Rumalad küsimused

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

RD
Tsikkel: Ducati XDiavel

Re: Rumalad küsimused

Lugemata postitus Postitas RD »

Minu rumal küsimus ka siia siis. Tahan endale Shifti varustust tellida aga no teps mitte ei saa aru sellest suurustabelist. Suurus L on H: 176-180 Chest: 103-109 ja Waist: 90-96. Kui ma olen 187cm pikk, kas ma pean siis 2XL´i valima automaatselt.

Yamaha FZS600 --> Buell XB12s --> Aprilia RSV 1000R Tuono --> KTM SuperDuke --> Buell XB9s --> Mean Streak

kana

Lugemata postitus Postitas kana »

RD kirjutas:

Minu rumal küsimus ka siia siis. Tahan endale Shifti varustust tellida aga no teps mitte ei saa aru sellest suurustabelist. Suurus L on H: 176-180 Chest: 103-109 ja Waist: 90-96. Kui ma olen 187cm pikk, kas ma pean siis 2XL´i valima automaatselt.

Ei pea automaatselt midagi sedasi valima. Arvesta ikka ümbermõõtu ka. Pikkusega pead arvestama, kuna muidu jääksid nt varrukad või sääred lühkeseks, ümbermõõduga, et asi ümber ei laperdaks või ikka selga ja kinni ka läheks.
Üks mu sõber on 190 cm pikk ja kuna tema rinnaümbermõõt on miskit 130 cm, on tema suurus jopel nt kohe XXXL.
Hea oleks, kui saaks sarnaste mõõtudega riideid ikkagi ise proovida enne kui tellid.
Kui tellid aga veebi kaudu, on sul automaatselt hoopis 14 päeva tagastamise (või ümbervahetamise) võimalus, kui asi üldse ei peaks sobima.

Kasutaja avatar

RD
Tsikkel: Ducati XDiavel

Lugemata postitus Postitas RD »

no mu rinnaümbermõõt on 103 cm, tellin bikeri ühe kasutaja kaudu USA´st. Aga päris nii ka ei taha tellida kallist asja, et asi selga ei lähe.

Yamaha FZS600 --> Buell XB12s --> Aprilia RSV 1000R Tuono --> KTM SuperDuke --> Buell XB9s --> Mean Streak
Kasutaja avatar

Kalapea
Tsikkel: Mõni Ducati
Tänatud: 94 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kalapea »

Miks ei ole autodel kasutusel otsehambumisega või otselülitusega käigukaste nagu tsikklitel, oleks kompaktsem, lihtsam, kergem, odavam. Põhjendus ,et auto on võimsam ja kast jääb nõrgaks ei rahulda mind, alati saab kõike tugevamaks teha. Tagurpidi käik, noh see võib kuidagi muud moodi kah käia.

PiltPilt

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

--DogFood-- kirjutas:

Põhjendus ,et auto on võimsam ja kast jääb nõrgaks ei rahulda mind, alati saab kõike tugevamaks teha.

Materjalide tugevusel on piir ja ülitugevate materjalide puhul läheks käigukasti maksumus ilmselt naeruväärselt kõrgeks.

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

--DogFood-- kirjutas:

Miks ei ole autodel kasutusel otsehambumisega või otselülitusega käigukaste nagu tsikklitel, oleks kompaktsem, lihtsam, kergem, odavam. Põhjendus ,et auto on võimsam ja kast jääb nõrgaks ei rahulda mind, alati saab kõike tugevamaks teha. Tagurpidi käik, noh see võib kuidagi muud moodi kah käia.

Sest seda kiunumist ja undamist ei suuda keegi peale rallimeeste ära kannatada, mis teeb otsehambumisega käigukast. Vanematel autodel on tagurpidi käik otsehambumisega, kujuta nüüd ette kui sa peaksid selle kiuni saatel koguaeg sõitma.

Teiseks, seda ei ole autodel vaja, kui just ülisuurte võimsustega tegemist ei ole (võidusõiduautod).

Pezzi
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Pezzi »

--DogFood-- kirjutas:

Miks ei ole autodel kasutusel otsehambumisega või otselülitusega käigukaste nagu tsikklitel, oleks kompaktsem, lihtsam, kergem, odavam...

