Autokoolid
Moderaator: Moded
Re: Autokoolid
ma sõidaks veel paar ratast pooleks , lõhuks mõned käigukastid jne.. , seni kuni nad sind ise minema saadavad.
rolller kirjutas:ma sõidaks veel paar ratast pooleks
, lõhuks mõned käigukastid jne.. , seni kuni nad sind ise minema saadavad.
sama hästi vöid kohe autokoolile uued rattad osta
reinz kirjutas:rolller kirjutas:ma sõidaks veel paar ratast pooleks
, lõhuks mõned käigukastid jne.. , seni kuni nad sind ise minema saadavad.
sama hästi vöid kohe autokoolile uued rattad osta
igal normaalsel autokoolil on sõidukid kindlustatud saja kasko ja eitea mis asjaga veel. Mingitele "kinnimaksmislepingutele" küll ei tasuks alla kirjutada.
ristol kirjutas:Minu naine teeb A kategooria lube ja pani matsu. Taotles A2. Pärast matsu öeldi, et üle A1 pole võimalik saada. Naise vanus vastab sellele, et saaks A2 kätte! Õpetaja palus järgi mõelda tal, et kas ta soovib A1 või jätab hoopis pooleli. Nädal aega hiljem kui naine teatas, et teeb siis A1ja pidi allkirja andma garantiikirjale, kus seisnes see, et sõiduki avarii korral tuleb ise kõik kinni maksta.
Oskate öelda kelle poolt on see kehtestatud, et õpilane peab avarii korral maksma kahjutasu? Kas selle kehtestab autokool ise või on see mõne muu kõrgema ametiasutuse poolt kehtestatud?
Küsin sellepärast, et loogiline on ju see, et kui liikleja ollakse, siis pole kunagi kindel, et ei juhtu avariid. Kas tulevikus on siis kindlam see, et autokooli peaks minema oma rattaga? teeb sama välja ju
kas tasun enda ratta remondikulud või autokooli? nalajaks veits.
Järgmine kord tasub enne alla kirjutamist järele mõelda või järele küsida. Keegi ei saa sundida inimest allkirja andma mingile teda väga ebasoodsasse olukorda asetavale lepingule. Tavaliselt antakse kukkujale kergem või pannim ratas, millega ta pärast kukkumist ikkagi toime tuleb ja õppes edeneb. Liikluses avariide kohta loe liikluskindlustusseadust, autokoolid kindlustavad end natuke teistel põhimõtetel, sest algajatega ikka juhtub, ka platsi peal.
Autokooli ei pea minema oma rattaga. Võib minna, kui oma ratas on valitud sobivuse järgi kõige mugavam ja vastava kategooria jm tehnilistele nõuetele vastav. Reeglina on motokooli kohustus sõiduõppijale sõitmiseks ratas alla anda.
Soovitaks autokooliga asjad rahulikult klaariks suhelda või kui sotte selgeks ei saa siis kooli vahetada, aga enne uue kooli valimist veenduda, et see on normaalne ehk parim võimalikest valikutest.
Loen ka pikemat aega Biker.ee'd ja olen ka mõelnud A- kati omandamisele.
Pika uurimise peale olen motokoolituse peale pidama jäänud. Selgusetuks on jäänud just see lõik
Juhiloa taotleja peab omama ükskõik millise kategooria juhiluba (mitte esmast) ja olema vähemalt 21 a vana.
ehk hetkel veel oman esmast juhiluba kuid vanus on tugevalt üle 21....
Nüüd võta või jäta....
Veel üks mõtte kolks pealuus oli selline, et käiks koolis kuni esmaste vahetamiseni ja püüaks siis vahetult enne roheliste vahetamist ARK'i eksami sooritada.... selliselt peaks ju osaliselt ARK'i kulusid kokku hoidma? või mis
Kri§to kirjutas:Loen ka pikemat aega Biker.ee'd ja olen ka mõelnud A- kati omandamisele.
Pika uurimise peale olen motokoolituse peale pidama jäänud. Selgusetuks on jäänud just see lõik
Juhiloa taotleja peab omama ükskõik millise kategooria juhiluba (mitte esmast) ja olema vähemalt 21 a vana.
ehk hetkel veel oman esmast juhiluba kuid vanus on tugevalt üle 21....Nüüd võta või jäta....
