Rumalad küsimused
Moderaator: Moded
-
retro
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 17 korda
- Tänatud: 32 korda
- Kontakt:
Re: Rumalad küsimused
Piipz kirjutas:kas külgkorvis võivad ka alla 12 aastased sõita?
Ma olen ise ka otsinud, aga pole külka kohta midagi leidnud - pole nagu sellest juttu kuskil. LE räägib ainult tagaistme piirangust.
Siiamaani pole veel norima tuldud, kui mugulatel korralikult kiiver peas.
-
reimps
Miks huumoriteema Ajaviiteks-rubriigist Vaba Teema alla viidi? Huumor ei kõlbagi enam ajaviiteks vä?
-
Schizo
- Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx
- Tänanud: 1 kord
Kes tallinnas või lähiümbruses tegeleb tsikli kahjude hindamisega? et pm oleks vaja teada, mis tal kõik viga on ning palju taastamine maksma läheks. ühesõnaga kes üle vaataks ja hinna ütleks? tänud!
-
piloot
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
reimps kirjutas:Miks huumoriteema Ajaviiteks-rubriigist Vaba Teema alla viidi? Huumor ei kõlbagi enam ajaviiteks vä?
Õige mootorrattur huumori peale aega ei raiska, ajaviiteks võib ainult midagi poleerida või vestile lindu tikkida ![]()
Kes Jõgeval remondiks tagaamorti või kas Tartus Brauermoto ja Motohoov tegelevad sellega? Tagaamordi kallale ma ise ei julge minna. Mul tagaamort jube pehmeks läinud ja avastasin, et simmer lekib.Amordi ülaosas on üks ventiili moodi jura ka. Täna proovisin ja vajutasin seal seda "nupukest" korraks ja mingit vurtsu tuli sealt. Seega järeldasin seda, et ise ma seda hiljem ei saa kuidagi rõhku alla. Kunagi avastasin ka seda kui ma vedru ära võtsin, et kui amort kokku vajutada siis amordil läks algsesse asendisse minemiseks aega umbes 2 minti. On see normaalne?
Amordi tööpõhimõte peakski olema selline, et vedru lükkab amordi silindri algasendisse tagasi. Õli ja rõhk silindris muudavad silindri liikumise pehmeks. Ma arvan, et see oli normaalne, kui ilma 2 minti tõusis. Ei ole tehnik, pigem teoreetik. Parandage ! Kas sa ise vurtsu sisse lasta ei saa, ehk on amordil autoventiil vms.. ?
Küsimus, kas sisekummiga rehvile võib rehvivahtu sisse lasta ? Mingi debiilne auk on, mida ise ei ole leidnud ja depoos ei leidnud. Vahetasin sisekummi ära, aga seanahk vajub ikka paari päevaga vaikselt tühjaks. Eelmise sisekummile tegin kõva spa tuuri vannis, aga ei leidnud kottigi.
ainarh kirjutas:Küsimus, kas sisekummiga rehvile võib rehvivahtu sisse lasta ? Mingi debiilne auk on, mida ise ei ole leidnud ja depoos ei leidnud. Vahetasin sisekummi ära, aga seanahk vajub ikka paari päevaga vaikselt tühjaks. Eelmise sisekummile tegin kõva spa tuuri vannis, aga ei leidnud kottigi.
ventiili ka kontrollisid?
Piipz kirjutas:palju võiks esisilla regull maksta vanemale volkkarile?
Alla 500 peaks ikka tehtud saama. Autexis (Madara 33) oli 450 vist. Audihooldus.ee pakkus mingit soodukat vanadele autodele.
reinz kirjutas:ainarh kirjutas:Küsimus, kas sisekummiga rehvile võib rehvivahtu sisse lasta ? Mingi debiilne auk on, mida ise ei ole leidnud ja depoos ei leidnud. Vahetasin sisekummi ära, aga seanahk vajub ikka paari päevaga vaikselt tühjaks. Eelmise sisekummile tegin kõva spa tuuri vannis, aga ei leidnud kottigi.
ventiili ka kontrollisid?
