

Lugemata postitus Postitas poiske123 »

Mul on ka passis kirjas et võib tuunida niipalju kui süda lustib, peaasi et ei ületaks 49,9 kubatuuri ja 45 km/h.
Ainult et kui ostad masina ja ära tuunid sis karantii enam ei kehti.

Kasutaja avatar

oldmoped
Kontakt:

cool200 kirjutas:

Artemide kirjutas:

Kui oled juba omandanud A1 juhiload, siis võid tuunida masinat nii palju kui soovid igat pidi(suurem kubatuur jne) aga siis peab ka ratta registrisse võtma.

poiske123 kirjutas:

Mul on ka passis kirjas et võib tuunida niipalju kui süda lustib, peaasi et ei ületaks 49,9 kubatuuri ja 45 km/h.

Lasteaed! Jätke ükskord kuulujuttude levitamine järgi!
Isegi piirajate eemaldamine on seadusega keelatud, igasugusest mopeediklassi sõiduki järgiaitamisest rääkimata.
See, kui vana sa oled ja kas ja mis lube sa omad ei puutu mittekuidagi asja. Masin peab vastama valmistaja andmetele.
Samuti ei ole võimalik mopeediklassi sõidukit ümber ehitada mootorsõidukiks (ehk siis mootorrattaks) kubatuuri suurendades, tippkiirust muutes jne ja siis see registris sellisena arvele võtta.
Selle aasta parim pärl on muidugi väita, et mopeedil on passis (!) kirjas, et tuunimine on lubatud...

Kasutaja avatar

RasmusL

oldmoped kirjutas:

Samuti ei ole võimalik mopeediklassi sõidukit ümber ehitada mootorsõidukiks (ehk siis mootorrattaks) kubatuuri suurendades, tippkiirust muutes jne ja siis see registris sellisena arvele võtta.

Mis Eestis sellist asja ei saagi teha?Nt Soomes on nii,et kui vanust on 16 ja A1load,siis mopeedi v6id uppida 125 ja 11kw,ning siis arvele v6tta kergmootorrattana.

Kasutaja avatar

shadows

Lugemata postitus Postitas shadows »

Kellele ema, kellele tütar.

Mülkas kinni koguaeg !

Pilt

stop
Tsikkel: Aprilia
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas stop »

Tuunige palju tahate, aga ärge nendega siis liiklusesse minge. Sõitke metsa all

Kasutaja avatar

ishijupp
Tsikkel: BMW R1150R , K-650
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ishijupp »

oldmoped kirjutas:

Päris ehe tõde see pole- aluseks tohib olla kasvõi jalgratas, aga arvele võtmise eelduseks on see, et valmissõiduk vastab teatud tingimustele ja kogu ehitus on vormistatud ümberehitusena- ekspertiisid jm sinnajuurde käiv. Iseasi kas sellel mõtet on- selleks kulunud raha eest saad tõenäoliselt omale soetada mõne palju R-e sisaldava sõiduki :roll:

Kasutaja avatar

oldmoped
Kontakt:

ishijupp kirjutas:

... ja kogu ehitus on vormistatud ümberehitusena

Mootorsõiduki legaalsel ümberehitusel on omad kindlad lubatud muutustepiirid - näiteks mitu protsenti tohib mootorivõimsust ja kubatuuri muuta... ja need protsendid ei ole üldse väga suured.
Aga jalgratast ja mopeedi ümberehitusena mootorrattaks ei saa, kuna algselt ei ole tegu olnud mootorõidukiga. Saab nihverdada iseehitatud sõidukina koos kõige selle juurde kuuluvaga asjaajamise ja ekspertiisidega.

Kasutaja avatar

Kipsi
Tsikkel: cbr600RR
Tänanud: 5 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

stop kirjutas:

Ja reostage loodust?

Kämbu

Lugemata postitus Postitas Kämbu »

Kipsi kirjutas:
stop kirjutas:

Ja reostage loodust?

Mis sa oled natukene LOLL või?

rallitaja

Lugemata postitus Postitas rallitaja »

Metsa vahel ja põldudel sõitmisest:

Ühel suvel sai isa maalapil kõvasti tööd tehtud. Sai võsa maha võetud, hein niidetud, kivid korjatud... Keegi tuli aga mõttele, et kui ta oma Dnepriga legaalselt sõita ei saa, võiks kah põllu peale sõitma minna. Lõpptulemus on see, et põld on mudane, 20 cm sügavused vaod sees ja prügi kah põllule maha jäetud. Tahate sõita - sõitke, aga ärge rikkuge võõrast maalappi ära! Kui vaja "krossi" sõita, siis seda võib teha oma maalapil või selleks ettenähtud kohtades. Võõral maalapil sõitke viisakalt ja ärge kaapsu tehke. Vähe sellest, et käidi Dnepriga peal - samadel vennikestel aitasin mina veel omal ajal sapikat kilomeetrite tagant ära vedada ja käima panna. Niimoodi meile siis tasutaksegi lahke abi eest...

