Tume visiir - kas tohib?
-
creativ
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
elbid_ kirjutas:vincent kirjutas:elbid_ kirjutas:TO: Vincent
Olen näinud jah sellist kiivrit, endal isagi kasutas mingi aeg sellist, vist oli Schuberti toode.
Paljud tootjad kasutavad sellist tumedat sisemist visiiri, pigem on see uutel mudelitel isegi reegel mitte erand.
Aga tumeda visiiri kohta ütles hr. Indrek Sirk paar aastat tagasi ühes teises foorumis järgmist http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php? ... ast_page=1Tänud! antud teema läbi loetud ja sain ka nüüd targemaks. Ehk siis tsiteerides Hr. Indrek Sirki : "Kood 117. Motokiiver
Nõuded: 1) motokiivrid peavad olema E-reegli nr 22 nõuetele vastavad ja E sertifitseeritud (märgistatud E );
2) näokatte klaasi läbipaistvus peab olema vähemalt 80%, e valguse neeldumine ei tohi olla suurem kui 20%.Rahatrahv kuni 3000 krooni, visiiri üles tõstmine ei anna õiguslikku alust trahvist pääsemiseks.
Päikeseprillidele nõudeid ei ole (veel)."
Tänud vastanutele. Loodan, et teemast on ka tulevikus abi, kes veel asjaga kursis ei ole.
Rain
mulle ikka meeldib idiootlike seadusi omaltpoolt kommida!
ma saan aru et autol mille klaasi ei saa eest korraks ära tõsta või korraks alla lasta et seda ei tohiks tumedamaks teha või mida iganes. seal peab olema tagatud läbipaistvus. aga kiivrivisiir?? minu teada on kõik visiirid üles alla käivad. mis vahet seal küll on?? sama hästi võiks siis päikseprillid ka ära keelata!? kuidas seda küll põhejndatakse et kiivri visiir ei tohi olle tume nt.
kas see on siis liiklusohutuse seisukohast parem kui päike mul silmi küpsetab???? kus on loogika?
igavene häda ongi sinna visiiri alla veel päikseprille toppida. nu teisiti ju ei saa ja peab olukorraga leppima.
muidugi on arusaadav et E tähis aga et 80% läbipaistvust? millega seda mõõdetakse?
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.