Goretex varustuse pesemine
-
Tsikkelröövel
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Re: Goretex varustuse pesemine
Gore-tex saabastest ja sokkidest paar sõna.
Gore tex ei ole saabas mitte mingil juhul väljast, vaid JUST NIMELT seestpoolt. Tal on lihtsalt seespool Gore-tex sukk, mis ei lase vett sisse, küll aga laseb veeauru välja - see ongi see, mida Gore-tex "teeb". Saapa nahk aga on nagu iga saapa nahk - niiskub, vastavalt sellele, kuidas ta töödeldud on. Lihtsalt, kuivõrd niiskub vaid nahk ja mitte vooder, siis see kuivab suhteliselt ruttu.
Sokkidega on nii, et kanna, mida tahad seal all. Ei pea olema spetsiaalsed sokid. Proua mul kannab mingeid erilisi, on head küll. Mina kannan täiesti tavalisi sokke, ainult et mitut paari ülestikku, ja olen veel rohkem rahul. All niidisokk, keskel villane, peal jälle niidisokk. Viimane on õhtuks õige õrnalt niiske pealt, aga sisemised on priimalt kuivad - ja see on mitme paari sokkide kandmise peamine eelis. Isegi vihmaga või soos sumbates.
Kogemused põhinevad mägimatkadel aastatepikku, seega erilise edasivaidlemisega ma kaasa ei lähe - olen teinud ja tean, mis tunne on, omal nahal.
Hooldusega on nii, et Nikwax on hea küll, aga olen seda liiga kalliks pidanud. Võib kasutada ka muud määret, peaasi, et peale on kirjutatud, et võib tarvitada Gore-tex saabastel.
Mitte mingil juhul ei tohi määre sisaldada silikoonõli (paljud määrded sisaldavad). Siis on asi pees, see täidab poorid ja saad omale kummikud.
Riietega on asi tiba teine, jalgsimatkal ma neid ei hinda. Kuiva ilmaga hingab tavaline kangas alati paremini. Kõva vihmaga on aga õhuniiskus väljas niigi 100%, seega MITTE MINGIT aurumist ei toimu ja tavaline kile on sama hea. Tegelik kasu on asjast vaid sellise õrnema vihma korral.
Tsiklisõidul muidugi on olukord siiski jalgsi turnimisest kõvasti erinev ja Gore-Tex riided igati omal kohal. Siiski, ka neil on see membraan seespool ja kaitstud pealmise corduraga, seega vähemalt kõrgsurvepesu ei tee neile küll midagi hullu. Nende hooldusest (va kõrgsurve) ma eriti ei tea, aga pesupulbriga ma oleks ettevaatlik - kõik nad sisaldavad kõvasti kaoliini (peenike savi tegelikult), see on väga peen ja raskesti väljapestav. Üldiselt, järgige pesujuhendit ja ei juhtu midagi hullu.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.