Veel üks mõtte kolks pealuus oli selline, et käiks koolis kuni esmaste vahetamiseni ja püüaks siis vahetult enne roheliste vahetamist ARK'i eksami sooritada.... selliselt peaks ju osaliselt ARK'i kulusid kokku hoidma? või mis
küsi arkist järgi, nad kindlasti oskavad vastata sellele küsimusele
Üks aasta peale vahtralehe lõppu saab täis a-kati teha, sellest ka see vähemalt 21a tuleb(18-20 leht +1 ilma leheta). Sama on ka C,D,E kategooriaga.
argos kirjutas:ARKi teooriast niipalju, et oma esimeses postis küsisid, mis tuleks pähe õppida..
Õnneks/kahjuks enam päheõppimisest ei piisa. Kui ma nüüdseks vist 4 aastat tagasi BC1 teooriat tegin, siis olid minu mäletamist mööda ARK teooriaeksami variandid/küsimused identsed selle testiraamatuga, ning tean mitut inimest, kes need testid kahjuks lihtsalt pähe õppisid.
Nüüd nädal tagasi käisin A teooriat tegemas ning ei osanud midagi oodata ja nagu nägin oli asi muutunud. Süsteem on kergelt teine kui enne ning küsimused on teisiti konstrueeritud.
Niiet õige on siiski Liikluseeskiri täiesti selgeks teha ning ka testiraamatut muidugi lahendada. Ära selle "pähe õppimise" peale igaks juhuks mine.
Ilmselgelt vaata ka liikluskindlustuse küsimusi (need on testiraamatus olemas), millega tihti alt minnakse.
Selle aasta(2010) alguses muudeti jah teooriaküsimusi.
-edit-
daub kirjutas:Ma teen praegu täis A, sain täis B load samal nädalal kui autokooli A kat õppima läksin. Aastat kindlasti pärast kapsalehe lõppu vahel ei pea olema.
Selge, siis sain autokoolis midagi valesti aru.
Tere Ert.
Paraku ei leia sinu väitele kinnitust ja ootan ära kindla vastuse arkist. Aitäh aitamast ja tulemused postitan kindlasti siia ehk kulub veel kellelegi marjaks ää....
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
- Tänatud: 1 kord
Täis A-kati saab teha kohe minu meelest.
Lihtsalt istud teoorias poole kauem ja harjutad sõitmist rohkem.
Vahtralehe ajal saab ka lube teha ( vanus 21+ )
-
- Tsikkel: F6C 1500
- Tänanud: 34 korda
- Tänatud: 39 korda
ert kirjutas:Üks aasta peale vahtralehe lõppu saab täis a-kati teha, sellest ka see vähemalt 21a tuleb(18-20 leht +1 ilma leheta). Sama on ka C,D,E kategooriaga
Ma teen praegu täis A, sain täis B load samal nädalal kui autokooli A kat õppima läksin. Aastat kindlasti pärast kapsalehe lõppu vahel ei pea olema.

-
- Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
- Kontakt:
Täis A jaoks on vajalikud 2 tingimust- vanus 21 aastat ja juhtimisõigus (B;C;D) juhin tähelepanu, et mitte esmane juhtimisõigus, vaid juba pärast lõppastme läbimist omandatud juhtimisõigus (ilma vahtralehtedeta). AA üks asi veel - juhtimisõigus ei tohi olla peatatud ega ära võetud õppima asumise hetkel!!
Vastus ARK'st.
Tere,
Esmalt tuleb Teil läbida B-kategooria lõppastme koolitus (libedasõit). Esmast juhiluba saate vahetama hakata 1 kuu ennem kehtivusaja lõppu. Samal ajal võite hakata tegema Liiklusregistris A-kategooria eksameid ja kui eksamid ära teete, siis saate AB-kat. juhiloa. Selle 1 kuu jooksul tuleks siis nii teooria- kui ka sõidueksam ära teha, siis saate juhiloa kätte ennem kui esmane juhiluba aegub.
