Kuidas te oma tsiklit turvate?

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
madsa

Kuidas te oma tsiklit turvate?

Lugemata postitus Postitas madsa »

Ise olen värske tsikliomanik. Sai ostetud ilma helisignaali märguandeta esipiduri ketta lukustus ja nüüd on vitsad käes - suutsin juba teisel päeval sõitma minnes ära unustada, et see peal on, lükkasin ratast natuke enne sõidu alustamist mille tulemusena sõitis lukk tsikli plastikust esiporikasse sisse ja murdis sealt korraliku tüki välja. Õnneks tuttav tegeleb keretöödega ja ütles, et saab selle tagasi sulatada, aga mure ikkagi, et mis edasi - püüan palju tahan aga äkki läheb jälle mingi hetk meelest ära ja siis sama asi kordub. Et kas peaks ikkagi helisignaalimärguandega luku ostma? Oskab keegi soovitada mingit konkreetset head marki ja kohta kus müüakse? Või mis oleks
alternatiivsed võimalused oma ratta turvamiseks?

rainer300

Re: Kuidas te oma tsiklit turvate?

Lugemata postitus Postitas rainer300 »

lukk pane pidurisadula alla ja ära hõõruta tagasi.......

kevin1995

Lugemata postitus Postitas kevin1995 »

samas on olemas ka selline asi http://motopost.ee/detailid.php?524

Teema algataja
madsa

Lugemata postitus Postitas madsa »

See pidurikettaluku meenutaja tundub tõesti päris funktsionaalne asi :)

Kasutaja avatar

Pontus
Tsikkel: V4
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Pontus »

madsa kirjutas:

See pidurikettaluku meenutaja tundub tõesti päris funktsionaalne asi :)

See toimib jhh, kunagi oli see piuksuga kettalukk- täpseltsamajama siis kui see piuksuma hakkas oli lukk juba kohtunud pidurisadulaga :wack:

Hoopis teine mees, ja kui tahad kõnetada siis nüüdsest lisa lause lõppu alati: Söör...

Teema algataja
reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

pontus kirjutas:

See toimib jhh, kunagi oli see piuksuga kettalukk- täpseltsamajama siis kui see piuksuma hakkas oli lukk juba kohtunud pidurisadulaga :wack:

Ei tea midagi, mul Depoost soetatud miskine Motraxi piiksuga lukk ja kui ma ta üldse peale panen, siis on ta ikka väga erk. Niipea kui ratast puudud, juba kiljub..

joel
Tänatud: 118 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

Mind on aidanud siiani just see eespool mainitud soovitus panna lukk kohe pidurisadula kõrvale. Kui pargid, siis vaata, kummale poole sa tsiklit esimesena liigutaksid minema minnes ja vastavalt sellele pane lukk kas ettepoole või tahapoole pidurisadulat. Siis saad ratast ainult mõne cm liigutada, enne kui lukk vastu pidurisadulat jõuab ja selle ajaga ei kasva kiirus veel nii suureks, et luku ja pidurisadula kohtumisel midagi katki läheks või ratta loha tõmbaks ja pikali kukuks. Mind on see lihtne võte korduvalt suurtest kulutustest ja piinlikest olukordadest päästnud.

Joel
Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

Vist on mingi selline süsteem ka olemas, et üks jalaraud käib ära ja seda kasutatakse piduriketta lukustamiseks. Et kui ikka jalga kuhugi panna pole, siis vast sidurit veel ei päästa.

Kasutaja avatar

Pontus
Tsikkel: V4
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Pontus »

bitter kirjutas:

Vist on mingi selline süsteem ka olemas, et üks jalaraud käib ära ja seda kasutatakse piduriketta lukustamiseks. Et kui ikka jalga kuhugi panna pole, siis vast sidurit veel ei päästa.

Ma vanasti, kui kuskile poodi läksin ja auto parkimiskoht jäi nii paarikümne meetri kaugusele (käeuletusest välja) siis võtsin ikka jagaja kaane kaasa ja pärast panin jälle tagasi kui poes käidud.Ja see ei lähe meelest ka kuna mootor ei hakka ju tööle ilma sädemeta :wack:
Vaevalt küll, et varas teab millise tsikli jagajat alati kaasas kanda. Ma arvan et see peaks raudselt kõige effekam olema

Hoopis teine mees, ja kui tahad kõnetada siis nüüdsest lisa lause lõppu alati: Söör...

