Rumalad küsimused
Moderaator: Moded
Re: Rumalad küsimused
Miks rehvide, velgede jms. juures kasutatakse tollimõõtmeid? Mujal kasutatakse ikkagi üldjuhul ju millimeetreid, sentimeetreid jne (v.a Ameerikas ja osades maades veel).
-
konstruktor
- Tsikkel: Kawasaki EN500
- Tänatud: 1 kord
Mhhh kirjutas:Miks rehvide, velgede jms. juures kasutatakse tollimõõtmeid? Mujal kasutatakse ikkagi üldjuhul ju millimeetreid, sentimeetreid jne (v.a Ameerikas ja osades maades veel).
Ekraanidega on seesama jama, aga vastuse jään võlgu.
Mind vaevab hoopis see, et miks peale amordisimmerite vahetust mu ratta esihargist iga ebatasasuse puhul plaginat kostab?
-
Primo
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
konstruktor kirjutas:Mind vaevab hoopis see, et miks peale amordisimmerite vahetust mu ratta esihargist iga ebatasasuse puhul plaginat kostab?
Kui vahetati simmekad, siis ilmselt võeti amordid lahti - siin peitubki Su murele vastus. Tuleb uuesti lahti võtta ja manuali abiga välja juurida see plagin ![]()
Kui keegi leiaks, kes mu Tomtom-i navile remondi (pole garantii) teeks, oleks lingi eest tänulik ![]()
+358458693818
-
bitter
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
mx77 kirjutas:vintisvint kirjutas:Otsetabamust vaevalt "kirvelõua" peale tuleb, ikka selleks, et kukkumisest tulev löök suunata kiivri küljele, so. siis suuremale pinnale kus se rohkem hajub.
Kui hoolega vaatad siis parematel-kallimatel kiivritel ei ole seda kirvelõuga: Arai, Shoei, Bell. Arai veel kodukal selgitab selle puudumist kukkumise puhul väiksema jõuõla tekkekohaga, mis võiks kaelale mõjuda.
Arai lõug tundub küll teistest pisut lühem aga Shoei lõuad on minu arvates täiesti harju keskmised:
http://www.shoei-helmets.com/OffRoad.aspx
Bellil on nii ja naa, kallimatel lühemad või keskmised, odavamatel "kirved".
http://www.thebellstore.com/Helmets/offroad.html
Belli headust ma ei tea aga hinna poolest teda küll ei saa Arai ja Shoega ühele pulgale panna kui offroad tippmudelid lõpevad $400-ga.
-
Tsikkelröövel
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Need tollimõõdud ongi kasutusel ameeriklaste pärast. Rattamõõtudel ilmselt selle tõttu, et ajal, kui Euroopa jõuliselt meetermõõdustikule üle hakkas minema, oli Euroopa tegelikult sõdade tõttu majanduslikult üpris vilets, USA aga igat pidi laineharjal, kõige autostunum riik üldse. Ju siis ka suurim rehvide ostja, kuhu pidi tootma Euroopa rehvitööstus, sest Euroopas oli ostjaid vähe. Muud vidinad (keermed etc) võisid olla meetermõõdus, kuna neid tarbib ka muu tööstus ja turg oli korralikult olemas. Aga vat autorehve muu tööstus ei tarbi.... See siis loogilise arutluse tulemus, mis ei pretendeeri absoluutsele tõele.
Ekraanide värk tuleb sarnasel põhjusel. Elektroonikatööstus oli kõige arenenum 50.-70. tel USAs. Ja nemad kasutasid nt mikroskeemide jalgade jm mõõtudena tollmõõdustikku. Ja nii on see jäänud. Nüüd seda kõike ümber teha on lihtsalt üle mõistuse kallis, sest elektroonika mahud on ju meeletud. Venelased tegid oma asju meetermõõdustikus. Aga kuidas nad peale N.Liidu kokkukukkumist majandavad, ma küll ei tea. Siin peaks siis rohkem tõde sees olema.
-
reimps
Anton kirjutas:Palju võib kaaluda vana vene malmradiaator kümne ribiga?
See võib kaaaluda paarsada kilo. Igastahes üksi seda transada on üpris keeruline, eriti treppidest üles-alla.
-
rhannes
- Tsikkel: Yamaha fazer1000
Kas saaremaa praami peale minnes peab autodega samas reas seisma või on sama teema kui Soomes turusaaristosse minnes, et sõidad rivi ette ja mahutatakse peale.
Ette tänades.
rhannes kirjutas:Kas saaremaa praami peale minnes peab autodega samas reas seisma või on sama teema kui Soomes turusaaristosse minnes, et sõidad rivi ette ja mahutatakse peale.
![]()
![]()
Ette tänades.
Sõidad rivi ette.