Jah, seda juba eelmisel sisekummil. Isegi kui eelmisel oleks ventiilihäda olnud, siis uuel sisekummil ![]()
-
reimps
ainarh kirjutas:Jah, seda juba eelmisel sisekummil. Isegi kui eelmisel oleks ventiilihäda olnud, siis uuel sisekummil
Veljes auk sees, aga see sisekummiga ei mõju ju..
ainarh kirjutas:Amordi tööpõhimõte peakski olema selline, et vedru lükkab amordi silindri algasendisse tagasi. Õli ja rõhk silindris muudavad silindri liikumise pehmeks. Ma arvan, et see oli normaalne, kui ilma 2 minti tõusis. Ei ole tehnik, pigem teoreetik. Parandage ! Kas sa ise vurtsu sisse lasta ei saa, ehk on amordil autoventiil vms.. ?
Küsimus, kas sisekummiga rehvile võib rehvivahtu sisse lasta ? Mingi debiilne auk on, mida ise ei ole leidnud ja depoos ei leidnud. Vahetasin sisekummi ära, aga seanahk vajub ikka paari päevaga vaikselt tühjaks. Eelmise sisekummile tegin kõva spa tuuri vannis, aga ei leidnud kottigi.
Olen proovinud jalgratta pumbaga pumbata, mitte mida ei läinud sinna sisse. Aga siiski, mul on simmer ka läbi, ise ma ei käpi seda. Kes siis tegeleks remondiga Jõgeval?
-
Laisaar
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
nii, päeva muusikaküsimus.
90'ndatel oli üks väga hea välismaine electro kollektiiv. Neil oli isegi album tehtud... ja minul see ka kunagi olemas... aga... Mis selle nimi võis olla? Mul just nüüd sealt albumilt ühte lugu vaja, aga ei suuda nime meenutada. Kes electroga kursis, tulistage nimesid. Äkki tuleb midagi tuttav ette.
väinz
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
-
Primo
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänatud: 1 kord
Ivoonu kirjutas:Kuskohast algab alastus ehk siis see, et inimene on alasti?
Kui ta on alatu, nagu alati? ![]()
-
Prets
- Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 71 korda
Kui palju võib maksta esipiduri õlivooliku(?) lekke kontroll ja parandus rollerile? Kes teostaks?
Juhtus nii, et sai kruusa peal natuke kiiresti sõidetud ja kiviga pidurisüsteemi kuskile pauk, õli lekkis mõne päevaga välja ja esipidur enam üldse ei tööta.
-
sinilind123
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänatud: 20 korda
Kas enduroka tagaamorti on võimalik jäigemaks muuta kuidagi ?
Tegu on marzocchi firma amordiga.
-
Piipz
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 145 korda
- Tänatud: 381 korda
- Kontakt:
Prets kirjutas:Kui palju võib maksta esipiduri õlivooliku(?) lekke kontroll ja parandus rollerile? Kes teostaks?
Juhtus nii, et sai kruusa peal natuke kiiresti sõidetud ja kiviga pidurisüsteemi kuskile pauk, õli lekkis mõne päevaga välja ja esipidur enam üldse ei tööta.
Pidurivoolikuid ei parandata, vaid vahetatakse.
Lekkida võib ta sul mujalt ka, mõni simmer lendas supportis näiteks.
Küsi näiteks www.skymoto.ee oma hiinakale juppe ![]()
Vajadusel saad sealt ka remonti. Hinnast räägib Skymoto ise, ilmselt muidugi alles siis, kui ta su rollut näinud on.
-
bitter
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Ivoonu kirjutas:Kuskohast algab alastus ehk siis see, et inimene on alasti?
Alasti - kõik kehakatted on eemaldatud. Algab ja lõpeb
. Enne seda on poolalasti
.
Minu küsimus - milline metallikrunt on parim autokapoti värskete kivitäkete kaitsmiseks kui tegu ei ole tsinkkerega?
-
Prets
- Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 71 korda
Piipz kirjutas:Vajadusel saad sealt ka remonti. Hinnast räägib Skymoto ise, ilmselt muidugi alles siis, kui ta su rollut näinud on.