Äännn
Tsikkel: Kawasaki KLE500

Lugemata postitus Postitas Äännn »

Motraxi vaikne lukk. Katsun seda meeles ka pidada, sest sageli seda ei kasuta.

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Mu arust hea nipp, kui kettaluku külge panna selline võtmehoidja spiraal. Mingi juhtme taoline ja neoon värvides need tavaliselt. Teine ots tõmba lenksu otsa ja nii ei unusta seda kindlasti, sest see paistab üdi hästi silma. Varas ka näeb ja ei hakka torkima ehk ratast nii lihtsalt. Spiraal läheb pärast lühikeseks jupiks ja ei sega.

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Kasutaja avatar

Lemmy
Tsikkel: ZX600-D3 (ZZR600)
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Lemmy »

Käepideme või heebli ümber pane roosa šleif. Toda ikka märkad ja siis tuleb meelde, et midagi tuli enne sõidu alustamist teha (lukk maha võtta). ;)

Pilt
Kasutaja avatar

argoa
Tsikkel: V-Strom
Tänanud: 22 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas argoa »

Sõlm taskurätti ;)

Riga 12, Minsk 125, CŽ 250, Planeta 5, Yamaha XJ900F, Suzuki DL650 V-Strom
Kasutaja avatar

ghost-r
Tsikkel: SV (63,91€) S

Lugemata postitus Postitas ghost-r »

Kunagi ühes ajakirjas oli nö mälupulga kasutamise/meisterdamise juhend järgmine.

Võtad puupulga(Lehtpuu) millele kirjutad veekindla markeriga peale mällu talletatava info. Ehk siis sina kirjuta peale sõna LUKK!
Seejärel topi see pulk endale per*se (lad keeles Anus) ja hoia seda seal 6 - 8 tundi olenevad inimesest.
Järgmisel päeval kui rattale istud ja teravat valu tunned tuleb kohe meelde "mälupulk" ja seal ilutsev märge : LUKK !

These things we do.That others may live!

Äännn

ghost-r kirjutas:

Kunagi ühes ajakirjas oli nö mälupulga kasutamise/meisterdamise juhend järgmine.

Võtad puupulga(Lehtpuu) millele kirjutad veekindla markeriga peale mällu talletatava info. Ehk siis sina kirjuta peale sõna LUKK!
Seejärel topi see pulk endale per*se (lad keeles Anus) ja hoia seda seal 6 - 8 tundi olenevad inimesest.
Järgmisel päeval kui rattale istud ja teravat valu tunned tuleb kohe meelde "mälupulk" ja seal ilutsev märge : LUKK !

Irw...väkk! Aga kuidas oleks kadakapuuga?

Mul hoopis selline küsimus, kas keegi mingitel reisudel nt tsiklikatet turva või muul eesmärgil kaasa veab? Ainult ühe ilmselt kallihinnalise chopperi pilti olen siin näinud, kus kommenteeriti, et pidi katte alla piiluma- seega ilmselt ei veeta (vähemalt minu tsikliga sarnase rulli puhul). Kate kedagi selle alla piilumast või tegutsemast otseselt ära ei hoia, aga mingi moraalne takistus on ta ju ometi. Et mõni fetishist ratta ligi ei roniks näiteks. :wack:

Kasutaja avatar

õemehe õemees
Tsikkel: Freewind

Lugemata postitus Postitas õemehe õemees »

Äännn kirjutas:

Mul hoopis selline küsimus, kas keegi mingitel reisudel nt tsiklikatet turva või muul eesmärgil kaasa veab? Ainult ühe ilmselt kallihinnalise chopperi pilti olen siin näinud, kus kommenteeriti, et pidi katte alla piiluma- seega ilmselt ei veeta (vähemalt minu tsikliga sarnase rulli puhul). Kate kedagi selle alla piilumast või tegutsemast otseselt ära ei hoia, aga mingi moraalne takistus on ta ju ometi. Et mõni fetishist ratta ligi ei roniks näiteks. :wack:

Minu tsikli kate on siuke paras palakas, mis pool kohvrit täidab, kuid naabrimehe oma paistab siuke üsna pisikeseks kokku käiv lina olema, mida isegi kaasa võiks vedada. Sel oleks vast mõju vaid ignorantsete aga muidu heade inimeste vastu, kes lihtsalt teadmatusest võõrast asja näputama tulevad, sellele lapsukesi istutavad ja oma kohvitassi toetavad - lühidalt paha just ei tee, aga omaniku õiglustunde vastu eksivad. Pahategijate vastu see ei aita vist mingitpidi.

