M.Arumäe krossikoolitus algajatele

Siia siis kõik krossi ja enduroga seonduv.

Moderaator: Moded

bikefan
Tsikkel: VN1500 Nomad

Re: M.Arumäe krossikoolitus algajatele

Lugemata postitus Postitas bikefan »

dirtbikeman kirjutas:

Kõvad mehed olete et lähete aga te pole enne krossi sõitnud ja te ei kujuta ette kuhu te tegelikult homme lähete :wack: Edu!
PS see ei olnud mölisemiseks vaid lihtsalt üritan teid teavitada et ega teil homme lihtne pole, pealegi lubas homseks vihma

On väga suur vahe kas tegemist on krossi või koolitusega. Kui oled mõnel Arumäe koolitusel käinud, siis mõistad millest jutt...
Aga eks muidugi - kõik ju tahavad, et päike säraks ja rada oleks lükatud ja hüpped ei viskaks taevasse ja et emme oleks raja ääres...
Seepärast ma kärnatajaid krossimeestest rohkem imetlengi - mitu tundi jutti pasa sees - aga pärast endal hea olla... :wink:

-Since 2002-
Iž: PL.5,
Suzud: GS500, GSX-R600, VZ800, RM250, RM125
Kawad: ZX-6R, VN750A, VN800A, VN800B, VN1500
Yamud: XTZ660, FZ600S
Kasutaja avatar

Kangru
Tsikkel: Gas Gas 250 EC

Lugemata postitus Postitas Kangru »

Just nimelt tegemist on koolitusega. Kui Martin ütles , et tema on nõus vihmakeeb selgas koolituse läbi viima siis ma olen sada prossa kindel selle ürituse õnnestumises. Hetkel Tallinna külje all selline kerge udukas. Muda mina ei karda läbi käidud nii mitmestki tõsisest kahe tunnisest pasaaugust. :wink: Kes enne ei ole sõitnud saavadki kohe esimesel korral tõsise kooli.
Võtke kuivad riided kaasa kohe mitu paari saab pealmist kihti vahetada ja vahetuskindaid ärge unustage. Varsti näeme.

kana

Lugemata postitus Postitas kana »

mx77 kirjutas:
pyramiid kirjutas:
ENZO kirjutas:

......kardan,et homme on Holstre-Nõmme üks suur "pasaauk",kus õpipoistel pole peale rataste ja riiete määrimise suurt midagi peale hakata aga "sitta"saab lennutada küll :D

Nuuh, aga seda asja ka vaja ju õppida, sitalennutamist siis! :D
Selles mõttes, et kui asi plaani sai võetud ja orgunnitud, teeme ära ja vsjoo! Pärast muljed see-eest missugused, hääh.. :ner:

Tehke vähemalt pilti :D

aparaat kaasas, näis, kas peegliga oskangi teha, algaja :D
minek, Hollu tuli! Kindaid sooje nr M paar paari kaasas...tsau

Kasutaja avatar

Teema algataja
pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

tonjuh kirjutas:

Just nimelt tegemist on koolitusega. Kui Martin ütles , et tema on nõus vihmakeeb selgas koolituse läbi viima siis ma olen sada prossa kindel selle ürituse õnnestumises. Hetkel Tallinna külje all selline kerge udukas. Muda mina ei karda läbi käidud nii mitmestki tõsisest kahe tunnisest pasaaugust. :wink: Kes enne ei ole sõitnud saavadki kohe esimesel korral tõsise kooli.
Võtke kuivad riided kaasa kohe mitu paari saab pealmist kihti vahetada ja vahetuskindaid ärge unustage. Varsti näeme.

Ou-jeee! Mulle meeldib see entusiasm, see nakatab kusjuures! Väga hea, mina tõusin ka ja hakkan liikuma! Näeme!