Aitäh kõikidele kes vaevusid kaasa mõtlema
ironhorse kirjutas:Tere. Mul ka küsimus.Pisteti novembris sünnipäevapuhul tsikli dokumendid pihku
ja nüüd plaanin ka kevadel autokooli A-kat-i tegema minna. Ise elan Otepääl, järelikult lähimad varjandid on Tartu , Põlva ja Võru. Kellel on kogemusi ja arvamusi. Võrdleks ja arutaks kuhu mõtekas lube tegema minna oleks.
Kuiva asfaltit oodates:Sann
Nii. Nüüd siis autokooliga algust tehtud ja rõõmsalt võrumaa autokoolis:D.
-
- Tsikkel: jawaha
- Tänanud: 50 korda
- Tänatud: 6 korda
Otsin Tallinnas sõiduõpetajat, et saaks teha piiranguta A-kat! A2 on olemas.
Keegi oskab mõne mõistliku sõiduõpetaja kontaktid anda? Tahaks mõned sõidud (kasvõi ainult platsil - pannakse vist platsil ka tiirutama) enne eksamit teha ja kellelt saaks eksami ajaks ratast. Loomulikult peab tal ka aega olema ja väga kirves ka ei tohiks sõidutund olla. Samas võib selleks lihtsalt tore motomees olla kellel soorituseks sobiv ratas olemas.
Tänud abistajale!
Kui sul on A2 olemas, pead tegema vaid linnasõidu. Vähemalt selline kord oli eelmisel aastal. Platsi nad sinult ei küsi.
Aga ratta ning paar õppesõitu saad teha nt. Kalju autokoolis. Head õpetajad, hinnad ei olnud väga kirved ning rattaid leidus igat sorti. (nt Kroom, naked jne)
-
- Tsikkel: KTM690, TM300
- Tänanud: 193 korda
- Tänatud: 119 korda
lalle kirjutas:Kui sul on A2 olemas, pead tegema vaid linnasõidu. Vähemalt selline kord oli eelmisel aastal. Platsi nad sinult ei küsi.
Aga ratta ning paar õppesõitu saad teha nt. Kalju autokoolis. Head õpetajad, hinnad ei olnud väga kirved ning rattaid leidus igat sorti. (nt Kroom, naked jne)
Julgen samuti soovitada Kalju autokooli A- kati jaoks. Hea ja sõbralik suhtumine. Kalju on super. Tulevad sulle vastu igas olukorras ja õppeplats kohe moto garaazi juures. (Hiiu ülesõidu lähedal)
Jõhvis Autokool Mewo-l pole väga viga. Sai kõik põhitõed selgeks. Positiivne, et sõiduõpetaja oli väga vastutulelik sõiduaegade suhtes, kuidas kellelegi sobis.
Tahaksin lihtsalt küsida, kõrvaltvaatajana nähtuna, (ei olnud olukorras, vaid lihtsalt juhtusin pealt kuulama, tehes ise A lube) et kas on tavaline kui õppesõidus tehtud viga linnas maksab nii, et sind visatakse koolist välja?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
Kui õppesõidus vigu ei tee, siis pole ju mõtet õppesõitu üldse tehagi. Kooli sa ju lähedki selleks, et õppida ja kui kõik hinded kohe viied pole, siis selle eest koolist välja viskamine on küll lubamatu käitumine kooli poolt.
nööp kirjutas:Tahaksin lihtsalt küsida, kõrvaltvaatajana nähtuna, (ei olnud olukorras, vaid lihtsalt juhtusin pealt kuulama, tehes ise A lube) et kas on tavaline kui õppesõidus tehtud viga linnas maksab nii, et sind visatakse koolist välja?
Oleneb asjaoludest. Kui kriminaalselt käitud, siis on võimalus, et lepingupartner ei soovi enam antud lepingu raames tegutseda. Sellest oli oma sõiduõpetajaga kunagi juttu ka, tema mainis, et selline võimalus on näiteks siis, kui õppesõitjal linnasõidul näiteks nö katus ära sõidab ja ta juhendajal lihtsalt eest ära sõidab. Mitte siis nii, et juhendaja jääb ühe foori võrra maha, vaid õppesõitja lahkub tunnist teadmata suunas.
