Rumalad küsimused


reimps

Re: Rumalad küsimused

Lugemata postitus Postitas reimps »

soolo kirjutas:

Tere. Kas viitsib keegi seletada absindi joomise õiget protseduuri?

Valad pitsi absinti nii täis, et servast ca 2-3 mm jääb veel vabaks. Vala ka klaas vett valmis, läheb vaja ;)
Seejärel võtad teelusika, selle täidad triiki tasa suhkruga (kuhjaga pole mõtet) ja valad mõned tilgad absinti lusikale. Nii palju pead lusikale panema, et suhkur oleks väga absindine, võib ka "ujuda" veidi.
Nüüd hakakd lusikat altpoolt soojendama kas välgumihkliga või küünlaga, kuni suhkur mullitama hakkab, aga mitte niipalju, et karamelliks tõmbama hakkaks. Nagu narkomaanid oma manti keedavad :P
Selleks hetkeks on leek lusika alt jõudnud absindini lusika peal ja kraam põleb lõbusa, aga nähtamatu leegiga. Kui veel ei põle, siis pane põlema.
Vala põlev suhkur ja absint lusikalt pitsi, proovi maksimaalselt suhkrut pitsi nõrutada.
(Kogu soorituse vältel proovi võimalikult vähe läbustada, mul õnnestus Helsingis 5-tärni hotelli laud põlema panna. Kes oleks arvanud, et pool pitsi ümberaetud absinti suudab tekitada kuni meetrise leegi 8) )
Tulemuseks on põlev pits absinti.
Võid selle nüüd põlevalt alla kummutada või enne kummutamist ära puhuda, harjutamise asi. Soovitan kohe vett ka peale juua, muidu võib kogu joodud "solk" sul üles tulla ;)
Väga kaua ei maksa lasta kogu kraamil pitsis põleda, klaas läheb jube kuumaks ja on mõnedel juhtudel isegi kuuldavasti ka puruks läinud.

Loodan, et väga segane ei saanud. Edu!

Järgmises tunnis õpime Cointreau'd jooma, vaakumiefektide ja ninnatõmbamisega :P

Mine “Ajaviiteks...”