Keretööd
Kasutaja avatar

Teema algataja
pyramiid

Nuuh, tagasi kodus! Ihuliikmed kanged ja paras väss peal, aga kogemus oli super! Ma ise kahjuks nii pikalt ei jaksanud füüsilise kurnatuse tõttu (esmakordselt ikkagi) kui kaaslased, kuid sellegipoolest olen väga rahul. Tegin vähe rohkem pause ja oligi kõik. Lõpupoole sai ka kergemat, lauskmaale tekitatud kurvilist rajakest proovida ja see tundus ikka väga hea juba, võrreldes suure raja mudaaukudega. Sai vähe nalja ka lõpus kui metsa vahel kõigil kippus esiratas maasse vajuma ühes teatud kohas. Mina tulin nii väikse hooga, et jäin lihtsalt pidama, ratas piduriketasteni maasse kaevunud, aga hooga tulijad käisid mõnuga üle nipli. :D
Yanksel klõpsis pilte, loodetavasti saab need mingi aeg laiemale publikule ka üles riputada.

Tahaks tänada kõiki, kes põnnama ei löönud ja kohale tulid vaatamata halvale ilmale! Väga LAHE oli! (w)

Esmaspäevasele grupile soe soovitus kindlasti osaleda! See on omaette kogemus ja kui tossikesed ei ole, siis raudselt jääte rahule.

Keretööd

kana

Heia, fotod (minu esimese peegelkaameraga, vihma ja räige poriga sisse ristitud, esimesed, andestust kvaliteedi osas) tahaks üles panna, aga ka pärast rappimist on nende maht 786 MB ning Flickr.com lubab kuulimiidiks ainult 100 MB. Kas teist kellelgi on ideed või kohta, kuhu neid veebi üles toppida või siis jagame neid CDR-i vahendusel vms? Katsetan edasi...peatselt saate teada, mis saand on.

EDIT: Fotokal pole s---gi häda, natuke oravakarvadest puhta pintsliga ja mikrokiudlapiga üle käia, see oli ju puhas liivane pori ainult :P

Viimati muutis kana, 05 Juun 2009, 22:00, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

Vidget
Tsikkel: Kawasaki Z900
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Vidget »

yanksel kirjutas:

Heia, 520 fotot on (minu esimesed peegelkaamera fotod üldse, aparaat vihma ja räige poriga sisse ristitud!) ...seega otsin kohta veebis, kuhu see 1,14 GB toppida :D which is way over my montlhy uploading limit in Flickr- kas on teisi keskkondi, kus limiiti pole või mida teha?

Esiteks võta konverdi kõik fotod 800x600 resolutsiooni(näiteks PicSizer: http://www.axiomx.com/picsizer.htm), mida on maa ja ilm netis vaatamiseks ning siis räägime uuesti 1,14GB'st.

Let the good times roll.

Kasutaja avatar

Teema algataja
pyramiid

Vidget kirjutas:
yanksel kirjutas:

Heia, 520 fotot on (minu esimesed peegelkaamera fotod üldse, aparaat vihma ja räige poriga sisse ristitud!) ...seega otsin kohta veebis, kuhu see 1,14 GB toppida :D which is way over my montlhy uploading limit in Flickr- kas on teisi keskkondi, kus limiiti pole või mida teha?

Esiteks võta konverdi kõik fotod 800x600 resolutsiooni(näiteks PicSizer: http://www.axiomx.com/picsizer.htm), mida on maa ja ilm netis vaatamiseks ning siis räägime uuesti 1,14GB'st.

Netti riputamiseks võib tõesti need risaisida, ma siis teen valiku nende seast ja saad need originaalmõõdus pildid hiljem mulle ka saata! Kuidas muidu fotoka tervis on, jääb elama?

Keretööd

kana

Fotod on Nagis, kõik said üles, valmis. http://nagi.ee/photos/yanksel/sets Siin on algusest alates õiges järjekorras ja siin:
http://nagi.ee/photos/yanksel teine pool, aga miskipärast lõpust alates :wack:
Kuna fotode nagisse panek nii ajamahukas, siis ei hakka ma neid Fotode alt Albumisse ja õigesse järjekorda ajama, osavõtjad leiavad ise, loodan, mis vaja.
Orkutis on ka väike valik pilte üles pandud.

(w) Martinile ja osavõtjatele! (w)
IMHO - algajatele ekstreemne algus ekstreemspordis, vägevalt tegite, Martin on lahe, karm juhendaja!
Pyramiid, vahva, et sa võtsid asja ette ja asi toimis ning müts maha- palju Eestis on naisi, kes eile seda rada oleksid sõitnud?
Hollu, aitäh kaasavõtmise eest!