Müra ja käiguvahetuse mugavus, ei muud.

Kasutaja avatar

Burn7

Lugemata postitus Postitas Burn7 »

Mõnedel uuematel ja parematel sportautodel autodel on otsehambumisega kast ja ei kiunu ta midagi.

Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

Küll ta kiunub, usu mind. Lihtsalt sportauto hind võimaldab maksta kinni täiendav tootearendus ja lisada vajalikesse kohtadesse piisavalt heli ja vibrat isoleerivaid materjale. Sportautol ei ole ju kaal tähtis. Sellega ei võistelda vaid kõvatatakse foori taga. :bsmile:

Minu kord
Miks mu MS Outlook ei taha käima minna kui Skaip parasjagu lahti on?? Lihtsalt ei lähe ja kõik :( . Kohe, kui skaibi sulgen (või kasvõi "tray-sse saadan"), läheb Autlukk niuhti käima. Jääb mulje, et kardab ... :). Opsüsteem on vinndõus XP.

Kasutaja avatar

Aizar

Lugemata postitus Postitas Aizar »

bitter kirjutas:

Miks mu MS Outlook ei taha käima minna kui Skaip parasjagu lahti on?? Lihtsalt ei lähe ja kõik :( . Kohe, kui skaibi sulgen (või kasvõi "tray-sse saadan"), läheb Autlukk niuhti käima. Jääb mulje, et kardab ... :). Opsüsteem on vinndõus XP.

Ehk aitab: Lülita Skypest välja View Outlook Contacts (sa pead skaipi PÄRAST outlooki käimaminemist uuesti käivitama, et see valik aktiivne oleks).

Mhh

Lugemata postitus Postitas Mhh »

Kas politsei saab trahvi teha selle eest kui keegi sul kummid tühjaks laseb ja kui palju see trahv on ?

reimps

Mhh kirjutas:

Kas politsei saab trahvi teha selle eest kui keegi sul kummid tühjaks laseb ja kui palju see trahv on ?

Pakun, et pisihuligaansus, kui kumme ei lõhuta = trahv vast kuni 3000.-? Pole uurinud ega ka sellsie asjaga vahele jäänud, et teaks rääkida.

Üldjuhul on ehk kasulikum paharetti ise kõrvust sakutada.
Ja pärast füüsilise karistamise fakti foorumis kõvatada, sest siis pole tegu enam lihtsalt kõvatamisega, vaid hooplemisega :bsmile:

kana

Mhh kirjutas:

politsei saaks midagi väärteo puhul teha ainult siis kui politsei (või sa ise) satub tegelasele teo toimepanemise ajal peale (filmid torkijat, mis kõlaks suht ulmena, siis üritaks ju kahju ära hoida), st pahalasele satutakse pahateo tegemisel peale, ta saadakse kätte või tema isik on teada, et tegu talle süüks panna...muidu püüa tuult väljal ja tõenda, kes tegi.
Kui ise peale satud, soovitaks ka isikut mõjutada, et ta ise vabatahtlikult tekitatud kahju hüvitaks. Väärtegude menetlejatega suhtlemine toob pisikestele kahjudele lisaks aja-, närvi- ja lisakulusid.
Vaata karistuse kohta karistusseadustikust https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13164118 § 218...või kui hindad kummide kahjut oluliseks kahjuks, siis samast § 203.

Kasutaja avatar

ht99

Lugemata postitus Postitas ht99 »

Kui kiiresti tohib sõita A2 mootorrattaga, kui märk näitab 110, kuid autoga sõites peab sõitma 90, kapsalehtede olemasolu tõttu.
Kas võib tsikliga sõita 110km/h kartmata et politseionu teeb trahvi?

Huck
Tsikkel: zr550 "Zephyr"
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Huck »

RaPtile kirjutas:

Kui kiiresti tohib sõita A2 mootorrattaga, kui märk näitab 110, kuid autoga sõites peab sõitma 90, kapsalehtede olemasolu tõttu...

asi ei ole kapsalehes vaid võlusõna on "esmane juhiluba".

Liikluseeskiri
§127. Õppesõidu ajal ja esmase või piiratud juhtimisõigusega juht ei tohi sõita kiiremini kui 90 km/h.

