Tsikkel paugub
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Teema algataja
Tsikkel paugub

Küünlad vahet.500km tagasi
Tegemist on Kawasaki ZX600R 95a.
-
Teema algataja
-
Teema algataja
Lahendatud
Karpa Puhastus + sünkroniseerimine ja asi korras.

Karpad puhtaks!!!!

-
Teema algataja
-
- Tsikkel: KTM 790 Adventure
- Kontakt:
Tavaliselt maksab ühe karpa puhastus 250 EEKu ja tunnihinne on 300 EEKu.Aatomik kirjutas:Kas pisut kallis ei ole?
Mismoodi se karpade puhastamine ja sünkroniseerimine välja nägi ja kaua see aega võttis? Palju Eestis remonditöökoja tunnihind on?
Equ
Live long and prosper!
MINI 50 '8x->Jawa 250 '61->Honda MBX125F '84->Honda CM400T '83->Yamaha XJ600 '90->Kawasaki ZX10 '88->Honda CBR1000F '91->BMW R1200GS '05->KTM 790 Adventure '20
-
Teema algataja
E: lihtviisiline puhastamine
"kruvid karpa tsikli küljest lahti, võtad juppideks lahti, puhastad bena ja lapiga suuremad detailid ära ja puhud väiksemad kanalid läbi(võid kasutada ka surveõhku)"
kui palju see tulemus parem oleks kui lasta n. depoos puhastada.
Saab hakkama ikka. Uurid manuaali ja karpasid korraga ja vaheldumisi, oled mõttega asja juures ning igal esimesel võimalusel jõudu ei kasuta. Mitmesilindrilise mootori puhul ei tasuks ilma mõjuva põhjuseta karpasid teineteise küljest eraldada. Ehk siis kogu seda "rack"-i mitte laiali lõhkuda. Hilisema kokkupanemisega võib karpade sünkroon nii paigast ära minna, et ei saa ratast korralikult käimagi. Eks ta muidugi lõpuks ikka läheb, aga peale mõningast jändamist ja startei/aku piinamist.project kirjutas:selle karpa puhastamisega ise vist hakkama ei saaks kui motikamaailmas teadmised puuduvad? mingi õpetuse järgi näpuga järge ajada vms.
Kindlasti jälgi, et kõik vidinad mille sa küljest keerad, jõuaksid tagasi samasse karpasse kust nad tulid. Ja sünkroniseerimine kõige lõpuks.
Julget pealehakkamist! Mis seal ikka juhtuda saab...