PS: Ma poleks ühtki ringi tehes püsti jäänud ja üle ühe ringi poleks mingil juhul jäksanud. Algaja nii sõidu kui fotograafia osas.

Viimati muutis kana, 06 Juun 2009, 13:11, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar

Kangru

Tere varahommikut.
Super punt oli eile koos ja Martinile suured tänud (w) (w) . Rada oli täiesti sõidetav ja pasaaugust oli asi küll väga kaugel. Võibolla veitsa pehme ja muda oli meeldivas koguses. Ilm oli super mingi väike tiba vihma tuli aga see eilset kampa küll ei seganud. Pasatkat sai kõvast lihvitud ja mis seal salata, hakkas juba lõpuks tulema. Nüüd on kolm põhi elementi harjutamiseks teada ja järgmine kord saab Martini käest kuulda kas kodutöö on õnnestunud. Päeva lõpus sai ka korra üle nipli ära käidud,algul nagu väga hull ei olnud aga täna teeb õlg küll parajat valu aga ikka juhtub, pole hullu.
Pyramiid (w) et sul nii hea mõte tuli rahvas kokku ajada.
Yanksel (w) lahedad pildid.
Olge mõnusad kõik see rahvas,varsti näeme jälle nagu eile jutuks jäi.

Matrix

Lugemata postitus Postitas Matrix »

No hommikust! Nüüd siis selge ja kui veel kohta on paneks ennast esmaspäevasele koolitusele kirja. Ratas ja staff olemas. Kas pean kellegile veel helistama ka või piisab siin regamisest?

Kasutaja avatar

Teema algataja
pyramiid

Matrix kirjutas:

No hommikust! Nüüd siis selge ja kui veel kohta on paneks ennast esmaspäevasele koolitusele kirja. Ratas ja staff olemas. Kas pean kellegile veel helistama ka või piisab siin regamisest?

Piisab siin regamisest täiesti! Meeldetuletuseks niipalju, et koolitus maksab 500.-/per nägu ja sisaldab 2 X 2h sõiduõpet, raja kasutamise tasu ning kerget söögipausi (vesi, salat, puuvili) vahepeal.

08.06. kell 11.00 Holstre-Nõmme krossirajal toimuval koolitusel osalejad (vaba veel 1 koht :!: ):

1. rauk (Tallinn) - rendisoov, transa ok
  2. Liisu (Tartu) - ratas olemas, transa ??
  3. Tim (Tallinn) - ratas ok + varustus
  4. Hunter (Saue) - ratas olemas
  5. ikkamina (Tallinn) - rendisoov, transa olemas
  6. Matrix (Viljandi) - ratas, transa ok
    7.

Edastan M.Arumäe telefoni 55661695. Tim, helista ka Martinile ja palu tal sõidusaapad kaasa võtta kui sa ise veel leidnud ei ole! Ja teised ka, kel mingi varustuse jupp puudu,küsige tema käest, vast saab aidata!

Transa osas koopereeruge võimalusel!

Keretööd

paavst

Lugemata postitus Postitas paavst »

Päris äge üritus, tasub proovida. Ma ikka õppisin mitu asja, kuidas on oluliselt lihtsam ja õigem sõita. Keegi peab ikka kõrvalt vaatama ja kohendama tehnikat, üksi pusides ei tule tihti selle peale, miks asjad ei õnnestu ja tsikkel järjekindlalt kuskile puusse tüürib. Teine oluline õppetund oli muidugi seoses ilmastikuoludega - ega ausaltöeldes üksi ikka sellise sopa ja libedaga kuskile rajale ei tiku ja see kogemus oli mulle esmakordne :D
Tänud Martinile igaljuhul!

Kasutaja avatar

Tim
Tsikkel: KX250F

Lugemata postitus Postitas Tim »

Minu ratas on juba käru peal, kohe lisandub sinna ka ikkamina ratas ning homme anname kell 8 Tallinnast tuld. Martini sain ka täna kätte, kõik korras sealpool.