Ma saan aru, et laibarauad antakse siis, kui end peaaegu surnuks sõidad, aga kas kukkumispunne antakse ka stiili eest, või lihtsalt iga korra eest üks?

Nation

Lugemata postitus Postitas Nation »

Ratas tuleb hoida kodus garaazis ja tänaval..... numaitea. Siiamaale on tagaketta lukust piisanud. Paar esimest korda kül unustasin ja .....kukkusin kohapealt minnes :mrgreen: ,aga nüüd seda pole enam juhtunud. Võibolla on see ka suuresti tingitud sellest ,et ma ei lukusta alati :roll: . Mingit tohutut vihmakatet rattakaitseks aga kah ei kasuta kuna korra suure tuulega keeras selle ümber :?

Elu on ilus, kuid....

Sinujaoks on see karneval ... neeger!

rainer300

vihmakate hõõrub laki ja värvi ka matiks aga soomes on parem ,kui on mingi kate peal,sest osadel hulludel ajab EST nr. pöörded peale ja kas lükkab pikali jne.

Äännn

Mul KLE-l koduõuel ka vihmakate peal, sest garaazhitee on selline, et ma käekõrval tsiklit sinna sisse ei saa või välja. Kui märg on, siis ei saa vist sõites ka. :) Pole seni miskit hõõrunud, mida ma ise poleks varustusega kriimustanud. Turva mõttes ka, sest hall kate kaugelt silma ei torka, ere värv aga küll. OK, mul on turvakoer ja kaks verejanulist kassi ka. :wink:
Kas põhjanaabrite seas on selliseid, kes märgi pärast ümber lükkaks? Et on lükatud või "naised saunas rääkisid"?

rainer300

1x lõigati bensuvoolik katki,1x on pikali pandud (kohe gondlid ja sumpa kriime täis) ja kunagi keegi müüs ka bike ,mis oli soomes tänaval pikali lükatud. See vihmakate hõõrub siis ,kui on tugev tuul aga sul oma õues vist eriti ei ole ,mul tänaval seistes tuul liigutas ikka korralikult.

Kasutaja avatar

Snuffit
Tsikkel: Suzuki GSX1250 FA
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Snuffit »

Julged inimesed siin ikka mõned, et ainult kettalukuga tänaval rattad seisavad. Mis see kettalukk aitab, kui keegi mikrokaga tuleb ja tsikli kongi tõstab? :evil:
Endal seisab ka tsikkel korteri ees tänaval, kuid on jämeda ketiga posti küljes kinni, peal on tsiklikate, et ilma eest kaitsta ja et iga jobu peale ei roniks ja ei näpiks ning kirsiks tordil on veel tagatipuks kahepoolse sidega alarm ka peal.
Vot niimoodi leian mina, et saan öösel rahulikult magada :)
Ja seda kahepoolse sidega alarmi soovitan ikka kõigile, on ära tasunud ennast küll :bsmile:

Põnevaid kilomeetreid!

Kasutaja avatar

õemehe õemees
Tsikkel: Freewind

Lugemata postitus Postitas õemehe õemees »

Kui spetsiaalselt varastama tullakse, siis ei aita kett (rõhuv enamus kette on vähem kui minutiga läbi hammustatavad), kettalukk (tõstavad lukus oleva ratta rulale ja veereb väga hästi), ega kahepoolse sidega alarm (tihti sa ikka piisavalt ratta lähedal oled, et alarmile piisavalt kiirelt reageerida. Isegi, kui jõuad, on vargaid tõenäoliselt mitu, saad veel tappa ka). Tõstetakse kongi ja sõidetakse minema nii-ehk-nii. Oluline on hoida ratast juhuseotsijate eest ning selleks piisab juba kettalukust üksigi.