Panen siia autokoolide õpetajatele väikse mõtlemisainet pakkuva sõnumi üles. Vahetasin täna autol rattaid talvisteks ja õpetasin pere pesamunadele kah siis mõned põhitõed. Sellega seoses tuli meelde kuidas mu vanim poeg oma esimesel neljarattalisel rattaid vahetades jalaga võtmesaba tagus ja minu küsimuse peale, et miks ta nüüd siis sellise rumalusega tegeleb vastas, et autokoolis õpetati niimoodi ja lausa kästi kohe nii teha.
Noh pidasin talle kiire loengu, et kõikide mutrivõtmete pikkused ongi just selle pärast sellised nagu nad on, et keskmise füüsisega inimene tõmbaks keerme kinni umbes sellise momendiga nagu sellel keermel vaja on. Muidu võiks ju kohe meetrise sabaga rattavõtmed teha, autos ruumi küll. Ma arvan, et te, koolitusega seotud inimesed, peaksite omakeskis selliseid jamasid arutama ja hea seisma, et sellelaadseid ja ka muid valevõtteid kellegi personaalse mõtlemisviisi alusel massidele ei õpetataks. Aaaaaaga muidu kena keik
Mul on ohutu autosõit. Oli vist see nimi, seal on väga tore õpetaja Vadim. Ma ei tea, Rakveres soovitan küll.
-
- Tsikkel: Tenere 700
- Tänanud: 8 korda
spinna kirjutas:Panen siia autokoolide õpetajatele väikse mõtlemisainet pakkuva sõnumi üles. Vahetasin täna autol rattaid talvisteks ja õpetasin pere pesamunadele kah siis mõned põhitõed. Sellega seoses tuli meelde kuidas mu vanim poeg oma esimesel neljarattalisel rattaid vahetades jalaga võtmesaba tagus ja minu küsimuse peale, et miks ta nüüd siis sellise rumalusega tegeleb vastas, et autokoolis õpetati niimoodi ja lausa kästi kohe nii teha.
![]()
Noh pidasin talle kiire loengu, et kõikide mutrivõtmete pikkused ongi just selle pärast sellised nagu nad on, et keskmise füüsisega inimene tõmbaks keerme kinni umbes sellise momendiga nagu sellel keermel vaja on. Muidu võiks ju kohe meetrise sabaga rattavõtmed teha, autos ruumi küll. Ma arvan, et te, koolitusega seotud inimesed, peaksite omakeskis selliseid jamasid arutama ja hea seisma, et sellelaadseid ja ka muid valevõtteid kellegi personaalse mõtlemisviisi alusel massidele ei õpetataks. Aaaaaaga muidu kena keik
Siit sulle ja teistelegi väike mõttetera: Kas keegi, kes on läinud autokooli on KUNAGI küsinud sõiduõpetaja AMETITUNNISTUST näha, enne kui tema all õppima asutakse. Probleem nimelt selles, et lugematul hulgal on nn mustalt tegijaid, kel puudub igasugune kvalifikatsioon ja teadmised selles vallas. Ehk nad õpetavad selle nn "Juhendajakaardiga". Mille saab ARK-st 200.- iga mats praktiliselt. Sõiduõpetajaks, kui selliseks, õpitakse aasta kõrgkoolis ja maksma läheb see 18000.- ringis. ARK-st väljastaval kaardil on kohe suurelt kirjas "Juhendaja" või "Sõiduõpetaja" vanasti oli ka "Liiklusõpetaja" (võis lugeda ka teooriat).
Ehk järgmine kord, kui üldistusi teha tasuks ise ka huvi tunda, kas teenusepakkuja on üldse legitiimne. Kui kellegi võsuke või tuttav käib/läheb A või mõne muu kategooria tundi siis küsige enne tunnistust näha ja kui pole õiget siis nõudke adekvaatset koolitajat või pöörduge ARK poole pretensiooniga.