Hunter

Lugemata postitus Postitas Hunter »

Käisin täna oma laenatud ratast proovimas. Täpsustuseks nüüd, et ma ei ole kunagi suure rattaga rajal sõitnud :oops:
Igatahes väga hea, et proovisin ... illusioone enam ei ole :lol: Hea on teada, et saab ainult paremaks minna... :bsmile:

Hunter

Lugemata postitus Postitas Hunter »

Kõigepealt tahaks veelkord tänada Martinit (w) - minusugusel algajal ei teinud elu võimatult raskeks ega lasnud ennast ka põhjendamatult mugavalt tunda. Tänud ka toetavale pundile (w)
Reedel tehti suuremal hulgal pilte. Ega seekord keegi fotokaga trenni jäädvustanud? Nägin, et kaameraga küll filmiti. Kas seda oleks võimalik endale saada, et vaadata, analüüsida ja õppida?

Kasutaja avatar

Liisu

Lugemata postitus Postitas Liisu »

Ma nii südame põhjast soovisin esmaspäevasel koolitusel osaleda ja leidsingi võimaluse :D Pidin küll selle tõttu kella 7-st juba sõidukaaslasi raja ääres ootama (ainult koos haagise, tsikli ja sõiduvarustusekotiga) ja sain öösel ainult 2 tundi magada, aga see kõik oli vaeva rohkem kui väärt!!! Kõik osalejad (keda oli muide kokku 10) olid sõbralikud ja muhedad ning võtsid asja täie tõsidusega. Martin oli mõnusalt konkreetne ja seletas väga ilusti ning arusaadavalt mida keegi valesti teeb, miks ta seda teeb ja kuidas õigesti teha. Minu meelest tegid kõik selle ühe treeningu jooksul juba arengu ja õppisid sõidu ajal keskenduma õigele tehnikale. Suur aitäh õigile trennikaaslastele ja Martinile toreda ja meeldejääva päeva eest, mul siiamaani kriips kõrvuni ja kondid-lihased valusad!!! chill :D

PS: Saaks neid pilte või mingeid muid asitõendeid koolituse kohta näha, oleks viimase peal :)

Liisa

Matrix

Lugemata postitus Postitas Matrix »

Ei olegi nagu midagi lisada, kõik on juba siin eelmiste poolt öeldud, samad sõnad! Samuti aitähh ka Liisule, ....et meid välja kannatas ja...., ahh, las ta olla :D! Äkki teinekord jälle trehvab mõnel järjekordsel treeningul, kel veel huvi on nii, et neile siis peatse kohtumiseni!
Äkki kunagi saaks tõesti sellest üritusest väikse fotosüüdistuse ka. Nagu ma aru sain lubati ikka mingi aeg kunagi siia need jäädvustused panna.
Jääme ootama!

Kasutaja avatar

Kangru

Tervitus üle pika aja krossihuvilised.
Kuidas on kas vaim ikka virge ja huvi endine? 24-26 aug toimub MMM laager. Treeneriteks Martin Arumäe ja Toomas Triisa.
Igaljuhul mina panin ennast juba kirja ära. Sellist võimalust ei saa kasutamata jätta. Sügisel palju sõite tulemas ja mis seal salata peale eelmise korra koolitust tuleb nagu kõik paremini välja, omaarust. Infot leiate emf-i kodukalt.
Rajal näeme.

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Kas keegi on uurinud, mis tähendab see teine terve päeva kestev matk. Kaaluks ka osalemist aga praegu on nagu üks päev liiast.

Kasutaja avatar

Kangru

Otseselt ei ole uurinud aga ettekujutus on olemas tuginedes varasematele matkakogemustele. Loodusliku raja läbimine ja teel olevate erinevate takistuste ületamine(toimetulek looduses, erinevates muutuvates olukordades ja meeskonna vaimu treening) Põhiline, et vahepeal tankida saab ja ega rohkemat ei olegi vaja enne teada siis on üllatusmomenti ja põnevust ka.
Matkamine on krossimeestele arvan, et vägagi kasulik nagu ka endurohuvilistele krossi trenn mis on ikkagi kõige alus.

