ebayst ostmine.

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Hunnev
Kaupmees
Kontakt:

Re: ebayst ostmine.

Lugemata postitus Postitas Hunnev »

toll tuleb kui summa ületab 150 euri

http://www.parnumoto.ee
ott@parnumoto.ee
Mootorratta kaubad, kuluosad, mootorrattad, atv-d 5665 9044
Mäevarustus Tootjalt K2 (LAUAD/SUUSAD/SIDEMED/SAAPAD)
Jalgrattad ja jalgratta varustus /Müük/ Hooldus/ Remont
THULE Sõiduauto haagised
Sõiduauto akud
Kasutaja avatar

Tafka
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Tafka »

Hunnev kirjutas:

Hmmm tollimäär on siis nüüd tõusnud? Mul väänati 80dollari suurusele asjale toll peale juba....

Rattatu / IBA #33754
// Endised: GasGas FSE450 ; Honda XL600V "Transalp" aka Tuuli ; Dnepr MT10-36 aka Milvi ; Sherco SEF-R 300
Kasutaja avatar

pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

Tafka kirjutas:
Hunnev kirjutas:

Hmmm tollimäär on siis nüüd tõusnud? Mul väänati 80dollari suurusele asjale toll peale juba....

01.detsembrist kord muutus vähe tõesti ja alampiiri tõsteti pakkide puhul, mille müüjaks/saatjaks on juriidiline isik.
Eraisikult nn kinkepaki saamise piirmäär jäi samaks - 45 EUR.

Keretööd
Kasutaja avatar

Tafka
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Tafka »

Ohh...tänud info eest pyramiid:) Nüüd võib siis natukene julgema südamega tellida asju:)

Rattatu / IBA #33754
// Endised: GasGas FSE450 ; Honda XL600V "Transalp" aka Tuuli ; Dnepr MT10-36 aka Milvi ; Sherco SEF-R 300

Pezzi
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Pezzi »

pyramiid kirjutas:

01.detsembrist kord muutus vähe tõesti ja alampiiri tõsteti pakkide puhul, mille müüjaks/saatjaks on juriidiline isik.

Kus see kirjas on, et saatja staatus (era- või juriidiline isik) vahe sisse teeb? Leidsin selle http://www.emta.ee/?id=3770 ja sealt ei osanud küll midagi eraisikust saatja kohta välja lugeda. :?:

Kasutaja avatar

pyramiid

Pezzi kirjutas:
pyramiid kirjutas:

Kus see kirjas on, et saatja staatus (era- või juriidiline isik) vahe sisse teeb? Leidsin selle http://www.emta.ee/?id=3770 ja sealt ei osanud küll midagi eraisikust saatja kohta välja lugeda. :?:

Loe ikka Eurodirektiive, kohalikest ei leia vist vastust.
Aga saadan väljavõtte e-mailist, mille saatis mulle mu päringu peale Eesti Post.
Siin peaks vähe paremini olema lahti seletatud siis!

Kui postisaadetises oleva ostetud kauba väärtus koos saatekuluga ei ületa 150 eurot (1.detsembrist 2008 jõustub uus Euroopa Liidu Nõukogu määrus) või eraisiku kinkesaadetise väärtus ei ületa 45 eurot, siis saadetis ei maksustata impordimaksudega. Maksuvabastust ei kohaldata alkoholi, parfüümi ja tualettvee, tubaka ja tubakatoodete suhtes.
Impordimaksud jagunevad käibemaksuks ja tollimaksuks. Käibemaks on 18% kauba väärtusest ja tollimaks on toodetel erinev ja seda saab vaadata ETT-s (Eesti Tollitariifistikus) kaubakoodi järgi. Tollimaks varieerub üldjuhul 0-17%, olenevalt kaubast.
Eesti Posti teenustasu (100 kr – kommertssaadetis või 75 kr - eraisiku kinkesaadetis) lisandub saadetisele saaja eest tollideklaratsiooni koostamise ja impordimaksude kogumise eest postiasutuses.

Keretööd

Pezzi

Lugemata postitus Postitas Pezzi »

pyramiid kirjutas:

Kui postisaadetises oleva ostetud kauba väärtus koos saatekuluga ei ületa 150 eurot (1.detsembrist 2008 jõustub uus Euroopa Liidu Nõukogu määrus) või eraisiku kinkesaadetise väärtus ei ületa 45 eurot, siis saadetis ei maksustata impordimaksudega.

