ARK sõidueksami ratta nõuded

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Re: ARK sõidueksami ratta nõuded

Lugemata postitus Postitas tazavi »

rzz kirjutas:

ARK on läbi aegade olnud riik riigis. Tallinna ARK nõuab eksamil eksamineeritavalt turvavarustust ning kirjeldab eelmainitut kiivri, jaki, pükste, kinnaste ja ka saabastega. Samas seadused (AFAIK) näevad ette ainult sertifitseeritud kiivri olemasolu. Muu varutuse kohta seaduses punktid puuduvad.

Kusjuures eksamisõidul peavad olema alates mingist hiljutisest ajast niiöelda täisvarustus seljas

9.1. Mootorratta käsitsemine

Õpilasele peab tutvustama mootorratta ehitust ja õiget sõiduks ettevalmistust, pöörates erilist tähelepanu mootorratta tehnoseisundile osas, mis määrab selle liiklusohutuse.

Vajalikud õppevahendid on õppemootorratas, antud marki mootorratta tehasejuhend, mootorratturi varustus (sõiduülikond, kindad, jalatsid, kiiver, ohutusriietus).

https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13060604 kõige esimene punkt eksamisõidu vigade nimekirjas kohe

Kasutaja avatar

Warrior
Tsikkel: Yamaha XT 600

Lugemata postitus Postitas Warrior »

Mul endal on 25. juunil sõidueksam. Teen nüüd lõpuks A2 ära, kuid ma pole päris täpselt aru saanud, kust kohast ma selle sidevahendi peaks hankima. Selle paberi, mille ma ARK-ist sain, peal on kirjas : A-kategooria ja A1-alamkategooria eksamimootorratas peab olema varustatud sidevahendiga, mille abil saab pidada sidet eksamineeritavaga. Sellest lausest ma järeldan, et mul endal on vaja hankida kuskilt raadiosaatja või kas eksamineerijal endal pole siis seda ?

Kasutaja avatar

kki
Tsikkel: Honda CBR 600FY, 2000.a.

Lugemata postitus Postitas kki »

eksamineerija annab sidevahendi

Kasutaja avatar

Kardinal
Tsikkel: BMW, IZ 56

Lugemata postitus Postitas Kardinal »

Tegin möödunud sügisel täis A eksami Rakveres, enda tsikkel oli. Kõik kontrolliti üle, et paberid korras oleks, rehvidel mustrit piisavalt jne.... mingit kobisemist küll ei olnud. Ei mul ega eksamineerijal.

( D5,D6,D7,D8; Riga; Voshod; Minsk; Karpatõ; vana Jawa 350; IZ 56; IZ Jup 3; Jawa 350/638; Tuula 200; Pannonia; GS500 ) - kõik see nüüdseks ajalugu...

Prets
Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 71 korda

Lugemata postitus Postitas Prets »

Kui on mõni 125 ccm'ne tsikkel, millel paberid, et piirajad maas ja mis läheb nii ka üle 11 kw välja, siis sellega võib teha A2 klassi lube või?

(togi)

kill

Lugemata postitus Postitas kill »

A2 eksamiratas peab olema rohkem kui 125 cm3 . https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13060604 (lisa 5)

Teema algataja
jannuhellu

Lugemata postitus Postitas jannuhellu »

tegin ka õppesõidud, ning eksami sellel kevadel oma rattaga.

külge pidin panem kukkumispunnid,mis oli ainuke asi.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”