Kas teha mõni eesti väikelinn liiklusmärgi vabaks?

scally

Re: Kas teha mõni eesti väikelinn liiklusmärgi vabaks?

Lugemata postitus Postitas scally »

Kardan, et see ei toimiks. Eesti inimesed kipuvad paraku mitte märkide, vaid pähe kulunud liikluskorralduse järgi sõitma, mida iseloomustab väga hästi kaos, mis järgneb sellele, kui kuskil liikluskorraldust muudetakse - pooled sõidavad nii, nagu nad alati sõitnud on, uuele korraldusele tähelepanu pööramata, paar "lolli" järgivad märki ja saavad teiste pahameele enda kaela ning mõned ei saa üldse pihta, mis toimub, panevad lihtsalt silmad kinni ja sõidavad "tugevamal on õigus" põhimõtet järgides.
Kasvõi siinsamas välja pakutud Otepääl sõidavad kõik niikuinii mälu järgi ja märke ning liikluskorralduse muudatusi keegi tähele ei pane. Mul on suvekodu esine tänav juba vähemalt neli aastat ühesuunaline olnud, kolm korda võite arvata, kas ma olen üks ainsaid lolle, kes seal tõesti ainult lubatud suunas sõidab. Mul oleks ka mugavam valest tänavaotsast, st. keelumärgi alt, sisse sõita, kuid südametunnistus ei luba. Ülejäänud linnaelanikele ei paista see aga mingeid probleeme tekitavat, liiklus käib kahes suunas ja sissesõidu keelu märk on seal kõigest ilu pärast.
Iseenesest see muidugi kedagi väga tõsiselt ei sega, tõmmatakse kõrvale, et kaks autot läbi mahuksid ja ongi kõik, kummaline on selline käitumine lihtsalt. Ent kui linna satub mõni võõras, kes kohalike tavasid ei tunne ning naiivselt märke jälgib, võivad tagajärjed natukene koledad olla.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”