+358458693818
vilosius kirjutas:rhannes kirjutas:Kas saaremaa praami peale minnes peab autodega samas reas seisma või on sama teema kui Soomes turusaaristosse minnes, et sõidad rivi ette ja mahutatakse peale.
![]()
![]()
Ette tänades.Sõidad rivi ette.
praegu veel toimib see ette söitmine, aga kui uued laevad tulevad ja uued piletikontrollisüsteemid tööle hakkavad siis ei tea...
peale selle ei toimi see ka siis kui minna suurema kambaga tsiklitega, saadetakse tavaritta ootama,
3-4 ratast aga peaks saama küll ilusti ära mahutada
seda rääkis mulle piletikontrollija
-
siniraag
- Tsikkel: Suzuki SV650S
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 6 korda
Kuna silma jäi riivama enda Yamaha Diversioni 130 lai tagarehv mis tundub liialt kitsas ning võrrilik, siis tekkis küsimus, et kas keegi on ka paigaldanud laiemat rehvi sinna. Velje laiuseks on iseenesest 3.50" mis peaks võimaldama isegi 150 rehvi ära paigutada, kuid siis ehk läheb liialt kummi ? Venna endurol on sama laiusega velg (3.50") kuid peal käib originaalis 140 rehv, kus on loogika? Vaadates kas suurem rehv üldse kiige vahele läheks selgus, et lausa mõlemalt poolt 1.5 cm vaba, ning väga väikese modifikatsiooniga saaks seda veel tüki maad suurendada.
mul on üks rumal küsimus
miks küsitakse tehnilisi küsimusi rumalate küsimuste all? ![]()
-
kurikristjan
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
Ehk sellepärast et tehnikast võõramate küsimused tarkadele ongi rumalad küsimused.
aga kummas foorumi osas on suurem töenäosus abi leida sellistele küsimustele, kas vabas teemas vöi tehnilises?
reinz kirjutas:aga kummas foorumi osas on suurem töenäosus abi leida sellistele küsimustele, kas vabas teemas vöi tehnilises?
Ma arvan, et vabas. Kuigi siin võib sageli nii juhtuda, et uusi postitusi tehakse peale ja vana jääb tahapoole.
-
Prets
- Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
- Tänatud: 71 korda
Kust saaks võimalikult odavalt kvaliteetse mootori temperatuurimõõtja rollerile/mootorrattale? Tegu õhkjahutusega masinaga.
Selline rumal küsimus, et tahaks esmakordselt nägu rajale näidata ja tahtsin teada, kas ratta all oleva rehviga üldse tasub seda teha või peab kohe uued alla ostma. Rehvid siis Michelin Pilot Power. Tagumisel peal sellised kirjad 180/55/ZR17, M/C (73W), DOT HB7D 979T. Tahaks teada, milline täht või number seda rehvi pehmust või kõvadust näitab ja millega on siis tegu.
tänan ette
-
justcraizy
Probleem selline, et ratta kiige küljes mingid jublakad, mille abil pukiga tõstan tagaratta üles(kronsteinid vms...). Lühidalt üks neist tiba paindunud ning keevitusest ühest kohast tiba lahti. Kodus on 2 keevitus seadet, üks suhteliselt uus, töötab miskiste balloonide peal ja teine veneaegne kolakas, mis töötab otse vooluvõrgust ja millele tuleb hambusse elektrood visata ja tuld. Küsimus siis selline, kas emma-kummaga saab selle kronsteini lasta kinni keevitada või alu keevitamiseks siiski spets seadet vaja? Keevitamisest ei tea ma mitte halligi, aga kas selle veneaegse seadme tarvis, mis otse vooluvõrgust töötab, ei müüda miskiseid elektroode alumiiniumi keevitamiseks? Keevitada oleks vaja max 1cm.
-
koi
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Kui ise pole enne keevitanud, siis ära ikka ise tsurkima hakka! Vahet pole, kas cm või meeter keevitada.
Otsi foorumist , kes alu keevitusega on tegelenud ja selle surtsu ikka ära teevad korralikult.
-
isakene
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
Sihuke loll küsimus:
teatavasti ühendatakse ükskõik millise liikuri keevitamisel aku miinusklemm lahti. Pidavat muidu akut kahjustama.
Kes teeks elektrotehnilises kõneviisis selgeks, kuidas see kahjustamine välja näeb ehk millised elektrilised protsessid keevitamise käigus toimuma hakkavad, mis vooluringis mitte osalevat akut kahjustavad? Ma olen selle kohta igasuguseid rohkem ja vähem pööraseid teooriaid kuulnud, alates "kaudsetest vooluringidest" ja lõpetades "pöörisvooludega". Mis siis ikkagi reaalselt toimub?