Ehk siis... Minu pärast sõitke, aga kaapimine ja sellised asjad jätke isiklikule maalapile. Võõral maal minu silm niisugust asja ei salli.

Kasutaja avatar

Kipsi
Tsikkel: cbr600RR
Tänanud: 5 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

Kämbu kirjutas:
Kipsi kirjutas:
stop kirjutas:

Ja reostage loodust?

Jah, kullake, tuunimine on väga looduss6bralik. Heitgaaside tase on kindlasti paigas, bensiini sööb kah kindlasti minimaalselt ja õli ei võta üldse :wack:

Kämbu

Kipsi kirjutas:
Kämbu kirjutas:
Kipsi kirjutas:
stop kirjutas:

Ja reostage loodust?

Jah, kullake, tuunimine on väga looduss6bralik. Heitgaaside tase on kindlasti paigas, bensiini sööb kah kindlasti minimaalselt ja õli ei võta üldse :wack:

Oled sa mõelnud, kui palju peab rollerit tuunima, selleks et see toodaks rohkem heitgaase kui seda teeb suvaline 2t krossikas? Kui sind see keskonna teema nii kõvasti painab, siis võiks sinuga diili teha, Ma annaksin sulle su tsikli väärtuses trolli pileteid, ja sa annaksid mule enda tsikli.

Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Ja trollid on loodussõbralikud?

Challenge the Adventure.Ride The World

Kämbu

JAH.

Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

Trollide loodussõbralikkusega on sedapsi, et reostuskoormus on lihtsalt natuke kaugemale viidud, nii Narva lähistele või nii ja kuna igasugune energia ülekanne punktist A punkti B sisaldab veel liinikadusid, siis ...... Las igaüks mõtleb nüüd ise edasi.

Kämbu

Ivoonu kirjutas:

Trollide loodussõbralikkusega on sedapsi, et reostuskoormus on lihtsalt natuke kaugemale viidud, nii Narva lähistele või nii ja kuna igasugune energia ülekanne punktist A punkti B sisaldab veel liinikadusid, siis ...... Las igaüks mõtleb nüüd ise edasi.

Sellest võib ju järeldada seda, et troll on loodussõbralik, aga elektrijaam ei ole :) Seega minu väide, et troll on loodussõbralik peab paika.

Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Jah, kuid troll (tramm ja elektrirong) kasutab sedasamust energiat.
Selle peale sa ei mõtle?Proovi laiemalt mõelda!!Võta seda, kui chain reaction :!:

EDIT: ja kui nüüd mõelda 1356% ROHELISELT, siis peaks kogu inimkonna kuhugi teisele planeedile ära küüditama, sest inimene on KÕIGE SUUREM parasiit ja reostaja siin planeedil :)

Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

Kämbu kirjutas:
Ivoonu kirjutas:

Sellest võib ju järeldada seda, et troll on loodussõbralik, aga elektrijaam ei ole :) Seega minu väide, et troll on loodussõbralik peab paika.

Asja point ongi selles, et kui troll sõidaks ilma elektrijaama abita, siis oleks ta tõesti loodussõbralik aga kuna ta vajab liikumiseks elektrienergiat, mida saab mitte nii keskkonnasõbralikest elektrijaamadest, siis ei saa mitte öelda, et troll või siis ka tramm või elektrirong või elektriauto oleks loodussõbralik liiklusvahend. Tahad loodussõbralik olla, sõida jalgrattaga või käi jala.
Aga minu meelest kisub jutt väga teemaväliseks kätte ära.

Kasutaja avatar

minenohh

Lugemata postitus Postitas minenohh »

Küsimus neile, kes arvavad et trollid saastavad liiga palju:
Kumb on loodussäästlikum? 1) 30 inimest sõidavad hommikul tööle ühe trolliga. 2) 29 inimest sõidavad hommikul tööle 29sõiduautoga ja 1 sõidab trolliga.

Aga ma soovitan sul oodata, kui viitsimist on, see aastake ja koguda raha, siis saad püssima 125ccm masina. Siis saad vähemalt seni muretult sõita, kuni 18 saad.
Või teine variant, et osta soodsalt mingi masin praegu juba ära ja aasta ajaga saad seda parandada, tuunida, muuta ilusamaks, käepärasemaks jne. ja kui 18 saad siis on täishää sõitma kohe asuda.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Rollerid”