terv, sokk
Piltidega õpetus, kuidas kaprasid puhastada. Põhimõtteliselt käib enamus rataste kohta, vaatamata millise mootori blokiga tegu on.
-
- Tänatud: 5 korda
Ja sünkroniseerimisest (piltidega): http://www.drivemc.ru/articles/26.htm
-
- Tsikkel: Kawasaki GTR1000
- Tänatud: 6 korda
Re: Tsikel paugub
Vana teema, aga pealkiri sobib kõige paremini. Probleem Yamaha XT600 91aasta, summuti sai vahetatud aasta tagasi natukene sportlikuma vastu. Pärast summuti vahetust töötas ratas samamoodi nagu varem ainult jämedama häälega. Nüüd aga hakkas ratas gaasi maha lastes paukuma. Varem tegi seda külma mootoriga, nüüd teeb nii igal töötemperatuuril sõltumata kas ratas töötab kohapeal või on sõidus või pidurdan käiguga, kiirendusele ei ole see mõjunud, kiirendab puhtalt. Mis võiks selle paukumise viga olla? Ma olen kontrollinud õhufiltri korrasolekut, lõdvikute õhutihedust, karburaatori membraani, süüte võimendaja pistiku korrasolekut. Kas on võimalik et tegu on hõredate klappidega või vale suurusega klapivahega . Üritan proovida küünla vahetust, kuigi künnal on suhteliselt uus. Ja samas esineb rattal veel üks viga, maanteel mõõdasõidul kuskil 125-130 km/h hakkab ratas vahele jätma ja kiirus langeb sajale, kui gaasi lisada jätab mootor vahele, lihtsalt üle saja enam sõita ei saa, pärast peatumist ja uuesti sõitma hakkamist saab jälle kuni 125 km/h rõõmsalt kulgeda.
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
järelikult muutus väljalase lahedamaks ja seega jookseb mingi osa küttesegu silindri läbipuhke ajal gaasi maha lastes summutisse, mis seal siis põlema plahvatab ja paukke teeb.
ja kas pimedas tulelont ka summutist välja käib.
see on minu arvamus
-
petz61 kirjutas:järelikult muutus väljalase lahedamaks ja seega jookseb mingi osa küttesegu silindri läbipuhke ajal gaasi maha lastes summutisse, mis seal siis põlema plahvatab ja paukke teeb.
ja kas pimedas tulelont ka summutist välja käib.![]()
see on minu arvamus
No vot ma arvaks ka nii kui probleem oleks tekkinud kohe pärast sumpa vahetust kuid kahjuks tekkis see üleöö, sest pärast sumpa vahetust oli üle poole aasta sõitmist kõik täitsa ok. Leeki päris ei löö =) Aga vaatamata otse läbi torule on ta hakanud summuti pleki vahelt juba välja ajama ja peksab ka sealt natuke villa välja.
-
- Tsikkel: IZ
- Tänanud: 3 korda
Klapivahed muidugi kontrolli üle ,kui seda veel teinud pole
-
Ma oleks väga tänulik kui keegi ütleks mulle klapivahe mõõdud(sisselase ja väljalase). Ma olen leidnud ainult TTR manuali ja sealsed mõõdud ei pruugi klappida kuigi mootorid peaaegu samad, ei taha nüüd katsetama ka hakata. Arusaamatuks jäi see, et sinna manuali oli kirjutatud, et klapivahe tuleb mõõta sooja mootoriga aga mõõdud ise olid märgitud (COLD) Samas peaks vist sellist infot esindusest ka saama, aga siiamaani pole ma esindusest midagi sõbralikku või kasulikku kuulnud, pigem suhtumine, et osta uus ratas ja tule tagasi või olen ma millegist tõsiselt valesti arusaanud. Ok see juba veits OT
Hr. Kaaru kirjutas:Klapivahed muidugi kontrolli üle ,kui seda veel teinud pole
Ooota'nd! Ma olen millalgi ühepütilisega sama jamaga jännanud ja sama edukalt nagu peaga vastu seina joostes. Klapid olid mul küll õigete vahedega ja jäingi karpat kahtlustama ehk siis vastust ei leidnud. Paukumine paukumiseks aga vat see jama, et kiiruse peal hakkima hakkab, kusjuures asi hakkab süvenema ja hakkimiskiirus aina langema kui jagu ei saa. Ütlesid umbropsu klappide võimalikuks süüks või on selle taga kogemus või teadmised? Mind tõepoolest see teooria huvitab ja vägagi. Et mis ja miks siis ikkagi seal katlas toimub selliste sümtomite puhul?
-
spinna kirjutas:Hr. Kaaru kirjutas:Klapivahed muidugi kontrolli üle ,kui seda veel teinud pole
Ooota'nd! Ma olen millalgi ühepütilisega sama jamaga jännanud ja sama edukalt nagu peaga vastu seina joostes. Klapid olid mul küll õigete vahedega ja jäingi karpat kahtlustama ehk siis vastust ei leidnud. Paukumine paukumiseks aga vat see jama, et kiiruse peal hakkima hakkab, kusjuures asi hakkab süvenema ja hakkimiskiirus aina langema kui jagu ei saa. Ütlesid umbropsu klappide võimalikuks süüks või on selle taga kogemus või teadmised? Mind tõepoolest see teooria huvitab ja vägagi. Et mis ja miks siis ikkagi seal katlas toimub selliste sümtomite puhul?
Ma kahtlustan milelgipärast seda karpi istme all ja samas ka väntvõlli otsas olevat pöörete lugejat, loogika järgi peaks sellest lugejast tulev signaal minema esmalt sinna karpi(ajju) ja see karp korrigeerib süüdet ja teeb seda suurtel pööretel valesti ja läheb lolliks. Samas võib ka karpa ujuki tasemes asi olla ja suurtel pööretel ei saa kütust peale, imeb karpa tühjaks ja uus kütus ei jõua peale tulla ning seepärast ei lähe üle teatud kiiruste, vaid toimib alles siis kui hoo maha võtad ja lased kütusel peale tulla. Võimalusi on palju, süüte regulatsiooni ma kontrollida ei oska ja karburaatoreid mul avada ei meeldi, proovin enen kõik muud lihtsamad asjad ära.
-
- Tsikkel: Honda Transalp
-
uljasvaluvelg kirjutas:Kontrolli igaks juhuks ka õhufiltrit. See ei ole raske.
Tegin seda esimese asjana, ma olen ikka üritanud õhufiltrit tihedalt puhastada ja korras hoida.
-
- Tsikkel: Honda Transalp
SORRY! Mul sõber proovis enne minu tsikli karbusside ja CDI-dega. Viga oli hoopis õhufiltris. Ma ei tahtnud, et keegi samasse ämbrisse astuks!
-
uljasvaluvelg kirjutas:SORRY! Mul sõber proovis enne minu tsikli karbusside ja CDI-dega. Viga oli hoopis õhufiltris. Ma ei tahtnud, et keegi samasse ämbrisse astuks!
Mis sa soristad, lase sirinal Igasugune nõu tuleb kasuks, ootan endiselt arvamusi ja kogemusi mis võiksid mind aidata =)
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.