56 486769 isakene@gmail.comRe: Rumalad küsimused
Millisest kohast oleks võimalik Tartus või Elvas osta puksi (35 mm pikkune)? Nimelt mopeedi esirattas mul üks distantpuks puudu laagrite vahel.
-
Piipz
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 145 korda
- Tänatud: 381 korda
- Kontakt:
isakene kirjutas:Sihuke loll küsimus:
teatavasti ühendatakse ükskõik millise liikuri keevitamisel aku miinusklemm lahti. Pidavat muidu akut kahjustama.
Kes teeks elektrotehnilises kõneviisis selgeks, kuidas see kahjustamine välja näeb ehk millised elektrilised protsessid keevitamise käigus toimuma hakkavad, mis vooluringis mitte osalevat akut kahjustavad? Ma olen selle kohta igasuguseid rohkem ja vähem pööraseid teooriaid kuulnud, alates "kaudsetest vooluringidest" ja lõpetades "pöörisvooludega". Mis siis ikkagi reaalselt toimub?
Ma tean seda, kuidas akuga keevitada saaks ![]()
http://www.lcool.org/technical/80_serie ... lding.html
-
Schizo
- Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx
- Tänanud: 1 kord
ants01 kirjutas:Nuki kirjutas:Kes tallinnas või lähiümbruses tegeleb tsikli kahjude hindamisega? et pm oleks vaja teada, mis tal kõik viga on ning palju taastamine maksma läheks. ühesõnaga kes üle vaataks ja hinna ütleks? tänud!
Ütleks, et taastamisest oled loobunud: http://bike.motors24.ee/Default.aspx?pa ... &id=296003
Mis juhtus?
edu
lükkasin lihtsalt ülesse, vaatan, kas kellegil on huvi
kuule, juhtus nii, et sai sõbrale laenatud, ning ühes suhteliselt lauges kurvis valis siis valed sõiduvõtted ning ei keeranud välja ning teepervel pidureid vajutades lendas pikali. Temal endaga kõik okei. Aga huvitaks ikkagi, palju maksma võiks minna, et siis saaks mõelda ja kalkuleerida. niiet kuhu ma pean tsikli viima, et see mul üle vaadatakse? Muidu hetkel on ikka plaanis uus osta.
-
Kontorirott
- Tsikkel: Honda Deauville
- Tänanud: 4 korda
Soss-Sepp kirjutas:Noh, küsija suu pihta ei lööda, või kui, siis ainult paar korda, aga mina ei saa aru, kust tulevad veini/äädikakärbsed ja kuidas suvel liblkad tuppa satuvad, kui aken kinni on. Ja mitu korda järjest samal päeval? Ja miks mulle väikesena õlu üldsegi ei maitsenud? Ja miks siiamaale on selliseid kellele ei maitse?
Kui äädikakärbeste kohta teada saad, siis anna mulle kah teada.
Liblikate kohta oletan, et Sul oli kusagil toanurgas kookon, millest arenes liblikas.
Õlu maitseb Sulle ilmselt sellepärast, et oled piisavalt harjutanud.
Ja minule ei maitse sellepärast, et pole piisavalt harjutanud. Kuigi tean, et tõsise janu korral on õlu parim "kustuti".
-
Prets
- Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
- Tänatud: 71 korda
Prets kirjutas:Kust saaks võimalikult odavalt kvaliteetse mootori temperatuurimõõtja rollerile/mootorrattale? Tegu õhkjahutusega masinaga.
-
hannes1337
okei,minu pea on hommikul surnud vist
mida tähendab
"Lugeda õigeks Kiirmenetluse otsuse menetlusaluse isiku rikkumise paragrahviks LS § 20 lg 1"
politseionu kirjutas kogemata mulle rikkumise paragrahviks "LE § 20 lg1" õige on aga "LS § 20 lg1"
![]()
-
retro
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 17 korda
- Tänatud: 32 korda
- Kontakt:
Oskab keegi soovitada mõnd head keemiat, millega kergendada putukalaipade mahapesemist riietelt ja rattalt?
Ei mäleta, et eelmistel aastatel neid raipeid niipalju oleks olnud. Jube tüütuks muutub neid maha nühkida.
Tavalise autoshampooniga leotades/pestes igatahes väga kergelt see surnuaed ei eraldu - eriti kui igapäev nühkida ei viitsi.
Ok, rattal vast aitaks tihedam vahatamine, aga riietel?
-
Piipz
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 145 korda
- Tänatud: 381 korda
- Kontakt:
rattalt sobib ka see statoilis müüdav Bug&Tar remover. Aga on hirmkallis. Riietelt kiirkorras eemaldamise vastu tunneks huvi isegi. Motoriideid iga päev pesumasinasse ei topi ju.