Kas Skymotosse saab ka nii, et sajad suvalisel töökellaajal sisse ja nad vaatavad üle või peaks ette helistama? Kas nad arvet ka väljastavad eraisikule?
-
yeekim
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 706 korda
- Tänatud: 464 korda
Nuki kirjutas:Kes tallinnas või lähiümbruses tegeleb tsikli kahjude hindamisega? et pm oleks vaja teada, mis tal kõik viga on ning palju taastamine maksma läheks. ühesõnaga kes üle vaataks ja hinna ütleks? tänud!
Ütleks, et taastamisest oled loobunud: http://bike.motors24.ee/Default.aspx?pa ... &id=296003
Mis juhtus?
edu
-
Kipsi
- Tsikkel: cbr600RR
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Prets kirjutas:Piipz kirjutas:Vajadusel saad sealt ka remonti. Hinnast räägib Skymoto ise, ilmselt muidugi alles siis, kui ta su rollut näinud on.
Kas Skymotosse saab ka nii, et sajad suvalisel töökellaajal sisse ja nad vaatavad üle või peaks ette helistama? Kas nad arvet ka väljastavad eraisikule?
Helista ja küsi.Hooldus- ja remondiaega saate broneerida telefonil 6 780 153 või 524 0029
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
-
sinilind123
sinilind123 kirjutas:Kas enduroka tagaamorti on võimalik jäigemaks muuta kuidagi ?
Et siis endiselt ootan sellele vastust, aga lisandus ka uus küsimus. Soov oleks paigaldada tsiklile sigaretisüütaja, et vahest telefoni laadida või siis kasvõi sigaretti süüdata, kui tikud koju ununenud
. Aga kui seal vool muutub vahepeal natuke, siis kuidas see telefonile mõjub ? Keerab telefoni äkki peeti ?
-
sinilind123
Aga oleneb sellest 12V muutumisest võibolla 13-14V peale midagi nii hullu, et laadija/telefon katki minna võiks ? või need +-2V ei tohiks veel mõjuda nii julmalt ? Või äkki on midagi, mida annaks teha, et telefoni alati vajalik pinge jõuaks ?
-
Piipz
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
kui sul vool liiga palju muutub, siis on su tsiklil midagi viga.
Kui on 12v autolaadija, siis saab väga edukalt tsikli pealt moblaakut laadida.
muid ohte nagu ei näe. 5A kaitsme peaks vahele toppima igaks juhuks, kuid kui on plaanis ka sigaretti süüdata, siis vähemalt 25A. Viimasel juhul tuleks vool otse aku pealt võtta, esimesel juhul võib ka kuskilt esitulest varastada.
Ning ega see 12, 13 ja 14v ei jõua ju su moblasse, vaid ikka laadijasse ![]()
see vool, mis su moblasse jõuab, on juba muundatud moblale vastavaks.
ise olen selliseid asju palju paigaldanud ja ainukesed asjad, mis ma läbi olen kärsatanud, on kaitsmed
siit ka see 25A märge sigareti süütamise puhul ![]()
-
sinilind123
Tänud asjaliku vastuse eest.
Nüüd jään ootama vastust ainult küsimusele, kas ja kuidas enduroka tagavedrustust jäigemaks teha võimalik oleks.
edit: tegu on marzocchi amordiga. Süsteem on see tavaline, nagu krossiratastelgi. 1 amort keskel.
-
Piipz
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
sinilind123 kirjutas:Kas enduroka tagaamorti on võimalik jäigemaks muuta kuidagi ?
Tagaamorti otseselt ei saa jäigemaks muuta, kuid saad regullida, et annab jäigema tunde. Ainult tootja nime järgi ei oska öelda.
Kui sa ütleks amordi mudeli või siis ratta mudeli, millel see amort standardina on, siis saab rohkem rääkida ![]()
-
sinilind123
Ratas on honda mtx 125r.
Sellised lood, et kui mingisugune 80kg kaaluv tagaistuja juhtub olema, siis vajub tagumine ots natuke liialt madalaks.