Küsimus on kas A1 või nn. A2 on esmased.

Liiklusseadus
§ 30. Auto ja mootorratta juhtimise õiguse andmise etapid
(1) A-kategooria ja A1-alamkategooria mootorratta, välja arvatud A-kategooria mootorratas, mille mootori võimsus ületab 25 kW või erivõimsus ületab 0,16 kW/kg, B-kategooria auto ja B1-alamkategooria auto või üheaegselt B- ja C1-kategooria auto juhtimise õiguse andmine toimub kahes etapis käesoleva seaduse § 28 lõike 4 kohaselt kehtestatud eeskirjade järgi.
(2) Isikule, kellel varem ei ole olnud auto või mootorratta juhtimise õigust, antakse esimeses etapis käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatud mootorsõidukite juhtimiseks esmane juhiluba käesoleva seaduse § 28 lõike 4 kohaselt kehtestatud eeskirjade järgi. Pärast eksamitulemuste vormistamist ja kuni esmase juhiloa saamiseni, kuid mitte kauem kui 15 päeva eksami sooritamisest arvates, tõendab juhtimisõiguse saanud isiku õigust juhtida mootorsõidukit iseseisvalt mootorsõidukijuhi koolituskursuse tunnistus, millele majandus- ja kommunikatsiooniministri määratud asutus on teinud kande juhtimisõiguse andmise kohta. Nimetatud tunnistus annab õiguse juhtida mootorsõidukit üksnes Eestis.

Nüüd loe ainult see pekises kirjas osa. Ma saan aru, et A(2) algab ka 2 aastat "esmastega". Ehk sõitma pead 90-ga.

Huvitav küsimus. Kas keegi seletab paremini.

Puud hüppavad teele väliskurvist!
Kawa zr550 "Zephyr", Honda CBR1000f "Hurricane"

sentry

Lugemata postitus Postitas sentry »

yanksel kirjutas:
Mhh kirjutas:

politsei saaks midagi väärteo puhul teha ainult siis kui politsei (või sa ise) satub tegelasele teo toimepanemise ajal peale (filmid torkijat, mis kõlaks suht ulmena, siis üritaks ju kahju ära hoida), st pahalasele satutakse pahateo tegemisel peale, ta saadakse kätte või tema isik on teada, et tegu talle süüks panna...muidu püüa tuult väljal ja tõenda, kes tegi.
Kui ise peale satud, soovitaks ka isikut mõjutada, et ta ise vabatahtlikult tekitatud kahju hüvitaks. Väärtegude menetlejatega suhtlemine toob pisikestele kahjudele lisaks aja-, närvi- ja lisakulusid.
Vaata karistuse kohta karistusseadustikust https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13164118 § 218...või kui hindad kummide kahjut oluliseks kahjuks, siis samast § 203.

Vihjad millegile ? (togi)

Kasutaja avatar

Säga
Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Säga »

sentry kirjutas:
yanksel kirjutas:
Mhh kirjutas:

kinni võtta, rihma anda ja siis ment kutsuda... las siis räägib, et vitsa või rihma sai. ja pealegi mõni aeg tagasi pigistati väikse omakohtu peale silm kinni. Seda enam, et tegemist oleks siis antud juhul "pisikahjuga"(kunagi oli alampiir 20k) ja tegemist on lihtsalt pisirikkumisega... nagu avalikus kohas urineerimine näiteks

SYLB

Panthera
Tsikkel: Honda

Lugemata postitus Postitas Panthera »

Huck kirjutas:
RaPtile kirjutas:

Kui kiiresti tohib sõita A2 mootorrattaga, kui märk näitab 110, kuid autoga sõites peab sõitma 90, kapsalehtede olemasolu tõttu...