Saan sellest nii aru, et kui asi on ostetud, ükskõik kellelt, siis tollivaba ülempiir on 150 Euri. 45 Euri käib eraisikult pärineva KINGITUSE kohta.

Kasutaja avatar

pyramiid

Pezzi kirjutas:
pyramiid kirjutas:

Kui postisaadetises oleva ostetud kauba väärtus koos saatekuluga ei ületa 150 eurot (1.detsembrist 2008 jõustub uus Euroopa Liidu Nõukogu määrus) või eraisiku kinkesaadetise väärtus ei ületa 45 eurot, siis saadetis ei maksustata impordimaksudega.

Saan sellest nii aru, et kui asi on ostetud, ükskõik kellelt, siis tollivaba ülempiir on 150 Euri. 45 Euri käib eraisikult pärineva KINGITUSE kohta.

No aga sa tee proovi, vaata, kas läheb läbi! :)
Mina olen igaks juhuks lasknud kallimal saadetisel ikka juriidilise isiku nime panna, kellelt tuleb ja siiani on kõik ok!

Keretööd

härra Ruubel

Lugemata postitus Postitas härra Ruubel »

pyramiid kirjutas:
Pezzi kirjutas:
pyramiid kirjutas:

Loe ikka Eurodirektiive, kohalikest ei leia vist vastust.
Aga saadan väljavõtte e-mailist, mille saatis mulle mu päringu peale Eesti Post.
Siin peaks vähe paremini olema lahti seletatud siis!

Kui postisaadetises oleva ostetud kauba väärtus koos saatekuluga ei ületa 150 eurot (1.detsembrist 2008 jõustub uus Euroopa Liidu Nõukogu määrus) või eraisiku kinkesaadetise väärtus ei ületa 45 eurot, siis saadetis ei maksustata impordimaksudega. Maksuvabastust ei kohaldata alkoholi, parfüümi ja tualettvee, tubaka ja tubakatoodete suhtes.
Impordimaksud jagunevad käibemaksuks ja tollimaksuks. Käibemaks on 18% kauba väärtusest ja tollimaks on toodetel erinev ja seda saab vaadata ETT-s (Eesti Tollitariifistikus) kaubakoodi järgi. Tollimaks varieerub üldjuhul 0-17%, olenevalt kaubast.
Eesti Posti teenustasu (100 kr – kommertssaadetis või 75 kr - eraisiku kinkesaadetis) lisandub saadetisele saaja eest tollideklaratsiooni koostamise ja impordimaksude kogumise eest postiasutuses.

Teeme nüüd asja uuesti lollile selgeks :D
Kui mu sõber USAs tellis sealsest kohalikust netipoest mulle krossisaapad,püksid,mingeid särke ja kergemat nodi veel ja nüüd saadab mulle.
Asjade väärtus umbes kolm tuhat eesti rahas.
Kuidas kõige soodsam saata?Märkida saatjaks juriidiline isik?Või ei ole see nii lihtne?
Mingeid nippe veel kellegil?

CRF250R
Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas margus014 »

Lase saatjal paki sisse panna võlts maksumust tõendav dokument. Umbes, et ostsid kuskilt e-poest ja sealt pandi ka maksumust tõendav dokument sisse.

Kasutaja avatar

mella

Lugemata postitus Postitas mella »

Ja kui neil on kahtlus, et üle mõistuse hind, võivad nad seda ka muud moodi hinnata.
Minult näiteks küsiti ebay oksjoni numbrit ja sealt vaadati, kas arvel olev ostusumma klappis.

härra Ruubel

Lugemata postitus Postitas härra Ruubel »

Aga sellisel juhul ongi ju mõtekas lasta saata kaks pakki eraldi,näiteks ühte saapad $99 ja lisaks veel nodi ja teine pakk enam vähem sama hind.Siis kõik õige ja las vaatavd sealt usa lehelt,et sellised hinnad olidki.On mul õigus?Ilmselt saab mul sõber sealt mingise paberi ka et sellised hinnad olid.Ja see juriidilise saatja värk?Kuidas seda lahendada?

PS!Kas on olemas leht kust vaadata palju maksab näiteks mingite kilode saatmine eestisse?Et kui pakk on näiteks 7kg. et palju maksab??

