Minu Eesti mõttetalgud!

Teema algataja
karmenikas

Re: Minu Eesti mõttetalgud!

Lugemata postitus Postitas karmenikas »

Eelmise aasta prügitalgud olid eeskujuks. Tundub, et see töötas, sest paljud väiksemad seltskonnad on korraldanud veel selliseid talgusid.

Prügist:

Prügi korjati kokku ligi 10 000s punktis ja viidi vabatahtlike abiga 207sse lipujaama. Kahe päeva jooksul veeti praht suurte autodega 17le platsile nn ladudesse. Sealt edasi paari nädala jooksul neljale lõpp-platsile. Juuni lõpuni oli toimkonnas tööl eraldi inimene, kes võttis meile teada olevalt ühendust kõikide omavalitsustega ja uuris, kas kusagilt on vaja veel aktsiooni käigus kogutud prügi minema viia. Jaanipäevaks lõpetasime tegevuse ja toimkonna hinnangul oli selleks ajaks 99% 3. mail kogutud prahist jõudnud lõpp-platsidele.

Lõpp-platside omanikud on kaks omavahel seotud firmat Utileek ja Utileek Lõuna. Mõlemad tegutsevad ametlike jäätmekäitlejatena. Nendega sõlmis aktsiooni käigus kogutava prügi ladustamiseks ja sorteerimiseks hanke tulemusel lepingu Keskkonnaministeerium. Tänase hetke seisuga asub kogutud prügi nende platsidel ja kuulub neile firmadele. Seaduse järgi on prügi käitlejatel õigus tegeleda prügi sorteerimise ja taaskasutusse suunamisega kolm aastat. Seega on Utileekidele jäänud selle tegevuse lõpetamiseks pisut rohkem kui kaks aastat.

Teeme Ära eelmise aasta toimkonnal ei ole täna mingit võimalust ega juriidilist õigust kogutud prügiga midagi ette võtta. Väidetavalt seni metsa all vedelevate kottide osas on mul ainult üks soovitus. Viriseja ja näpuga näitaja - võta kätte ja vii prügi prügimäele

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Fleim”