Jutt on õige.
St et ei tohi sõita kiiremini kui 90 km/h.
Aga mina ei pea sellest eriti kinni, sest ntx Tallinn - Tartu maanteel on suvel kiirusepiirang 110. Ma arvan et keegi ei tahaks olla ainuke tainas, kes seal 90-ga sõidab ... :lol:

kana

sentry kirjutas:
yanksel kirjutas:
Mhh kirjutas:

Millele ma peaksin vihjama? Arvasin,et see on jutust selge, et tuleks RÄÄKIDA. Vesteldes on ka võimalik mõjutada (ka ilma ähvardamiseta). Kes ei oska, õppigu vestlema. Mitte rusikate või relvadega, vaid sõnadega. Kas iga rikkumise puhul peaks inimene olema nagu põllepaeltes imik, kes kohe politseile või tsiviilkohtusse kituma jookseb ja ise oma õigusi kaitsta ei oska, taha ega suuda?
Probleem on ju selles, et pahategijale tavaliselt peale ei satuta või ei saada kätte ja siis jääbki enamasti kahju kannataja enda kanda. Minult on ka varastatud, salaja, pole teada saanudki, kes tegi...ostad lihtsalt oma raha eest uued vajalikud esemed. Kui pappi liiga palju pole, siis ei kasuta ka mingeid lisaturvameetmeid peale oma arust piisava hoolikuse ruumide ja asjade sulgemisel, hoidmisel jne.

Kasutaja avatar

Raiki
Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R

Lugemata postitus Postitas Raiki »

Panthera kirjutas:
Huck kirjutas:
RaPtile kirjutas:

Jutt on õige.
St et ei tohi sõita kiiremini kui 90 km/h.
Aga mina ei pea sellest eriti kinni, sest ntx Tallinn - Tartu maanteel on suvel kiirusepiirang 110. Ma arvan et keegi ei tahaks olla ainuke tainas, kes seal 90-ga sõidab ... :lol:

tundub et sa ise üks paras tainas oled ....
mis sa arvad mille pärast on välja mõeldud esmane luba ja sellega seotud kiirusepiirang???
mina oleks kahe käega selle poolt et tagasi sisse viia 70km/h piirang esmastele juhtidele nii nagu see oli siis kui mina need koorikud kätte sain!

Suzuki Boulevard 1800 M109R

www.estparts.ee - Parima hinnaga varuosad.

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

Raiki kirjutas:

mina oleks kahe käega selle poolt et tagasi sisse viia 70km/h piirang esmastele juhtidele nii nagu see oli siis kui mina need koorikud kätte sain!

See 70 km/h piirang teeks asja ainult väga palju hullemaks. Kuulu järgi olevat olnud kunagi möödunud sajandi lõpu poole tõsine plaan teha veoautodele piirang 70 km/h, aga sellest loobuti, kuna hulgalised möödasõidud oleks kokkuvõttes ohtlikumad olnud. Sama kehtib ka vahtralehtede ja 70 kohta.

Mina sõitsin ka roheliste lehtedega 70-ga ja olin veidi nördinud, et mõne aja pärast teistel lubati normaalse kiirusega sõita. Aga isegi eestlaslik kahjurõõm ei saa antud juhul kainest mõistusest võitu, seega mina mingil juhul ei poolda 70 piirangu taastamist.

Joel

klaPP

Lugemata postitus Postitas klaPP »

Eino 70 km/h piirang taastada on ju täielik lollus. Maanteel oleks ikka väga ohtlik sõita, kuna kiiruste vahed oleksid ja tavaliiklejate ja esmaste juhilubade omanikke vahel liiga suured. Pluss see aeglustaks väga palju üldist liiklusvoolu. Ei usu, et turvalisuse huvides seda taastatakse.

Panthera
Tsikkel: Honda

Lugemata postitus Postitas Panthera »

Raiki kirjutas:

tundub et sa ise üks paras tainas oled ....
mis sa arvad mille pärast on välja mõeldud esmane luba ja sellega seotud kiirusepiirang???

Mõtle nüüd peaga... Oletame, et Sul on esmased load ja Sa liigud 110 alas 90ga. Kas Sinujaoks on meeldiv, kui Sinust pressitakse mööda. Heal juhul isegi surutakse autoga Sind teeserva? Mainime muidugi siin ka liiklusohtlikke olukordi ...

sentry

Lugemata postitus Postitas sentry »

yanksel kirjutas:

Millele ma peaksin vihjama? Arvasin,et see on jutust selge, et tuleks RÄÄKIDA. Vesteldes on ka võimalik mõjutada (ka ilma ähvardamiseta). Kes ei oska, õppigu vestlema. Mitte rusikate või relvadega, vaid sõnadega. Kas iga rikkumise puhul peaks inimene olema nagu põllepaeltes imik, kes kohe politseile või tsiviilkohtusse kituma jookseb ja ise oma õigusi kaitsta ei oska, taha ega suuda?
Probleem on ju selles, et pahategijale tavaliselt peale ei satuta või ei saada kätte ja siis jääbki enamasti kahju kannataja enda kanda. Minult on ka varastatud, salaja, pole teada saanudki, kes tegi...ostad lihtsalt oma raha eest uued vajalikud esemed. Kui pappi liiga palju pole, siis ei kasuta ka mingeid lisaturvameetmeid peale oma arust piisava hoolikuse ruumide ja asjade sulgemisel, hoidmisel jne.

jajah, jutt jumala õige aga oleneb inimesest :)

Kasutaja avatar

pahadeplaneet
Tsikkel: t*** seda teab,aga liigub!
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas pahadeplaneet »

Tere Mul siuke küsimus et kui tihti teie bike ja rolleri segamini ajate.
Et sõidab vastu roller aga kaugelt tundub bike. :)

1%bad ass REAL BIKER never dies!
www.facebook.com/realbikerid

kana

pahadeplaneet kirjutas:

Mina ei aja. Hääle järgi tunneb ära ju. :)
St sageli kuulengi eemalt, et oi, miskit tuleb, vaja varsti vaadata ja enamasti on mõte selle kohta, mis nähtavale ilmub, tegelikkusega kooskõlas. A võib-olla on põhjus selles, et meil pole palju võimsaks tuunitud või võimsamaid rollereid liikumas (minu liikumistrajektooril)?

Kasutaja avatar

Vint
Koristaja
Tänanud: 150 korda
Tänatud: 187 korda

Lugemata postitus Postitas Vint »

pahadeplaneet kirjutas:

Enamasti hoiavad rollerdajad tee serva poole millegi pärast, aga vahest ajab segadusse jah...

reimps

yanksel kirjutas:

Mina ei aja. Hääle järgi tunneb ära ju. :)

Oota, kuni sa kiivri pähe paned ja vastassuunast tulevat üksikut tulukest üritad liigitada.
Nii keskeltläbi kokkuvõttes iga kümnes vastutulev kaherattaline on roller ning kuna ma olen viisakas, siis tõstan nendegi ego. Paar tükki on vastu ka viibanud, enamus ei jaga ei ööd ega mütsi, mida see tropp seal vehkis :P

Aga kui rollupõnn on juba kaugelt ära tunda, siis ei vaevu küll kätt tõstma.

Kasutaja avatar

yammu
Tsikkel: Tuono

Lugemata postitus Postitas yammu »

Tere, minul selline rumal küsimus siis, et lähen tegema A-kategooria juhiluba(kuni 25kw) B juhiluba on olemas. Nii, teen selle ümberõppe ära(10h teooriat ja 20sõidukorda) jnejne. Küsimus aga see, et kui saan 21 ning tahan üle25kw lube teha kas siis hakkab kogu tants ja trall otsastpeale ? Jälle autokooli ja tuleb see 5000.- välja käia, et "õppida" jälle reegleid ja tõestada oma sõiduoskusi ?? :wack:

Fighting online is like racing in the Special Olympics,
even if you win, you're still retarded.
Kasutaja avatar

Boobush
Tsikkel: roller
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Boobush »

yammu kirjutas:

Tere, minul selline rumal küsimus siis, et lähen tegema A-kategooria juhiluba(kuni 25kw) B juhiluba on olemas. Nii, teen selle ümberõppe ära(10h teooriat ja 20sõidukorda) jnejne. Küsimus aga see, et kui saan 21 ning tahan üle25kw lube teha kas siis hakkab kogu tants ja trall otsastpeale ? Jälle autokooli ja tuleb see 5000.- välja käia, et "õppida" jälle reegleid ja tõestada oma sõiduoskusi ?? :wack:

Ülemineku eksam A2-t puhtale A-le nõuab sinult ainult Arkis sõidueksami tegemist. Seekord, siis juba täis A kategooria rattaga. Raha tuleb välja käia sõidueksami ja juhilubade väljastamise eest (ei tea hetkel täpseid summasid).

Suletud

Mine “Ajaviiteks...”