CRF250R

Heinz36
Tsikkel: KX125;IT250;KXF250;KLE500;SX45

Lugemata postitus Postitas Heinz36 »

http://www.usps.com/prices/express-mail-prices.htm.
Kuna Eesti USA mõistes 8 tsoonis,siis 7kg=47,55$.

Kasutaja avatar

Hanno
Tsikkel: R1200GS

Lugemata postitus Postitas Hanno »

Heinz36 kirjutas:

http://www.usps.com/prices/express-mail-prices.htm.
Kuna Eesti USA mõistes 8 tsoonis,siis 7kg=47,55$.

see 7 seal hinnakirjas tundub olevat mitte kilodes, vaid naelades. 7 kg hind tuleks ca 75$.

Võrdluseks võin öelda TNT hinna (ilmselt kõrgemaid võimalikke), käepärast olevast tabelist. see tundub olema USA-st 6...10kg puhul 2700 eek + kütuse lisatasu, mis jaanuaris on 13,5%, aga veebruaris väidetavalt 8%. Paremad kliendid saavad TNT-st ka kuuldavasti kuni 50% soodukat. Võimalik, et ka nimetatu on pisut standardhinnast madalam.

Kasutaja avatar

agent007
Tsikkel: Honda CB400T ´80

Lugemata postitus Postitas agent007 »

Ise ostan ka eBayst enamus projektile vajalikud jupid. Odavamlt saab kõike mida suudad nimetata. lihtsalt tasuks ettevaatlik olla postitamisega, võimalusel kindlasti mingisugune Airmaili variant.

Hetkel näiteks US -st tellisin keevitusmaski. 28 nov sai võidetud oksjon ja siiamaani ei ole asja minu valdusesse jõudnud. Algatasin "dispute" müüja vastu. Eks näeb mis lahendus tuleb. Kui maski ei saa siis loodan FULL REFUNDi.

Müüja staatus on samuti olemas ning esimene tehing ka juba untsu läinud. Nimelt Eesti Posti töötajad ei tee United States ja United Kingdomil vahet. Hetkel saadetud objekt Inglismaal, või tagasiteel juba. Hui teab!

Karta miskit pole. Feedbacki lugeda, ning veenduda, et väga ulme hind poleks.

Soovitan ebay.co.uk lehte. Müüjad on väga asjalikud ning kiired. Jänkid väga kiiresti ei reageeri asju välja, kuid siiski.
ebay.de kohta ütlen niipalju, et saksmannid võiks Paypali rohkem kasutada.

Pakun liivapritsi teenust, madalsurve pritsimine. Hind kokkuleppel!
Info: 58454535 (Tartu/Tartumaa) ; email: agent.x.007@gmail.com

janis
Tsikkel: Kawasaki GTR1000
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas janis »

Oleks vaja läpaka ekraan osta http://cgi.ebay.com/DELL-LATITUDE-C600- ... 7C294%3A50
Kas ma sain õigesti aru, et Eestisse saatmisega koos läheb umbes 850 eek? Plaju see toll ja saatmine on, kas siis kui sealt valin estonia ja siis tuleb saatmiskulu kohe koos tolliga? Äkki keegi targem oskab aidata, ka tellimise osas.

Kasutaja avatar

pyramiid

janis kirjutas:

Oleks vaja läpaka ekraan osta http://cgi.ebay.com/DELL-LATITUDE-C600- ... 7C294%3A50
Kas ma sain õigesti aru, et Eestisse saatmisega koos läheb umbes 850 eek? Plaju see toll ja saatmine on, kas siis kui sealt valin estonia ja siis tuleb saatmiskulu kohe koos tolliga? Äkki keegi targem oskab aidata, ka tellimise osas.

31.98 on asja hind ja 38 saatmine Eestisse, mis ei sisalda kohalikke makse! Kui saad paki saatjaga kaubale, et saadab oma paki firma nimelt, siis on sinule see saadetis maksuvaba. Kui tal juriidilise isiku nimelt saatmise võimalus puudub võid küsida, kas on nõus saatma paki, millele paneks väärtuseks summa, mis koos saatekuludega jääks alla 45EUR (maksuvaba piir eraisikult nn kinkepaki saamisel) ning märgistaks selle "gift"!
Edu!