Tartus on väga hea autokool motohunt, ise käisin ning soovitaks kindlasti ka teistele.Varustus kooli poolt, hinnad mõistlikud ning õpetajad väga head!
Kas mõni autokool ka kinkekaare kasutab? No et saaks kinkida kinkekaardi A kat kursuse väärtuses või kuidagi nõnnamoodi.
ghost-r kirjutas:Kas mõni autokool ka kinkekaare kasutab? No et saaks kinkida kinkekaardi A kat kursuse väärtuses või kuidagi nõnnamoodi.
Nii palju kui ma olen netist vaadanud mitte ühel autokoolis on mainitud, et kinkekaardid on olemas, aga olenevalt sellest kus asub inimene Eestis (see kes seda kingitust saaks) soovitaks vaadata kohalikke koole üle, olen kindel et keegi võiks midagi säärast pakkuda.
Siilile selge et enne Märtsi mingi kool vastu ei võtta.
3 Tallinna kooli mis tasuvad mainimist on muidugi: Autosõit, Motokaru ja Motokoolitus.
Ja muideks Autosõit OÜ koole on ka teistes Eesti linnades, väga hea kool.
Yamsakas kirjutas:ghost-r kirjutas:Kas mõni autokool ka kinkekaare kasutab? No et saaks kinkida kinkekaardi A kat kursuse väärtuses või kuidagi nõnnamoodi.
Nii palju kui ma olen netist vaadanud mitte ükski autokool on maininud kinkekaarte, aga olenevalt sellest kus asub inimene Eestis (see kes seda kingitust saaks) soovitaks vaadata kohalikke koole üle, olen kindel et keegi võiks midagi säärast pakkuda.
Siilile selge et enne Märtsi mingi kool vastu ei võtta.3 Tallinna kooli mis tasuvad mainimist on muidugi: Autosõit, Motokaru ja Motokoolitus.
Ja muideks Autosõit OÜ koole on ka teistes Eesti linnades, väga hea kool.
-
- Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
- Kontakt:
ghost-r kirjutas:Kas mõni autokool ka kinkekaare kasutab? No et saaks kinkida kinkekaardi A kat kursuse väärtuses või kuidagi nõnnamoodi.
Tartus Selge Autokoolil on täiesti toimiv kinkekaartide süsteem.
-
- Tsikkel: Suzuki SV650S
- Tänanud: 2 korda
Kevadel sai A2 ja B kat, kuressaares, Taavo Tenno autokoolis tehtud. Tsikliõpetaja Hannes Rauk oskab väga hästi õpetada. Suvel sai isegi paar õppesõitu teha nii, et mina sõitisin tsikliga ees ning sõituõpetaja suurema tsikliga taga (vb mandril tehakse samamoodi?). Sidesüsteemid on ka arenenud bluetooth kahepoolse sidesüsteemiga, võrreldes Ametikooli autokooli raadiosaatja ühepoolse sidesüsteemiga.
Tsiklivalik on ülihea, kõik uued (2009?) Hondad - A1 honda cbf 125, A2 Honda VTR250, ning täis A Honda CBF600N ABS.
Soovitan kõigile, kes Saaremaal lube teha tahavad.
http://tennoautokool.ee/
siniraag kirjutas:Kevadel sai A2 ja B kat, kuressaares, Taavo Tenno autokoolis tehtud. Tsikliõpetaja Hannes Rauk oskab väga hästi õpetada. Suvel sai isegi paar õppesõitu teha nii, et mina sõitisin tsikliga ees ning sõituõpetaja suurema tsikliga taga (vb mandril tehakse samamoodi?). Sidesüsteemid on ka arenenud bluetooth kahepoolse sidesüsteemiga, võrreldes Ametikooli autokooli raadiosaatja ühepoolse sidesüsteemiga.
Tsiklivalik on ülihea, kõik uued (2009?) Hondad - A1 honda cbf 125, A2 Honda VTR250, ning täis A Honda CBF600N ABS.
Soovitan kõigile, kes Saaremaal lube teha tahavad.
http://tennoautokool.ee/
saksas nägin kiirtel kord sellist varianti et söiduöpetaja söitis ees tsikiga ja öpilane siis järgi
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.