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

Hea oleks tegeliklut teha see üritus 20 ja 21 august. Oleks vist kergem ennast töölt ära sebida. Me peame kontori vist niikuinii 21-sel kuupäeval kinni.
Martinil see loll komme üritusi nädala alguses teha, meil on just alati nädala alguses kõik koosolekud.

Kasutaja avatar

fotek

Lugemata postitus Postitas fotek »

Võtsin vaevaks helistada.

Matk tähendab metsatrippi tsiklitega.

Siim
Kasutaja avatar

Kangru

No nii laagrist tagasi ja täitsa elus. Karm aga lahe oli. Soovitan kui vähegi võimalust on see asi läbi teha. Kolm päeva on ikka paras katsumus aga asi on seda väärt. Esimesel päeval Nuia rajal, teine päev enduro tripp ja kolmas päev Tihemetsa rajal. Ütleme nii, et kont on veitsa kange aga muidu on tunne vägev. Jube palju sai juurde õpitud ja juba tulevad ka hüpped mida ma kartsin. Kui nipp käes siis selgus,et lendamine on päris lahe. Muuseas Martin tundis huvi kas foorumi krossihuviliste punt sõitma ka millalgi tuleb.

Kasutaja avatar

Teema algataja
pyramiid

tonjuh kirjutas:

Muuseas Martin tundis huvi kas foorumi krossihuviliste punt sõitma ka millalgi tuleb.

Oi, kurja! Mul tahtmine suur, hetkel käivad aktiivsed rattaotsingud! Nii kui pill olemas, hakkan mina teda uuesti kiusama ja õpilase kohta nõutama. Ja teised foorumlased ka, kes te asjalike tegelastena silma-kõrva olete jäänud, ma hakkan teid ka tüütama! :D

Keretööd
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

Keegi pilte ka tegi?

Kasutaja avatar

Kangru

mx77 kirjutas:

Keegi pilte ka tegi?

Pilte tehti kõvasti ja video ka. Uurin veitsa kas ja kuidas pilte näha saaks.

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

Samas peab muidugi rõõmuga mainima, et jutud MASUst, TÄPEst ja PUPUst on kõvasti liialdatud.
Saatsin Tommile 3 nädalat enne koolitust meili kas oleks võimalik päevade järjestust muuta, kuna endal oleks võimalus olnud vaid kaks päeva töölt ära olla, aga ega ma vastust ei jõdnudki ära oodata kasvõi eitavat. Seega edu, aga sellise suhtumisega ma kardan kaugele ei jõua.

Kasutaja avatar

hannes
Tsikkel: Ducati Multistrada 1200S
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas hannes »

mx77 kirjutas:

Keegi pilte ka tegi?

Jaa, mina tegin igavese hunniku pilte, aga võõra fotikaga. Ja filmisin ka, samuti võõra kaameraga. Kui need pildid ja filmid kunagi kätte saan, püüan neid ka kuidagimoodi publitseerida. Kohta ja aega igaks juhuks ei hakka lubama.

Ida-Virumaa – lähemal kui tundub, lahedam kui arvad!
Ducati Multistrada 1200S
Honda NC 750X DCT (müüdud, teenis mind truult täpselt 3 aastat ja 21000km)
Honda XRV 750 MooramaaPaar (müüdud, teenis mind truult 10 aastat ja 68000km)
Iga tsikli jaoks on oma tee!

kana

mx77 kirjutas:

Samas peab muidugi rõõmuga mainima, et jutud MASUst, TÄPEst ja PUPUst on kõvasti liialdatud.
Saatsin Tommile 3 nädalat enne koolitust meili kas oleks võimalik päevade järjestust muuta, kuna endal oleks võimalus olnud vaid kaks päeva töölt ära olla, aga ega ma vastust ei jõdnudki ära oodata kasvõi eitavat. Seega edu, aga sellise suhtumisega ma kardan kaugele ei jõua.

Ma tahtsin ka küsida, kas saaks erandina ainult ühel osaleda (no on mitmeid põhjusi, mis koos MASU/TÄPE-ga ja hetkel veel oma krossika puudumisega mind mõjutavad), aga ei saanud telefonitsi keskit kätte. Võib-olla muidugi oma viga, helistasin valel ajal vms. Aga - HUVI on.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kross ja enduro”