Keretööd
Kasutaja avatar

Kaszpar

Lugemata postitus Postitas Kaszpar »

Kas seda ekraani hinnavaatluse foorumi kaudu lihtsam osta ei ole? Seal ikka liigub erinevaid sülearvuti varuosasi. Saaksid kiiremini ja võibolla ka odavamalt, kuid alati ei pruugi. :bsmile:

Bubba

Lugemata postitus Postitas Bubba »

Keegi ebay'st ostmisel saab abiks olla ? On üks ese silma jäänud ja tahaks ära osta, aga endal kogemused ja konto puuduvad.

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Bubba kirjutas:

Keegi ebay'st ostmisel saab abiks olla ? On üks ese silma jäänud ja tahaks ära osta, aga endal kogemused ja konto puuduvad.

Tee parem endale see konto ära, ei pea igakord lunime teisi enda eest ostma. Usu, see ei ole nii keeruline.

Bubba

Lugemata postitus Postitas Bubba »

Kas see ei eelda mingit krediitkaardi olemasolu ?

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

eBay konto ei eelda krediitkaardi olemasolu. Paljud müüjad aktsepteerivad PayPal makset, mis eeldab krediitkaardi olemasolu. Enamuse EU müüjatega saab pangaülekandega ka asja ära õiendatud.

Olen tähele pannud, et kuna PayPal annab ostjale ostuturvalisuse (kui asi ei jõua kohale või asi ei vasta kirjeldusele on võimalik raha tagasi saada), siis on seda võimalust vist kuritarvitatud ja paljud saksa müüjad on märkinud oma oksjonite juures, et väljapoole saksat ainult ülekandega makse või siis ainult kirves DHL post (et saada endale kinnitus kauba kättetoimetamise kohta).

Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

Mul on saksamaalt päris mitu korda öeldud, et Eestisse ei müü.
Paypalist - võrreldes tavalise pangaülekandetasudega, on teenustasu minu ostude puhul naeruväärselt madal olnud.

Kasutaja avatar

GoodCat
Tsikkel: SV650s, CRF450

Lugemata postitus Postitas GoodCat »

Mul oli kunagi asja Taani raha saata ja polnud PayPali siis endal. tavaline välisriiklik makse ja ega see teenustasu ei olnud ka ei tea mis suur, juhus võttis aset aastaid paar tagasi ja maksis kui ma ei eksi mingi 30 Eeku. Paypaliga pole tuttav, tellin sõbra kaudu, kes on ebayd rohkem kasutanud. Ootan suunasid ise.

56654209
Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige

Euroopa siseselt on võibolla tõesti ülekandetasud normaalsed, Hong-kongi pidi igatahes kirves olema ja õppisin seepärast Paypali kasutamise ära.

Suska
Tsikkel: Suzuki

Lugemata postitus Postitas Suska »

Kes vajab abi, siis ma aitan meelsasti ja võtan ka müüjaga ühendust ebaselgete asjaolude korral. (Sümboolse vahendustasu korral) :)

Kasutaja avatar

Hans
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hans »

Ivoonu kirjutas:

Paypalist - võrreldes tavalise pangaülekandetasudega, on teenustasu minu ostude puhul naeruväärselt madal olnud.

Teenustasu ostude puhul :shock: Ma olen aru saanud, et maksab müüja, mitte ostja :roll:

V-MAX
Kasutaja avatar

pyramiid

Hans kirjutas:
Ivoonu kirjutas:

Teenustasu ostude puhul :shock: Ma olen aru saanud, et maksab müüja, mitte ostja :roll:

Siinkohal on jutt ülekande eest võetavast teenustasust, mille koorib PayPal.
Jahh, panin alul ise ka puusse, ikka see, kellele ülekanne tehakse, see peab maksma mingi papi kui tahab raha kätte saada.

Viimati muutis pyramiid, 15 Mär 2009, 11:43, muudetud 2 korda kokku.
Keretööd

Heinz36
Tsikkel: KX125;IT250;KXF250;KLE500;SX45

Lugemata postitus Postitas Heinz36 »

Olen ligi 3 aastat ebayst oste sooritanud,kuid OSTJALE määratud teenustasust kuulen küll esimest korda :D Arvel kajastuvad küll nn. broneeringutasud (suurusjärgus 1USD),kuid pärast tehingut see raha tagastatakse.

Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige

Jutt on panga poolt võetavast ülekande teenustasust. Nt. SEB'il tavaline välismakse 70.-, makse täissummas saajale 300.-
Paypal'ihinnakiri.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”