Ma saan aru, et laibarauad antakse siis, kui end peaaegu surnuks sõidad, aga kas kukkumispunne antakse ka stiili eest, või lihtsalt iga korra eest üks?
Kasutaja avatar

series
Tsikkel: 2008 VN900

Lugemata postitus Postitas series »

õemehe õemees kirjutas:

Kui spetsiaalselt varastama tullakse, siis ei aita kett (rõhuv enamus kette on vähem kui minutiga läbi hammustatavad), kettalukk (tõstavad lukus oleva ratta rulale ja veereb väga hästi), ega kahepoolse sidega alarm (tihti sa ikka piisavalt ratta lähedal oled, et alarmile piisavalt kiirelt reageerida. Isegi, kui jõuad, on vargaid tõenäoliselt mitu, saad veel tappa ka). Tõstetakse kongi ja sõidetakse minema nii-ehk-nii. Oluline on hoida ratast juhuseotsijate eest ning selleks piisab juba kettalukust üksigi.

Täiesti ühel meelel :wink:

Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

Hea, kui lükates suutsid aru saada, et kettalukk peal. Mul kulus sellest arusaamiseks kolm kohaltvõtuga kukkumist. Katkised gondlid ja peeglid ja heeblid. Ja ometi olin kirjutanud armatuurile suurte punaste tähtedega kleepsu - KETTALUKK! Siis üks targem andis hea nõuande - pargi alati tsikkel niimoodi, et enne sõitma hakkamist on vaja tagurdada ehk siis tagurpidi mõned meetrid tsikkel lükata. Toimis kenasti see nõuanne - kui tagurdamisel kolksu kuulsin, oli selge, et midagi segavat on esirattas.

madsa kirjutas:

Ise olen värske tsikliomanik. Sai ostetud ilma helisignaali märguandeta esipiduri ketta lukustus ja nüüd on vitsad käes - suutsin juba teisel päeval sõitma minnes ära unustada, et see peal on, lükkasin ratast natuke enne sõidu alustamist mille tulemusena sõitis lukk tsikli plastikust esiporikasse sisse ja murdis sealt korraliku tüki välja. Õnneks tuttav tegeleb keretöödega ja ütles, et saab selle tagasi sulatada, aga mure ikkagi, et mis edasi - püüan palju tahan aga äkki läheb jälle mingi hetk meelest ära ja siis sama asi kordub. Et kas peaks ikkagi helisignaalimärguandega luku ostma? Oskab keegi soovitada mingit konkreetset head marki ja kohta kus müüakse? Või mis oleks
alternatiivsed võimalused oma ratta turvamiseks?

www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!

arnoldal
Tsikkel: HD Custom

Lugemata postitus Postitas arnoldal »

Kui varastati tütrel auto, siis politsei esimene küsimus oli, et ega autosse telefoni ei jäänud.... ,peale seda olen riigist välja sõites pannud akupurgi kõrvale kõnekaardiga, väljalülitatud heliga telefoni. Pole kunagi midagi juhtunud, aga endal vähemalt tunne, et midagigi tehtud. Peal ka kahepoolse sidega alarm.

Kasutaja avatar

Raiki
Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R

Lugemata postitus Postitas Raiki »

Mina turvan raudukse ja betoonist seintega :)

Suzuki Boulevard 1800 M109R

www.estparts.ee - Parima hinnaga varuosad.
Kasutaja avatar

rotiratas
Tsikkel: Buell

Lugemata postitus Postitas rotiratas »

Ma ei turva, ma usaldan inimesi :ner:

Maicle

Lugemata postitus Postitas Maicle »

Sellinne tänulikuse tunne käib läbi lausa, teadmine et elan maal kus sedasorti bandiite poole vähem on, ratas seisab ise liikumisanduriga garaazhis muidu.

Sõbraga arutasime, et kui elaksin linnas, kohas kus ei ole korteri lähedal ühtegi head posti, siis laseks asfaldi sisse mingi üüratu suure tüübli, mille sisse keeraks raudrõnga mingit meeletut sorti jõuga sisse, linnaametnike poolest muidugi keelatud, aga keda see pisike rõngas ikka kotib seal äärekivi servas.

Kasutaja avatar

Burn7

Lugemata postitus Postitas Burn7 »

Minul tsikkel garaazis. Ise hoian ka silmad ja kõrvad lahti. Vajadusel võin panna oma armsa Amstaffi kah valvama :D
aga talle meeldib pigem voodis magada kui garaazis.

Kasutaja avatar

Loff
Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
Tänanud: 41 korda
Tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas Loff »

G4S
Hoonest väljas 2poolne alarm.

https://www.youtube.com/@paavokaleva
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”